DESCHIDE CALEA. ŞI LASĂ-TE URMAT.

Serviciile şi aplicaţiile BMW ConnectedDrive ale BMW X5 M.

Eşti mereu cu un pas înaintea tuturor, cu gama extinsă de opţiuni parte a pachetului BMW ConnectedDrive. Cu serviciile şi aplicaţiile disponibile, poţi fi sigur(ă) că beneficiezi de conectivitate la bord pentru BMW X5 M. Ai acces la informaţii, divertisment şi servicii chiar din automobilul tău. Descoperă funcţiile motorsport ale aplicaţiei „BMW M Laptimer”. Obţii din timp informaţii despre starea traficului cu funcţia Informaţii din trafic în timp real (Real Time Traffic Information; funcţia nu este disponibilă încă în România). Sau îţi alegi coloana sonoră preferată dintr-o selecţie de milioane de melodii, cu serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România).


Control Display-ul cu design nou de interfaţă pentru utilizator va fi disponibil începând cu luna octombrie 2016.

SERVICII CONNECTEDDRIVE.

Serviciile ConnectedDrive opţionale reprezintă baza funcţiilor BMW ConnectedDrive şi îţi oferă numeroase informaţii, opţiuni de divertisment şi funcţii de service, atunci când te afli pe drum.


Aceste servicii includ funcţii care îţi permit să accesezi informaţii actualizate în funcţie de locaţie, precum informaţii meteo, ştiri, căutări online cu ajutorul GoogleTM sau funcţii de birou. În plus, poţi accesa comod servicii şi elemente individuale precum informaţii despre parcare, dar şi ghiduri de călătorie şi de hoteluri, prin intermediul meniului ConnectedDrive – din interiorul automobilului, fără a fi nevoie de conectarea unui smartphone.


Serviciile sunt disponibile pentru utilizarea comodă şi sigură a aplicaţiilor de smartphone, fără limită de timp. Această opţiune de echipare îţi permite accesul la BMW ConnectedDrive Store, unde ai la dispoziţie servicii şi aplicaţii conform solicitărilor individuale, oriunde şi oricând. Serviciile ConnectedDrive opţionale îţi oferă mult mai multe soluţii de acest fel, pentru ca fiecare călătorie în automobilul tău BMW să fie o experienţă de neuitat.

  • BMW ConnectedDrive Store

    Acum ai la dispoziţie gama completă de servicii şi aplicaţii online, în BMW ConnectedDrive Store din portalul pentru clienţi „My BMW ConnectedDrive”. Poţi rezerva serviciile disponibile pentru automobilul tău, precum Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România), Serviciul practic de asistenţă „Concierge” (serviciul nu este disponibil încă în România) sau funcţia Informaţii din trafic în timp real, iscoada ta personală în trafic (funcţia nu este disponibilă încă în România). De asemenea, găseşti alte funcţii precum BMW Online, Internet, Servicii la distanţă (serviciul nu este disponibil încă în România), dar şi aplicaţii compatibile BMW cum ar fi Napster, Audible sau Deezer.
    Doar tu decizi când şi pentru cât timp doreşti să utilizezi serviciile BMW ConnectedDrive şi aplicaţiile: poţi selecta durata fiecărui serviciu, iar în acest sens ai opţiuni care variază de la o lună până la trei ani.

APLICAŢIE „BMW M LAPTIMER”.

Cu aplicaţia „BMW M Laptimer”, date specifice de condus de pe pista de curse sunt înregistrate cu precizie şi apoi sunt analizate, pentru îmbunătăţirea performanţei la condus. Aplicaţia colectează informaţii precise de la senzorii BMW şi afişează valorile selectate pe Control Display. Sistemul este operat prin intermediul Controller-ului iDrive. În timp ce înregistrează date specifice de condus, aplicaţia „BMW M Laptimer” afişează informaţii precum poziţia detectată de GPS, viteza curentă, acceleraţia şi acceleraţia laterală (forţa G), cel mai bun timp per tură şi timpul de accelerare până la o anumită viteză (de exemplu, de la 0 până la 100 km/h). În funcţie de echipamentele automobilului şi de anul fabricaţiei, factorii măsuraţi includ poziţia pedalei de acceleraţie, unghiul de virare, decelerarea, numărul de rotaţii per minut şi treapta de viteză, precum şi consumul de combustibil. Datele înregistrate pot fi astfel postate sub formă de imagine pe reţele de socializare sau pot fi salvate şi trimise prin e-mail.

SERVICIU DE ASISTENŢĂ „CONCIERGE”.

Pentru cei care au vrut mereu să ştie cum e să ai propriul majordom, acum este momentul – cu serviciul de asistenţă „Concierge” (serviciul nu este disponibil încă în România), parte a pachetului BMW ConnectedDrive. Prin apăsarea unui singur buton, eşti transferat(ă) către unul din operatorii de Call Center BMW, care îţi stă la dispoziţie ca „asistent personal” atunci când te afli în mişcare.
Fie că doreşti să găseşti un anumit restaurant, cel mai apropiat bancomat sau o farmacie cu program prelungit – operatorul de Call Center BMW îţi stă la dispoziţie pentru a te ajuta şi îţi poate transfera detalii legate de adresa căutată direct pe sistemul de navigaţie al automobilului tău BMW. Serviciul de asistenţă „Concierge” funcţionează independent de telefonul tău mobil şi îţi este disponibil atât în ţară, cât şi în străinătate, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, fără costuri suplimentare.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Coloana sonoră potrivită pentru fiecare situaţie de condus, şosea sau stare de spirit. Serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România) îţi oferă acces direct şi nelimitat la peste 22 de milioane de melodii în automobilul tău BMW – fără a fi nevoie să utilizezi un smartphone sau alte dispozitive. Opţiunile de muzică de aici sunt pe toate gusturile. De îndată ce o melodie sau un album sunt redate în automobil, acestea sunt descărcate automat pe hard disc-ul automobilului – pentru plăcerea audiţiei, fără întreruperi.
Cu serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România) îţi poţi deschide un cont contra cost valabil pe perioada unui an la partenerii de muzică ai BMW, de exemplu Napster sau rara. Acest serviciu este disponibil în şase ţări europene, fără costuri suplimentare: Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi Olanda.

INFORMAŢII DIN TRAFIC ÎN TIMP REAL.

Funcţia Informaţii din trafic în timp real (RTTI – Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă cele mai actualizate informaţii din trafic, în orice moment.
Detalii precise referitoare la ora şi durata ambuteiajelor sunt transmise pentru a furniza informaţii aproape în timp real despre condiţiile curente de trafic pe autostrăzi, drumuri de ţară, şosele principale şi numeroase rute din oraşe. Recomandările inteligente de rute alternative te ajută să ajungi la destinaţie în cel mai eficient mod posibil. Datele astfel furnizate provin din surse precum profile anonime de mişcare din date de GPS ale flotelor auto, aplicaţii de smartphone şi comunicate ale poliţiei şi iau de asemenea în calcul situaţii de trafic stabilite precum ore de vârf.
Informaţiile din trafic sunt prezentate în mod clar, iar rutele sunt afişate în verde, galben, portocaliu şi roşu.

SERVICII LA DISTANŢĂ.

Cu Serviciile la distanţă (nu sunt disponibile încă în România) şi aplicaţia gratuită „My BMW Remote App” (disponibilă în Apple App Store şi în Google Play Store) pot fi controlate diverse funcţii ale automobilului tău de la distanţă. Astfel, poţi descuia şi încuia automobilul de la distanţă. Acest sistem îţi permite de asemenea să transferi destinaţii direct de la motorul de căutare GoogleTM către sistemul de navigaţie al automobilului, dacă există un astfel de sistem. În plus, poate fi indicată şi locaţia curentă a automobilului. Pentru a accesa această funcţie, trebuie doar să activezi Serviciile la distanţă (serviciile nu sunt disponibile încă în România), prin intermediul portalului pentru clienţi „My BMW ConnectedDrive” de la adresa www.bmw-connecteddrive.com.

APEL DE URGENŢĂ INTELIGENT.

Funcţia Apel de urgenţă inteligent (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă asistenţă rapidă şi în permanenţă, precum şi sprijin din partea personalului autorizat – chiar şi atunci când te afli în altă ţară. Dacă are loc un accident care să implice activarea airbag-urilor sau a tensiometrelor centurilor de siguranţă, se realizează un apel de urgenţă automat.. Operatorul de call center BMW va informa cel mai apropiat centru de salvare în situaţii de urgenţă şi va oferi asistenţă prin telefon, până la sosirea echipajului de salvare. Apelul telefonic poate fi declanşat şi manual, în cazul în care, de exemplu, alţi participanţi la trafic au nevoie de ajutor.

INTERNET.

INTERNET.

Acces nelimitat la world wide web.

Opţiunea Internet îţi permite accesarea website-urilor prin intermediul Control Display-ului de înaltă rezoluţie al automobilului. Astfel, poţi naviga pe internet ca şi cum ai utiliza propriul calculator, la viteză maximă UMTS (Universal Mobile Telecommunications System, trad. Sistem universal de telecomunicaţii mobile). Poţi introduce URL-uri simplu şi comod cu ajutorul Controller-ului iDrive sau poţi selecta din lista de pagini favorite, pentru acces rapid.
Cu acces la transfer de date contra cost, poţi naviga pe internet direct din automobilul tău, oriunde în ţară (serviciul de roaming nu este disponibil). Control Display-ul poate fi utilizat pentru a naviga pe internet la viteze de rulare de până la 4 km/h. Cu sistemul de divertisment Professional, pasagerii din spate au acces la internet prin intermediul ecranelor plate integrate în spătarele scaunelor faţă.