DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele BMW ConnectedDrive de asistare a conducătorului auto BMW X3.

Cu BMW X3 planurile tale devin posibile, indiferent care ar fi acestea. Acest lucru este posibil pentru că BMW X3 are tehnologii inovatoare care te sprijină într-o varietate de modalităţi în timpul călătoriei şi îţi garantează cel mai înalt nivel de confort şi siguranţă. Astfel, tu te poţi bucura de ceea ce este cu adevărat important: plăcerea de a conduce.

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare.

La viteze de peste 70 km/h, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când semnalizarea este activată.

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Atunci când există riscul unei coliziuni, sistemul de Avertizare de coliziune frontală emite avertizări la două niveluri – un semnal vizual pe ecranul panoului de instrumente, urmat de un semnal acustic. Sistemul de Avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. Dacă sistemul emite avertismente în cazul unui potenţial risc de coliziune, frânele sunt precondiţionate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe sistemul acţionează frânarea automat. Această funcţie poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă.

 • Driving Assistant Plus

  Pachetul Driving Assistant Plus (disponibil doar împreună cu transmisia Steptronic) include, pe lângă sistemul de Avertizare coliziune frontală şi sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, şi Pilotul automat cu funcţie Stop&Go. Aceste funcţii îţi oferă asistenţă atât în situaţii critice de trafic, cât şi în situaţii normale.

  Această opţiune este disponibilă doar împreună cu sistemul de navigaţie Business sau Professional.

  Sistemul de Avertizare coliziune frontală răspunde în mai multe etape. Dacă automobilul din faţă frânează brusc sau dacă pe traseu este detectat un obiect staţionar, conducătorul auto este avertizat printr-un semnal vizual şi se aplică decelerarea, până la frânare completă. În cazul în care automobilul schimbă banda de rulare în mod neintenţionat, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie te avertizează rapid, prin vibraţii ale volanului.

  Pilotul automat menţine constantă viteza selectată, de la 30 la 210 km/h sau adaptează viteza la trafic, atunci când funcţia de control al distanţei a fost activată. Funcţia Stop&Go adaptează viteza de rulare până la oprire completă, iar apoi aplică accelerare uşoară la apăsarea pedalei de acceleraţie, de exemplu în situaţii cu trafic greu.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie Professional are design elegant şi este un sistem uşor de utilizat, integrat perfect în automobilele BMW. Conceptul de operare iDrive şi Controller-ul iDrive Touch sunt incluse în pachet.

Sistemul include dispozitiv hands-free cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, Radio BMW Professional cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. De asemenea, beneficiezi şi de funcţia Informaţii din trafic în timp real (Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România). Ecranul LCD color de 8,8” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă şi claritate.

 • Controller iDrive Touch

  Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă. La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

SISTEM INTELIGENT DE ASISTENŢĂ VOCALĂ.

Sistemul inteligent de asistenţă vocală cu funcţie externă de procesare a vorbirii îţi oferă cel mai înalt nivel de asistenţă vocală. Acesta recunoaşte nu doar un număr limitat de comenzi, ci înţelege şi vorbirea normală. Sistemul de asistenţă vocală include numeroase variaţii individuale sau în funcţie de situaţie şi înţelege varietăţile lingvistice, dialectele şi jargoanele. Acest lucru îţi oferă mult mai multe posibilităţi atunci când dictezi un mesaj sau un e-mail. Diversitatea de funcţii de care poţi beneficia este posibilă datorită sistemului de recunoaştere vocală bazat pe servere externe, ce reprezintă baza sistemului inteligent de asistenţă vocală. Funcţia „cloud” permite căutarea rapidă şi simplă pe internet, prin folosirea limbajului zilnic, iar astfel oferă sprijin sistemului de navigaţie. De exemplu, este posibilă căutarea unor anumite restaurante în zona în care te afli, printr-o simplă întrebare. În plus, mutarea în „cloud” permite actualizarea mai frecventă a sistemului şi îţi pune la dispoziţie, în cel mai scurt timp, toate inovaţiile recente în materie de software şi de îmbunătăţire a limbajului sistemului. Nu este disponibil în România.

SISTEME DE CAMERE VIDEO.

Datorită sistemelor de camere video opţionale, parcarea devine o plăcere. Cu ajutorul camerei video cu perspectivă panoramică şi al camerei video spate, ai întotdeauna o imagine completă a zonei din jurul automobilului. În plus, Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control) în faţă şi în spate îţi permite să parchezi sigur şi confortabil, datorită semnalelor optice şi acustice pe care le emite.

 • Cameră video spate

  În timpul manevrelor de parcare, camera video spate îţi oferă perspectivă clară a părţii spate a automobilului, pe Control Display. Camera video spate sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 20 km/h, cum ar fi la parcare. Liniile interactive ale benzii din imagine te informează dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi îţi oferă asistenţă în timpul manavrelor de parcare, prin afişarea de simboluri colorate pe Control Display. Camera video spate cu funcţie zoom îţi permite să reglezi imaginea, astfel încât să poţi ataşa o remorcă de cârlig fără a avea nevoie de asistenţă suplimentară.

 • Cameră video cu perspectivă panoramică

  Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică oferă imagine panoramică la 360° a automobilului, cu ajutorul camerelor video din oglinzile exterioare, a unei camere video ce acoperă un unghi amplu şi a camerei video cu perspectivă spate. Sistemul asistă conducătorul auto în timpul manevrelor de parcare, în timpul manevrelor în spaţii înguste sau în timpul navigării în zone cu vizibilitate redusă.
  Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include camera video spate cu perspectivă de sus şi laterală. Perspectiva laterală afişează imagini ale zonelor din jurul automobilului, pentru manevrare mai confortabilă. Unghiul amplu al camerei video cu perspectivă laterală, aflată între cele două grile ale radiatorului, împreună cu camera video spate, îţi oferă perspectivă panoramică a părţilor faţă şi spate ale automobilului. Asistentul în intersecţii asistă conducătorul auto prin afişarea unor săgeţi galbene pe marginea imaginii, precum şi prin afişarea unui triunghi galben de avertizare acolo unde există intersecţii. Funcţia de perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul atinge viteza de 15 km/h.
  La nevoie, conducătorul auto poate alege activarea camerei video spate, a celei cu perspectivă de sus sau panoramică. Sistemul este activat în mod automat atunci când conduci în marşarier sau în alte situaţii de condus predeterminate. Imaginea surprinsă de sistemul de camere video este afişată pe Control Display.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.

Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice. Iar astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

BMW SELECTIVE BEAM.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic.
Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor şi duce la îmbunătăţirea razei de acţiune a farurilor.