DESCHIDE CALEA. ŞI LASĂ-TE URMAT.

Serviciile şi aplicaţiile BMW ConnectedDrive ale BMW X3.

Flexibilitatea este o caracteristică de bază a BMW X3. Fie că este vorba de comunicare, de informare sau de divertisment, soluţiile inovatoare de la BMW ConnectedDrive îţi permit să descoperi mobilitatea într-un mod complet inovator.

APEL DE URGENŢĂ INTELIGENT.

Funcţia Apel de urgenţă inteligent (funcţia nu este disponibilă încă în România) oferă asistenţă rapidă şi în permanenţă, precum şi sprijin din partea personalului autorizat – chiar şi atunci când te afli în altă ţară. Dacă are loc un accident grav care să implice activarea airbag-urilor sau a tensiometrelor centurilor de siguranţă, se declanşează un apel de urgenţă automat.. Operatorul de Call Center BMW va informa cel mai apropiat centru de salvare în situaţii de urgenţă şi va oferi asistenţă prin telefon, până la sosirea echipajului de salvare. Apelul telefonic poate fi declanşat şi manual în cazul în care, de exemplu, alţi participanţi la trafic au nevoie de ajutor.

SERVICII CONNECTEDDRIVE.

Serviciile ConnectedDrive opţionale reprezintă baza funcţiilor BMW ConnectedDrive şi îţi oferă numeroase informaţii, opţiuni de divertisment şi funcţii de service, atunci când te afli pe drum.


Aceste servicii includ funcţii care îţi permit să accesezi informaţii actualizate în funcţie de locaţie, precum informaţii meteo, ştiri, căutări online cu ajutorul GoogleTM sau funcţii de birou. În plus, poţi accesa comod servicii şi elemente individuale precum informaţii despre parcare, dar şi ghiduri de călătorie şi de hoteluri, prin intermediul meniului ConnectedDrive – din interiorul automobilului, fără a fi nevoie de conectarea unui smartphone.


Serviciile sunt disponibile pentru utilizarea comodă şi sigură a aplicaţiilor de smartphone, fără limită de timp. Această opţiune de echipare îţi permite accesul la BMW ConnectedDrive Store, unde ai la dispoziţie servicii şi aplicaţii conform solicitărilor individuale, oriunde şi oricând. Serviciile ConnectedDrive opţionale îţi oferă mult mai multe soluţii de acest fel, pentru ca fiecare călătorie în automobilul tău BMW să fie o experienţă de neuitat.

  • Aplicaţia BMW Connected

    Acum poţi accesa confortabil aplicaţii în interiorul unui automobil BMW. Aplicaţia BMW Connected, disponibilă în mod gratuit (pentru telefoane Apple iOS şi smartphone-uri cu sistem de operare Android), permite accesarea reţelelor de socializare şi infodivertisment, precum Twitter, posturi de radio web (posturile de radio web nu sunt disponibile pentru telefoane cu sistem de operare Android) sau agenda personală disponibilă pe smartphone, pentru utilizarea în automobil. Această opţiune este disponibilă doar împreună cu Serviciile ConnectedDrive.
    Atunci când îţi conectezi smartphone-ul la automobil prin intermediul adaptorului snap-in compatibil cu o varietate de dispozitive de telefonie mobilă sau printr-un cablu USB, poţi accesa în mod comod posturi de radio web din toată lumea (atunci când foloseşti un iPhone Apple), cele mai recente postări pe Twitter, sau poţi vizualiza orice întâlniri viitoare prin intermediul sistemului iDrive. Aceste informaţii pot fi afişate pe Control Display sau pot fi ascultate prin sistemul de difuzoare al automobilului. Alte funcţii disponibile îţi permit să primeşti feed-uri RSS şi îţi oferă acces la Wiki Local, care îţi pune la dispoziţie informaţii Wikipedia despre locaţia curentă. Aplicaţia BMW Connected îţi oferă informaţii şi despre disponibilitatea curentă a aplicaţiilor „BMW Apps ready” (aplicaţii furnizate de terţe părţi).

FUNCŢIA DE DICTARE MESAJ.

Cu sistemul de Navigaţie Professional, conexiunea Bluetooth şi Serviciile BMW ConnectedDrive, acum nu mai este nevoie să ridici telefonul mobil atunci când primeşti sau efectuezi apeluri. Acum orice tip de text poate fi introdus prin comandă vocală. Funcţia de dictare mesaj (funcţia nu este disponibilă încă în România) converteşte mesajele vorbite în text scris, pe care îl poţi trimite apoi prin e-mail sau ca mesaj text. Împreună cu aplicaţiile BMW, funcţia de dictare mesaj poate fi utilizată şi pentru a compune mesaje pe Twitter. Poţi utiliza funcţia de dictare mesaj în mod gratuit, timp de 60 de zile de la data înscrierii. Utilizarea permanentă a acestei funcţii este posibilă cu acordul contractual din partea Nuance®.

Pentru informaţii despre compatibilitatea Bluetooth a smartphone-ului tău sau a altor dispozitive mobile, vizitează www.bmw.ro/bluetooth.

INFORMAŢII DIN TRAFIC ÎN TIMP REAL.

Funcţia Informaţii din trafic în timp real (RTTI - Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă cele mai actualizate informaţii din trafic, în orice moment. Astfel, detalii referitoare la ora şi durata ambuteiajelor sunt redate virtual, în timp real. Datele astfel furnizate provin din surse precum profile de mişcare din reţelele de telefonie mobilă, date de GPS ale flotelor auto, aplicaţii de smartphone şi comunicate ale poliţiei. Aceste informaţii sunt analizate cu atât de multă precizie, încât este posibil să se determine locul ambuteiajului cu o acurateţe de câţiva metri. Acest lucru permite funcţiei RTTI să furnizeze informaţii în timp real despre condiţiile curente de trafic pe autostrăzi, şosele principale, drumuri de ţară şi numeroase rute urbane, precum şi să ofere recomandări de rute alternative. Funcţia RTTI este disponibilă doar prin activarea Serviciilor ConnectedDrive opţionale.

SERVICII LA DISTANŢĂ.

Cu Serviciile la distanţă (nu sunt disponibile încă în România) şi aplicaţia gratuită „My BMW Remote App” (disponibilă în Apple App Store şi în Google Play Store) pot fi controlate diverse funcţii ale automobilului tău de la distanţă. Astfel, poţi descuia şi încuia automobilul de la distanţă. Acest sistem îţi permite de asemenea să transferi destinaţii direct de la motorul de căutare GoogleTM către sistemul de navigaţie al automobilului, dacă există un astfel de sistem. În plus, poate fi indicată şi locaţia curentă a automobilului. Pentru a accesa această funcţie, trebuie doar să activezi Serviciile la distanţă, prin intermediul portalului pentru clienţi „My BMW ConnectedDrive” de la adresa www.bmw-connecteddrive.com.

BLUETOOTH OFFICE.

Cu funcţia Bluetooth Office îţi petreci timpul în mod eficient în interiorul automobilului tău. Dispozitivele mobile sunt conectate via Bluetooth, iar astfel tu îţi poţi organiza munca în mod comod în fiecare zi, chiar dacă te afli în mişcare. E-mail-urile, întâlnirile, sarcinile şi mesajele text sunt acum afişate pe Control Display sau pot fi citite cu voce tare, prin sistemul de difuzoare al automobilului. Pot fi afişate şi note de jurnal de pe iPhone-ul Apple, via BMW Apps. Lista cu toate dispozitivele mobile compatibile cu această funcţie este disponibilă la adresa www.bmw.com/bluetooth.