SCOPUL NOSTRU: SĂ-ŢI OFERIM EFICIENŢĂ ŞI PLĂCERE DE A CONDUCE.

Motoare BMW TwinPower Turbo

SCOPUL NOSTRU: SĂ-ŢI OFERIM EFICIENŢĂ ŞI PLĂCERE DE A CONDUCE.

Motoare BMW TwinPower Turbo

Motoarele inovatoare pe benzină şi diesel cu tehnologie BMW TwinPower Turbo reprezintă punctul central al fiecărui automobil BMW. Acestea îmbină cele mai noi sisteme de injecţie, controlul complet variabil al performanţei şi tehnologia inovatoare a turbocompresorului.

Scopul nostru: să-ţi oferim eficienţă şi plăcere de a conduce.Motoare BMW TwinPower Turbo

Motoarele inovatoare pe benzină şi diesel cu tehnologie BMW TwinPower Turbo reprezintă punctul central al fiecărui automobil BMW. Acestea îmbină cele mai noi sisteme de injecţie, controlul complet variabil al performanţei şi tehnologia inovatoare a turbocompresorului.

FAMILIA DE MOTOARE BMW EFFICIENTDYNAMICS.

Fie că este vorba de motoare pe benzină sau diesel, cu 3, 4 sau 6 cilindri - motoarele din familia BMW EfficientDynamics se remarcă prin performanţă agilă şi răspuns excelent chiar şi la turaţii scăzute. În acelaşi timp, motoarele sunt mai eficiente şi au emisii de noxe mici. Eficienţa sporită şi dinamica optimă garantează mai multă plăcere de a conduce.

  • Motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină

    Iată câteva exemple de motoare care stabilesc standarde noi: motorul inovator pe benzină cu 3 cilindri, care oferă rulare excepţională; motorul pe benzină cu 4 cilindri; motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie, premiat în multiple rânduri cu premiul „Engine of the Year” (trad. „Motorul anului”). Cea mai recentă generaţie este economică, are emisii de noxe mici şi oferă putere mare. Pentru a spori eficienţa şi dinamica, acest pachet inovator - un punct de reper în strategia BMW EfficientDynamics - îmbină cea mai recentă tehnologie de injecţie şi controlul complet variabil al supapei Valvetronic, inclusiv VANOS dublu cu tehnologia inovatoare a turbocompresorului. Rezultatul este un tren de rulare extrem de eficient, care ilustrează în mod impresionant expertiza BMW în domeniul motoarelor.

  • Motoare BMW TwinPower Turbo diesel

    Principiul BMW EfficientDynamics este implementat în mod sistematic în motoarele BMW TwinPower Turbo diesel. Acest principiu oferă economie, randament şi consum mic de combustibil. Nu există nicio îndoială cu privire la eficienţa şi dinamica acestor motoare. În acelaşi timp, au emisii foarte reduse şi fricţiune scăzută următoarele: motoarele BMW TwinPower Turbo diesel cu 3 cilindri, ca motoare ideale „entry-level”, motoarele inovatoare BMW TwinPower Turbo diesel cu 4 cilindri şi mai ales motoarele puternice BMW TwinPower Turbo diesel cu 6 cilindri în linie. Prin urmare, distracţia maximă la condus este garantată. Centrele de putere diesel cu construcţie uşoară din aluminiu din familia de motoare BMW EfficientDynamics au turbocompresoare cu geometrie variabilă a turbinei, iar injecţia de combustibil este realizată de cea mai recentă generaţie a sistemului de injecţie directă Common Rail.

DOUĂ DISCIPLINE. UN SINGUR CAMPION.

Performanţă mare, consum de combustibil mic: motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

DOUĂ DISCIPLINE. UN SINGUR CAMPION.

Performanţă mare, consum de combustibil mic: motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

BMW M4 Coupé:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,8 [8,3]
Emisii medii de CO2, în g/km: 204 [194]

INCREDIBIL DE PUTERNIC. INCREDIBIL DE EFICIENT.

INCREDIBIL DE PUTERNIC. INCREDIBIL DE EFICIENT.

Motorul M Performance TwinPower Turbo diesel cu 6 cilindri în linie are sistem de injecţie Common Rail şi turbocompresie unică în trei faze cu geometrie variabilă a turbinei. Acest motor unic răspunde foarte rapid şi are cuplu înalt chiar şi la turaţii mici.

BMW M550d xDrive: Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,2
Emisii medii de CO2, în g/km: 162

MEREU CU UN PAS ÎNAINTE.

Transmisia Steptronic cu 8 trepte oferă putere optimă, consum mic de combustibil şi creşte sportivitatea şi dinamica automobilului.

TRANSMISIE STEPTRONIC SPORT CU 8 TREPTE.

Transmisia Steptronic sport cu 8 trepte eficientizează schimbarea treptelor de viteză şi creşte confortul la condus, datorită intervalelor optime de viteză şi a intervalelor reduse de turaţii ale motorului. Acest lucru se traduce în confort maxim, dinamică impresionantă şi consum mic de combustibil. Iar cu funcţia „Launch Control”, automobilul tău BMW impresionează din momentul în care spui start, dar chiar şi atunci când stă pe loc. Cuvintele cheie: acceleraţie maximă. Apasă scurt butonul DSC (Dynamic Stability Control, trad. „Controlul dinamic al stabilităţii”), mută maneta schimbătorului de viteze în poziţia „S”, ţine apăsată pedala de frână şi apasă pedala de acceleraţie până la capăt – apoi eliberează pedala de frână şi află ce înseamnă cuplul adevărat.

De la 0 la 100 în 4,8 secunde.

Descoperă filmul despre funcţia „Launch Control” în BMW Seria 2 Coupé

BMW BLUEPERFORMANCE.

Te afli la volanul unuia dintre cele mai „curate” automobile diesel din lume. Tehnologia BMW BluePerformance a permis optimizarea nivelului emisiilor de noxe la motoarele diesel. Pe lângă filtrul de particule diesel şi convertorul catalitic de oxidare, un convertor catalitic ce reduce emisiile de oxid de nitrogen scade suplimentar nivelul emisiilor de eşapament. În timpul acestui proces, nu este influenţată arderea propriu-zisă şi se menţine eficienţa înaltă a motorului.
La anumite modele, se utilizează o modalitate suplimentară de reducere a nitrogenului: convertorul catalitic SCR (SCR = Selective Catalytic Reduction; trad. Reducere catalitică selectivă), împreună cu sistemul de injecţie AdBlue®. În cadrul acestui proces, o reacţie chimică rezultată din injectarea ureei AdBlue reduce semnificativ nivelul emisiilor de oxid nitric.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW i8: Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1
Emisii medii de CO2, în g/km: 49
Consum mediu de energie, în kWh/100 km: 11,9
Valorile din afara parantezelor se referă la modelul de bază cu transmisie din echiparea standard; valorile din paranteze se referă la modelul cu transmisia disponibilă opţional (a se vedea echipamentele speciale).
Cifrele pentru consumul de combustibil şi emisiile de CO2 se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.
Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.