PARCARE FĂRĂ STRES.

Parcare inteligentă.

Cu ajutorul sistemelor inteligente de asistenţă la parcare de la BMW ConnectedDrive, acum poţi aştepta cu nerăbdare fiecare călătorie în automobilul tău BMW, dar şi parcarea acestuia. Automobilul tău BMW te ajută în orice situaţie de parcare şi face manevrarea mai uşoară şi mai rapidă.

Cameră video cu perspectivă spate.

Cu ajutorul camerei video cu perspectivă spate poţi vedea cu uşurinţă tot ce se întâmplă în spatele automobilului. Un obiectiv cu unghi amplu prezintă pe Control Display fiecare obstacol în detaliu, color şi din perspectivă optimă. Benzile interactive îţi indică dacă spaţiul de parcare este suficient de mare pentru automobil şi fac operaţiunea de parcare mult mai uşoară. Atunci când manevrezi o remorcă, de exemplu, camera video cu perspectivă spate îţi oferă de asemenea sprijin, prin intermediul funcţiei zoom extinse. În acest fel, nu vei mai pierde nimic din vedere, niciodată.

Parcare la distanţă.

Cu funcţia Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) poţi ieşi din automobil înainte de a-l parca. Apoi poţi efectua manevra „înainte” sau „înapoi” în spaţiul de parcare îngust sau în garaj, cu ajutorul funcţiei de control de la distanţă. Poţi activa funcţia Parcare de la distanţă din afara automobilului, prin intermediul cheii BMW cu afişaj. Întregul proces de parcare este monitorizat de Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control), de Asistentul la parcare şi de senzorii camerei video cu perspectivă panoramică. Pentru a utiliza funcţia de parcare de la distanţă, automobilul trebuie să fie drept şi centrat şi orientat cu faţa spre spaţiul de parcare sau spre garaj. În timpul procesului de parcare conducătorul auto poate opri automobilul în mod controlat, dacă este necesar. După ce automobilul este parcat, motorul poate fi oprit prin intermediul cheii, iar atunci când este din nou timpul de plecare, acesta poate fi repornit în acelaşi mod. În timpul ieşirii automobilului din spaţiul de parcare prin funcţia de control de la distanţă, automobilul rulează în marşarier în mod automat, în linie dreaptă.

Cameră video cu perspectivă panoramică.

Un nou mod de a privi lucrurile: camera video cu perspectivă panoramică îţi oferă perspectivă panoramică la 270° în jurul automobilului. Astfel se îmbunătăţeşte semnificativ vizibilitatea, mai ales atunci când intri sau ieşi de pe alei dificile sau când parchezi în spaţii înguste. Acest lucru este posibil prin îmbinarea camerelor video din oglinzile laterale şi a camerei video cu perspectivă spate. În acelaşi timp, două camere video digitale amplasate pe partea frontală a automobilului în stânga şi în dreapta filmează situaţia de pe părţile laterale şi transmit informaţiile pe Control Display. Acest lucru îţi permite să vezi în timp util automobilele care se apropie şi poţi să reacţionezi corespunzător.

Sistem de asistenţă la parcare.

Acum este mai uşor să parchezi şi să faci manevre în spaţii înguste. Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control) din partea faţă şi spate foloseşte ultrasunete pentru a măsura distanţa până la posibilele obstacole, îţi arată pe Control Display cât de departe se află acestea şi emite avertismente acustice. Sistemul porneşte la o distanţă sub 80 cm atunci când automobilul este în mişcare şi sub 30 cm atunci când acesta este oprit.
 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • Pentru a afla disponibilitatea sa la modelele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta;
  • Funcţia Parcare la distanţă este, în prezent, disponibilă doar pentru BMW Seria 7.
    

ASISTENT LA PARCARE.

Parchezi relaxat(ă). Asistentul la parcare face totul mai uşor, chiar şi căutarea unui spaţiu potrivit de parcare: până la viteze de 35 km/h şi o distanţă maximă de 1,5 metri faţă de rândul de automobile parcate pe lateral, sistemul măsoară spaţiile de parcare paralele şi perpendiculare cu şoseaua în timp ce automobilul se află în mişcare, indiferent dacă este activat sau nu. Pur şi simplu selectează un spaţiu de parcare şi ţine apăsat butonul „Asistent la parcare”, iar automobilul tău BMW selectează singur treapta de viteză, preia direcţia şi accelerează sau frânează în mod automat. În timpul căutării unui spaţiu de parcare şi în timpul manevrelor, toate informaţiile relevante sunt prezentate pe Control Display.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:
  • Asistentul la parcare a fost înlocuit cu Asistentul la parcare complet automat începând cu luna decembrie 2013 şi este disponibil pentru numeroase modele BMW;
  • pentru a afla disponibilitatea sa la modelele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta.

BUCURĂ-TE DE FIECARE CĂLĂTORIE.

Condus inteligent.

Eşti relaxat(ă) pe toată durata călătoriei tale. Acum te poţi baza pe sistemele de asistare a conducătorului auto de la BMW ConnectedDrive, care te conduc prin ambuteiaje, păstrează distanţa de siguranţă atunci când este necesar şi reacţionează rapid în situaţii periculoase. Bucură-te de sentimentul de siguranţă deplină în automobilul tău BMW.

Asistenţă în ambuteiaje.

Relaxează-te şi permite automobilului tău BMW să se ocupe de drum. Sistemul de Asistenţă în ambuteiaje te sprijină în situaţiile de condus monotone pe autostrăzile din Europa şi SUA. Atunci când conduci cu viteze de până la 60 km/h, sistemul îţi permite să „aluneci” alături de celelalte automobile participante la trafic şi să rămâi relaxat(ă) în timp ce treci prin ambuteiaj. Acest sistem menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă, adaptează în mod independent viteza automobilului şi frânează până la oprire completă în caz de nevoie. În plus, oferă şi sprijin din partea direcţiei active, ceea ce te ajută să rămâi pe banda corectă, cu condiţia să ţii măcar o mână pe volan.

Asistent la direcţie şi la menţinerea traseului.

Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului, care include sistemul de Asistenţă în ambuteiaje, poate fi activat pentru a te sprijini în situaţiile de condus monotone. Între 0 şi 210 km/h sistemul direcţionează automobilul în mod automat şi îl menţine pe mijlocul benzii în orice moment. Funcţia inovatoare de menţinere a direcţiei utilizează numeroase sisteme radar de supraveghere şi o cameră video stereo. Sistemul îşi fixează poziţia în funcţie de marcajele benzii de rulare şi de automobilul din faţă, dacă este cazul. Acesta menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă. În plus, sistemul oferă şi sprijin din partea direcţiei active. Asistentul la direcţie şi la păstrarea benzii de circulaţie reprezintă încă o piatră de temelie spre condusul complet automatizat. Deşi sistemul este capabil să conducă automobilul în mod independent, conducătorul auto este în continuare obligat din punct de vedere legal să menţină ambele mâini pe volan. În cazul în care nu respectă această cerinţă, senzorii sistemului vor emite avertismente acustice după o anumită perioadă de timp. Apoi sistemul va intra în modul „stand-by“. Acest lucru se întâmplă şi atunci când este activată semnalizarea pentru schimbarea benzii de circulaţie sau în cazul în care cerinţele sistemului nu mai sunt îndeplinite: de exemplu, banda este prea îngustă.

Protecţie activă.

Reacţionează cu precizie în cazul oricărui pericol: într-o situaţie critică, sistemul de Protecţie activă ia măsuri pentru protecţia ta. Sistemul tensionează centurile de siguranţă, readuce scaunele în poziţie verticală şi închide geamurile şi trapa. După un accident, frânarea automată poate opri complet automobilul şi astfel se previne sau se reduce riscul de coliziuni ulterioare accidentului. În plus, Sistemul de asistenţă Attentiveness Assistant recomandă pauze atunci când identifică simptome de oboseală, pentru a preveni încă de la început riscurile care pot apărea.

Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie.

Rămâi pe traseu. Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, care include sistemul de Avertizare în caz de coliziune bazat pe camere video, detectează marcajele rutiere de la o distanţă de 50 de metri şi la viteze de peste aproximativ 70 km/h. Imediat ce traversezi marcajele benzilor în stânga sau în dreapta fără a activa semnalizarea, sistemul bazat pe camere video te avertizează printr-o vibraţie uşoară a volanului. Sistemul de Avertizare în caz de coliziune bazat pe camere video detectează automobilele din faţă şi te avertizează în cazul în care distanţa se micşorează prea mult sau dacă există un posibil risc de coliziune. Astfel poţi reacţiona la timp şi poţi evita accidentele.

Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie.

Automobilul tău BMW are grijă de tine. Atunci când un alt automobil se apropie cu viteză mare din spate sau se află în unghiul mort, sistemul de Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie te ajută să apreciezi situaţia în mod corect. Atunci când pe banda de lângă tine se află un alt automobil, senzorii radar te avertizează printr-un simbol în oglinda laterală. Dacă activezi totuşi semnalizarea, volanul începe să vibreze şi simbolul din oglinda laterală începe să clipească.

Driving Assistant/ Driving Assistant Plus.

Pachetul Asistent la condus îmbină sistemele de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie şi Avertizare în caz de coliziune bazate pe camere video. Sistemul de Avertizare de proximitate şi de Avertizare de pietoni cu funcţie de activare frână de urgenţă te avertizează în cazul unui potenţial pericol de coliziune cu automobile din faţă sau cu pietoni, la viteze de la 10 până la 60 km/h şi frânează în caz de urgenţă. Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi emite un avertisment prin vibraţii ale volanului în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu aproximativ 70 km/h. Atunci când activezi semnalizarea, ceea ce înseamnă că schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, avertismentul nu va fi activat. Alături de sistemele de Avertizare în caz de coliziune şi de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Driving Assistant Plus include şi Pilotul automat cu funcţie Stop & Go, precum şi sistemul de Asistenţă în ambuteiaje, care păstrează distanţa faţă de automobilul din faţă, precum şi direcţia, la viteze de până la 60 km/h, iar astfel sporeşte siguranţa şi confortul la condus.
 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • sistemul de Asistenţă în ambuteiaje este disponibil pentru numeroase modele BMW începând cu luna decembrie 2013 şi iniţial poate fi utilizat doar pe autostrăzile din Europa şi SUA;
  • pentru a afla disponibilitatea sa pentru diversele modele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta;
  • Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului inclusiv sistem de Asistenţă în ambuteiaje este disponibil doar pentru BMW Seria 7.

PILOT AUTOMAT CU FUNCŢIE STOP&GO.

Păstrează distanţa de siguranţă, astfel încât tu te poţi relaxa. Pilotul automat cu funcţie Stop&Go include avertizare la apropierea de radar şi funcţie de frânare în caz de urgenţă şi îţi oferă sprijin eficient în orice moment. Senzorii radar scanează în permanenţă drumul, adaptează viteza şi menţin distanţa faţă de automobilul din faţă. Atunci când drumul este din nou liber, sistemul accelerează automat. Şi, datorită sistemului de avertizare de proximitate, te poţi bucura de un condus sigur în orice situaţie – chiar şi atunci când Pilotul automat nu este activat în momentul respectiv. În cazul în care automobilul din faţă frânează brusc, sistemul te avertizează mai întâi printr-un semnal vizual şi apoi acustic, iar dacă nu răspunzi prin frânare, automobilul tău BMW va reacţiona şi va frâna în locul tău.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • sistemul de Asistenţă în ambuteiaje este disponibil pentru numeroase modele BMW începând cu luna decembrie 2013 şi iniţial poate fi utilizat doar pe autostrăzile din Europa şi SUA;
  • pentru a afla disponibilitatea pentru diversele modele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta.

AI TOTUL ÎN CÂMPUL TĂU VIZUAL.

Vizibilitate inteligentă.

Oriunde călătoreşti trebuie să ai mereu totul în câmpul tău vizual. Cu tehnologiile inovatoare de asistenţă pentru vizibilitate, este destul de simplu. Acestea te ajută în situaţii neclare şi îţi garantează cea mai bună vizibilitate posibilă pe timp de noapte. Cu automobilul tău BMW, acum vezi mai multe.

Cameră video cu perspectivă laterală.

Vezi din timp ce urmează: cu ajutorul camerei video cu perspectivă laterală poţi „trage cu ochiul după colţ” în intersecţiile sau ieşirile cu vizibilitate redusă, atunci când perspectiva ta este restricţionată. Două camere video aflate în arcadele roţilor faţă îţi permit să vezi automobilele care se apropie, prin intermediul unei imagini video pe Control Display şi astfel poţi supraveghea totul.

Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii.

Sistemul Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii îţi indică restricţiile de viteză care se aplică, precum şi alte detalii legate de interzicerea depăşirii. Toate acestea sunt prezentate pe panoul de instrumente sau pe sistemul Head-Up Display, dacă este instalat. O cameră video specială surprinde de asemenea toate indicatoarele rutiere relevante, iar camera video amplasată în oglinda retrovizoare identifică în mod corect semnele pictografice suplimentare (camioane, remorci, etc.), pentru ca tu să îţi concentrezi toată atenţia asupra drumului şi asupra celorlalţi participanţi la trafic.

BMW Night Vision.

O revoluţie în condusul în siguranţă pe timp de noapte: sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină îţi sporeşte atenţia în cazul unor situaţii periculoase. O cameră video termică detectează orice pietoni sau animale din întuneric şi îi afişează direct pe Control Display. Aceştia sunt apoi iluminaţi selectiv cu un fascicul de lumină de mare putere. Prin urmare, ai o imagine deosebit de clară a tot ceea ce trebuie să vezi pe timp de noapte. Iar lumina oferă de asemenea o avertizare eficientă pentru pietoni şi animale.

Asistent faza lungă.

Mai multă lumină înseamnă mai multă siguranţă. Asistentul faza lungă are grijă în mod automat de pornirea şi oprirea fazei lungi atunci când conduci automobilul tău BMW pe timp de noapte. Camera video instalată aproape de oglinda retrovizoare monitorizează situaţia din trafic şi reacţionează imediat la orice surse de lumină, la distanţe de până la 1.000 de metri. În funcţie de vizibilitate, sistemul decide când trebuie să comute farurile la faza lungă.

BMW Selective Beam.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Ştii mereu unde este următorul viraj. Şi asta nu e tot. În timp ce tu te concentrezi asupra drumului, sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează toate datele relevante pentru călătorie direct în câmpul tău vizual: acestea includ informaţii precum viteza curentă, avertismente în caz de coliziune, Speed Limit Info sau mesaje de control. Astfel călătoreşti mai sigur şi mai confortabil, pentru că privirea ta nu trebuie să varieze constant între şosea şi panoul de instrumente.

 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:
  • pentru a afla disponibilitatea pentru diversele modele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta.