FĂRĂ COMPROMIS. TOTUL PENTRU PLĂCEREA DE A CONDUCE CU ZERO EMISII DE NOXE.

Sustenabilitatea BMW i3 şi BMW i3s.

FĂRĂ COMPROMIS. TOTUL PENTRU PLĂCEREA DE A CONDUCE CU ZERO EMISII DE NOXE.

FĂRĂ COMPROMIS. TOTUL PENTRU PLĂCEREA DE A CONDUCE CU ZERO EMISII DE NOXE.Sustenabilitatea BMW i3 şi BMW i3s.

BMW i3 are o atitudine complet nouă faţă de mobilitate: toate etapele de creare a acestui automobil sunt abordate în acelaşi mod, inclusiv dezvoltarea, producţia şi reciclarea. Multe dintre materialele folosite provin din surse reciclabile, iar energia necesară pentru producţia BMW i3 este obţinută 100% din surse regenerabile. Acum te poţi bucura din plin plăcerea de a conduce şi în acelaşi timp ai grijă de mediul înconjurător.

Citeşte în continuare
BMW i

SUSTENABILITATE BINE-GÂNDITĂ.

MAI MULTĂ VALOARE ADĂUGATĂ.

Sustenabilitatea nu este doar un cuvânt care defineşte modelele BMW i, ci reprezintă şi principiul suprem care ne ghidează. De aceea, am structurat întregul ciclu de viaţă al BMW i3 potrivit criteriului de sustenabilitate şi de conservare maximă a resurselor.
Citeşte în continuare

DEZVOLTARE.

Încă din etapa de proiectare, întregul design al automobilului a fost conceput pentru mobilitate electrică. În timp ce măsurile aerodinamice inovatoare scad coeficientul de rezistenţă a aerului şi consumul de energie, materialele sustenabile şi reciclate protejează mediul înconjurător şi înlocuiesc materialele tradiţionale precum plasticul.
Citeşte în continuare

PRODUCŢIE.

Sustenabil până în cel mai mic detaliu: fibrele de carbon utilizate pentru BMW i3 sunt create în totalitate cu energie hidroelectrică. Producţia de automobile din cadrul fabricii BMW de la Leipzig, din Germania, se realizează doar cu energie eoliană, iar în comparaţie cu alte modele BMW este folosită doar jumătate din energia necesară pentru producţie.
Citeşte în continuare

UTILIZARE.

Cu BMW i3, conduci cu zero emisii de noxe şi fără zgomot sau mirosuri, iar acest lucru scade poluarea aerului în oraşe. Însă un aspect mult mai important este faptul că acest automobil este uşor de încărcat cu „energie verde” sau cu energie generată chiar de tine la domiciliu, cu ajutorul panourilor solare. Modul „ECO PRO” creşte autonomia şi scade consumul de combustibil.

Citeşte în continuare

RECICLARE.

BMW i3 poate fi reciclat în proporţie de 95%. Modulul bateriei este refolosit ca spaţiu de depozitare pentru energia solară, iar surplusul de fibre de carbon se reintegrează în procesul de producţie.
Citeşte în continuare

MATERIALE REUTILIZABILE.

COMPONENTE CREATE DIN FIBRE NATURALE.

Sustenabilitate clară: folosirea extinsă a kenafului înlocuieşte materialele plastice bazate pe petrol şi scade greutatea BMW i3, pentru că fibrele de kenaf sunt cu până la 30% mai uşoare decât materialele tradiţionale. Acestea sunt extrase din planta numită nalbă, la care cantitatea de CO₂ transformat în oxigen este peste nivelul mediu.
Citeşte în continuare

SCAUNE CREATE CU 40% LÂNĂ PURĂ VIRGINĂ.

Lâna virgină certificată este o resursă regenerabilă care oferă confort superior şi formează 40% din tapiţeria scaunelor, parte a pachetului de design interior Lodge. Combinaţia de lână permite materialului să respire şi ajută la reglarea temperaturii între husa scaunului şi ocupantul acestuia, astfel scaunele rămân la o temperatură plăcută şi răcoroasă, chiar şi în zilele călduroase de vară.
Citeşte în continuare

ORNAMENTE INTERIOARE CREATE DIN LEMN DE EUCALIPT.

Eucaliptul este fin la atingere şi are structură naturală cu pori, astfel are nevoie cu aproximativ 90% mai puţină finisare a suprafeţei decât tipurile de lemn tradiţional. Lemnul de eucalipt, folosit în crearea ornamentelor interioare, provine de pe plantaţii certificate de Consiliul de Administrare a Pădurilor („Forest Stweardship Council” – FSC®), care asigură practici forestiere sustenabile.

Citeşte în continuare

100% DIN PIELE VOPSITĂ CU FRUNZE DE MĂSLIN.

Pielea din BMW i3 reglează temperatura şi este vopsită integral cu extracte naturale din frunze de măslin, într-un mod prietenos cu mediul înconjurător, iar acest lucru permite pielii să-şi păstreze luciul natural şi capacitatea de reglare a temperaturii. În plus, după culesul măslinelor, frunzele de măslin care nu mai sunt necesare pot fi folosite în acest scop.

Citeşte în continuare

ENERGIE VERDE.

Cu BMW i3 este uşor să integrezi sustenabilitatea în viaţa ta de zi cu zi: are zero emisii de noxe atunci când îl conduci, astfel poluarea aerului scade în oraş, iar tu beneficiezi de mai mult aer curat. Dacă alimentezi BMW i3 cu „energie verde” sau îţi generezi propria energie electrică prin folosirea celulelor solare, poţi călători în mod constant fără emisii de noxe. Modul „ECO PRO” creşte autonomia şi, în general, scade consumul de combustibil.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 13,1
  Autonomia medie în modul electric, în km: 285 – 310
  Autonomia în modul electric (valori obţinute de clienţi), în km: până la 260

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 14,0 – 14,6
  Autonomia medie în modul electric, în km: 270 – 285
  Autonomia în modul electric (valori obţinute de clienţi), în km: până la 260

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.