DESTINAŢIE ACCESIBILĂ. SUFICIENTĂ ENERGIE RĂMASĂ.

BMW i

Ideal pentru utilizarea de zi cu zi – autonomia şi încărcarea BMW i3.

DESTINAŢIE ACCESIBILĂ. SUFICIENTĂ ENERGIE RĂMASĂ.

Ideal pentru utilizarea de zi cu zi – autonomia şi încărcarea BMW i3.

DESTINAŢIE ACCESIBILĂ. SUFICIENTĂ ENERGIE RĂMASĂ.Ideal pentru utilizarea de zi cu zi – autonomia şi încărcarea BMW i3.

BMW i promovează în mod sistematic dezvoltarea mobilităţii electrice sustenabile şi a caracterului practic al acesteia în utilizarea de zi cu zi. În plus faţă de modelul convenţional BMW i3 cu 60 de amperi oră, a fost creat un al doilea model cu autonomie extinsă şi capacitate a bateriei de 94 de amperi oră. În timp ce BMW i3 (60 Ah) îţi oferă autonomie NCEC (Noul Ciclu European de Condus) de până la 190 km, BMW i3 (94 Ah) îţi permite să ajungi la destinaţii situate până la 300 de km depărtare (200 km în utilizarea zilnică). Acest lucru transformă BMW i3 în partenerul tău de încredere pentru toate momentele petrecute în oraş, iar în acelaşi timp îţi oferă soluţia perfectă de mobilitate pentru drumul zilnic între casă şi serviciu – inclusiv drumurile ocolitoare parcurse ocazional.

Poţi stabili propria autonomie cu ajutorul calculatorului de autonomie.

Dacă rezervele de energie sunt pe terminate, încărcarea BMW i3 se face practic singură. Foloseşte timpul în care automobilul tău este parcat pentru a-l încărca în mod confortabil la domiciliu pe timp de noapte, în doar câteva ore, cu cablul standard de încărcare (Mod 2), cu sistemul BMW i Wallbox sau BMW i Wallbox Pro. Poţi utiliza calculatorul pentru durata de încărcare pentru a afla de cât timp ai nevoie pentru a încărca BMW i3.

BMW i

PROFILE DE CONDUS.

BMW i3 este acum disponibil în două variante: convenţionalul BMW i3 (60 Ah) cu autonomie NCEC (Noul Ciclu European de Condus) de până la 190 km şi BMW i3 (94 Ah) cu distanţă de funcţionare (NCEC) de până la 300 km (200 km în utilizarea zilnică).

Cele două profile de condus – „City” şi „Commuter” – reprezintă două utilizări caracteristice ale BMW i3 (60 Ah) şi ale BMW i3 (94 Ah) pe timp de vară şi pe timp de iarnă. Profilul „City” este creat pentru călătoriile prin oraş, aşadar există faze frecvente de recuperare a energiei şi opriri. Alături de aceste decelerări frecvente, profilul include viteze de condus tipice între 0 şi 60 km/h. Profilul „Commuter” este utilizat o treime din timp în traficul aglomerat din oraş, o treime pe drumurile de ţară şi o treime pe autostrăzi. În funcţie de profil, autonomia BMW i3 cu sistem de extindere a autonomiei poate varia cu până la 15 kilometri.

AUTONOMIE.

Majoritatea persoanelor conduc mult mai puţin decât îşi imaginează: în general, călătorim cu automobilul între 35 şi 50 de kilometri pe zi. BMW i3 este acum disponibil în două variante de modele: convenţionalul BMW i3 (60 Ah) cu autonomie NCEC (Noul Ciclu European de Condus) de până la 190 km şi BMW i3 (94 Ah) cu distanţă de funcţionare (NCEC) de până la 300 km (200 km în utilizarea zilnică). Ambele modele depăşesc de trei sau patru ori distanţa medie parcursă cu automobilul într-o zi. Cu toate acestea, nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Un program de încredere analizează toţi factorii care sunt esenţiali în stabilirea autonomiei: stilul de condus, topografia, temperatura, modul de condus, traseul planificat, utilizarea aerului condiţionat şi a sistemelor de încălzire – toate reprezintă informaţii necesare pentru calcularea autonomiei. Acest lucru înseamnă că tu beneficiezi de informaţii exacte cu privire la autonomie şi astfel poţi ajunge la destinaţie în mod sigur şi confortabil.

Dacă este necesar, sistemul de extindere a autonomiei îţi poate oferi şi mai multă plăcere de a conduce: un motor pe benzină cu 2 cilindri compact şi silenţios alimentează un generator care porneşte automat atunci când este necesar, pentru a menţine constant nivelul de încărcare a bateriei.

Steve vorbeşte despre autonomie.

Experienţa clientului privind autonomia BMW i3.

 • Sistemul de pompe de încălzire: transformă aerul în autonomie

  Automobilele electrice nu pot utiliza excesul de energie termică generat în mod normal de motorul cu combustie. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra autonomiei. Astfel, noi am creat un sistem inovator de pompe de încălzire, care este foarte eficient în extragerea energiei din aerul din jurul automobilului. Sistemul opţional de pompe de încălzire, care se activează automat, poate creşte eficienţa energetică cu până la 50% în comparaţie cu sistemele convenţionale de încălzire. Acesta menţine temperatura la un nivel confortabil, în funcţie de temperatura exterioară, şi în acelaşi timp poate extinde autonomia cu până la 30%.

 • Modurile de condus: eficienţa care te duce la destinaţie

  Cu BMW i3, poţi avea control şi asupra extinderii autonomiei automobilului. În setarea standard COMFORT, autonomia este de până la 200 km. Trebuie doar să apeşi un buton pentru a selecta ECO PRO sau ECO PRO+, două moduri de condus foarte eficiente, care cresc autonomia.

 • BMW i Remote App: întotdeauna conectat cu automobilul tău BMW i3

  Era modernă a mobilităţii electrice deschide drumuri către noi oportunităţi, inclusiv o mulţime de posibilităţi considerate în trecut ca fiind de neimaginat. BMW i Remote App îţi permite să controlezi automobilul tău BMW i3 de oriunde, prin intermediul smartphone-ului sau al smartwatch-ului. Poţi verifica oricând nivelul de încărcare a bateriei şi autonomia electrică. Dacă automobilul tău BMW i3 este conectat la o staţie de încărcare, poţi urmări procesul de la distanţă. Poţi seta timpul de plecare în călătorie, atunci când ai nevoie ca automobilul tău BMW i3 să fie complet încărcat şi la temperatura potrivită. Dacă doreşti, aplicaţia poate să evalueze şi eficienţa condusului tău. Funcția nu este disponibilă în România.

 • Afişarea dinamică a autonomiei: poţi merge oriunde

  Afişarea autonomiei a fost, de asemenea, reconcepută cu grijă pentru BMW i3 cu scopul de a-ţi arăta oricând autonomia disponibilă – cu cea mai mare încredere. Poate că pare simplu, dar aceasta necesită, de fapt, programe complexe pentru a evalua numeroşi factori cheie în timp real. Factorii includ date cu privire la stilul individual de condus, topografia, temperatura, modul de condus selectat, traseul planificat şi utilizarea aerului condiţionat şi a sistemelor de încălzire – toate într-o secundă. Rezultatul este un indicator dinamic al autonomiei, care este foarte exact şi care determină o înţelegere mai bună a impactului pe care îl au stilul individual de condus şi factorii de mediu.

ÎNCĂRCAREA LA DOMICILIU.

Plăcerea electrizantă de a conduce începe cu procesul de încărcare: atunci când bateria automobilului tău este pe terminate, o poţi încărca în mod confortabil la domiciliu. Trebuie doar să conectezi automobilul tău BMW i3 la o priză casnică obişnuită de 230 de volţi prin cablul standard de încărcare, iar bateria de înaltă tensiune revine la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de zece ore.

Este posibilă încărcarea mai rapidă şi mai comodă cu sistemul BMW i Wallbox sau BMW i Wallbox Pro, care va fi montat cu plăcere de serviciul nostru de instalare. În funcţie de design, automobilul tău BMW poate fi încărcat la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de trei ore. Acest lucru este posibil datorită performanţei foarte înalte de încărcare a BMW i Wallbox: până la 11 kW pentru BMW i3 (94 Ah).


Cu această „staţie de alimentare” la domiciliu, ai de asemenea posibilitatea de a utiliza energie verde sau energie solară regenerabilă – pentru încărcare rapidă sau pentru mai multă sustenabilitate. Sistemul nu este disponibil în România.

Kathryn vorbeşte despre încărcarea la domiciliu.

Experienţa clientului privind încărcarea la domiciliu a BMW i3.

BMW i WALLBOX.

Rapid. Sigur. Eficient.

DESIGN.

Noul BMW i Wallbox impresionează prin designul fresh şi materialele de calitate.

În timpul utilizării zilnice, staţia de încărcare la domiciliu îţi oferă funcţionalitate excelentă. Dimensiunile sale compacte, designul funcţional şi cablul lung simplifică operarea şi procesul de încărcare.

PROCES DE ÎNCĂRCARE.

Nu trebuie decât să introduci cablul de încărcare în priză – şi procesul de încărcare porneşte automat.

Puterea de încărcare este de până la 7,4 kW în modul monofazic şi de până la 11 kW la alimentarea trifazică. Astfel, îţi poţi încărca automobilul tău BMW i3 la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de trei ore. Iar procesul de încărcare este mai rapid şi mai comod decât cu cablul standard de încărcare, furnizat în mod automat.

În timpul încărcării, automobilul tău poate fi preîncălzit sau răcit. Energia necesară pentru acest lucru nu este furnizată de bateria automobilului şi, prin urmare, autonomia acestuia creşte la maximum.

INSTALARE.

Profită de Serviciul de instalare BMW i.

Această soluţie sigură şi personalizată include o staţie de încărcare, verificarea instalaţiei, precum şi instalarea completă în casa ori în garajul tău.

În timpul verificării instalaţiei, experţi calificaţi verifică posibilele conexiuni pentru BMW i Wallbox. După ce a fost montat, ţi se vor oferi instrucţiuni cu privire la folosirea BMW i Wallbox. Garanţia de 24 de luni asigură operare în siguranţă.

Verificarea online anterioară instalării îţi permite să testezi singur(ă) dacă cerinţele pentru instalarea sistemului BMW i Wallbox sunt îndeplinite la domiciliul tău.

BMW i WALLBOX PRO.

Inteligent. Sustenabil. Multifuncţional.

DESIGN.

Un coeficient mai bun de încărcare şi conectare inteligentă cu sistemele de management inteligent al energiei şi „Smart home” – BMW i Wallbox Pro îmbină designul de înaltă calitate cu funcţionalitatea maximă.

BMW i Wallbox Pro se operează printr-un afişaj de 7” cu ecran tactil, care îţi permite să controlezi procesul de încărcare şi de asemenea îţi oferă un sumar excelent al datelor tale de consum. Wallbox-ul este protejat de accesul neautorizat printr-un cod PIN. Datorită poziției de ataşare a cablului, încărcarea este la fel de uşoară ca alimentarea de la o pompă standard cu combustibil. Lungimea cablului de încărcare al BMW i Wallbox Pro previne contactul nedorit cu pământul şi reduce riscul de a te împiedica de el.Statusul curent de încărcare este indicat prin elemente LED.

CONCEPT DE OPERARE.

Afişajul inteligent de 7” cu ecran tactil este elementul central de operare al BMW i Wallbox Pro şi îţi permite să-ţi alegi propriile setări individuale. Operarea este posibilă în exterior, în orice condiţii meteo, chiar şi atunci când porţi mănuşi. Imediat ce te apropii de wallbox, senzorul de proximitate reacţionează automat şi activează afişajul.

Monitorul afişează datele tale curente de consum, precum şi informaţii cu privire la ciclurile anterioare de încărcare.

Dacă doreşti să integrezi BMW i Wallbox Pro în reţeaua de la domiciliu, BMW i Wallbox Remote App îţi permite să controlezi de la distanţă toate funcţiile folosind tableta sau smartphone-ul.

Funcţia nu este disponibilă în România.

PROCESUL DE ÎNCĂRCARE.

Pur şi simplu introduci cablul de încărcare în priză – şi procesul de încărcare porneşte automat în funcţie de preferinţele personale.

Cu putere de încărcare de până la 7,4 kW, BMW i Wallbox Pro susţine încărcarea foarte rapidă a automobilelor electrice şi a hibridelor plug-in. Bateria de înaltă tensiune a BMW i3 poate fi încărcată la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de patru ore.

Tu decizi ce tip de energie utilizezi la încărcarea automobilului tău. Funcţiile inteligente de încărcare ale BMW i Wallbox Pro cu sistem de măsurare a energiei îţi permit să utilizezi electricitatea de la domiciliu în procesul de încărcare – spre exemplu, un sistem la domiciliu pentru energia solară ca sursă privată de energie, pentru mobilitate fără emisii de noxe. Dacă nu este disponibilă energie generată la domiciliu, BMW i Wallbox Pro utilizează putere de la reţeaua electrică.

ELECTRICITATE GENERATĂ LA DOMICILIU.

Sistemul opţional disponibil pe BMW i Wallbox Pro îţi permite integrarea unităţii solare individuale în procesul de încărcare al automobilului tău. BMW i Wallbox Pro optimizează procesul de încărcare în funcţie de energia solară disponibilă, iar astfel asigură electromobilitate maximă, fără emisii de noxe.

BMW i îţi oferă posibilitatea de a utiliza propria energie electrică de la domiciliu în colaborare cu furnizorii premium de energie solară. Partenerii noştri îţi pun la dispoziţie pachete individualizate pentru soluţii de energie solară pe acoperişul casei sau al garajului, precum şi oferte complete pentru port auto solar. Aici poţi găsi informaţii cu privire la soluţiile individuale de energie solară de la partenerul nostru Solarwatt GmbH.

ADMINISTRARE UTILIZATOR.

Cu administrarea pentru utilizatori disponibilă pe BMW i Wallbox Pro, poţi urmări în mod constant consumul de energie al automobilului tău.

Dacă utilizezi automobilul în scop business, o funcţie integrată îţi permite să înregistrezi separat acest consum de energie electrică, ceea ce este ideal pentru calculul cheltuielilor.

Detaliile cu privire la consumul de energie electrică pentru un anumit cont de utilizator pot fi, de asemenea, trimise prin e-mail direct din sistemul BMW i Wallbox Pro.

MANAGEMENT ÎNCĂRCARE.

Cu ajutorul managementului de încărcare integrat, BMW i Wallbox Pro recunoaşte cantitatea de energie electrică utilizată în mod curent la domiciliul tău şi adaptează în mod automat performanţa de încărcare.

Astfel se asigură eficienţă maximă la încărcare, în conformitate cu toate aparatele electrice din casa ta.

Afişajul de pe ecranul tactil îţi arată cât de multă energie electrică este utilizată din sistemul electric al locuinţei.

SISTEM „SMART HOME”.

BMW i Wallbox Pro se poate integra perfect în locuinţa ta, prin conexiunea opţională cu un sistem „Smart home”, precum myGEKKO şi Loxone.

Astfel, poţi controla funcţiile selectate „smart home” direct din sistemul BMW i Wallbox Pro. Iar înainte să porneşti la drum, BMW i Wallbox Pro poate afişa chiar şi informaţiile meteo curente.

INSTALARE.

Profită de Serviciul de instalare BMW i.

Această soluţie sigură şi personalizată include verificarea instalaţiei, precum şi instalare completă în casa ori în garajul tău.

În timpul verificării instalaţiei, experţi calificaţi verifică posibilele conexiuni pentru BMW i Wallbox Pro. După ce a fost montat, ţi se vor oferi instrucţiuni cu privire la folosirea BMW i Wallbox Pro şi, împreună cu partenerul tău de instalare, îţi poţi deschide contul de utilizator iniţial. Garanţia de 24 de luni asigură operare în siguranţă.

Verificarea online anterioară instalării îţi permite să testezi singur(ă) dacă cerinţele pentru instalarea sistemului BMW i Wallbox Pro sunt îndeplinite la domiciliul tău.

Cu BMW i3, fiecare priză electrică poate deveni o staţie de încărcare.

Cu BMW i3, fiecare priză electrică poate deveni o staţie de încărcare.

ÎNCĂRCAREA ÎN SPAŢII PUBLICE.

Ai foarte multe motive să pleci de acasă în BMW i3 – şi chiar mai multe oportunităţi de a-ţi încărca bateria în timp ce te afli în deplasare. Aspectul practic: cu BMW i3 poţi utiliza staţii publice de încărcare atât cu sursă de curent alternativ (AC), cât şi cu sursă de curent direct (DC). Astfel, devii mai flexibil(ă) şi ai posibilitatea de a-ţi încărca automobilul foarte rapid, pentru că la o staţie de încărcare DC energia cu flux de curent puternic şi constant este transferată direct către bateria de înaltă tensiune, iar astfel BMW i3 se încarcă la 80% din capacitatea sa în mai puţin de 40 de minute. Dacă nu este disponibilă o staţie de încărcare DC, îţi poţi încărca automobilul tău BMW i3 de la o staţie AC la 80% din capacitatea sa în mai puţin de trei ore. Astfel, staţiile publice AC sunt foarte comode pentru încărcarea eficientă pe timp de noapte sau atunci când parchezi automobilul pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Lou vorbeşte despre încărcarea în spaţii publice.

Experienţa clientului privind încărcarea în spaţii publice a BMW i3.

 • „ChargeNow”: noul nivel al plăcerii electrizante de a conduce

  Datorită comenzilor intuitive şi a serviciului de mobilitate ChargeNow, conectarea la această reţea este foarte simplă. Acest lucru se datorează faptului că ChargeNow reuneşte toate staţiile de încărcare operate de diferiţi furnizori într-o singură reţea imensă. Astfel, localizarea staţiilor de încărcare şi încărcarea automobilului tău BMW i3 pe drum este acum mai rapidă şi mai uşoară ca niciodată. BMW i ConnectedDrive afişează toate staţiile de încărcare libere din apropierea ta, atât pe ecranul sistemului de navigaţie, cât şi pe smartphone şi pe website-ul ChargeNow. (Nu este disponibil în România).

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,9

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,6*/ 13,1**

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 13
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,5
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 12*/ 13**
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,3*/ 11,9**
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  * Jante 1: de 19”
  ** Jante 2: de 20”, cu anvelope de iarnă

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

  Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.