PLĂCEREA REÎNCĂRCABILĂ DE A CONDUCE.

Întrebări frecvente despre automobilele BMW hibrid plug-in.

PLĂCEREA REÎNCĂRCABILĂ DE A CONDUCE.

Întrebări frecvente despre automobilele BMW hibrid plug-in.

PLĂCEREA REÎNCĂRCABILĂ DE A CONDUCE.Întrebări frecvente despre automobilele BMW hibrid plug-in.

Descoperă lumea sustenabilă a modelelor BMW eDrive şi o dimensiune cu totul nouă a plăcerii de a conduce. Cu dinamica impresionantă şi zero emisii de noxe atunci când automobilul este în modul integral electric, modele BMW eDrive duc potenţialul BMW spre noi culmi: datorită noilor motoare cu propulsie electrică, modelele hibrid plug-in BMW X5 xDrive40e, BMW 330e, BMW 740e, BMW 740Le, BMW 740Le xDrive şi BMW 225xe impresionează prin cuplul mare generat încă de la pornirea motorului şi până la atingerea vitezei maxime.
Modelele BMW i sunt la fel de agile, dar concepute din start pentru a oferi mobilitate electrică. Designul futurist şi conceptele electrice create în mod inteligent sunt elementele care le scot în evidenţă: aceste automobile reprezintă viitorul mobilităţii. Pe această pagină vei găsi toate răspunsurile la cele mai importante întrebări care au fost puse cu privire la automobilele hibrid plug-in de la BMW. Vei obţine informaţii cu privire la modelele BMW i prin accesarea link-ului de mai jos.

INFORMAŢII GENERALE ŞI DESIGN.

Unitatea de propulsie a automobilelor BMW hibrid plug-in este formată din două motoare care funcţionează excelent împreună: un motor electric puternic şi un motor cu ardere internă eficient. Această combinaţie perfectă se reflectă în dinamica şi eficienţa automobilului. Aici găseşti informaţii de bază cu privire la automobilele BMW hibrid plug-in.

 • Ce este un hibrid plug-in, mai exact?

  Hibridul plug-in are un sistem de propulsie alcătuit dintr-un motor electric puternic şi un motor cu ardere internă eficient. Această combinaţie duce la obţinerea unei performanţe generale mari pentru automobile. În plus, este o procedură mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât tehnologiile convenţionale disponibile pe celelalte modele de automobile. Modelele hibrid plug-in pot fi reîncărcate direct de la reţeaua electrică instalată acasă sau de la cele disponibile în staţii special amenajate. Acest lucru permite călătorii cu zero emisii de noxe şi consum de combustibil mic în special în zonele urbane.

 • Care sunt principalele avantaje pe care modelele hibrid plug-in le oferă în comparaţie cu automobilele convenţionale?

  Un automobil hibrid plug-in oferă mobilitate cu zero emisii de noxe, poate parcurge distanţe mari şi dispune de performanţa unui automobil convenţional. Cele mai mari beneficii de care te bucuri sunt silenţiozitatea şi propulsia electrică. Acest lucru înseamnă că motorul cu ardere internă este susţinut de motorul electric în momentul în care au loc creşteri temporare de viteză sau când se fac depăşiri, pentru a garanta un condus şi mai dinamic. Costurile de funcţionare pot fi vizibil reduse datorită modulului electric, ce permite reîncărcarea bateriei la reţeaua electrică locală. Temperatura din habitaclul automobilelor hibrid plug-in poate fi controlată prin intermediul aplicaţiei BMW ConnectedDrive, al portalului web ConnectedDrive sau direct din interiorul automobilului.

 • Care sunt cerinţele şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinesc dacă doresc să achiziţionez un hibrid plug-in?

  Un factor decisiv pe care trebuie sa-l iei în calcul înainte să achiziţionezi un asemenea automobil îl constituie disponibilitatea încărcării la domiciliu. Acest lucru se poate face destul de simplu, la domiciliu, printr-o priză obişnuită sau prin propriul Wallbox BMW i, sau la o altă locaţie din cartierul tău. Mai mult de atât, costurile de funcţionare (electricitatea în comparaţie cu preţul combustibilului) ale unui automobil hibrid plug-in pot fi mult mai mici dacă se pot face cât mai călătorii în modulul electric. Avantajele sunt cu atât mai mari dacă dispui de staţii de reîncărcare la locul de muncă.

 • Măsurile de siguranţă şi modul de a conduce sunt similare cu automobilele BMW cu propulsie convenţională?

  Modelele BMW hibrid plug-in sunt create după standarde tehnice foarte înalte şi se bazează pe aceeaşi manieră de construire ca modelele convenţionale. Siguranţa oferită de automobile hibrid plug-in care dispun de baterii de înaltă tensiune a fost confirmată şi de instituţiile independente. Motorul electric montat pe automobilele hibrid plug-in oferă atât condus electric, cât şi eficienţă substanţial îmbunătăţită. Cuplul imens generat încă de la pornire reprezintă dovada clară a spontaneităţii caracteristice motoarelor electrice. Datorită funcţiei boost, motorul electric susţine motorul cu ardere internă în momentul în care se accelerează brusc sau când au loc creşteri temporare de viteză. Mai mult de atât, automobilele BMW hibrid plug-in sunt silenţioase şi nu produc emisii de noxe atunci când sunt conduse în modul electric.

 • Ce moduri de condus sunt disponibile?

  Modelele BMW hibrid plug-in au toate modurile de condus deja cunoscute, pentru orice situaţie şi cerinţă: ECO PRO, Comfort şi Sport. Suplimentar, cu butonul eDrive sunt disponibile următoarele moduri de condus specifice automobilelor hibrid plug-in:
  − AUTO eDrive: sistemul alege în mod automat cea mai eficentă metodă de a conduce în funcţie de situaţie – integral electric, combinat sau cu motorul cu ardere internă.
  − MAX eDrive: condus integral electric la viteze de până la 120 km/h.
  − SAVE Battery (trad. Economisire baterie): nivelul bateriei este menţinut pentru a permite condusul electric în oraş, spre exemplu. Dacă nivelul de încărcare a bateriei este sub 50% şi situaţia de condus o permite, energia este acumulată şi stocată cu ajutorul funcţiei de recuperare a energiei la frânare şi a motorului cu ardere internă, care încarcă bateria în aşa fel încât aceasta să fie la nivelul de aproximativ 50% sau să se menţină la un nivel peste 50%.

 • Cum pot recunoaşte un automobil BMW hibrid plug-in?

  Designul BMW caracteristic şi inconfundabil s-a păstrat şi pentru modelele hibrid plug-in. Cu toate acestea, în funcţie de model, următoarele caracteristici sunt cele care te ajută să recunoşti un automobil BMW hibrid plug-in: Design exterior:
  − inscripţia eDrive, în spatele automobilului şi pe capacul motorului
  − numele modelului cu litera „e” în faţă
  – priza pentru încărcare de pe partea conducătorului auto, în faţă.
  Design interior:
  – praguri portiere cu inscripţia eDrive
  – buton eDrive în consola centrală
  – grafică specifică pe panoului de instrumente şi pe Control Display.

BATERIE ŞI AUTONOMIE.

Motorul cu ardere internă este susţinut de o baterie litiu-ion de lungă durată, care permite automobilelor BMW hibrid plug-in să ruleze în continuare într-o situaţie urgentă, chiar dacă rezervorul este gol. Poţi afla mai multe detalii despre caracteristicile speciale ale bateriei aici.

 • Pot rula în continuare în modul electric, chiar dacă rezervorul este gol?

  Da, poţi. Dacă autonomia totală a motorului electric şi a motorului cu ardere internă este de 80 de kilometri, conducătorul auto va fi avertizat printr-o notificare pe panoul de instrumente. Sub o autonomie de 50 de kilometri, conducătorul auto este anunţat în mod permanent cu privire la autonomia automobilului în modul electric. Dacă rezervorul este gol, autonomia rămasă poate fi folosită pentru a ajunge la cea mai apropiată staţie de alimentare - cu condiţia să existe suficientă energie electrică în baterie şi sistemul să permită condusul electric.

 • Cât de mult ţine bateria de înaltă tensiune a unui automobil BMW hibrid plug-in?

  Bateriile de înaltă tensiune montate pe automobilele BMW hibrid plug-in sunt baterii litiu-ion. Acestea, în comparaţie cu cele convenţionale pe bază de nichel, plumb sau cadmiu, au fost special optimizate pentru a fi folosite de motoarele electrice. În Certificatul bateriei BMW este menţionat faptul că dealerul tău autorizat BMW sau filialele BMW trebuie să remedieze orice defect al bateriei de înaltă tensiune în primii 100.000 kilometri parcurşi sau în primii 6 ani de la livrarea automobilului (oricare dintre situaţii intervine prima). Poţi afla mai multe detalii privind acest aspect la dealerul tău autorizat BMW sau în filialele BMW.

 • Care este autonomia în modul electric?

  Pentru fiecare automobil BMW hibrid plug-in este indicat un ciclu specific. Autonomia modulului electric depinde de mai mulţi factori. Aerul condiţionat, încălzirea, datele procesate de sistemul intern şi de funcţiile automobilului (precum datele de navigaţie, undele radio, încălzirea scaunelor şi a parbrizului, condiţiile climatice de pe timpul verii şi iernii) şi stilul general de condus al celui aflat în spatele volanului - toate influenţează substanţial durata bateriei electrice. Condusul integral electric nu mai este posibil în momentul în care bateria de înaltă tensiune este descărcată, însă conducătorul auto îşi poate continua drumul fără probleme datorită motorului cu ardere internă, cel propulsat pe bază de combustibil. Sistemul de management inteligent al energiei se asigură că nu apar defecţiuni la bateria de înaltă tensiune, chiar şi atunci când aceasta este complet „secată” de energie.

 • Bateria de înaltă tensiune scade spaţiul disponibil în portbagaj?

  Automobilele BMW hibrid plug-in au o oarecare restricţie în comparaţie cu modelele BMW convenţionale în ceea ce priveşte volumul spaţiului de depozitare din portbagaj. Câteva soluţii inteligente au fost dezvoltate în aşa fel încât depozitarea bagajelor să poată fi făcută uşor pe platforma dreaptă a portbagajului şi pentru a asigura posibilitatea transportării obiectelor voluminoase. Mai mult de atât, sistemul de încărcare uşoară a bagajelor (care permite rabatarea spătarului banchetei spate în raport 40:20:40) este disponibil şi pentru automobilele BMW hibrid plug-in.

 • Ce ar trebui să am în vedere dacă parchez automobilul meu BMW hibrid plug-in pentru o perioadă mai lungă de timp?

  Automobilele de acest tip permit parcarea pe o perioadă lungă de timp (pentru câteva săptămâni, de exemplu). Cu toate acestea, este bine să ai în vedere faptul că nivelul bateriei de înaltă tensiune ar putea scădea dacă automobilul nu este mişcat din loc pentru o perioadă semnificativă de timp. Date fiind acestea, se recomandă să parchezi automobilul complet încărcat sau să-l conectezi la o staţie corespunzătoare, care îl va încărca pe durata staţionărilor lungi (atunci când va fi cazul). Te rugăm să consulţi şi recomandările privind staţionarea pentru o perioadă lungă, din Manualul utilizatorului.

ÎNCĂRCAREA ŞI INFRASTRUCTURA DE ÎNCĂRCARE.

Nu doar rezervorul motorului cu ardere internă trebuie „umplut”. Bateria de înaltă tensiune a automobilelor BMW hibrid plug-in trebuie de asemenea alimentată. Acest lucru este posibil chiar şi acasă. Găseşti explicaţii suplimentare privind modul de reîncărcare aici.

Află mai multe despre serviciul complet de mobilitate electrică.

 • Cât de des poţi să încarci sau trebuie reîncărcat un automobil BMW hibrid plug-in?

  Ar trebui să încarci automobilul tău BMW hibrid plug-in de câte ori ai ocazia - fie acasă ori pe traseu. Totul depinde de dorinţa ta de a profita sau nu la maximum de autonomia electrică a automobilului şi de a reduce consumul de combustibil.

 • Cât durează încărcarea bateriei de înaltă tensiune? Există vreun mod prin care o pot încărca rapid cu CD (curent direct)?

  Timpul exact de încărcare depinde de mai mulţi factori. De exemplu, dacă bateria de înaltă tensiune a unui automobil BMW X5 hibrid plug-in este complet descărcată, procesul de încărcare poate dura până la 2 ore şi jumătate (prin Wallbox sau la staţiile publice de încărcare) şi aproximativ 4 ore printr-o priză normală. Datorită bateriei de mici dimensiuni care necesită un timp relativ mic de încărcare faţă de automobilele integral electrice, încărcarea rapidă prin CD nu este posibilă pentru automobilele BMW hibrid plug-in.

 • Am nevoie de un cablu diferit atunci când călătoresc în străinătate?

  Cablul standard pentru reîncărcare al automobilului este compatibil cu cele mai obişnuite prize domestice disponibile pentru ţara respectivă. La dealerul tău BMW poţi găsi cabluri pentru diferite tipuri de prize, în caz că ai nevoie.

 • Ofertele 360° ELECTRIC de la BMW i sunt disponibile şi pentru automobilele BMW hibrid plug-in?

  Desigur, este de la sine înţeles. În calitate de posesor al unui automobil BMW hibrid plug-in te bucuri de toate serviciile oferite de BMW i, inclusiv de serviciul 360° ELECTRIC.

 • Cât costă staţiile de încărcare BMW pentru acasă?

  Preţurile pentru Wallbox Pure şi Wallbox Pro pot fi găsite în categoria Accesorii BMW Originale.

CONECTIVITATE.

Datorită serviciilor eDrive inovatoare, automobilele BMW hibrid plug-in au mereu o arie largă de acoperire în ceea ce priveşte conectivitatea. Numeroasele servicii eDrive includ aplicaţia ConnectedDrive care îţi oferă informaţii importante, printre care şi nivelul de încărcare al bateriei automobilului tău.

 • Ce sisteme de operare smartphone sunt acceptate?

  iOS de la Apple şi Android de la Google.

 • Pot controla funcţiile de mai sus şi prin internet?

  Da, funcţiile menţionate sunt disponibile şi prin intermediul portalului BMW ConnectedDrive.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO₂.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂ pentru BMW X5 xDrive 40e:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 3,3 până la 3,4
Emisii medii de CO₂, în g/km: de la 77 până la 78
Consum electric mixt, în kWh/100 km: de la 15,3 până la 15,4
Consum de combustibil şi emisii de CO₂ pentru modelele BMW Seria 7 cu eDrive*:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 2,1 până la 2,3
Emisii medii de CO₂, în g/km: de la 49 până la 53
Consum electric mixt, în kWh/100 km: de la 12,5 până la 13,0
*Modelele BMW eDrive 740e, 740Le şi 740Le xDrive voi fi disponibile din anul 2016. Datele furnizate sunt specificaţii tehnice aproximative.
Consum de combustibil şi emisii de CO₂ pentru BMW 330e:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 1,9 până la 2,1
Emisii medii de CO₂, în g/km: de la 44 până la 49
Consum electric mixt, în kWh/100 km: de la 11,0 până la 11,9
Consum de combustibil şi emisii de CO₂ pentru BMW 225xe:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 2,0 până la 2,1
Emisii medii de CO₂, în g/km: de la 46 până la 49
Consum electric mixt, în kWh/100 km: de la 11,8 până la 11,9
Consum de combustibil şi emisii de CO₂ pentru BMW i3:
Consum electric mixt, în kWh/100 km: 12,9
Emisii medii de CO₂, în g/km: 0
Consum de combustibil şi emisii de CO₂ pentru BMW i8:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1
Consum electric mixt, în kWh/100 km: 11,9
Emisii medii de CO₂, în g/km: 49
Cifrele pentru consumul de combustibil/ electric şi emisiile de CO₂ depind de formatul de jante şi anvelope selectat. Consumul de combustibil este determinat în concordanţă cu circuitul ECE de condus; valorile se referă la echipamentele opţionale.
Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO₂ pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO₂ ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.
Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO₂, consumul de energie electrică şi clasa de eficienţă depind de formatul de jante şi anvelope selectat. Cifrele nu se referă la un anumit model de automobile, nu fac parte din ofertă şi sunt afişate pentru a compara diferitele modele.
Conform Directivei 1999/94/EC, emisiile de CO₂ generate de producerea şi furnizarea combustibililor sau altor surse de energie nu au fost luate în considerare în momentul efectuării acestor calcule.