BMW M

COPILOŢI INVIZIBILI.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW M2 Coupé.

Într-un automobil M, totul se concentrează asupra unui singur lucru: plăcerea de a conduce. Restul sarcinilor pot fi delegate. Sisteme inteligente precum Asistentul la condus sau sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie identifică potenţiale pericole. Prin intermediul sistemului de navigaţie Professional, găseşti uşor drumul cel bun, chiar dacă nu te afli pe circuitul de curse. Datorită iluminării perfecte, funcţia BMW Selective Beam oferă siguranţă suplimentară. În plus, camera video pentru perspectivă spate face manevrele de parcare mult mai uşoare.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi îndeplineşte o gamă extinsă de funcţii. Este un sistem de navigaţie uşor de utilizat, integrat perfect în automobilele BMW. Conceptul de operare iDrive şi Controller-ul iDrive Touch sunt incluse în pachet. Sistemul include kit hands-free cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, dar şi Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. Conducătorul auto beneficiază şi de funcţia Informaţii din trafic în timp real (doar împreună cu Serviciile ConnectedDrive; funcţia nu este disponibilă încă în România). Ecranul LCD color de 8,8”cu funcţie split-screen (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi funcţie de privire de ansamblu.

 • Controller iDrive Touch

  Controller-ul iDrive Touch, prevăzut cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi cu sistem de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă, care îţi permite să introduci cu uşurinţă destinaţia pentru sistemul de navigaţie folosind propriul tău scris de mână. Acest lucru se realizează datorită unei hărţi tridimensionale, care foloseşte imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese. Iar astfel întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

 • Actualizări de hărţi

  La dealerii BMW, sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

ASISTENT LA CONDUS.

Asistentul la condus îmbină sistemele de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie şi de Avertizare de proximitate, bazate pe camere video, cu sistemele de Avertizare de pietoni şi Activare frâne de urgenţă.

Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie.

Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când activezi semnalizarea.

Avertizare de proximitate.

Sistemul de Avertizare de proximitate cu Activare frână de urgenţă detectează un potenţial pericol de coliziune cu un automobil din faţă, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu Activare frână de urgenţă reacţionează în cazul riscului de coliziune cu pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de proximitate. Sistemul emite avertizări la două nivele – un semnal vizual pe ecranul panoului de instrumente, iar apoi semnalul vizual se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic. Ulterior, se aplică frânarea uşoară (la viteze de sub 60 km/h).

Avertizare de pietoni.

Sistemul de Avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. Dacă sistemul emite avertismente în cazul unui potenţial risc de coliziune, frânele sunt coordonate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe sistemul acţionează frânele automat. Eficienţa acestei funcţii poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

CAMERĂ VIDEO CU PERSPECTIVĂ SPATE.

Camera video cu perspectivă spate îţi permite să vezi pe Control Display zona din spatele automobilului în timpul manevrelor de parcare. Camera video cu perspectivă spate creşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 15 km/h, cum ar fi la parcare.

 

Liniile interactive ale benzii din imagine te informează dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi facilitează astfel parcarea, prin afişarea de simboluri colorate pe Control Display. Dacă ai rotit volanul la maximum, sistemul afişează cercuri roşii de tipul celor de viraje, precum şi linii verzi pentru indicarea traseului. Acestea se adaptează la fiecare mişcare a volanului.

 

Camera video cu perspectivă spate se dezactivează în mod automat după 10 metri sau când automobilul are viteza de peste 15 km/h.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate optimă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor.

 • Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW M2 Coupé:

  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 7,9 până la 8,5

  Emisii medii de CO2, în g/km: de la 185 până la 199

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.