INTELIGENT. DINAMIC. ELECTRIC.

BMW eDrive.

INTELIGENT. DINAMIC. ELECTRIC.

BMW eDrive.

Conceptul de propulsie electrică BMW eDrive oferă plăcere maximă de a conduce, iar acest lucru se realizează fără emisii de noxe şi aproape complet silenţios. BMW eDrive are la bază trei componente: motorul electric, bateria litiu-ion de înaltă performanţă şi managementul inteligent al energiei.

Inteligent. Dinamic. Electric.BMW eDrive.

Conceptul de propulsie electrică BMW eDrive oferă plăcere maximă de a conduce, iar acest lucru se realizează fără emisii de noxe şi aproape complet silenţios. BMW eDrive are la bază trei componente: motorul electric, bateria litiu-ion de înaltă performanţă şi managementul inteligent al energiei.

Mobilitatea viitorului, datorită BMW eDrive.

Conceptul de propulsie BMW eDrive oferă dinamică impresionantă. Acesta îmbină motorul electric, bateria litiu-ion de înaltă performanţă şi managementul inteligent al energiei pentru a oferi o experienţă de condus plină de agilitate care te inspiră şi acceleraţie care îţi taie răsuflarea. Iar atunci când este condus în modul integral electric, are emisii de noxe zero.

 • Motor electric

  Motorul electric este o inovaţie BMW Group şi un element de bază al tuturor modelelor BMW propulsate electric. Cu bateria încărcată complet, acesta oferă BMW X5 cu eDrive, de exemplu, autonomie maximă de aproximativ 30 de kilometri în modul de condus integral electric. Acest lucru înseamnă că majoritatea distanţelor de zi cu zi vor putea fi parcurse fără emisii de noxe. În funcţie de cerinţe, motorul electric poate fi utilizat şi pentru impulsuri sportive scurte ale acceleraţiei - cum ar fi în timpul depăşirilor.

 • Baterie litiu-ion de înaltă performanţă

  Toate automobilele cu tehnologie BMW eDrive primesc energie pentru propulsia electrică de la un dispozitiv de stocare a energiei electrice de înaltă tehnologie. Bateriile litiu-ion de înaltă performanţă au un sistem de răcire care menţine bateria în mod constant la temperatura optimă de operare, iar astfel se sporeşte puterea şi durata de viaţă a acesteia. Reîncărcarea se poate face oriunde este disponibilă electricitate. Este suficientă chiar şi o priză convenţională de 230 de volţi de uz casnic.

 • Management inteligent al energiei

  Eficienţă şi performanţă maxime, disponibile întotdeauna - aceasta este sarcina de bază a managementului inteligent al energiei. Acesta controlează în plus funcţii suplimentare de la BMW EfficientDynamics care sunt special coordonate pentru trenurile de rulare cu motor electric sincron.

  Managementul inteligent al energiei optimizează eficienţa trenului de rulare electric şi bateria de înaltă performanţă, prin strategia predictivă de funcţionare. Sunt utilizate date de navigaţie pentru a calcula în avans timpul optim pentru a începe condusul electric sau încărcarea bateriei, în funcţie de ruta cea mai potrivită şi de situaţia de condus. Astfel se economiseşte un procent de până la 10% din energie - ceea ce permite conducătorului auto să parcurgă distanţe mai mari în modul integral electric.

  Sistemul de Recuperare a energiei la frânare se asigură că energia cinetică eliberată la frânare sau la încetinire este stocată în bateria litiu-ion de înaltă performanţă,iar acolo este disponibilă în orice moment pentru a creşte performanţa generală.

  Cu modul ECO PRO, este suficientă apăsarea unui buton pentru a orienta toate sistemele automobilului spre eficienţă şi pentru a utiliza rezervele de energie în mod inteligent. Pentru a face acest lucru, managementul inteligent al energiei reduce funcţiile de confort în funcţie de nevoile tale. În plus, primeşti sfaturi prin intermediul Control Display-ului, pentru a conduce deosebit de eficient şi pentru a te ajuta la creşterea autonomiei automobilului.

BMW X5 cu eDrive.

BMW X5 cu eDrive.

BMW X5 40e* este primul Sports Activity Vehicle (SAV) de la BMW care îmbină sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive cu un sistem BMW plug-in hibrid inovator. În acest fel, automobilul reprezintă sportivitatea şi luxul caracteristice mărcii şi este eficient şi protejează mediul înconjurător.

*Urmează să fie disponibil începând cu toamna anului 2015.
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 3,3-3,4
Emisii medii de CO2, în g/km: 77-78
Consum mediu de energie, în kWh/100 km: 15,3-15,4

BMW i - VIZIUNEA DEVINE REALITATE

BMW i8. Automobilul sport al viitorului.

BMW i8 este pregătit să revoluţioneze clasa de automobile din care face parte, fiind primul automobil sport care are cifrele de consum de combustibil şi de emisii de noxe ale unui automobil compact. Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1 Emisii medii de CO2, în g/km: 49 Consum mediu de energie în kWh/100 km: 11,9

BMW i3. Electric şi electrizant.

BMW i3 redefineşte mobilitatea sustenabilă. Cu propulsia complet electrică, acest model are emisii de noxe zero şi oferă condus foarte agil şi plăcut. Emisii medii de CO2, în g/km: 0 Consum mediu de energie, în kWh/100 km: 12,9

ÎNCĂRCARE.

Conceptul BMW de încărcare transformă condusul electric într-o experienţă comodă şi în plăcere absolută în viaţa de zi cu zi - de la încărcarea comodă la domiciliu, la staţiile de încărcare din reţeaua ChargeNow şi până la serviciile de asistenţă.

 • Încărcare la domiciliu

  Automobilele electrice au multe avantaje faţă de cele convenţionale - unul dintre acestea este că au „rezervorul plin” în fiecare dimineaţă. Acest lucru se datorează faptului că pot fi încărcate uşor şi comod la domiciliul tău, cu ajutorul cablului standard de încărcare furnizat. Procesul este mai rapid şi mai comod cu BMW i „Wallbox”: această staţie de încărcare instalată pe perete în casa ta creşte puterea de încărcare, iar astfel timpul de încărcare scade. De asemenea, sistemul BMW i „Wallbox” completează în mod armonios designul automobilelor BMW.

 • Încărcare în timpul călătoriilor cu ChargeNow

  ChargeNow oferă acces la staţiile de încărcare publice ale Partenerilor BMW i. Pentru a permite utilizarea uşoară şi optimă a diferitelor oferte şi tehnologii, BMW i a inclus un număr mare de furnizori în reţeaua ChargeNow. Accesul şi utilizarea sunt permise cu ajutorul cardului ChargeNow. La sfârşitul lunii primeşti un extras cu detalierea clară a tuturor operaţiunilor de încărcare realizate cu ajutorul cardului ChargeNow. Datorită BMW i ConnectedDrive, toate staţiile de încărcare disponibile sunt afişate prin intermediul serviciilor pentru navigaţie BMW i ConnectedDrive.
  www.chargenow.com

 • Status încărcare

  Cu aplicaţiile „BMW i Remote” şi „My BMW Remote pentru hibrizi plug-in” poţi monitoriza foarte comod procesul de încărcare în timp real, prin intermediul smartphone-ului tău. În plus, autonomia şi statusul încărcării bateriei automobilului tău BMW poate fi vizualizat în orice moment, prin intermediul aplicaţiei „Remote App”. Poţi utiliza controlul de la distanţă pentru a programa operaţiunile de încărcare cu ajutorul cronometrului săptămânal şi pentru a activa controlul climei, iar astfel automobilul este pregătit de călătorie.

BMW ACTIVEHYBRID.

Prin tehnologiile BMW EfficientDynamics, BMW continuă să stabilească standarde noi în materie de dinamică şi eficienţă. Modelele BMW ActiveHybrid sunt exemple excelente în acest sens: managementul inteligent al energiei garantează interacţiunea perfectă dintre un motor cu combustie internă şi un motor electric. Motoarele sunt susţinute de o baterie litiu-ion de înaltă performanţă. Interacţiunea dintre aceste componente este coordonată prin intermediul unui sistem hibrid inteligent, rezultatul fiind automobile complet hibride foarte eficiente şi dinamice.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

Cifrele pentru consumul de combustibil şi emisiile de CO2 se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.
Valorile se referă la modelul de bază cu transmisia din echiparea standard.
Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.