ÎN TON CU PREZENTUL.

Tehnologii pentru conectivitate.

Cu fiecare zi care trece lumea noastră devine tot mai interconectată. Oriunde te poartă drumurile tale, cu BMW ConnectedDrive rămâi mereu conectat(ă). Profită astăzi de tehnologiile de mâine şi bucură-te de o formă excepţională de mobilitate. Descoperă inovaţii inteligente şi intuitive care conectează chiar mai mult automobilul tău BMW cu lumea exterioară.

CARTELĂ SIM INTEGRATĂ.

Cu ajutorul cartelei SIM instalate permanent în automobilul tău BMW, poţi utiliza funcţiile BMW ConnectedDrive inovatoare în multe ţări din întreaga lume, fără a avea nevoie de telefonul mobil. Aceste funcţii includ BMW Teleservices, Apel de urgență, Serviciul de asistenţă „Concierge”, Internet, Servicii la distanţă şi Informaţii din trafic în timp real.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • în toate automobilele cu opţiunea BMW Teleservices (SA6AE);
  • opţiunea SA6AE (BMW Teleservices) poate fi comandată doar împreună cu SA6AK (Servicii ConnectedDrive) sau cu SA6AC (Apel de urgenţă inteligent).

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie Professional impresionează prin designul său şi prin gama de servicii foarte cuprinzătoare pe care o oferă. Afişajul color de înaltă rezoluţie oferă aspect unic, iar contrastele puternice şi prezentarea clară asigură lizibilitate excelentă. Sistemul excelează cu funcţia de pornire rapidă, calcularea extrem de rapidă a traseului, sfaturile personalizate legate de reducerea consumului de combustibil şi harta 3D pentru navigaţie, pentru orientare uşoară în oraşe.

Sistem de navigaţie Professional.

Descoperă filmul despre acest echipament opţional.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:
  • multe dintre serviciile BMW ConnectedDrive pot fi utilizate împreună cu sistemul de navigaţie Business şi Radioul Professional;
  • este deja disponibil pentru numeroase modele BMW.

ACTUALIZAREA HĂRŢILOR DIN SISTEMUL DE NAVIGAŢIE.

Sistemele de navigaţie BMW simplifică viaţa de zi cu zi: ne oferă traseul optim atunci când dorim să călătorim dintr-un punct în altul. Însă utilitatea unui sistem de navigaţie este determinată de acurateţea hărţilor folosite. Navigarea fără probleme până la destinaţie şi primirea de avertizări cu privire la ambuteiaje sunt posibile doar dacă hărţile sunt actualizate (până la 15% dintre drumurile europene se schimbă în fiecare an). Dar cum putem actualiza sistemul de navigaţie dacă traseele se schimbă sau sunt adăugate rute noi? BMW este primul producător de automobile care oferă trei posibile metode de actualizare – actualizare integrală a hărţilor prin USB la dealer sau de pe ConnectedDrive Store sau actualizare automată prin satelit (progresivă) via cartela SIM instalată permanent în automobil, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an (pentru anumite regiuni). Actualizarea prin satelit nu necesită taxe de licenţă sau costuri de trimitere. Sistemul de navigaţie dispune întotdeauna de hărţi actualizate, fără înscriere sau logare pe portal. Chiar şi în timpul procesului de actualizare, sistemul de navigaţie rămâne disponibil fără restricţii.

CONTROLLER iDRIVE TOUCH.

Prin intermediul Controller-ului iDrive Touch poţi opera comod sistemul iDrive din automobilul tău BMW cu o singură mână. Datorită suprafeţei tactile integrate în Controller, poţi introduce comod informaţii precum destinaţiile pentru sistemul de navigaţie, cu propriul scris de mână. De asemenea, poţi accesa şi regla un număr mare de funcţii şi poţi derula liste. Operarea este uşoară, intuitivă şi se bazează pe simţul tactil, astfel că tu poţi conduce comod, fără a fi nevoit(ă) să te concentrezi la altceva în afară de evenimentele de pe drum. Control Display-ul îţi permite să urmăreşti comod toate funcţiile operate prin intermediul Controller-ului.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:
  • disponibil pentru numeroase modele BMW începând cu luna iulie 2013. Acesta îţi permite să operezi intuitiv funcţiile de divertisment, informaţii, comunicare şi navigaţie.

BMW GESTURE ŞI TOUCH CONTROL.

Cu BMW Gesture Control, funcţiile selectate pot fi operate prin mişcări definite ale mâinilor. Gesturile simple, precum „glisarea” sau „indicarea” sunt identificate în zona de recunoaştere de deasupra consolei centrale şi acţionează funcţii, precum acceptarea sau respingerea unui apel telefonic. Volumul poate fi reglat prin mişcarea circulară a degetului arătător.
Cea mai recentă generaţie a sistemului de navigaţie Professional oferă posibilitatea operării intuitive prin intermediul Touch Display-ului. Gesture Control şi Touch Display completează sistemele de operare existente, precum Controller-ul iDrive Touch.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • BMW Gesture şi Touch Control sunt, în prezent, disponibile doar pentru BMW Seria 7.

SISTEM INTELIGENT DE ASISTENŢĂ VOCALĂ.

Sistemul inteligent de asistenţă vocală cu funcţie externă de procesare a vorbirii îţi oferă cel mai înalt nivel de asistenţă vocală. Acesta recunoaşte nu doar un număr limitat de comenzi, ci înţelege şi vorbirea normală. Sistemul de asistenţă vocală cu funcţie externă de procesare a vorbirii include numeroase variaţii individuale. În funcţie de situaţie, acesta poate înţelege şi varietăţile lingvistice, dialectele şi jargoanele. Acest lucru îţi oferă mult mai multe posibilităţi atunci când dictezi un mesaj sau un e-mail. Diversitatea de funcţii de care poţi beneficia este posibilă datorită sistemului de recunoaştere vocală bazat pe servere externe, ce reprezintă baza sistemului inteligent de asistenţă vocală cu funcţie externă de procesare a vorbirii. Funcţia „cloud” permite căutarea rapidă şi simplă pe internet, prin folosirea limbajului zilnic, iar astfel oferă sprijin sistemului de navigaţie. De exemplu, este posibilă căutarea unor anumite restaurante în zona în care te afli, printr-o simplă întrebare. În plus, mutarea în „cloud” permite actualizarea mai frecventă a sistemului şi îţi pune la dispoziţie, în cel mai scurt timp, toate inovaţiile recente în materie de software şi de îmbunătăţire a limbajului sistemului.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • Sistemul inteligent de asistenţă vocală cu funcţie externă de procesare a vorbirii este, în prezent, disponibil doar pentru BMW Seria 7.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

Cu ajutorul echipamentului opţional BMW Car Hotspot, pasagerii pot naviga pe internet cu smartphone-uri, tablete sau laptop-uri, oricând în timpul călătoriei. Instalarea hotspot-ului se realizează rapid şi uşor cu ajutorul adaptorului snap-in din cotiera centrală. Până la opt dispozitive se pot conecta la internet de mare viteză concomitent, prin intermediul noului standard de comunicaţii wireless LTE (Long Term Evolution, trad. „Evoluţie pe termen lung”). În plus, cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi din automobilul tău BMW transferul de date este mai rapid, semnalul este îmbunătăţit, radiaţiile electromagnetice sunt reduse, iar durata de viaţă a bateriei este extinsă. Poate fi de asemenea utilizat în afara automobilului timp de până la 30 de minute.

Nu este disponibil în România.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Cerinţe:
  • este necesară propria cartelă SIM compatibilă LTE;
  • atunci când se stabileşte prima dată conexiunea cu hotspot-ul, trebuie introdus un PIN de 8 caractere. Pentru dispozitivele cu tehnologie NFC (Near Field Communication, trad. „Comunicaţii în câmpul apropiat”), trebuie pur şi simplu să mişti dispozitivul în apropierea inscripţiei LTE, iar conectarea se realizează automat;
  • echipamentul opţional BMW Car Hotspot LTE nu este disponibil în toate ţările.

CHEIE BMW CU AFIŞAJ.

Cheia BMW cu afişaj oferă informaţii despre statusul automobilului şi permite controlul funcţiilor selectate prin intermediul afişajului integrat cu suprafaţă tactilă.

Poate fi afişată ora, combustibilul rămas şi nivelul de încărcare a bateriei, notificările legate de service, precum şi starea curentă a sistemului de închidere centralizată, a geamurilor şi a trapei panoramice. Funcţia Parcare la distanţă şi sistemul de încălzire auxiliară pot fi de asemenea operate prin intermediul cheii.

Cheia BMW cu afişaj poate fi încărcată prin wireless sau prin intermediul cablului USB inclus.

SISTEM DE TELEFONIE CU ÎNCĂRCARE WIRELESS.

Sistemul de telefonie cu încărcare wireless are un sistem de andocare pentru încărcare wireless şi un sistem de avertizare în cazul în care telefonul este uitat în automobil. În plus, sunt disponibile două porturi USB cu funcţii complexe, fiecare având curent de până la doi amperi, pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile. Capacitatea tehnică de integrare a unui hotspot WiFi permite utilizarea pachetului pentru hotspot cu LTE standard oferit de un furnizor de servicii la un anumit cost.

Antena de plafon te asigură că semnalul pentru mobil în interior este cel puţin la fel de bun ca în afara automobilului. Atunci când se utilizează funcţia hands-free, sunetul este foarte clar chiar şi pentru pasagerul faţă, datorită celui de-al doilea microfon cu control suplimentar al volumului.

Prin Bluetooth pot fi conectate simultan două telefoane mobile şi un player audio. Pachetul de telefonie include funcţia Bluetooth Office cu acces la calendar, SMS şi e-mail pentru smartphone-uri compatibile. Mai mult decât atât, interfaţa wireless NFC permite conectarea rapidă şi uşoară a telefoanelor mobile la automobil.

Notă importantă:

Serviciul de actualizare automată a hărţilor prin satelit şi prin ConnectedDrive Store nu este disponibil în România.