BMW M

CONECTAT LA LIBERTATE.

Serviciile şi aplicaţiile BMW ConnectedDrive disponibile pe BMW M2 Coupé.

BMW 2 Coupé îţi oferă posibilităţi nelimitate – şi nu doar atunci când este vorba despre dinamica de condus. Cu serviciile şi aplicaţiile disponibile, îţi poţi conecta automobilul la tot ceea ce se întâmplă în afara acestuia: foloseşte aplicaţiile GoPro şi BMW Laptimer pentru a-ţi înregistra performanţa la condus, bucură-te de plăcere de calitate premium cu serviciul Online entertainment (funcţia nu este disponibilă încă în România) şi sporeşte caracterul practic al automobilului tău prin funcţiile Informaţii din trafic în timp real sau Servicii la distanţă (funcţiile nu sunt disponible încă în România).

APLICAŢIA BMW M LAPTIMER.

Cu aplicaţia „BMW M Laptimer”, date specifice de condus sunt înregistrate cu precizie la fiecare tură de pistă şi apoi sunt analizate, pentru îmbunătăţirea performanţei la condus. Aplicaţia colectează informaţii precise de la senzorii BMW şi afişează valorile selectate pe Control Display. Acest sistem se operează prin intermediul Controller-ului iDrive. Aplicaţia „BMW M Laptimer” are integrată o interfaţă pentru camerele GoPro.
În timp ce înregistrează datele specifice de condus, aplicaţia „BMW M Laptimer” afişează informaţii precum poziţia detectată de GPS, viteza curentă, acceleraţia şi acceleraţia laterală (forţa G), cel mai bun timp per tură şi timpul de accelerare până la o anumită viteză (de exemplu, de la 0 la 100 km/h). În funcţie de echipamentele automobilului şi de anul fabricaţiei, factorii măsuraţi includ poziţia pedalei de acceleraţie, unghiul de virare, decelerarea, numărul de rotaţii per minut şi treapta de viteză, precum şi consumul de combustibil.
Datele înregistrate astfel pot fi postate sub formă de imagine pe reţele de socializare sau pot fi salvate şi trimise prin e-mail.

APLICAŢIA GOPRO.

Aplicaţia GoPro gratuită permite unei camere video GoPro, ataşată atât în interiorul, cât şi în exteriorul automobilului să fie operată prin intermediul Control Display-ului BMW M2 Coupé. Acest lucru înseamnă că imaginile şi înregistrările video pot fi gestionate în mod confortabil prin intermediul Controller-ului iDrive. De asemenea, este posibil să opreşti/ porneşti camera video prin WiFi, să o configurezi sau să verifici nivelul de încărcare al bateriei acesteia.

ONLINE ENTERTAINMENT.

Coloana sonoră potrivită pentru fiecare situaţie de condus, şosea sau stare de spirit. Serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România) îţi oferă acces direct şi nelimitat la milioane de melodii în interiorul automobilului tău BMW – fără a fi nevoie să utilizezi şi alte dispozitive, precum smartphone-ul tău. Opţiunile de muzică de aici sunt pe toate gusturile. De îndată ce o melodie sau un album sunt redate în automobil, acestea sunt descărcate automat pe hard disc-ul automobilului – pentru plăcerea audiţiei, fără întreruperi.

 

Cu serviciul Online entertainment (serviciul nu este disponibil încă în România) îţi poţi deschide un cont contra cost valabil pe perioada unui an la partenerii de muzică ai BMW, de exemplu Napster. Acest serviciu este disponibil în şase ţări europene, fără costuri suplimentare: Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi Olanda.

SERVICII CONNECTED DRIVE.

Serviciile ConnectedDrive opţionale îţi oferă numeroase informaţii, divertisment şi funcţii de service atunci când te afli pe drum.

Oferta include acces la informaţii actualizate în funcţie de locaţie, precum informaţii meteo, ştiri, căutări online de la Google™. Servicii şi funcţii, precum informaţiile despre bancomate, ghiduri de călătorie şi de hoteluri pot fi accesate direct din automobil prin intermediul meniului ConnectedDrive, fără a fi nevoie de un smartphone.

De asemenea, poţi beneficia şi de acces comod şi nelimitat la aplicaţii speciale pentru smartphone, pentru ca fiecare călătorie în automobilul tău BMW să fie o experienţă de neuitat.

INFORMAŢII DIN TRAFIC ÎN TIMP REAL.

Funcţia Informaţii din trafic în timp real (RTTI - Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă cele mai actualizate informaţii din trafic, în orice moment. Detalii precise referitoare la ora şi durata ambuteiajelor sunt transmise pentru a furniza informaţii în timp real despre condiţiile curente de trafic pe autostrăzi, şosele principale, drumuri de ţară şi numeroase rute urbane. Recomandările inteligente de rute alternative te ajută să ajungi la destinaţie în cel mai eficient mod posibil. Datele astfel furnizate provin din surse precum profile anonime de mişcare din date de GPS ale flotelor auto, aplicaţii de smartphone şi comunicate ale poliţiei şi iau de asemenea în calcul situaţii de trafic stabilite, precum ore de vârf.

 

Informaţiile din trafic sunt prezentate în mod clar, iar rutele sunt afişate în verde, galben, portocaliu şi roşu.

APEL DE URGENŢĂ INTELIGENT.

APEL DE URGENŢĂ INTELIGENT.

Funcţia Apel de urgenţă inteligent (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă asistenţă rapidă şi în permanenţă, precum şi sprijin din partea personalului autorizat –chiar şi atunci când te afli în altă ţară. Dacă are loc un accident care să implice activarea airbag-urilor sau a tensiometrelor centurilor de siguranţă, se realizează un apel de urgenţă automat. Operatorul de call center BMW va informa cel mai apropiat centru de salvare în situaţii de urgenţă şi va oferi asistenţă prin telefon, până la sosirea echipajului de salvare. Apelul telefonic poate fi declanşat şi manual, în cazul în care, de exemplu, alţi participanţi la trafic au nevoie de ajutor.

  • Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW M2 Coupé:

    Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,9 – 8,5

    Emisii medii de CO2, în g/km: 185 – 199

    Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.