0% EMISII DE NOXE, 100% PLĂCERE DE A CONDUCE.

BMW i

Dezvoltate pentru electromobilitate – trenul de rulare şi tehnologia BMW i3.

BMW i

0% EMISII DE NOXE, 100% PLĂCERE DE A CONDUCE.

Dezvoltate pentru electromobilitate – trenul de rulare şi tehnologia BMW i3.

0% EMISII DE NOXE, 100% PLĂCERE DE A CONDUCE.Dezvoltate pentru electromobilitate – trenul de rulare şi tehnologia BMW i3.

Puţine lucruri sunt la fel de captivante precum zorii unei noi ere. Acolo unde până nu demult exista zgomotul de motor, acum puterea este aproape silenţiosă. Dintr-o dată, dinamica oraşului a devenit mult mai relaxată, pentru că BMW i oferă o nouă formă de mobilitate electrică într-un mod nou şi sustenabil. BMW i3, spre exemplu, este primul automobil conceput în întregime pentru condusul electric.

BMW i

PLĂCERE ELECTRIZANTĂ DE A CONDUCE.

Cea mai inspirată formă de plăcere este plăcerea spontană – la fel de spontană ca sistemul integral electric BMW eDrive. Atunci când pleci de pe loc în BMW i3, este suficient să apeşi uşor pedala de acceleraţie pentru a obţine cuplu maxim şi pentru a porni în mod puternic şi aproape silenţios. În plus, aceeaşi pedală te ajută şi să frânezi, pentru că în momentul în care ridici piciorul de pe acceleraţie simţi cum automobilul reduce din viteză. Acest lucru se datorează faptului că automobilul tău BMW i3 recuperează energia cinetică disponibilă şi o foloseşte pentru a încărca bateria. „Senzaţia unei singure pedale”, aşa cum numim noi acestă inovaţie, îţi permite să descoperi condusul într-un mod unic şi în acelaşi timp extinde autonomia automobilului tău.

O experienţă de condus complet nouă.

Trenul de rulare integral electric al BMW i3.

 • BMW eDrive: dinamică încă de la pornirea de pe loc

  Rareori începe o nouă eră într-un mod atât de sportiv ca cea a BMW i3. Sistemul BMW eDrive a fost dezvoltat intern de BMW. Cu putere de 125 kW (170 CP) şi cuplu maxim de 250 Nm, automobilul oferă răspuns foarte rapid. Dar ce înseamnă acest lucru în practică? Înseamnă că la plecarea de pe loc, cuplul maxim este disponibil instantaneu. În timp ce automobilele convenţionale necesită schimbarea vitezelor la accelerare, BMW i3 (94 Ah) integral electric realizează sprintul de la 0 la 100 km/h fără întreruperi, în doar 7,3 secunde. Acesta lasă în urmă automobilele mai puternice, în special în primii metri parcurşi.

 • Consum de electricitate: eficienţă electrică

  BMW i3 stabileşte standarde noi şi în ceea ce priveşte eficienţa. Consumul de electricitate al BMW i3 (60 Ah) este ultra eficient: 12,9 kWh per 100 km. Iar BMW i3 (94 Ah) necesită doar 12,5 kWh. Adică echivalentul valorii impresionante de doar 3,50 euro per 100 km. Şi din moment ce BMW i3 este aproape silenţios şi practic nu emană niciun fel de miros, noua plăcere de a conduce vine acum la pachet cu relaxare maximă.

SISTEM DE EXTINDERE A AUTONOMIEI.

SISTEM DE EXTINDERE A AUTONOMIEI.

Extindem plăcerea de a conduce: sistemul opţional de extindere a autonomiei este localizat lângă motorul electric, în partea spate a BMW i3. Acesta poate creşte autonomia BMW i3 (94 Ah) de la 180 km până la 330 km, în modul COMFORT. Un motor pe benzină cu 2 cilindri compact şi silenţios alimentează un generator pentru a menţine constant nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune, astfel încât BMW i3 să poată funcţiona în continuare în mod integral electric. Sistemul de extindere a autonomiei intervine automat atunci când nivelul de încărcare a bateriei este scăzut.

MOBILITATE LA COMANDĂ: MĂSURA TUTUROR LUCRURILOR.

Modelarea noii ere a mobilităţii electrice pe termen lung înseamnă întoarcerea la proiectare. Una din cele mai mari provocări pe care am întâlnit-o aici a fost compensarea greutăţii bateriei de înaltă tensiune. Astfel, am împărţit arhitectura automobilului în două secţiuni diferite. Prima, modulul Drive, se află în partea de jos, este construită din aluminiu şi conţine toate componentele cutiei de viteze, ale sistemului de propulsie şi ale bateriei. A doua, modulul Life, se află deasupra primei şi oferă suficient spaţiu pentru toţi ocupanţii automobilului. BMW i3 beneficiază de primul habitaclu de serie construit din carbon rezistent şi ultrauşor, cu greutate mai mică şi centru de greutate coborât. Automobilul oferă în acelaşi timp siguranţă şi agilitate sporite.

Deschide noi drumuri.

Producţia BMW i3.

 • Modulul Life

  Interiorul modulului superior Life este utilizat pentru a găzdui pasagerii. Habitaclul din carbon foarte rezistent creează un ambient spaţios şi bine proporţionat, iar în acelaşi timp îţi oferă siguranţă sporită. În plus, greutatea DIN a BMW i3 (94 Ah) este redusă până la 1.245 kg, pentru o experienţă de condus foarte sportivă şi cu un plus de beneficii în ceea ce priveşte autonomia.

 • Modulul Drive

  Modulul Drive este creat din aluminiu uşor şi găzduieşte toate componentele necesare pentru funcţionarea automobilului. În secţiunea din spate se află motorul electric, cutia de viteze şi sistemul opţional de extindere a autonomiei. Bateria de înaltă tensiune este poziţionată în mod optim în şasiu, pentru mai multă protecţie.
  Acest lucru oferă siguranţă sporită şi coboară foarte mult centrul de greutate al automobilului, pentru a susţine pe deplin BMW i3 cu tracţiune spate. În plus, oferim garanţie de opt ani sau 100.000 km pentru baterie.

CARBONUL – ÎNCEPUTUL UNEI NOI ERE.

Avantajele.

CFRP (carbon fibre reinforced plastic, trad. plastic ranforsat cu fibră de carbon) este un material compozit foarte rezistent, creat din fibre de carbon şi o matrice din plastic. Acesta este cu aproximativ 30% mai uşor decât aluminiul şi cu 50% mai uşor decât oţelul.

Producţia. Pasul 1.

Fibra de carbon este produsă chiar de BMW Group, în colaborare cu SGL Automotive Carbon Fibers. După mai mult de 10 ani de muncă de cercetare şi dezvoltare, acum, pentru prima dată, este posibilă utilizarea acestui material în construcţia de automobile pe scară largă.

Producţia. Pasul 2.

Fibrele filate sunt ţesute în formă de covoraşe şi sunt îmbibate cu răşini speciale.

Producţia. Pasul 3.

Apoi, acestea sunt uscate în cuptor pentru a forma elemente rigide – componentele caroseriei.

Producţia. Pasul 4.

În pasul următor, componentele caroseriei sunt unite printr-o procedură de lipire dezvoltată special şi complet automatizată.

Rezultatul.

Folosirea carbonului oferă mai multă stabilitate caroseriei şi siguranţă mai mare pentru pasagerii automobilului. Rigiditatea maximă permite acceleraţie mai bună, precum şi agilitate îmbunătăţită şi aderenţă. Iar greutatea mai mică a automobilului scade consumul de combustibil.

SISTEME DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO.

SISTEME DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO.

Numeroasele sisteme inovatoare de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW i3 îţi oferă plăcere de a conduce şi asigură în acelaşi timp parcare fără griji. Cu pachetul Driving Assistant Plus, BMW i3 te avertizează cu privire la posibile coliziuni şi poate menţine în mod automat viteza şi distanţa faţă de celelalte automobile în traficul din oraş, dar şi în ambuteiaje. Atunci când au loc ambuteiaje pe autostradă, sistemul de Asistenţă poate prelua parţial comanda direcţiei. Asistentul la parcare transformă manevrele de parcare într-o joacă de copii - şi este complet autonom, dacă doreşti.

 • Driving Assistant Plus

  Pachetul Driving Assistant Plus disponibil opţional include multiple sisteme inovatoare de asistare a conducătorului auto, care îţi oferă siguranţă şi confort. Pilotul automat cu funcţie Stop & Go menţine viteza şi distanţa constante între 0 şi 140 km/h şi reglează viteza chiar şi până la oprirea completă a automobilului. La condusul pe şosele aglomerate, asistentul în ambuteiaje poate controla BMW i3 în mod autonom, până la viteza de 60 km/h. Astfel, automobilului tău BMW i3 îşi poate a menţine singur banda de circulaţie, dacă ai cel puţin o mână pe volan. Sistemul de Avertizare de coliziune avertizează în timp util despre riscul de coliziuni cu alte automobile, iar sistemul de Avertizare de pietoni cu funcţie de activare frână de urgenţă ajută la prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii, dacă lumina exterioară este suficientă. Sistemul Speed Limit Info afişează pe panoul de instrumente limita de viteză maximă permisă în fiecare situaţie.

 • Pachet Asistent la parcare

  Pachetul de asistenţă la parcare îţi oferă asistenţă completă, pentru ca tu să parchezi uşor şi fără griji. Include Sistem de asistenţă la parcare (PDC - Park Distance Control) pentru partea faţă, cameră video cu perspectivă spate şi Asistent la parcare. Astfel, poţi parca uşor şi comod, dar este posibilă şi opţiunea complet automată, în care BMW i3 accelerează, frânează şi virează singur.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,9

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 12,6*/ 13,1**

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (60 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 13
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,5
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei:
  Emisii medii de CO2, în g/km: 12*/ 13**
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,3*/ 11,9**
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6

  * Jante 1: de 19”
  ** Jante 2: de 20”, cu anvelope de iarnă

  Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat.

  Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.