UN PIONIER CARE IA PE TOATĂ LUMEA LA BORD.

Serviciile şi aplicaţiile BMW ConnectedDrive disponibile pe BMW Seria 7.

Comunicare, informaţii şi divertisment – descoperă o formă complet nouă a mobilităţii, cu serviciile şi aplicaţiile de la BMW ConnectedDrive. De exemplu, poţi regla aerul condiţionat în automobilul tău BMW înainte de a începe călătoria, prin intermediul smartphone-ului tău sau cu ajutorul serviciului de asistenţă „Concierge“, care are rol de ghid personal de călătorie atunci când eşti pe drum.

SERVICII CONNECTEDDRIVE.

Serviciile ConnectedDrive opţionale reprezintă baza funcţiilor BMW ConnectedDrive şi îţi oferă numeroase informaţii, opţiuni de divertisment şi funcţii de service, atunci când te afli pe drum.


Aceste servicii includ funcţii care îţi permit să accesezi informaţii actualizate în funcţie de locaţie, precum informaţii meteo, ştiri, căutări online cu ajutorul GoogleTM sau funcţii de birou. În plus, poţi accesa comod servicii şi elemente individuale precum informaţii despre parcare, dar şi ghiduri de călătorie şi de hoteluri, prin intermediul meniului ConnectedDrive – din interiorul automobilului, fără a fi nevoie de conectarea unui smartphone. Serviciile sunt disponibile pentru utilizarea comodă şi sigură a aplicaţiilor de smartphone, fără limită de timp. Această opţiune de echipare îţi permite accesul la BMW ConnectedDrive Store, unde ai la dispoziţie servicii şi aplicaţii conform solicitărilor individuale, oriunde şi oricând. Serviciile ConnectedDrive opţionale îţi oferă mult mai multe soluţii de acest fel, pentru ca fiecare călătorie în automobilul tău BMW să fie o experienţă de neuitat.

 • BMW Apps

  Opţiunea „Apps” este o platformă care permite utilizarea comodă a aplicaţiilor de smartphone selectate în automobilele BMW. Pentru a oferi numeroase aplicaţii clienţilor săi, BMW dezvoltă propriile aplicaţii (precum „BMW Connected” sau „BMW M Laptimer”), dar se află în strânsă colaborare şi cu parteneri precum Spotify, Napster, GoPro, Deezer şi Audible. Iar acest lucru înseamnă că astfel de aplicaţii pot fi de asemenea utilizate în mod sigur în interiorul automobilului. Nu trebuie decât să conectezi la automobil un smartphone compatibil, prin intermediul adaptorului „snap-in”, a cablului USB de la smartphone sau wireless. Toate funcţiile aplicaţiilor pot fi operate uşor prin intermediul Controller-ului iDrive. Numărul de aplicaţii disponibile în automobil creşte permanent, datorită parteneriatelor apropiate dintre BMW şi un număr mare de furnizori din domeniu. Pentru informaţii suplimentare, accesează www.bmw.com/apps.

 • Portal pentru clienţi BMW ConnectedDrive

  Prin intermediul portalului pentru clienţi „BMW ConnectedDrive” poţi gestiona informaţiile personale şi setările automobilului necesare sau utile atunci când utilizezi funcţiile BMW ConnectedDrive în automobil, pentru diverse aplicaţii sau la apelarea call center-ului BMW ConnectedDrive. De asemenea, în BMW ConnectedDrive Store poţi achiziţiona servicii şi aplicaţii adecvate pentru modele specifice, pentru a-ţi îndeplini nevoile individuale. Poţi obţine informaţii utile despre starea curentă a automobilului tău BMW accesând categoria adecvată, de exemplu poţi accesa informaţii specifice despre kilometraj, despre autonomie, despre statusul portierelor, al hayonului şi a geamurilor, serviciile de întreţinere necesare şi mesajele de control din partea sistemului Check Control. În plus, sunt afişate locaţia curentă a automobilului, vremea în locaţia respectivă şi date tehnice ale automobilului. În secţiunea de control, poţi activa şi opera Serviciile la distanţă. Automobilul poate fi preîncălzit sau răcit pentru o anumită oră prestabilită, poate fi descuiat şi încuiat, pot fi activate claxonul sau farurile. Locaţia curentă a automobilului este afişată pe o hartă, împreună cu situaţia curentă din trafic. Poţi căuta şi transfera în automobil diferite puncte de interes. Designul interfeţei pentru zona funcţională se bazează pe Control Display, precum şi pe aplicaţiile „BMW ConnectedDrive Apps” şi este optimizat şi pentru utilizare pe smartphone-uri sau tablete.

 • Pregătire pentru Apple CarPlay®

  Sistemul de pregătire pentru Apple CarPlay® permite utilizarea comodă şi wireless a funcţiilor speciale iPhone® în automobil. Astfel, conţinutul de pe smartphone, împreună cu funcţii precum muzică, mesaje text/ iMessage, telefonie, Siri şi aplicaţii speciale de la terţi sunt afişate în automobil şi pot fi operate în manieră obişnuită sau prin intermediul interfeţei pentru utilizator. Sistemul de pregătire pentru Apple CarPlay® poate fi utilizat prin ecranul cu suprafaţă tactilă, controller-ul iDrive sau sistemul de comandă vocală, în funcţie de echipamentele automobilului.

„BMW CONNECTED”.

„BMW Connected” este asistentul tău personal de mobilitate, care facilitează mobilitatea zilnică şi te ajută să ajungi relaxat(ă) şi în timp util la destinaţie. Toate serviciile importante sunt disponibile de la distanţă pe iPhone şi Apple Watch în orice moment, prin intermediul aplicaţiei.

Destinaţii găsite pe diverse website-uri sau prin intermediul altor aplicaţii, precum Yelp, Apple Maps sau Google Maps pot fi importate uşor şi comod în „BMW Connected” şi apoi transferate fără probleme către sistemul de navigaţie al automobilului, cu un singur click. Întâlnirile, inclusiv adresele şi ora planificată pentru sosire, care au fost salvate în calendarul iPhone-ului, sunt automat importate în agenda de mobilitate „BMW Connected”. În funcţie de locaţia curentă şi de condiţiile din trafic, „BMW Connected” calculează ora de sosire, anunţă utilizatorii din timp şi îi îndrumă pe jos de la automobilul parcat spre destinaţia finală. În cazul în care întârzierea nu poate fi evitată din cauza unor obstacole neprevăzute din trafic sau dacă nu poţi găsi un loc liber de parcare în apropierea destinaţiei finale, poţi trimite un mesaj prin „BMW Connected” pentru a informa persoana/ persoanele care te aşteaptă în legătură cu ora sosirii, fără a fi necesar să foloseşti telefonul mobil. În plus, „BMW Connected” poate recunoaşte destinaţii frecvente, pe care le adaugă automat în agenda de mobilitate.

Aplicaţia „BMW Connected” poate fi descărcată din Apple App Store.

SERVICIU DE ASISTENŢĂ „CONCIERGE”.

Pentru cei care au vrut mereu să ştie cum e să ai propriul majordom, acum este momentul – cu serviciul de asistenţă „Concierge” (serviciul nu este disponibil încă în România), parte a pachetului BMW ConnectedDrive. Prin apăsarea unui singur buton, eşti transferat(ă) către operatorul de call center BMW, care îţi stă la dispoziţie ca „asistent personal” atunci când te afli în mişcare.
Fie că doreşti să găseşti un anumit restaurant, cel mai apropiat bancomat sau o farmacie cu program prelungit – operatorul de call center BMW îţi stă la dispoziţie pentru a te ajuta şi îţi poate transfera detalii legate de adresa căutată direct pe sistemul de navigaţie al automobilului tău BMW. Serviciul de asistenţă „Concierge” (serviciul nu este disponibil încă în România) funcţionează independent de telefonul tău mobil şi îţi este disponibil atât în ţară, cât şi în străinătate, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, fără costuri suplimentare.

INFORMAŢII DIN TRAFIC ÎN TIMP REAL.

Funcţia Informaţii din trafic în timp real (RTTI – Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă cele mai actualizate informaţii din trafic, în orice moment. Detalii precise referitoare la locaţia şi durata ambuteiajelor sunt transmise pentru a furniza informaţii conducătorului auto aproape în timp real despre condiţiile curente de trafic pe autostrăzi, drumuri de ţară şi numeroase rute din oraşe. Recomandările inteligente de rute alternative te ajută să ajungi la destinaţie rapid şi în cel mai eficient mod posibil. Datele astfel furnizate provin din surse precum profile anonime de mişcare din date de GPS ale flotelor auto, aplicaţii de smartphone şi comunicate ale poliţiei şi iau de asemenea în calcul situaţii de trafic stabilite, precum ore de vârf.
Informaţiile din trafic sunt prezentate în mod clar, iar rutele sunt afişate în verde, galben, portocaliu şi roşu.

APEL DE URGENŢĂ INTELIGENT.

Funcţia apel de urgenţă inteligent (funcţia nu este disponibilă încă în România) oferă asistenţă rapidă şi în permanenţă, precum şi sprijin din partea personalului autorizat – în limba ta, chiar şi când te afli în altă ţară. Dacă are loc un accident care să implice activarea airbag-urilor sau a tensiometrelor centurilor de siguranţă, se declanşează un apel de urgenţă automat. Detalii importante precum locaţia exactă a automobilului, gravitatea accidentului şi riscuri posibile de rănire a pasagerilor sunt transmise la call center-ul BMW, prin intermediul cardului SIM integrat în automobil (acesta funcţionează independent de orice dispozitiv de telefonie mobilă). Operatorul de call center BMW va informa cel mai apropiat centru de salvare în situaţii de urgenţă şi va oferi asistenţă prin telefon, până la sosirea echipajului de salvare. Apelul telefonic poate fi declanşat şi manual în cazul în care, de exemplu, alţi participanţi la trafic au nevoie de ajutor.

SERVICII LA DISTANŢĂ.

Numeroase funcţii ale automobilului, precum încuierea şi descuierea portierelor, pot fi operate de la distanţă cu ajutorul funcţiei de Servicii la distanţă din cadrul aplicaţiei „BMW Connected” (disponibilă în Apple App Store).

La fel ca şi portalul pentru clienţi „BMW ConnectedDrive”, aplicaţia oferă de asemenea posibilitatea de a accesa informaţii despre automobil, precum distanţa care mai poate fi parcursă în mod electric, statusul geamurilor sau al portierelor. În acest fel conducătorul auto este întotdeauna pe deplin informat cu privire la statusul automobilului, chiar şi de la distanţă şi are toate informaţiile în acelaşi loc, pentru acces comod.

Poate fi indicată şi locaţia curentă a automobilului. Pentru a accesa această funcţie, trebuie doar să activezi funcţia de Servicii la distanţă, prin intermediul portalului pentru clienţi „BMW ConnectedDrive” de la adresa www.bmw-connecteddrive.com.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Coloana sonoră potrivită pentru fiecare situaţie de condus, şosea sau stare de spirit. Serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România) îţi oferă acces direct şi nelimitat la milioane de melodii în interiorul automobilului tău BMW – fără a fi nevoie să utilizezi şi alte dispozitive, precum smartphone-ul tău. Opţiunile de muzică de aici sunt pe toate gusturile. De îndată ce o melodie sau un album sunt redate în automobil, acestea sunt descărcate automat pe hard disc-ul automobilului – pentru plăcerea audiţiei, fără întreruperi.
Cu serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România) îţi poţi deschide un cont contra cost valabil pe perioada unui an la partenerii de muzică ai BMW, de exemplu Napster. Acest serviciu este disponibil în şase ţări europene, fără costuri suplimentare: Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi Olanda.
Imaginile prezentate aici pot suferi modificări.

HOTSPOT WIFI.

HOTSPOT WIFI.

Această opţiune (nu este disponibilă încă în România) permite instalarea unui hotspot WiFi în automobil, prin utilizarea standardului wireless LTE (long-term evolution; trad. „evoluţie pe termen lung”), prin plata unui tarif pentru transferul de date. Astfel, pasagerii pot naviga online cu orice dispozitiv compatibil, pot redacta sau citi e-mailuri, pot reda muzică şi videoclipuri şi multe altele. Hotspot-ul şi tehnologia LTE garantează că nu există obstacole în calea experienţei fascinante a internetului mobil, nici măcar în timpul călătoriei. Această funcţie este compatibilă cu numeroase dispozitive, precum „BMW Touch Command”, laptop-uri, tablete şi telefoane mobile de la diferiţi producători. La hotspot-ul WiFi pot fi conectate simultan până la zece dispozitive. Conexiunea se realizează prin cartela SIM integrată în automobil, iar tariful aplicat este cel impus de furnizorul de servicii de internet. Dacă nu există reţea LTE disponibilă, sistemul trece automat la alte standarde wireless disponibile. Având în vedere că serviciul este conectat la antena exterioară a automobilului, nu există absolut nicio expunere la radiaţii în interiorul automobilului.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru modelele BMW Seria 7 cu motor pe benzină sau diesel:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 4,4 până la 12,6*
  Emisii medii de CO2, în g/km: de la 116 până la 299

  Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru modelele BMW Seria 7 iPerformance:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 2,0 până la 2,5
  Emisii medii de CO2, în g/km: de la 45 până la 56
  Consum de energie, în kWh/100 km: de la 12,5 până la 13,9

  Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW 730d:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: de la 4,5 până la 4,9
  Emisii medii de CO2, în g/km: de la 119 până la 129

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.