ESTE TIMPUL PENTRU UN NOU IDEAL.

BMW i

Designul BMW i8.

ESTE TIMPUL PENTRU UN NOU IDEAL.

Designul BMW i8.

Este un automobil sport încă de la prima vedere. Atunci când îl priveşti din faţă, are garda la sol foarte joasă, este foarte lat şi are siluetă aproape plană, cu suprafeţe puternic modelate şi contururi precise. La o privire mai atentă, îţi dai seama că este vorba despre un concept de automobil nou şi ingenios. Cu design orientat spre un scop unic. Sustenabil, dinamic, eficient şi sportiv. Pe şosea, BMW i8 demonstrează interacţiunea acestor aspecte, cu ţinută de drum deosebită şi într-o formă de neegalat, aşa cum te aştepţi de la un automobil BMW.

ESTE TIMPUL PENTRU UN NOU IDEAL.Designul BMW i8.

Este un automobil sport încă de la prima vedere. Atunci când îl priveşti din faţă, are garda la sol foarte joasă, este foarte lat şi are siluetă aproape plană, cu suprafeţe puternic modelate şi contururi precise. La o privire mai atentă, îţi dai seama că este vorba despre un concept de automobil nou şi ingenios. Cu design orientat spre un scop unic. Sustenabil, dinamic, eficient şi sportiv. Pe şosea, BMW i8 demonstrează interacţiunea acestor aspecte, cu ţinută de drum deosebită şi într-o formă de neegalat, aşa cum te aştepţi de la un automobil BMW.

BMW i

FILOSOFIA DESIGNULUI.

Filosofia BMW i8 se regăseşte în fiecare formă şi linie a automobilului şi creează o legătură unică între sustenabilitatea inovatoare şi caracterul premium. Această abordare include aşa-numita „centură neagră”, un element inconfundabil de design în negru care porneşte din faţă, peste plafon şi spre partea spate, la toate modelele BMW i. De asemenea, caracteristice pentru BMW i sunt designul fluid şi dinamic, elementele „Air Curtain” şi detaliile uimitoare precum luminile LED de zi în formă de „U” care iese în evidenţă şi stopurile LED. În interior, filosofia BMW i este prezentă prin utilizarea de materiale uşoare atent selectate, produse în mod sustenabil. Oriunde este posibil, se utilizează în mod sistematic componente fabricate din materii prime regenerabile.

EXTERIOR.

Ampatament lung, console scurte, ţinută de drum impunătoare pe şosea: BMW i8 are toate caracteristicile unui automobil sport pur-sânge. Partea frontală este foarte coborâtă şi lată. Totul este aranjat pentru a fi optim din punct de vedere aerodinamic. În acelaşi timp, grila dublă a radiatorului, plană dar proeminentă, dezvăluie genele BMW. O „centură neagră” în formă de „V” porneşte de pe capotă şi se înfăşoară dinamic în jurul caroseriei până în partea din spate.
Atunci când îl priveşti din lateral, forma de pană, liniile lungi proeminente şi silueta dreaptă subliniază dinamica automobilului. Designul stratificat este o metodă prin care suprafeţele şi liniile se suprapun şi se împletesc pentru a crea un aspect extrem de sportiv. Suprafeţele se îmbină armonios şi creează impresia de automobil compact şi agil. Totul pare să vină dintr-un tot unitar - iar astfel BMW i8 obţine aspect foarte puternic.

 • Vopsele pentru exterior

  BMW i8 este disponbil în patru combinaţii diferite de culori:
  Gri Sophisto cu efect strălucitor şi accente în albastru BMW i sau în Gri Frozen metalizat
  Argintiu Ionic metalizat cu accente în albastru BMW i
  Albastru Protonic cu accente în Gri Frozen metalizat
  Alb Pearl Crystal cu accente în albastru BMW i sau în Gri Frozen metalizat

DESIGN LUMINI LED CU TEHNOLOGIE LASER.

Farurile LED din echiparea standard a BMW i8 se potrivesc perfect cu conceptul de automobil sport. Toate elementele pentru iluminare sunt cu LED integral. Farurile au cadru în formă de „U” caracteristică BMW şi conţin luminile de zi şi semnalizatoarele. Atunci când sunt selectate farurile opţionale cu lumină laser pentru faza lungă*, se adaugă un al doilea cadru lat ca element de design distinctiv. Modelul cu tehnologie laser creşte de asemenea în mod considerabil distanţa fazei lungi şi îmbunătăţeşte puterea de iluminare a acesteia. O bandă albastră iluminată pasiv semnalează tehnologia inovatoare a unităţii de iluminare. În plus, capacul lateral al farurilor laser nu este întunecat, ci are un finisaj metalizat strălucitor. Conceptul general de lumini creează aspectul inconfundabil al BMW i8.
* Disponibile începând cu luna noiembrie 2014.

PORTIERE TIP FOARFECĂ.

Datorită portierelor tip foarfecă spectaculoase, caracterul sportiv al BMW i8 este foarte uşor de recunoscut. Atunci când se deschid, cu o mişcare de legănare spre sus, portierele tip foarfecă se potrivesc perfect cu liniile fine ale caroseriei aerodinamice. Atunci când le priveşti din interior, portierele subliniază natura sportivă a interiorului. Datorită aluminiului, carbonului şi termoplasticului utilizate în construcţia portierelor, acestea sunt cu aproape 50% mai uşoare decât portierele fabricate în mod convenţional. Prin urmare, se deschid şi se închid foarte comod din interior. Mânerul este poziţionat ergonomic pe partea interioară a panoului portierei şi reprezintă de asemenea un element decorativ.

INTERIOR.

Aspectul sportiv al exteriorului se continuă şi în interiorul BMW i8. Toate elementele sunt uşoare şi sunt poziţionate dinamic. În interior, principiul stratificării oferă funcţionalitate şi formă clară. Construcţia uşoară este implementată şi la nivel vizual; de exemplu, elementele din carbon vizibile pe pragul portierei evidenţiază greutatea mică a BMW i8.
Caracterul clasic al unui automobil sport şi orientarea spre conducătorul auto caracteristică BMW sunt la fel de important în design. Consola centrală este aliniată spre conducătorul auto. Toate instrumentele şi panoul de instrumente digitale cu cele două afişaje mari sunt uşor de operat. Toţi pasagerii au poziţie joasă în scaune, care sunt uşoare şi înguste şi care oferă sprijin şi confort remarcabil chiar şi în timpul virajelor rapide. Controller-ul iDrive este amplasat comod pe consola centrală, care din punct de vedere optic împarte automobilul în două părţi.

 • Materiale sustenabile

  Culoarea şi designul materialelor subliniază ideea centrală a conceptului de automobil sport sustenabil şi inteligent. Sustenabilitatea este prezentă prin utilizarea de materiale selectate precum plasticul ultrauşor fabricat din sticle reciclate şi din alte elemente care economisesc resursele. În acelaşi timp, interiorul emană sportivitate modernă şi caracter premium în fiecare detaliu, elemente care se reflectă foarte bine în toate cele trei concepte de design interior disponibile.

 • Lumină ambientală

  Cu ajutorul pachetului de iluminare ambientală disponibil opţional, îţi poţi crea propria iluminare ambientală pentru interiorul BMW i8, în funcţie de starea ta de spirit. Iluminarea cu tehnologie LED subliniază atmosfera de lux, reprezintă o sursă de lumină funcţională şi, dacă doreşti, o poţi alterna între albastru, chihlimbar şi alb EfficientDynamics. Rezultatul este un interior cu efect strălucitor special, care se întinde de la liniile de contur ale portierelor, spre panoul de instrumente şi volan până la spaţiul pentru picioare.

STILURI DE DESIGN INTERIOR.

Inconfundabil, sportiv, modern şi sustenabil. Ideea care stă la baza acestui automobil sport avangardist se reflectă şi în designul culorilor şi materialelor din interior. HALO, CARPO şi NESO sunt opţiunile de pachete de echipamente premium disponibile. Şi toate trei demonstrează că durabilitatea şi calitatea premium nu se exclud reciproc în niciun caz, ci se armonizează într-un mod care inspiră o stare de bine. Cel mai bun exemplu în acest sens este utilizarea de materiale uşoare pentru interior, de materiale reciclate şi de piele tăbăcită cu fineţe cu extract de frunze de măslin.

 • NESO

  NESO este pachetul de design interior ce reprezintă cel mai bine viitorul mobilităţii sportive. Materialele reciclate, contrastele clare şi materialele din portiere şi panourile laterale creeză un ambient plin de viaţă şi inspiră o senzaţie primitoare de bine. În acest mod se subliniază în mod clar conceptul sustenabil al BMW i8. Pielea „Spheric” foarte luminoasă în Gri Carum deschis completează în mod atrăgător suprafeţele din piele „Exclusive” şi din piele „Nappa”, ambele în negru. Astfel, întregul interior are un efect limpede, luminos şi modern.

 • CARPO

  Pachetul de echipamente CARPO din piele integrală include pielea „Spheric” luminoasă pentru husele scaunelor, realizată cu măiestrie şi cu accente perforate, pielea „Exclusive” în negru de pe panoul de instrumente şi căptuşeala interioară a portierei, precum şi pielea „Nappa” în negru. Rezultatul este un habitaclu elegant şi sportiv, care se potriveşte perfect în conceptul general al BMW i8. Volanul îmbrăcat în piele cu accente în Crom Pearl lucios şi în argintiu satinat, precum şi suprafeţele de accent lăcuite, în Gri Amido închis metalizat, completează perfect acest concept.

  Pachetul CARPO este disponibil în trei versiuni. Versiunea în Alb Ivory se bazează pe contrastul clasic de culori cu suprafeţele din piele „Exclusive” în negru. Suprafeţele curbate dinamic, din piele de culoare deschisă de pe portiere, de pe panoul de instrumente şi de pe scaune subliniază luminozitatea interiorului. În versiunea cu piele în Antracit Amido, asocierea cu pielea „Exclusive” oferă interiorului caracter sportiv şi modern. În versiunea Gri Carum, îmbinarea suprafeţelor de culoare deschisă şi perforate cu pielea naturală de culoare antracit creează un contrast modern, care subliniază caracterul reconfortant şi foarte sportiv al interiorului. Accentele specifice de design includ maneta schimbătorului de viteze din ceramică, covoraşele premium şi inscripţia „i8” gravată cu laser pe ornamentul de pe pragul portierelor. Centurile de siguranţă în albastru BMW i sunt elemente de design opţionale care atrag toate privirile.

 • HALO

  Pachetul de echipare HALO defineşte luxul în mod sustenabil. Acest echipament complet din piele are calitate premium şi estetică naturală. Pielea „Exclusive” în Maro Dalbergia tăbăcită exclusiv cu extracte din plante are accente în Gri Carum. Împreună cu accentele create de cusăturile în albastru BMW i, centurile de siguranţă şi volanul îmbrăcat în piele, efectul general obţinut este acela de calitate a liniilor de design din interior. Contrastul pronunţat dintre lumină şi întuneric de pe portiere, panourile laterale şi panoul de instrumente evidenţiază aspectul sportiv al BMW i8. Accentele suplimentare sunt oferite de culoarea Amido metalizat, care reflectă de asemenea aspectul inovator al BMW i.