Stage

ELECTRIZANT. ORIGINAL.

BMW 530e „Plug-in Hybrid”.

ELECTRIZANT. ORIGINAL.

BMW 530e „Plug-in Hybrid”.

ELECTRIZANT. ORIGINAL.BMW 530e „Plug-in Hybrid”.

Gândeşte creativ. Fii în pas cu vremea. Două concepte esenţiale pentru sustenabilitate. BMW 530e implementează perfect ambele abordări şi este foarte avangardist. Acesta oferă plăcere electrizantă de a conduce, iar datorită sistemului de propulsie plug-in hybrid, este deja în ton cu viitorul.

BMW 530e (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1 – 2,3
Emisii medii de CO2, în g/km: 47 – 52
Consum mediu de energie, în kWh/100 km: 13,3 – 13,9

Citeşte în continuare

CONCEPT DE AUTOMOBIL.

CONCEPT DE AUTOMOBIL.

BMW x30e îmbină un motor electric cu un motor TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri, pentru a crea sistemul de propulsie Plug-in Hybrid BMW eDrive foarte eficient. Acesta îţi permite să parcurgi distanţe scurte în mod integral electric, fără emisii de noxe, cu performanţă de condus dinamică şi capacitate de a conduce pe distanţe lungi – împreună cu motorul pe benzină cu 4 cilindri.

Citeşte în continuare

SISTEM DE PROPULSIE.

SISTEM DE PROPULSIE.

Componentele cheie ale sistemului de propulsie sunt: un motor pe benzină cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, 4 cilindri şi putere de 135 kW (184 CP), un motor electric de 70 kW (95 CP) şi bateria litiu ion de înaltă tensiune cu capacitate de 9,2 kWh. Atunci când rulează doar pe bază de energie electrică, automobilul are autonomie de aproximativ 45 km şi viteza maximă de 140 km/h în mod electric.

Citeşte în continuare

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Sistemul de management inteligent al energiei alege în mod predictiv tracţiunea adecvată, pentru a optimiza raportul putere-eficienţă al tracţiunii hibride. De exemplu, datele de navigaţie disponibile sunt utilizate pentru a identifica în avans secţiunile de traseu şi situaţiile de condus cele mai potrivite pentru motorul electric sau pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune.

Citeşte în continuare

EXPERIENŢĂ DE CONDUS.

EXPERIENŢĂ DE CONDUS.

BMW 530e are mai multe moduri de condus, care influenţează în mod semnificativ consumul real de combustibil. Rezultatul obţinut în practică depinde, în primul rând, de modul de condus ales – şi, în al doilea rând, de comportamentul tău de condus.

Citeşte în continuare

DESIGN.

BMW 530e este un automobil încrezător cu aspect business inconfundabil: barele grilei radiatorului în culoarea caracteristică albastru BMW i, capace albastre pentru butucul roţilor, logo „BMW i” în partea frontală laterală, logo-uri „eDrive” pe elementul „Hofmeister kink” şi pe pragurile portierelor.

CONECTIVITATE.

Aplicaţia „My BMW Remote App” pentru automobile plug-in hybrid disponibilă pentru iOS şi Android oferă informaţii detaliate despre statusul actual al BMW 530e – precum nivelul de încărcare a bateriei şi autonomia rămasă. Operaţiunile de încărcare pot fi programate de la distanţă, prin intermediul temporizatorului săptămânal.

ÎNCĂRCARE COMODĂ.

Automobilul BMW poate fi încărcat de la orice priză electrică, prin intermediul cablului de încărcare inclus, ori pe drum, de la orice staţie publică de încărcare, cu ajutorul cablului disponibil în portofoliul de accesorii BMW.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil, consum de energie şi emisii de CO₂.

  • Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

    (1) Valorile sunt valabile până la data de 15.04.2018. Pentru detalii privind disponibilitatea acestora, te rugăm să contactezi dealerul tău BMW.

    Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

    Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

    Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.