Imagine cu partea laterală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu o femeie lângă automobil

THE M5

BMW M

MODELELE BMW SERIA 5 SEDAN M: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

THE M5MODELELE BMW SERIA 5 SEDAN M: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE

BMW M5 Competition, BMW M5 şi BMW M550i xDrive Sedan – variante, echipamente, detalii şi tehnologii inovatoare.

Modelele BMW Seria 5 Sedan M sunt automobile sedan sport performante cu design modern şi aspect puternic. Aici găseşti date despre fiecare model, împreună cu detalii despre echipamente şi elemente de design specifice M. În plus, vei descoperi modul în care motoarele M colaborează cu tehnologiile inspirate din motorsport, pentru a oferi dinamică de condus la un nivel superior. Gama de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului auto şi de servicii digitale este la fel de avansată şi complet concentrată pe confort şi siguranţă.

Citeşte în continuare

COMPARAŢIE MODELE BMW SERIA 5 SEDAN M.

Detaliile sportive dintr-o privire: tren de rulare, suspensie şi performanţă.

BMW M5 Competition.

Dinamică de condus maximă şi detalii de design specifice M la exterior şi în interior.
 • Motorul performant BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri şi 625 CP;
 • xDrive M cu diferenţial M activ şi transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”;
 • Elemente de design şi echipamente specifice M;
 • Putere de 625 CP (460 kW), cuplu de 750 Nm şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual

BMW M5.

Dinamică de condus specifică M, confort şi sportivitate la cele mai înalte nivele.
 • Motorul performant BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri şi 600 CP;
 • xDrive M cu diferenţial M activ;
 • Transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”;
 • Putere de 600 CP (441 kW), cuplu de 750 Nm şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat

BMW M550i xDrive Sedan.

Combinaţia perfectă dintre sportivitate, confort şi utilitate zilnică.
 • Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri şi 530 CP;
 • Transmisie Steptronic Sport cu 8 trepte;
 • BMW xDrive;
 • Putere de 530 CP (390 kW), cuplu de 750 Nm şi acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Sedan.

BMW M5 COMPETITION ŞI BMW M5: CARACTERISTICI DE PERFORMANŢĂ.

Un sumar al tehnologiilor trenului de rulare şi ale şasiului, inspirate din motorsport şi disponibile pe BMW M5 Competition şi BMW M5.

Performanţa şi dinamica extraordinare ale BMW M5 Competition şi BMW M5 sunt bazate pe un set de tehnologii extrem de dezvoltate ale trenului de rulare şi ale suspensiei, inspirate din motorsport. Fie că te afli în drum spre o întâlnire de business, într-o excursie de weekend pe drumuri de ţară şerpuitoare sau te antrenezi pentru a obţine cel mai bun timp pe circuit, precizia şi agilitatea impresionante definesc în mod constant senzaţia de condus oferită de modelele M.

Imagine cu partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, rulând
Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri.

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri, putere de 625 CP (460 kW) şi cuplu de 750 Nm accelerează automobilul de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde. Datorită turbocompresoarelor TwinScroll, a sistemului High-Precision Injection şi a sistemului de control complet variabil al supapei Valvetronic, motorul de 4.4 litri are o putere mare de propulsie chiar şi la turaţii mici, răspuns direct şi putere extraordinară.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu xDrive M, rulând

xDrive M.

xDrive M cu diferenţial M activ garantează tracţiune şi dinamică de condus maxime, atât în călătoriile zilnice, cât şi pe circuitul de curse. Tehnologia specifică M îmbină agilitatea caracteristică tracţiunii spate cu controlul oferit de sistemul de tracţiune integrală. Poţi alege între următoarele variante de tracţiune: tracţiune integrală, tracţiune integrală sport şi tracţiune faţă/ spate, în modul cu sistemul DSC oprit.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”

Transmisie M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic”.

Transmisia M Steptronic cu 8 trepte şi „Drivelogic” are timpi scurţi între schimbările treptelor de viteză şi numeroase opţiuni de schimbare a vitezelor: poţi avea un stil de condus sportiv şi dinamic sau un stil confortabil şi eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Vitezele pot fi schimbate şi manual, prin intermediul manetei de schimbare a vitezelor sau al padelelor de schimbare a treptelor de viteză de pe volan.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu butonul „M MODE”

Butonul „M MODE”.

Poţi folosi butonul „M MODE” de pe consola centrală, pentru a regla nivelul de control al sistemelor de asistare a conducătorului auto. Modul „ROAD” îţi oferă întreaga gamă de funcţii din partea sistemelor de asistenţă. Cu setările „SPORT”, aceştia doar te avertizează, dar nu intervin. În modul „TRACK”, poţi dezactiva complet sistemele de asistare, de exemplu, pe circuitul de curse. În funcţie de modul selectat, afişajul îţi arată şi informaţiile corespunzătoare pentru condus .
Imagine din interior cu schimbătorul de viteze al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu setările M

Setările M.

Setările M îţi permit să configurezi diferiţi parametri ai dinamicii de condus, precum caracteristicile motorului, ale transmisiei şi ale direcţiei, reglajele amortizoarelor, sistemul de control dinamic al stabilităţii (DSC – „Dynamic Stability Control”), nivelul de control sau distribuirea puterii sistemului de tracţiune integrală xDrive M, în funcţie de necesităţi.
Imagine din habitaclu cu volanul M îmbrăcat în piele al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu M Servotronic

M Servotronic.

În fiecare situaţie de condus, sistemul M Servotronic oferă putere optimă de direcţionare prin ajustarea sa în funcţie de viteza curentă de rulare. Mai mult, acesta asigură un răspuns direct şi precis al direcţiei, la orice viteză. Sistemul este reglat special pentru modelele M şi dispune de două setări diferite, care pot fi selectate prin simpla apăsare a unui buton.
Imagine în prim plan cu roata BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu frâne M cu discuri din carbon şi ceramică

Frâne M cu discuri din carbon şi ceramică.

Frânele M cu discuri din carbon şi ceramică asigură forţă de frânare mai directă. De asemenea, acest sistem nu se corodează, tolerează o temperatură mai mare şi contribuie la scăderea greutăţii automobilului, astfel agilitatea, dinamica şi acceleraţia sunt îmbunătăţite. Echipamentele tehnice speciale sunt vizibile prin etrierele aurii mate cu inscripţie „M” la exterior. Datorită unor proprietăţi specifice materialului, pot apărea anumite zgomote funcţionale în timpul acţiunii de frânare, de exemplu, după frânare lungă sau bruscă ori în condiţii de carosabil umed, cu puţin timp înainte de oprirea automobilului. Zgomotul cauzat de designul specific poate fi evitat prin uscarea automată a sistemului de frânare în caz de carosabil umed sau prin aplicarea unei frânări mai puternice după frânare lungă sau bruscă. Efectul negativ al umezelii şi al sării de pe carosabil pot determina ca nivelul de eficienţă al sistemului de frânare să corespundă cu cel al unui sistem convenţional. Această forţă de frânare scăzută poate fi compensată cu aplicarea unei presiuni mai mari asupra pedalei. Zgomotele funcţionale nu au efect asupra performanţei, a siguranţei operaţionale şi a stabilităţii frânelor.
Imagine în prim plan cu partea spate a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu sistem de evacuare M Sport

Sistem de evacuare M Sport.

Sistemul de evacuare M Sport produce un sunet sportiv, care poate fi modificat prin intermediul unui mecanism integrat cu supape de evacuare. Programele „SPORT” şi „SPORT+”, care pot fi selectate prin intermediul butoanelor pentru dinamica de condus, sunt accentuate de un sunet mult mai intens al motorului, în timp ce programul orientat spre confort oferă un sunet mai discret.

BMW M5 COMPETITION: ELEMENTE DE DESIGN.

Elementele de design specifice M de la exteriorul şi din interiorul BMW M5 Competition.

Dinamic până la ultimul detaliu: noile elemente de design captivante ale BMW M5 Competition şi BMW M5 fac referire la genele sale motorsport. Începând din partea frontală cu noua grilă M, faruri reconcepute şi spoiler faţă cu un nou limbaj de design, finisajele specifice M negre lucioase evidenţiază performanţa automobilului – de la prizele de aer laterale M, oglinzile exterioare M, până la spoilerul spate M. Stopurile cu design nou şi spoilerul spate îmbunătăţit cu două ţevi de eşapament duble negre cromate conferă părţii spate un caracter puternic. În interior, detalii specifice M, precum scaunele M multifuncţionale, panoul de instrumente specific M sau volanul M îmbrăcat în piele cu padele roşii pentru schimbarea vitezelor, accentuează flerul sportiv al habitaclului orientat spre conducătorul auto.

Imagine cu partea laterală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu portiera deschisă
Imagine cu partea frontală a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu grilă M neagră lucioasă

Grilă M.

Grila M cu ramă neagră lucioasă dintr-o bucată oferă modelului M5 Competition un aspect distinctiv şi inconfundabil. Barele duble tridimensionale specifice M sunt, de asemenea, negre lucioase şi au emblemă „M5 Competition” neagră.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu prize de aer laterale M negre lucioase

Prizele de aer laterale M.

Prizele de aer laterale M negre lucioase cu inscripţionarea denumirii modelului „M5 Competition” adaugă o notă sportivă tridimensională pronunţată şi subliniază combinaţia dinamică de perfecţiune tehnică şi design impresionant, caracteristică automobilelor M.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu oglinzi exterioare M negre lucioase

Oglinzi exterioare specifice M.

Oglinzile exterioare negre lucioase cu design specific M oferă un caracter sportiv modelului M5 Competition.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu spoiler spate M negru lucios

Spoiler spate M.

Spoilerul M negru lucios pentru partea spate accentuează silueta sportivă a automobilului şi scade în mod semnificativ portanţa. Acesta asigură automobilului mai multă tracţiune pe puntea spate la viteze mai mari datorită deportanţei, astfel stabilitatea direcţională este îmbunătăţită.
Imagine în prim plan cu BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu ţevi de eşapament duble specifice M

Ţevi de eşapament duble specifice M.

Ţevile de eşapament duble negre cromate ale sistemului de evacuare M Sport evidenţiază, în mod vizual şi acustic, performanţa sportivă a automobilului.
Imagine cu partea spate a BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Imola de la BMW Individual, cu spoiler spate M negru lucios

Spoiler spate negru lucios.

Spoilerul spate negru lucios al M5 Competition subliniază caracterul sportiv al automobilului şi îi oferă un aspect inconfundabil.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu scaune M multifuncţionale

Scaune M multifuncţionale.

Scaunele M multifuncţionale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă cu design şi logo „M5” iluminat evidenţiază aspectul sportiv al automobilului. Baza joasă a scaunelor şi părţile laterale înalte scot în evidenţă aspectul ergonomic al acestora şi garantează sprijin optim în părţile laterale. Acestea sunt foarte confortabile datorită numeroaselor posibilităţi de reglare.
Imagine din habitaclu cu volanul M îmbrăcat în piele al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Volan M îmbrăcat în piele.

Volanul M îmbrăcat în piele cu design cu spiţe duble are butoane multifuncţionale, emblemă „M”, detalii cromate, butoane „M1” şi „M2” şi airbag integrat pe partea conducătorului auto. Acesta are cercul îmbrăcat în piele neagră cu cusături contrastante şi zone ergonomice pentru degetul mare şi conferă o senzaţie plăcută conducătorului auto atunci când îl manevrează.
Imagine din habitaclu cu butonul Start/ Stop roşu al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Buton Start/ Stop roşu.

După ce ai deschis automobilul, butonul Start/ Stop roşu îţi permite să porneşti motorul fără a introduce cheia în contact. Acesta poate fi folosit şi pentru a opri motorul. Cheia automobilului este recunoscută automat, fără a fi nevoie să o introduci în contact.
Imagine cu interiorul BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu manetă M pentru schimbarea vitezelor

Manetă M pentru schimbarea vitezelor.

Butonul pentru alegerea celor trei setări „Drivelogic” de schimbare a treptelor de viteză se află lângă logoul „M” din partea superioară a manetei M pentru schimbarea vitezelor, iar butonul „P” pentru poziţia de parcare este situat sub acestea. În modul „S”, conducătorul auto poate schimba vitezele manual prin folosirea manetei de schimbare a vitezelor în stilul caracteristic M; în modul „D” schimbarea vitezelor se realizează automat.
Imagine din habitaclu cu panoul de instrumente specific M al BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020

Panou de instrumente specific M.

Panoul de instrumente specific M îţi permite să afişezi informaţii suplimentare, pentru condus deosebit de sportiv. Dacă ai selectat modul de condus „TRACK” pentru utilizare pe circuitul de curse, poţi vedea pe panoul de instrumente presiunea de supraalimentare, presiunea anvelopelor, temperaturile, precum şi forţa G a acceleraţiei laterale şi longitudinale.
BMW M5 Competition, F90, LCI, Facelift, 2020, cu praguri portiere cu inscripţia „M5 Competition”

Praguri portiere cu inscripţia „M5 Competition”.

De îndată ce deschizi portierele, pragurile iluminate ale acestora cu inscripţia „M5 Competition” intensifică senzaţia de anticipare a experienţei de condus palpitante care va urma.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat
Imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat
Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat
Imagine cu partea frontală a BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Brands Hatch metalizat, cu noul design al farurilor
Imagine cu interiorul BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020
Imagine cu interiorul BMW M5, F90, LCI, Facelift, 2020, cu praguri portiere cu inscripţia „M5”

DETALIILE DE DESIGN ALE BMW M5.

Flerul sportiv distinctiv întâlneşte eleganţa modernă: la exterior, BMW M5 îmbină liniile pronunţate cu proporţiile puternice, pentru a crea un aspect general dinamic. Elementele de design cromate, precum rama grilei M restiliyată, prizele de aer laterale M sau emblema „M5” şi ornamentele ţevilor de eşapament din partea spate, oferă accente îndrăzneţe. În plus, designul exterior sportiv este evidenţiat şi de jantele M opţionale din aliaj uşor de 20”, bicolore, şi de frânele M din material compozit cu etriere roşii sau negre lucioase. Aspectul sportiv şi modern se continuă şi în interior. Conducătorul auto şi pasagerii sunt întâmpinaţi de un ambient premium spaţios, indicat în mod impresionant încă de la intrarea în automobil de pragurile portierelor cu inscripţie „M5” iluminată. În acelaşi timp, habitaclul orientat spre conducătorul auto cu echipamente specifice M, precum volanul M îmbrăcat în piele, scaunele M Sport ergonomice sau panoul de instrumente specific M, subliniază sportivitatea modelului BMW M5. Control Display-ul mare, de înaltă rezoluţie şi cu diagonala de 12,3”, împreună cu ornamentele interioare excepţionale din aluminiu cu textură de carbon, completează caracterul modern al interiorului.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Albastru Tanzanite metalizat de la BMW Individual
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Roşu Aventurine metalizat de la BMW Individual
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Gri Alvite metalizat de la BMW Individual
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, în Frozen Bluestone metalizat de la BMW Individual
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente din piele Merino în Alb Smoke/ negru de la BMW Individual
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente din piele Merino în Tartufo/ negru de la BMW Individual
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente interioare BMW Individual în Negru Piano
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente interioare BMW Individual din lemn fin „Sen” maro deschis
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu ornamente interioare BMW Individual din lemn fin de prun maro, lucios, cu detalii în crom Pearl
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu capitonaj pentru plafon BMW Individual în antracit
Imagine cu interiorul BMW M5 Sedan Individual, F90, LCI, Facelift, 2020, cu capitonaj pentru plafon BMW Individual în antracit cu lumini

BMW INDIVIDUAL PENTRU BMW M5.

BMW M5 este un model sedan sport care îmbină performanţa, eleganţa şi modernitatea, într-un mod impresionant. Interacţiunea dintre opţiunile de echipare exclusiviste de la BMW Individual evidenţiază şi mai mult caracterul unic al automobilului. Poţi alege din gama vastă de culori exterioare inedite de la BMW Individual, precum culorile metalizate ilustrate aici: Roşu Aventurine, Gri Alvit, Frozen Bluestone şi Albastru Tanzanite. În interior, scaunele M Sport tapiţate cu cea mai fină piele Merino definesc ambientul sportiv şi luxos. Printre tapiţeriile BMW Individual din piele se află cea din piele Merino în Alb Smoke/ negru şi cea din piele Merino în Tartufo/ negru. Ornamentele interioare BMW Individual de înaltă calitate, precum cele din imagini, în Negru Piano, din lemn de prun maro lucios sau din lemn fin „Sen” maro deschis sunt îmbinate cu capitonajul BMW Individual pentru plafon în Alcantara de culoare antracit, pentru a completa interiorul fascinant al BMW M5.

DESIGNUL ŞI DINAMICA DE CONDUS ALE BMW M550i xDRIVE SEDAN.

O scurtă privire asupra opţiunilor de design şi a tehnologiilor trenului de rulare şi ale şasiului BMW M550i xDrive Sedan.

BMW M550i xDrive oferă o combinaţie excepţională între caracterul sportiv impulsiv şi utilitatea în călătoriile zilnice. Componente selectate ale trenului de rulare şi ale dinamicii de condus, precum suspensia M adaptivă şi motorul puternic BMW M TwinPower Turbo V8 cu 530 CP (390 kW), garantează dinamică la cel mai înalt nivel, iar în acelaşi timp asigură stabilitate optimă pe şosea. La exterior, elementele de design exclusiviste oferă accente cu un caracter bogat, în timp ce echipamente, precum pachetul M Aerodinamic, frânele M Sport cu etriere roşii sau scaunele sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, subliniază aspectul sportiv al automobilului.

Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, rulând
Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri al BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri.

Motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 8 cilindri îmbină două turbocompresoare cu sistemul de control complet variabil al supapei Valvetronic şi sistemul High Precision Injection cu injecţie directă de benzină. Acesta are ca rezultat performanţă remarcabilă de 530 CP (390 kW) şi cuplu maxim de 750 Nm. Ambele turbocompresoare sunt poziţionate între rândurile de cilindri.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW M550i xDrive Sedan, G30, LCI, Facelift, 2020, în Verde Ermes metalizat de la BMW Individual, cu suspensie M adaptivă „Professional”, rulând

Suspensie M adaptivă „Professional”.

Suspensia M adaptivă „Professional” îmbină tehnologia suspensiei M adaptive cu sistemul de stabilizare antiruliu şi direcţia integrală adaptivă. Rezultatul oferă eficienţă maximă în ceea ce priveşte dinamica de condus şi stabilitatea.