SPECTACULOS ŞI INOVATOR.

BMW i

Designul BMW i3.

SPECTACULOS ŞI INOVATOR.

Designul BMW i3.

SPECTACULOS ŞI INOVATOR.Designul BMW i3.

Totul a început cu o foaie albă de hârtie. Pentru a ne ajuta să gândim dincolo de tipare, mai întâi a trebuit să reorganizăm însuşi conceptul automobilului, cu cea mai mare atenţie. Acest lucru ne-a deschis noi căi pe care să le explorăm. Iar, pentru că într-un automobil fiecare piesă depinde de celelalte ca într-un puzzle, condusul în mod electric a luat forme cu totul noi – forme ce reflectă o perspectivă cu totul nouă asupra stilului de viaţă urban. În timp ce BMW i3 este recunoscut imediat ca fiind un adevărat BMW, o privire mai atentă asupra exteriorului, spre exemplu, ne va arăta modul în care designul său uimitor transformă complet imaginea noastră despre mobilitate.

Designul BMW i3 a câştigat numeroase premii, datorită faptului că este progresist şi, în acelaşi timp, sustenabil. Distincţiile internaţionale includ onoruri foarte prestigioase, precum premiul „IF gold” pentru design de produs, premiul „World Green Car” şi premiul „World Car Design of the Year”.

BMW i

CONCEPTUL DE DESIGN.

Împreună cu echipa sa de ingineri de dezvoltare, managerul de design Benoît Jacob a creat un automobil care este orientat spre electromobilitate sustenabilă. Odată cu modulul LifeDrive, a fost dezvoltată o nouă arhitectură a automobilului, compusă din două unităţi independente: modulul Life, care cuprinde habitaclul creat din carbon, şi modulul Drive, cu componentele şasiului şi ale trenului de rulare, precum şi cu bateria de înaltă tensiune. În acelaşi timp, caracterul unic al automobilului poate fi observat şi în interior: materialele inovatoare şi sustenabile, precum carbonul şi lemnul utilizate în automobil, sunt evidenţiate cu minuţiozitate. Astfel, BMW i3 creează noi valori, vizibile şi palpabile.

EXTERIORUL BMW i3.

EFICIENT.

Mobilitatea electrică este benefică pentru toţi – atunci când este concepută în mod sistematic de la zero. Spre exemplu, plasarea în spate a motorului electric relativ compact creează spaţiu în partea din faţă, pentru ca roţile să poată fi întoarse mai mult spre interior şi, astfel, automobilul devine mai uşor de parcat şi de manevrat. O altă caracteristică definitorie a sustenabilităţii BMW i3 este reprezentată de roţile mari şi înguste, precum şi de marginile aerodinamice ale acestora. Ambele elemente ajută la reducerea rezistenţei la rulare şi cresc performanţa generală a BMW i3 la drum.

CONSTRUCŢIE DIN CARBON.

Un alt exemplu este utilizarea carbonului, care a ajutat la crearea unui habitaclu mai deschis. Construcţia din carbon permite montantului central B să fie integrat în portiere. Astfel, atunci când portierele alăturate sunt deschise, acestea oferă acces nerestricţionat spre interior. Şi datorită poziţiei mai ridicate în scaun şi a designului fluid cu geamuri care se continuă unul pe celălalt, te bucuri de şi mai multă vizibilitate de jur împrejurul automobilului tău.

FARURI CU TEHNOLOGIE LED.

Farurile în formă de „U” cu tehnologie LED oferă vizibilitate perfectă pe timp de noapte. Acestea au fost create special pentru BMW i3 şi oferă părţii frontale a automobilului aspectul caracteristic BMW.

„BLACK BELT”.

O caracteristică deosebită a BMW i3 este aşa numita „Black Belt” (trad. „centură neagră”), care se întinde de pe capotă până în spatele plafonului. Aceasta scoate în evidenţă arhitectura inovatoare LifeDrive a automobilului şi oferă habitaclului aspect şi mai luminos.

GRILĂ RADIATOR BMW i.

Chiar şi motoarele electrice au nevoie de răcire, dar din moment ce necesităţile de răcire sunt mult mai mici decât cele ale unui motor cu combustie internă, grila radiatorului caracteristică BMW are design închis. Aceasta scoate în evidenţă caracterul inconfundabil al BMW i3, mai ales după ce a fost finisat cu o pată de culoare.

DESIGN INTERIOR.

Nu există o secțiune centrală între conducătorul auto şi pasagerul faţă, şi nici montant B între portierele alăturate.

În interiorul BMW i3 poţi descoperi direct sustenabilitatea, pentru că o mare parte din materialele folosite aici sunt provenite din materiale brute, reciclabile şi regenerabile. În acelaşi timp, acestea subliniază spaţiozitatea şi rafinamentul interiorului, creează o atmosferă elegantă de spaţiu deschis şi duc sustenabilitatea la următorul nivel.

Sustenabil. Funcţional. Unic.

Descoperă designul interior al BMW i3.

INTERIOR.

 • ATELIER.

  Versiunea ATELIER din echiparea standard oferă materiale autentice de calitate înaltă. Contrastele bine armonizate dintre materiale oferă vitalitate acestui pachet de echipamente interioare. Combinaţia de materiale în Neutronic/ Gri Aragaz accentuează aspectul modern al interiorului.

 • LOFT.

  Versiunea de echipamente LOFT creează impresia de echilibru elegant. Din lumea naturală şi futuristă oferită de KENAF, materialele uşoare creează atmosferă plăcută şi calmă în interior. Accentele BMW i în albastru poziţionate în mod specifc subliniază aspectul rafinat al automobilului. Panoul de instrumente luminos cu structură granulată inovatoare caracteristică BMW i, împreună cu volanul îmbrăcat în piele de culoare deschisă oferă automobilului aspect modern.

 • LODGE.

  LODGE îmbină calitatea înaltă şi estetica naturală. Suprafeţele luminoase creează o atmosferă prietenoasă şi deschisă, datorită combinaţiei de lână/ piele naturală Solaric Cassia. De data aceasta, accentul de pe volanul îmbrăcat în piele este în argintiu satinat. Lemnul de eucalipt în negru verzui cu pori deschişi, oferă o experienţă complet nouă a conceptului de lemn în interiorul automobilului.

 • SUITE.

  Pachetul SUITE redefineşte ideea de premium. Se pune accent deosebit pe calitatea vizibilă a combinaţiei de piele naturală în Maro Stellaric Dalbergia, obţinută din piele tăbăcită natural, care este folosită la panoul de instrumente şi la scaune. Lemnul de eucalipt în negru verzui cu porii deschişi – echipament opţionbal – impresionează prin detalii exclusive, în timp ce accentele mate galvanizate din interior completează habitaclul sofisticat al acestei versiuni de echipamente.

EDIŢIA LIMITATĂ BMW i3 INSPIRATĂ DE MR PORTER.

Ce se întâmplă atunci când BMW i încheie un parteneriat cu mrporter.com, platforma online de modă pentru bărbaţi, câştigătoare a numeroase premii? Rezultatul este un BMW i3 în ediţie limitată, cu design unic MR PORTER. Acest BMW i3 atrage imediat privirile şi este partenerul perfect al bărbaţilor orientaţi spre modă, care apreciază puţină extravaganţă.

În crearea acestei ediţii premium împreună cu echipa de design de la MR PORTER, elementele caracteristice BMW i au fost evidenţiate prin numeroase detalii excepţionale. Exteriorul exclusiv al automobilului în Albastru Tuxedo este completat de liniile de accent în alb de pe oglinzile laterale, pragurile portierelor şi grila radiatorului. Un detaliu suplimentar este reprezentat de liniile de accent în alb, pictate manual, cu inscripţie „Mr Porter”. Acelaşi stil elegant se continuă şi în interior: inelul interior în alb de pe volan, cusăturile în alb de pe covoraşe şi ornamentele din lemn de stejar închis la culoare cu inscripţie individuală „Mr Porter” – toate completează conceptul de design de înaltă calitate.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,9

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,6*/ 13,1**

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 13
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,5
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 12*/ 13**
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,3*/ 11,9**
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  * Jante 1: de 19”
  ** Jante 2: de 20”, cu anvelope de iarnă

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

  Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.