BMW i

360° ELECTRIC – ELECTROMOBILITATE COMODĂ ORIUNDE ŞI ORICÂND.

Încărcarea BMW i8.

Alături de servicii diverse de asistenţă şi opţiuni pentru mobilitate flexibilă, pachetul complet de servicii 360° ELECTRIC oferă de asemenea un concept inovator de încărcare. BMW i8 poate fi încărcat foarte uşor la domiciliu prin intermediul sistemului BMW i Wallbox sau al cablului de încărcare - şi, dacă este necesar, cu energie electrică generată în mod sustenabil cu soluţii de la BMW Green Energy. Este disponibil un număr tot mai mare de staţii de încărcare publice, în care accesul se obţine uşor şi comod prin utilizarea cardului ChargeNow. BMW i8 poate găsi cu uşurinţă cea mai apropiată staţie de încărcare, datorită inovaţiilor precum serviciile BMW i ConnectedDrive pentru navigaţie, pe deplin conectate.

INTEGRAL ELECTRIC.

360° Electric.

Descoperă filmul despre 360° ELECTRIC.

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

Poţi încărca BMW i8 foarte uşor chiar la domiciliul tău, cu ajutorul sistemului BMW i Wallbox. Această staţie de încărcare montată pe peretele casei sau al garajului completează designul unic al automobilelor BMW i8 şi în acelaşi timp încarcă automobilul mult mai rapid decât cu ajutorul cablului standard de încărcare inclus. Astfel, cu ajutorul sistemului BMW i Wallbox încărcarea BMW i8 la capacitate de 80% se realizează în două ore. *

Personalul serviciului de instalare BMW i poate efectua o verificare la faţa locului pentru a vedea dacă sistemul BMW i Wallbox poate fi montat pe peretele casei tale şi dacă poate fi conectat la sursa de electricitate existentă. Electricienii calificaţi ai partenerului tău BMW i se ocupă şi de livrare, instalare şi punerea în funcţiune. Şi pentru că BMW i pledează pentru sustenabilitate completă prin electromobilitate, te poate ajuta să semnezi un contract de energie verde cu un partener BMW i, dacă doreşti acest lucru. Sau îţi poţi genera propria electricitate, cu ajutorul unui port auto solar furnizat de BMW i.

* În funcţie de infrastructura locală de energie electrică.

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox şi BMW i Wallbox Plus sunt staţii de încărcare la domiciliu care îţi permit să încarci automobilul tău BMW i8 în mod sigur, rapid şi comod.

  Wallbox-urile BMW i se asigură că procesul de încărcare este simplu şi eficient. De îndată ce automobilul este conectat la BMW i Wallbox prin intermediul cablului de încărcare, procesul de încărcare începe automat. Astfel, automobilul tău BMW i8 este încărcat la 80% din capacitatea totală în mai puţin de 2 ore*.

  * Depinde de infrastructura locală de energie electrică.

 • BMW Green Energy

  Poţi semna de asemenea un contract de energie verde şi astfel obţii energie electrică pentru încărcarea automobilului tău BMW i8 din surse regenerabile. În acest mod, nu doar fiecare călătorie, ci şi fiecare încărcare a bateriei se realizează fără emisii de noxe. Cu ajutorul portofoliului de produse oferit de BMW Green Energy, poţi beneficia de aceste opţiuni foarte uşor şi comod, dintr-o singură sursă. Poţi trece astfel la energia electrică generată sustenabil (de exemplu, energie eoliană sau hidroenergie) sau chiar la generarea de energie proprie la domiciliu, cu ajutorul soluţiilor „My Green Energy” (de exemplu, cu un sistem de energie solară la domiciliu). Partenerul tău BMW i te poate ajuta să achiziţionezi un port auto solar premium, pentru a-ţi genera propria electricitate.

ÎNCĂRCAREA ÎN SPAŢII PUBLICE DE ÎNCĂRCARE.

BMW i a creat un concept inovator care oferă posibilităţi ideale de încărcare pentru BMW i8 în timpul călătoriilor. ChargeNow, un serviciu de mobilitate de la BMW i, este cea mai mare asociaţie a furnizorilor de staţii mobile de încărcare în care poate fi încărcat BMW i8. Acest concept include şi serviciul ParkNow pe termen lung, care furnizează spaţii de parcare pe termen lung ce includ unităţi de încărcare pentru conducătorii auto BMW i8 în locaţii precum parcări multietajate.
Sistemul de navigaţie al BMW i8 te sprijină în timpul căutării de opţiuni potrivite pentru încărcare şi le afişează în automobil şi pe portalul de internet BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  Serviciul ChargeNow oferă acces la staţiile de încărcare publice ale partenerilor BMW i. Pentru a permite utilizarea uşoară şi optimă a diferitelor oferte şi tehnologii, BMW i a inclus un număr mare de furnizori în reţeaua ChargeNow. Accesul şi utilizarea sunt permise pe baza cardului ChargeNow. La sfârşitul lunii, vei primi un raport detaliat cu privire la operaţiunile de încărcare care au avut loc prin utilizarea cardului ChargeNow. Datorită BMW i ConnectedDrive, toate staţiile de încărcare disponibile sunt afişate prin intermediul serviciilor BMW i ConnectedDrive pentru navigaţie.

ÎNCĂRCAREA ÎN TIMPUL CĂLĂTORIEI.

În modurile de condus non-electrice, bateria de înaltă tensiune este încărcată direct de motorul pe benzină, astfel încât să fie disponibilă pentru funcţia boost. Astfel, în modul SPORT bateria este alimentată cu cea mai multă energie, iar recuperarea energiei în fazele de tracţiune şi de frânare atinge de asemenea nivelul maxim. În modurile COMFORT şi ECO PRO intră mai puţină energie în bateria de înaltă tensiune. Iar atunci când conduci BMW i8 în modul HYBRID, bateria de înaltă tensiune este încărcată exclusiv prin sistemul de Recuperare a energiei la frânare.

STIL INDIVIDUAL DE CONDUS.

Consumul efectiv al BMW i8 depinde în întregime de stilul personal de utilizare. Datorită componentelor de propulsie electrică, stilul individual de condus are o influenţă mai mare asupra consumului de benzină decât în cazul automobilelor convenţionale. Cu bateria încărcată complet, poate fi utilizată autonomia maximă exclusiv electrică de 37 km. Dacă este activat butonul eDrive, este posibilă o viteză integral electrică de până la 120 km/h. În modurile de condus COMFORT şi ECO PRO, motorul pe benzină este pornit automat printr-o strategie de operare inteligentă, dar şi pentru a reîncărca bateria. În modul SPORT, motorul pe benzină funcţionează continuu. În funcţie de stilul de condus şi de lungimea traseului, acest lucru afectează consumul BMW i8. Astfel, cu cât încarci mai des bateria de înaltă tensiune prin cablu sau cu ajutorul sistemului Wallbox, cu atât vei putea conduce mai mult în modul integral electric şi prin urmare vei reduce consumul total.

 • Condusul urban

  Atunci când conduci în oraş, BMW i8 exploatează pe deplin punctele forte ale hibridului plug-in. Distanţele scurte pot fi acoperite în modul integral electric, iar funcţionarea în modul HYBRID permite un consum mixt de combustibil de 2,1 l/100 km, cu cifre de emisii de 49 g CO2/km. Astfel, pe străzile din oraş, BMW i8 poate fi considerat un veritabil automobil de trei litri.

 • Condusul de zi cu zi

  Dacă utilizezi BMW i8 pentru o navetă zilnică de aproximativ 60-80 km, consumul de benzină este de aproximativ 5 l/100 km, ceea ce înseamnă că te poţi bucura de plăcerea de a conduce într-un automobil sport pur-sânge în fiecare zi şi poţi beneficia în acelaşi timp de consumul de combustibil al unui automobil compact.

 • Condusul pe distanţe lungi

  BMW i8 îţi oferă de asemenea un nou nivel de eficienţă pe trasee lungi. Cu toate acestea, în funcţie de nivelul actual de încărcare a bateriei de înaltă tensiune, consumul de benzină va rămâne totuşi sub 8 litri/100 km în următoarea ta călătorie în vacanţă.

 • Condusul sportiv

  Dacă ai nevoie de puterea maximă a BMW i8 în modul SPORT, motorul pe benzină susţine bateria în procesul de încărcare şi astfel sprijină performanţa maximă a sistemului în orice moment. Prin urmare, consumul de combustibil total efectiv este de până la 12 litri per 100 km - valoare care este cu aproximativ o treime sub cifra oferită de un automobil sport convenţional cu performanţă comparabilă.

OFERTE SUPLIMENTARE.

BMW i a dezvoltat un concept de service sustenabil prin 360° ELECTRIC, care îţi garantează servicii complete de încredere înainte şi după achiziţionarea BMW i8 - şi care te asigură de asemenea că rămâi în mişcare în orice situaţie.

 • Servicii de asistenţă

  Serviciile de asistenţă BMW i oferă o serie de servicii concepute special pentru automobilelele BMW i, cu ajutorul cărora te poţi relaxa şi te bucuri de fiecare călătorie în automobilul tău BMW i8, chiar înainte de a porni la drum.

 • Mobilitate BMW Add-on

  BMW i îţi oferă soluţia de mobilitate potrivită pentru orice situaţie. Cu serviciul de mobilitate BMW Add-on, ai acces flexibil la un număr mare de automobile BMW pentru un anumit număr de zile de utilizare, de care poţi beneficia în cazul în care, de exemplu, trebuie să faci o călătorie de lungă durată (de exemplu, poţi utiliza un BMW X3 pentru o excursie la schi). Partenerul tău BMW i îţi va face o ofertă personalizată.