SUSTENABILITATEA ESTE RĂSPUNSUL LA TOATE.

BMW i

BMW i3 – sustenabilitate continuă, pentru un automobil de înaltă clasă.

BMW i

SUSTENABILITATEA ESTE RĂSPUNSUL LA TOATE.

BMW i3 – sustenabilitate continuă, pentru un automobil de înaltă clasă.

SUSTENABILITATEA ESTE RĂSPUNSUL LA TOATE.BMW i3 – sustenabilitate continuă, pentru un automobil de înaltă clasă.

Pentru schimbarea lumii în mod sustenabil este nevoie de mai mult decât motoare cu zero emisii de noxe. Astfel că, atunci când am conceput lanţul de valori pentru BMW i3, ne-am concentrat asupra sustenabilităţii de la început până la final – încă din stadiul de dezvoltare şi pe durata întregului proces de producţie. În acest mod, poţi fi sigur(ă) că plăcerea pe care o descoperi la volanul automobilului tău BMW i3 este complet sustenabilă.

Încă de la începutul procesului de dezvoltare, am orientat întregul concept de automobil spre mobilitate electrică eficientă şi sustenabilă. Materialele regenerabile şi reciclate ajută la protecţia mediului înconjurător şi înlocuiesc materialele convenţionale, precum plasticul.

BMW i

SUSTENABILITATE INTELIGENTĂ.

Sustenabilitatea BMW i este mai mult decât un simplu cuvânt, este principiul suprem care ne ghidează. De aceea, am conceput întregul ciclu de viaţă al BMW i3 potrivit criteriului de sustenabilitate şi de conservare maximă a resurselor.

DEZVOLTARE.

- Întregul concept al automobilului a fost concentrat asupra mobilităţii electrice;
- Aerodinamica inovatoare reduce rezistenţa aerului, iar astfel scade şi consumul de energie;
- Materialele regenerabile şi reciclate ajută la protecţia mediului înconjurător şi înlocuiesc materialele convenţionale, precum plasticul.

PRODUCŢIE.

- Fibrele de carbon sunt produse 100% cu energie hidroelectrică;
- Producţia BMW i3 din Leipzig este realizată 100% cu energie eoliană;
- Energia necesară în producţie a fost redusă la jumătate în comparaţie cu consumul deja mic de energie utilizat pentru producerea celorlalte modele BMW.

UTILIZARE.

- În timpul condusului nu sunt produse emisii de noxe. Prin urmare, poluarea aerului în zonele urbane este redusă;
- Atunci când conduci BMW i3 nu auzi nimic şi nu simţi niciun miros, iar când alimentezi cu energie verde sau obţii electricitate cu panouri solare, conduci, de fapt, cu zero emisii de noxe;
- Modul ECO PRO creşte autonomia automobilului şi scade consumul de electricitate.

RECICLARE.

- BMW i3 se poate recicla în proporţie de până la 95%;
- Spre exemplu, modulele bateriei pot fi refolosite pentru a acumula energie solară;
- Fibrele de carbon în exces pot fi reintroduse în procesul de producţie.

PRODUCŢIE SUSTENABILĂ.

La fabrica noastră din Leipzig am instalat turbine eoliene pentru a putea produce BMW i3 cu energie verde. În plus, am reuşit să reducem la jumătate energia necesară pentru a produce un BMW i3, chiar şi în comparaţie cu volumul mic de energie utilizat pentru producerea altor modele BMW.

Fibrele de carbon utilizate în construcţia habitaclului foarte uşor al BMW i3 sunt produse în întregime cu energie regenerabilă. Aceasta provine de la una dintre cele mai mari hidrocentrale din lume, care este situată la Moses Lake, la aproximativ 300 de kilometri est de Seattle.

BMW i3 SE POATE RECICLA ÎN PROPORŢIE DE PÂNĂ LA 95%.

BMW i3 SE POATE RECICLA ÎN PROPORŢIE DE PÂNĂ LA 95%.

MATERIALE SUSTENABILE.

COMPONENTE PRODUSE 30% DIN KENAF.

Utilizarea de kenaf în construcţia suprafeţelor interioare voluminoase ne permite să înlocuim materialele plastice pe bază de petrol şi să reducem greutatea totală a BMW i3, pentru că fibrele de kenaf sunt cu 30% mai uşoare decât materialele convenţionale. Acestea dau o notă de autenticitate conceptului general de sustenabilitate al BMW i3. Materialul foarte uşor este extras din planta numită nalbă, la care cantitatea de CO₂ transformat în oxigen în timpul creşterii este peste nivelul mediu.

SCAUNE CU 40% LÂNĂ PURĂ VIRGINĂ.

Un material regenerabil care oferă un grad mare de confort este lâna. În cadrul pachetului de design interior Lodge, aceasta reprezintă 40% din materialul pentru husele scaunelor. Combinaţia de lână permite materialului să respire şi ajută la reglarea temperaturii între husa scaunului şi ocupantul acestuia. Astfel, scaunele rămân la o temperatură plăcută şi răcoroasă, chiar şi în zilele călduroase de vară.

ORNAMENTE INTERIOARE DIN EUCALIPT.

Eucaliptul este în mod natural rezistent la umezeală. Astfel, acesta are nevoie cu aproximativ 90% mai puţină finisare a suprafeţei decât tipurile tradiţionale de lemn, iar din moment ce este procesat fără chimicale, textura fină şi porii deschişi natural ai acestuia rămân intacţi. Eucaliptul este una dintre speciile de copaci cu dezvoltarea cea mai rapidă din lume, ceea ce îl face ideal pentru producţia de serie. Tot lemnul din BMW i3 provine dintr-o pădure 100% certificată de FSC şi astfel se sprijină managementul sustenabil al pădurilor.

100% DIN PIELE VOPSITĂ CU FRUNZE DE MĂSLIN.

Pielea din BMW i3 este 100% vopsită cu extracte naturale din frunze de măslin. Prin urmare, există mai multe avantaje: frunzele de măslin sunt produse secundare ale culturii de măslini şi astfel pot fi utilizate eficient. Procesul de vopsire în sine este prietenos cu mediul înconjurător şi, nu în ultimul rând, păstrează strălucirea proprie pielii şi capacitatea sa naturală de a regla temperatura.

„GREEN ENERGY”.

Cu BMW i3 este uşor să integrezi sustenabilitatea în viaţa ta de zi cu zi. Emisii zero în timpul funcţionării înseamnă mai puţină poluare a aerului în zonele urbane şi mai mult aer curat pentru tine. Atunci când „alimentezi” automobilul cu energie verde sau cu energie generată de tine cu ajutorul panourilor solare, te poţi bucura de mobilitate fără emisii de noxe. Iar condusul în modul ECO PRO scade consumul de energie electrică şi creşte autonomia automobilului.

În plus, automobilul tău BMW i3 nu produce nici zgomot, nici mirosuri şi astfel este potrivit atât pentru tine, cât şi pentru mediul înconjurător.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,9

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,6*/ 13,1**

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 13
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,5
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 12*/ 13**
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,3*/ 11,9**
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  * Jante 1: de 19”
  ** Jante 2: de 20”, cu anvelope de iarnă

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

  Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.