BMW i

360° ELECTRIC – ELECTROMOBILITATE COMODĂ ORIUNDE ŞI ORICÂND.

Încărcarea BMW i8.

Alături de servicii diverse de asistenţă şi opţiuni pentru mobilitate flexibilă, pachetul complet de servicii 360° ELECTRIC oferă de asemenea un concept inovator de încărcare. BMW i8 poate fi încărcat foarte uşor la domiciliu prin intermediul sistemului BMW i Wallbox sau al cablului de încărcare - şi, dacă este necesar, cu energie electrică generată în mod sustenabil cu soluţii de la BMW Green Energy. Este disponibil un număr tot mai mare de staţii de încărcare publice, în care accesul se obţine uşor şi comod prin utilizarea cardului ChargeNow. BMW i8 poate găsi cu uşurinţă cea mai apropiată staţie de încărcare, datorită inovaţiilor precum serviciile BMW i ConnectedDrive pentru navigaţie, pe deplin conectate.

INTEGRAL ELECTRIC.

360° Electric.

Descoperă filmul despre 360° ELECTRIC.

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

Poţi încărca BMW i8 foarte uşor chiar la domiciliul tău, cu ajutorul sistemului BMW i Wallbox sau BMW i Wallbox Pro. Aceste staţii de încărcare montate pe peretele casei sau al garajului completează designul unic al automobilelor BMW i8 şi în acelaşi timp încarcă automobilul mult mai rapid decât cu ajutorul cablului standard de încărcare inclus. Astfel, cu ajutorul sistemului Wallbox Pro, încărcarea BMW i8 la capacitate de 80% se realizează în mai puţin de două ore.*
 

Personalul serviciului de instalare BMW i poate efectua o verificare la faţa locului pentru a vedea dacă sistemele BMW i Wallbox sau BMW i Wallbox Pro pot fi montate pe peretele casei tale şi dacă pot fi conectate la sursa de electricitate existentă. Electricienii calificaţi ai partenerului tău BMW i se ocupă şi de livrare, instalare şi punerea în funcţiune. Prin utilizarea funcţiei de verificare rapidă online, pe care o poţi accesa de la linkul de mai jos, vei putea afla din timp dacă este posibilă instalarea sistemului BMW i Wallbox în casa ta. Şi pentru că BMW i pledează pentru sustenabilitate completă prin electromobilitate, te poate ajuta să semnezi un contract de energie verde cu un partener BMW i, dacă doreşti acest lucru. Sau îţi poţi genera propria electricitate, cu ajutorul unui port auto solar furnizat de BMW i.
 

* În funcţie de infrastructura locală de energie electrică.

 • BMW i Wallbox

  Sistemul BMW i Wallbox şi BMW i Wallbox Pro sunt staţii de încărcare la domiciliu, cu ajutorul cărora îţi încarci automobilul BMW i8 în siguranţă, rapid şi uşor.

  Ambele versiuni ale sistemului BMW i Wallbox se asigură că procesul de încărcare este simplu şi sigur. Imediat ce automobilul este conectat la sistemul Wallbox prin cablul de încărcare, procesul începe automat. BMW i Wallbox Pro dispune şi de un ecran color cu funcţie tactilă, pentru operare intuitivă.

  Cu oricare dintre cele două sisteme BMW i Wallbox, BMW i8 poate fi încărcat la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de două ore*.

  Această staţie de „alimentare” la domiciliu îţi permite să utilizezi energie verde sau energie electrică solară produsă de propriul tău generator – pentru încărcare rapidă şi pentru mai multă sustenabilitate.

  * În funcţie de infrastructura locală de energie electrică.

 • Serviciu de instalare BMW i Wallbox

  BMW i oferă un serviciu cuprinzător şi avantajos pentru instalarea sistemului Wallbox acasă la tine: cu ajutorul funcţiei de verificare rapidă online, poţi vedea imediat dacă este posibilă instalarea unui sistem BMW i Wallbox. Sau poţi efectua acest test împreună cu dealerul tău BMW i, foarte rapid, dacă este necesar. Verificarea pentru instalarea sistemului Wallbox, pe care o poţi comanda direct de la dealerul tău BMW i, îţi va garanta că instalaţia electrică şi situaţia locaţiei respective permite instalarea unui sistem BMW i Wallbox. Ultimul pas este instalarea sistemului Wallbox prin intermediul serviciului de instalare Wallbox, pe care îl poţi comanda de la dealerul tău BMW i.

 • BMW Green Energy

  Poţi semna de asemenea un contract de energie verde şi astfel obţii energie electrică pentru încărcarea automobilului tău BMW i8 din surse regenerabile. În acest mod, nu doar fiecare călătorie, ci şi fiecare încărcare a bateriei se realizează fără emisii de noxe. Cu ajutorul portofoliului de produse oferit de BMW Green Energy, poţi beneficia de aceste opţiuni foarte uşor şi comod, dintr-o singură sursă. Poţi trece astfel la energia electrică generată sustenabil (de exemplu, energie eoliană sau hidroenergie) sau chiar la generarea de energie proprie la domiciliu, cu ajutorul soluţiilor „My Green Energy” (de exemplu, cu un sistem de energie solară la domiciliu). Partenerul tău BMW i te poate ajuta să achiziţionezi un port auto solar premium, pentru a-ţi genera propria electricitate.

BMW i WALLBOX.

Rapid. Sigur. Eficient.

DESIGN.

Noul BMW i Wallbox impresionează prin designul fresh şi materialele de înaltă calitate.

În timpul utilizării zilnice, această staţie de încărcare la domiciliu îţi oferă funcţionalitate excelentă. Dimensiunile sale compacte, designul funcţional şi cablul lung simplifică operarea şi procesul de încărcare.

PROCESUL DE ÎNCĂRCARE.

Nu trebuie decât să introduci cablul de încărcare în priză – şi procesul de încărcare porneşte automat.

Puterea de încărcare este de până la 7,4 kW în modul monofazic şi de până la 11 kW la alimentarea trifazică. Astfel, îţi poţi încărca BMW i8 la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de două ore. Iar procesul de încărcare este mai rapid şi mai comod decât cu ajutorul cablului standard de încărcare, furnizat împreună cu automobilul.

În timpul încărcării, automobilul tău poate fi preîncălzit sau răcit. Energia necesară pentru acest lucru nu este furnizată de bateria automobilului şi, prin urmare, autonomia acestuia creşte la maximum.

INSTALARE.

Profită de Serviciul de instalare BMW i.

Această soluţie sigură şi personalizată include o staţie de încărcare, verificarea instalaţiei, precum şi instalarea completă în casa ori în garajul tău.

În timpul verificării instalaţiei, experţi calificaţi verifică posibilele conexiuni pentru BMW i Wallbox. După ce a fost montat, ţi se vor oferi instrucţiuni cu privire la folosirea BMW i Wallbox. Garanţia de 24 de luni asigură operare în siguranţă.

Verificarea online anterioară instalării îţi permite să testezi singur(ă) dacă cerinţele pentru instalarea sistemului BMW i Wallbox sunt îndeplinite la domiciliul tău.

BMW i WALLBOX PRO.

Inteligent. Sustenabil. Multifuncţional.

DESIGN.

Un coeficient mai bun de încărcare şi conectare inteligentă cu sistemele de management inteligent al energiei şi „Smart home” – BMW i Wallbox Pro îmbină designul de înaltă calitate cu funcţionalitatea optimă.

BMW i Wallbox Pro se operează printr-un afişaj de 7” cu ecran tactil, care îţi permite să controlezi procesul de încărcare şi de asemenea îţi oferă un sumar excelent al datelor tale de consum. Wallbox-ul este protejat de accesul neautorizat printr-un cod PIN. Datorită poziţiei de ataşare a cablului, încărcarea este la fel de uşoară ca alimentarea de la o pompă standard cu combustibil. Lungimea cablului de încărcare al BMW i Wallbox Pro previne contactul nedorit cu pământul şi reduce riscul de a te împiedica de el. Statusul curent de încărcare este indicat prin benzi LED cu fibră optică.

CONCEPT DE OPERARE.

Afişajul inteligent de 7” cu ecran tactil este elementul central de operare al BMW i Wallbox Pro şi îţi permite să-ţi alegi propriile setări individuale. Operarea este posibilă în exterior, în orice condiţii meteo, chiar şi atunci când porţi mănuşi. Imediat ce te apropii de wallbox, senzorul de proximitate reacţionează automat şi activează afişajul.

Monitorul afişează datele tale curente de consum, precum şi informaţii cu privire la ciclurile anterioare de încărcare.

Dacă doreşti să integrezi BMW i Wallbox Pro în reţeaua de la domiciliul tău, aplicaţia „BMW i Wallbox Remote App” îţi permite să controlezi de la distanţă toate funcţiile, folosind tableta sau smartphone-ul.

PROCESUL DE ÎNCĂRCARE.

Pur şi simplu introduci cablul de încărcare în priză – şi procesul de încărcare porneşte automat, în funcţie de preferinţele personale.

Cu putere de încărcare de până la 7,4 kW, BMW i Wallbox Pro oferă încărcare foarte rapidă a automobilelor electrice şi a hibridelor plug-in. Bateria de înaltă tensiune a BMW i8 poate fi încărcată la 80% din capacitatea maximă în mai puţin de două ore.

Tu decizi ce tip de energie utilizezi la încărcarea automobilului tău. Funcţiile inteligente de încărcare ale BMW i Wallbox Pro cu sistem de măsurare a energiei îţi permit să utilizezi electricitatea de la domiciliul tău în procesul de încărcare – spre exemplu, un sistem la domiciliu pentru energia solară ca sursă privată de energie, pentru mobilitate fără emisii de noxe. Dacă nu este disponibilă energie generată la domiciliu, BMW i Wallbox Pro utilizează putere de la reţeaua electrică.

ELECTRICITATE GENERATĂ LA DOMICILIU.

Sistemul opţional disponibil pe BMW i Wallbox Pro îţi permite integrarea unităţii solare individuale în procesul de încărcare al automobilului tău. BMW i Wallbox Pro optimizează procesul de încărcare în funcţie de energia solară disponibilă, iar astfel asigură electromobilitate maximă, fără emisii de noxe.

BMW i îţi oferă posibilitatea de a utiliza propria energie electrică de la domiciliu, în colaborare cu furnizorii premium de energie solară. Partenerii noştri îţi pun la dispoziţie pachete individualizate pentru soluţii de energie solară pe acoperişul casei sau al garajului, precum şi oferte complete pentru port auto solar. Aici poţi găsi informaţii cu privire la soluţiile individuale de energie solară oferite de partenerul nostru Solarwatt GmbH.

ADMINISTRARE UTILIZATOR.

Cu administrarea pentru utilizatori disponibilă pe BMW i Wallbox Pro, poţi urmări în mod constant consumul de energie al automobilului tău.

Dacă utilizezi automobilul în scop business, o funcţie integrată îţi permite să înregistrezi separat acest consum de energie electrică, ceea ce este ideal pentru calculul cheltuielilor.

Detaliile cu privire la consumul de energie electrică pentru un anumit cont de utilizator pot fi, de asemenea, trimise prin e-mail direct din sistemul BMW i Wallbox Pro.

MANAGEMENT ÎNCĂRCARE.

Cu ajutorul managementului de încărcare integrat, BMW i Wallbox Pro recunoaşte cantitatea de energie electrică utilizată în mod curent la domiciliul tău şi adaptează în mod automat performanţa de încărcare.

Astfel se asigură eficienţă maximă la încărcare, în conformitate cu toate aparatele electrice din casa ta.

Afişajul de pe ecranul tactil îţi arată cât de multă energie electrică este utilizată din sistemul electric al locuinţei.

SISTEM „SMART HOME”.

BMW i Wallbox Pro se poate integra perfect în locuinţa ta, prin conexiunea opţională cu un sistem „Smart home”, precum myGEKKO şi Loxone.

Astfel, poţi controla funcţiile selectate „smart home” direct din sistemul BMW i Wallbox Pro. Iar înainte să porneşti la drum, BMW i Wallbox Pro poate afişa chiar şi informaţiile meteo curente.

INSTALARE.

Profită de Serviciul de instalare BMW i.

Această soluţie sigură şi personalizată include verificarea instalaţiei, precum şi instalare completă în casa ori în garajul tău.

În timpul verificării instalaţiei, experţi calificaţi verifică posibilele conexiuni pentru BMW i Wallbox Pro. După ce a fost montat, ţi se vor oferi instrucţiuni cu privire la folosirea BMW i Wallbox Pro şi, împreună cu partenerul tău de instalare, îţi poţi deschide contul de utilizator iniţial. Garanţia de 24 de luni asigură operare în siguranţă.

Verificarea online anterioară instalării îţi permite să testezi singur(ă) dacă cerinţele pentru instalarea sistemului BMW i Wallbox Pro sunt îndeplinite la domiciliul tău.

ÎNCĂRCAREA ÎN SPAŢII PUBLICE DE ÎNCĂRCARE.

BMW i a creat un concept inovator care oferă posibilităţi ideale de încărcare pentru BMW i8 în timpul călătoriilor. ChargeNow, un serviciu de mobilitate de la BMW i, este cea mai mare asociaţie a furnizorilor de staţii mobile de încărcare în care poate fi încărcat BMW i8. Acest concept include şi serviciul ParkNow pe termen lung, care furnizează spaţii de parcare pe termen lung ce includ unităţi de încărcare pentru conducătorii auto BMW i8 în locaţii precum parcări multietajate.
Sistemul de navigaţie al BMW i8 te sprijină în timpul căutării de opţiuni potrivite pentru încărcare şi le afişează în automobil şi pe portalul de internet BMW ConnectedDrive.

 • ChargeNow

  Serviciul ChargeNow oferă acces la staţiile de încărcare publice ale partenerilor BMW i. Pentru a permite utilizarea uşoară şi optimă a diferitelor oferte şi tehnologii, BMW i a inclus un număr mare de furnizori în reţeaua ChargeNow. Accesul şi utilizarea sunt permise pe baza cardului ChargeNow. La sfârşitul lunii, vei primi un raport detaliat cu privire la operaţiunile de încărcare care au avut loc prin utilizarea cardului ChargeNow. Datorită BMW i ConnectedDrive, toate staţiile de încărcare disponibile sunt afişate prin intermediul serviciilor BMW i ConnectedDrive pentru navigaţie.

ÎNCĂRCAREA ÎN TIMPUL CĂLĂTORIEI.

În modurile de condus non-electrice, bateria de înaltă tensiune este încărcată direct de motorul pe benzină, astfel încât să fie disponibilă pentru funcţia boost. Astfel, în modul SPORT bateria este alimentată cu cea mai multă energie, iar recuperarea energiei în fazele de tracţiune şi de frânare atinge de asemenea nivelul maxim. În modurile COMFORT şi ECO PRO intră mai puţină energie în bateria de înaltă tensiune. Iar atunci când conduci BMW i8 în modul HYBRID, bateria de înaltă tensiune este încărcată exclusiv prin sistemul de Recuperare a energiei la frânare.

STIL INDIVIDUAL DE CONDUS.

Consumul efectiv al BMW i8 depinde în întregime de stilul personal de utilizare. Datorită componentelor de propulsie electrică, stilul individual de condus are o influenţă mai mare asupra consumului de benzină decât în cazul automobilelor convenţionale. Cu bateria încărcată complet, poate fi utilizată autonomia maximă exclusiv electrică de 37 km. Dacă este activat butonul eDrive, este posibilă o viteză integral electrică de până la 120 km/h. În modurile de condus COMFORT şi ECO PRO, motorul pe benzină este pornit automat printr-o strategie de operare inteligentă, dar şi pentru a reîncărca bateria. În modul SPORT, motorul pe benzină funcţionează continuu. În funcţie de stilul de condus şi de lungimea traseului, acest lucru afectează consumul BMW i8. Astfel, cu cât încarci mai des bateria de înaltă tensiune prin cablu sau cu ajutorul sistemului Wallbox, cu atât vei putea conduce mai mult în modul integral electric şi prin urmare vei reduce consumul total.

 • Condusul urban

  Atunci când conduci în oraş, BMW i8 exploatează pe deplin punctele forte ale hibridului plug-in. Distanţele scurte pot fi acoperite în modul integral electric, iar funcţionarea în modul HYBRID permite un consum mixt de combustibil de 2,1 l/100 km, cu cifre de emisii de 49 g CO2/km. Astfel, pe străzile din oraş, BMW i8 poate fi considerat un veritabil automobil de trei litri.

 • Condusul de zi cu zi

  Dacă utilizezi BMW i8 pentru o navetă zilnică de aproximativ 60-80 km, consumul de benzină este de aproximativ 5 l/100 km, ceea ce înseamnă că te poţi bucura de plăcerea de a conduce într-un automobil sport pur-sânge în fiecare zi şi poţi beneficia în acelaşi timp de consumul de combustibil al unui automobil compact.

 • Condusul pe distanţe lungi

  BMW i8 îţi oferă de asemenea un nou nivel de eficienţă pe trasee lungi. Cu toate acestea, în funcţie de nivelul actual de încărcare a bateriei de înaltă tensiune, consumul de benzină va rămâne totuşi sub 8 litri/100 km în următoarea ta călătorie în vacanţă.

 • Condusul sportiv

  Dacă ai nevoie de puterea maximă a BMW i8 în modul SPORT, motorul pe benzină susţine bateria în procesul de încărcare şi astfel sprijină performanţa maximă a sistemului în orice moment. Prin urmare, consumul de combustibil total efectiv este de până la 12 litri per 100 km - valoare care este cu aproximativ o treime sub cifra oferită de un automobil sport convenţional cu performanţă comparabilă.

OFERTE SUPLIMENTARE.

BMW i a dezvoltat un concept de service sustenabil prin 360° ELECTRIC, care îţi garantează servicii complete de încredere înainte şi după achiziţionarea BMW i8 - şi care te asigură de asemenea că rămâi în mişcare în orice situaţie.

 • Servicii de asistenţă

  Serviciile de asistenţă BMW i oferă o serie de servicii concepute special pentru automobilelele BMW i, cu ajutorul cărora te poţi relaxa şi te bucuri de fiecare călătorie în automobilul tău BMW i8, chiar înainte de a porni la drum.

 • Mobilitate BMW Add-on

  BMW i îţi oferă soluţia de mobilitate potrivită pentru orice situaţie. Cu serviciul de mobilitate BMW Add-on, ai acces flexibil la un număr mare de automobile BMW pentru un anumit număr de zile de utilizare, de care poţi beneficia în cazul în care, de exemplu, trebuie să faci o călătorie de lungă durată (de exemplu, poţi utiliza un BMW X3 pentru o excursie la schi). Partenerul tău BMW i îţi va face o ofertă personalizată.