CALEA INTELIGENTĂ SPRE MAI MULTĂ PLĂCERE DE A CONDUCE.

Sistemele de asistare a conducătorului auto „Copilotul tău BMW” disponibile pe BMW Seria 3 Sedan.

Cu cât te poţi concentra mai mult pe condus, cu atât te vei bucura de mai multă plăcere de a conduce. De aceea BMW Seria 3 Touring te scuteşte de o mulţime de sarcini. Asistentul la condus te avertizează în legătură cu potenţialele pericolele care urmează pe traseu. Sistemul de navigaţie Professional se asigură că nu ai nicio surpriză neplăcută, chiar şi în zone nefamiliare. Iar cu ajutoarele de la bord mereu la îndemână, acum parcarea este mai comodă decât oricând.

Citeşte în continuare

ASISTENT LA CONDUS.

Pachetul Driving Assistant reprezintă o combinaţie de sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală şi Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare.

Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi te avertizează în cazul unei schimbări neintenţionate de bandă, la viteze începând cu 70 km/h, prin vibraţii ale volanului. Avertismentul nu va fi activat dacă schimbarea de bandă se realizează în mod intenţionat, adică atunci când activezi semnalizarea.

Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de pregătire de frânare reacţionează la pietoni. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă (la viteze mai mici de 60 km/h). Sistemul de Avertizare de pietoni emite un singur avertisment, în cazul unui risc posibil de coliziune, la viteze de la 10 până la 60 km/h. Dacă sistemul emite avertismente în cazul unui potenţial risc de coliziune, frânele sunt precondiţionate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul unei urgenţe sistemul acţionează frânarea automat. Această funcţie poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă.

PILOT AUTOMAT CU FUNCŢIE STOP & GO.

PILOT AUTOMAT CU FUNCŢIE STOP & GO.

Pilotul automat cu funcţie Stop & Go, care include sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare bazată pe radar, oferă confort şi siguranţă în ambuteiaje. Sistemul menţine constantă viteza selectată de conducătorul auto, precum şi distanţa faţă de automobilul din faţă. Sistemul preia acceleraţia şi frânarea şi menţine distanţa selectată faţă de automobilul din faţă, până la oprire completă, chiar şi atunci când circuli cu viteză redusă ori în trafic aglomerat. Dacă automobilul BMW se apropie de automobilul din faţă sau dacă un alt automobil intră pe bandă, sistemul adaptează viteza în funcţie de noua situaţie. Sistemul poate fi activat la viteze de până la 210 km/h.

Funcţia Stop & Go adaptează în mod automat viteza până la oprire completă, dar şi accelerează înapoi până la viteza dorită într-un interval de timp limitat, imediat ce traficul permite acest lucru.

Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care se aplică frânare fermă.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate viteza curentă şi – în funcţie de echipamente – instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi de telefonie, împreună cu informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.
Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras(ă) de la condus.
Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

PARCARE.

Pentru BMW Seria 3 Touring sunt disponibile opţional sisteme inteligente pentru manevrare uşoară în spaţiile de parcare. Asistenţi utili precum camera video cu perspectivă spate, Asistentul la parcare şi camera video cu perspectivă panoramică sporesc confortul în orice situaţie de parcare – în special în locurile înguste şi în condiţii de vizibilitatea redusă.

 • Cameră video cu perspectivă spate

  Camera video cu perspectivă spate îţi permite să vezi pe Control Display zona din spatele automobilului în timpul manevrelor de parcare. Camera video cu perspectivă spate sporeşte vizibilitatea atunci când conduci în marşarier cu viteze de până la 15 km/h, cum ar fi la parcare.
  Liniile interactive de indicarea a traseului şi simbolurile colorate afişate pe Control Display te informează dacă locul de parcare este suficient de mare sau nu şi facilitează astfel parcarea. Dacă ai rotit volanul la maximum, sistemul afişează cercuri roşii de tipul celor de viraje, precum şi linii verzi pentru indicarea traseului. Acestea se adaptează la fiecare mişcare a volanului.
  Camera video cu perspectivă spate se dezactivează în mod automat după 10 metri sau atunci când automobilul are viteza de peste 15 km/h. Camera video cu perspectivă spate este prevăzută cu funcţie zoom, astfel încât să poţi ataşa cu uşurinţă o remorcă de cârligul de remorcare.

 • Asistent la parcare

  Asistentul la parcare facilitează parcarea laterală. Indiferent dacă este activat sau nu, sistemul măsoară orice spaţiu de parcare pe lângă care treci – chiar şi spaţiile înguste de parcare laterală – atunci când automobilul rulează cu viteză mică (sub 35 km/h) şi la o distanţă de maximum 1,5 metri faţă de automobilele parcate.

  Odată ce sistemul a identificat un spaţiu de parcare suficient de mare, nu trebuie decât să activezi semnalizarea, iar Asistentul la parcare va prelua comanda direcţiei, în timp ce tu alegi treapta de viteză potrivită şi manevrezi acceleraţia şi frâna. Sistemul oferă de asemenea instrucţiuni pe Control Display şi emite semnale acustice.

  Atunci când automobilul se apropie încet de un obstacol, Asistentul la parcare este activat automat prin intermediul funcţiei „Auto PDC” (Automatic Park Distance Control, trad. Sistem automat de asistenţă la parcare). Sistemul are funcţii îmbunătăţite care te sprijină în timpul parcării în spaţiile perpendiculare pe şosea. Funcţia PDC emite şi un semnal de avertizare în cazul în care automobilul se apropie prea mult de obstacole aflate lateral.

  Atunci când parchezi fără a utiliza funcţia Asistent la parcare, sistemul de ajutor pentru parcarea laterală foloseşte sezori suplimentari pentru a monitoriza zonele laterale ale automobilului şi afişează obstacolele pe Control Display. Astfel tu te poţi relaxa şi ştii că eşti în siguranţă în timpul manevrelor de parcare.

 • Cameră video cu perspectivă panoramică

  Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include camera video cu perspectivă de sus, cu perspectivă laterală şi spate. Camerele video din oglinzile exterioare şi camera video spate oferă imagine panoramică la 270° în jurul automobilului.
  Camera video cu perspectivă de sus afişează imagini ale zonelor laterale ale automobilului, pentru manevrare mai confortabilă. Camera video cu perspectivă laterală îţi oferă siguranţă atunci când conduci în zone cu vizibilitate redusă, precum la ieşirile în drumurile principale sau în intersecţii. Două camere video digitale de pe partea stângă şi dreaptă faţă a automobilului afişează traficul din faţa automobilului. Acest lucru permite depistarea din timp a traficului din sens opus, astfel încât tu să poţi reacţiona corespunzător. Funcţia de perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul atinge viteza de 15 km/h. În această situaţie poţi alege activarea camerei video spate, a celei cu perspectivă de sus ori laterală.
  Sistemul de camere video este activat în mod automat atunci când conduci în marşarier sau de îndată ce ai apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) sau ai activat camera video cu perspectivă laterală. Imaginile preluate de camere sunt afişate pe Control Display.

SISTEM DE NAVIGAŢIE PROFESSIONAL.

Sistemul de navigaţie „Professional” are design fluid şi îndeplineşte numeroase funcţii: este un sistem de navigaţie uşor de utilizat şi unitar, cu concept de operare iDrive şi Controller iDrive Touch. Sistemul include kit „hands-free” cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, dar şi Radio BMW „Professional” cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. Ecranul LCD color de 8,8” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă. Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, oferă operare intuitivă prin faptul că îţi permite să introduci adresele destinaţiilor pe suprafaţa tactilă prin folosirea propriului scris de mână, sau prin intermediul butoanelor de acces direct, a celor opt butoane pentru funcţii preferenţiale, a sistemului de comandă vocală sau a ecranului cu suprafaţă tactilă. Şase iconiţe interactive afişează conţinut animat. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces devine o experienţă vizuală captivantă.

La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor, timp de trei ani

 • Controller iDrive Touch

  Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi sistemul de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.

 • Actualizări automate ale hărţilor

  La dealerii BMW, sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor timp de trei ani. În cadrul BMW ConnectedDrive, sistemul actualizează în mod automat hărţile în anumite ţări europene, timp de trei ani, cu o frecvenţă de până la patru ori pe an.

AVERTIZARE LA SCHIMBAREA BENZII DE CIRCULAŢIE.

AVERTIZARE LA SCHIMBAREA BENZII DE CIRCULAŢIE.

La viteze de 20 km/h sau mai mari, sistemul de Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie bazat pe funcţii radar detectează automobilele care se apropie în unghiul mort, precum şi automobilele de pe benzile de circulaţie învecinate. Conducătorul auto este averizat despre prezenţa altor automobile în zona critică, prin afişarea unui simbol triunghiular pe oglinzile exterioare. Dacă totuşi ai intenţia de a schimba banda de circulaţie şi activezi semnalizarea, vei fi avertizat(ă) asupra potenţialului pericol pe care îl presupune această situaţie, prin vibraţii ale volanului şi prin afişarea unui simbol triunghiular pe oglinzile exterioare.

SPEED LIMIT INFO INCLUSIV INDICATOR DE INTERZICERE A DEPĂŞIRII.

SPEED LIMIT INFO INCLUSIV INDICATOR DE INTERZICERE A DEPĂŞIRII.

Siguranţa este pe primul loc: sistemul Speed Limit Info, care include indicator de interzicere a depăşirii, îţi indică limita curentă de viteză pe panoul de instrumente şi te anunţă dacă manevrele de depăşire sunt permise. Aceste informaţii sunt afişate pe Info Display-ul din panoul de instrumente. O cameră video integrată în oglinda retrovizoare monitorizează indicatoarele rutiere relevante. Informaţiile primite de la camera video sunt procesate şi afişate de o unitate de control, împreună cu date primite de la sistemul de navigaţie. Alte caracteristici ale sistemului permit afişarea limitelor de viteză în caz de carosabil ud sau la anumite ore din zi.

BMW SELECTIVE BEAM.

BMW SELECTIVE BEAM.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor şi duce la îmbunătăţirea razei de acţiune a farurilor.