ECONOMISEŞTE COMBUSTIBIL. DAR NU SCADE PERFORMANŢA.

BMW EfficientDynamics în BMW X6.

BMW X6 ştie cum să îşi exploateze resursele în mod adecvat. Dovada este dinamica irezistibilă îmbinată cu consum de combustibil şi emsii de noxe reduse. Plăcerea pură de a conduce este asigurată de tehnologii BMW EfficientDynamics precum construcţia uşoară inteligentă şi măsuri aerodinamice inteligente.


Citeşte în continuare

CONSTRUCŢIE UŞOARĂ INTELIGENTĂ.

Datorită conceptului de construcţie uşoară, fiecare gram în minus din greutatea automobilului sporeşte plăcerea ta de a conduce. Greutatea redusă în deplasare înseamnă consum redus de energie.
BMW aduce îmbunătăţiri constante acestui concept pe care îl aplică la construcţia de automobile încă din 1930. Cele două întrebări cu care se confruntă în mod constant inginerii BMW sunt: unde este necesar să se reducă greutatea? Şi unde este ineficientă reducerea greutăţii? Rezultatul este conceptul de construcţie uşoară inteligentă. Acest concept implică utilizarea unor materiale ultrauşoare, precum magneziu pentru panoul de bord şi aluminiu pentru suspensii şi capotă. O husă din material textil pentru şasiu îmbunătăţeşte acustica şi reduce greutatea, iar acest lucru înseamnă că modelul este mult mai uşor decât predecesorii săi.

AERODINAMICĂ.

Întregul design al BMW X6 susţine filosofia BMW EfficientDynamics. Şorţul faţă şi şasiul optimizate aerodinamic reprezintă îmbunătăţiri inovatoare, ce reduc rezistenţa aerului şi consumul de combustibil.
Elementul „Air Curtain” integrat orientează fluxul de aer prin cele două prize de aer verticale şi de-a lungul arcadelor roţilor faţă. Fluxul de aer accelerat creează un fel de „cortină” pe suprafaţa exterioară a roţilor. În acelaşi timp, prizele de aer „Air Breather” canalizează fluxul de aer către roţile din faţă. Aceste tehnologii inovatoare reduc efectul de frânare al turbulenţelor şi prin urmare scad consumul de combustibil.
În timp ce conduci, sistemul de control al supapelor de aer utilizează un senzor care monitorizează motorul, iar atunci când acesta necesită răcire, sistemul deschide sau închide supapele, după caz. Caracteristicile aerodinamice optimizate şi reducerea perioadei de încălzire a motorului rezultă în consum redus de combustibil.

TRANSMISIE STEPTRONIC SPORT CU 8 TREPTE.

Transmisia Steptronic cu 8 trepte impune standarde noi în materie de confort şi performanţă dinamică şi este un element cheie al tehnologiilor BMW EfficientDynamics.
Gradaţiile extrem de fine dintre trepte permit distribuţie optimă a puterii, în toate treptele de viteză. Acest lucru duce la reducerea semnificativă a consumului de combustibil, în timp ce îi permite conducătorului auto să se bucure de sportivitate sporită şi de performanţă dinamică. Turaţiile motorului sunt reduse, în special la viteze mari, iar acest lucru reduce atât consumul de combustibil, cât şi zgomotul motorului.
Datorită transmisiei Steptronic cu 8 trepte de la BMW EfficientDynamics, poţi creşte performanţa automobilului tău cu sprijin de la trenul de rulare cu sistem de anticipare activat prin intermediul sistemului Driving Experience Control. În modul Sport, sistemul de control al transmisiei utilizează date primite de la sistemul de navigaţie, pentru răspuns mai dinamic bazat pe caracteristicile suprafeţei de rulare. După cum o sugerează şi numele, modul Comfort are reglaje ale transmisiei orientate spre confort şi asigură mai puţine schimbări de treaptă.

MODUL ECO PRO.

Modul ECO PRO îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 20%, în funcţie de stilul tău de condus - potrivit unui studiu BMW intern de consum. Funcţiile suplimentare precum „Coasting”, Asistentul pentru condusul proactiv şi Rutele ECO PRO permit economisirea a încă cinci procente din consumul de combustibil.

 • Funcţia „Coasting”

  Funcţia „Coasting” deconectează trenul de rulare de la motor, iar automobilul rulează la liber, fără putere din partea motorului. Acest lucru este posibil la viteze cuprinse între 50 km/h şi 160 km/h, când conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna, iar Asistentul pentru condusul proactiv nu consideră necesară adaptarea vitezei de rulare.

 • Asistent pentru condusul proactiv

  Pe baza informaţiilor primite de la sistemul de navigaţie, Asistentul pentru condusul proactiv anticipează virajele, zonele urbane, limitele de viteză şi ieşirile de pe autostradă şi îţi oferă sfaturi în timp util pentru reducerea vitezei.

 • Rute ECO PRO

  În funcţie de trafic, de condiţiile rutiere şi de stilul individual de condus, opţiunea Rute ECO PRO afişează recomandări privind cel mai eficient traseu de urmat. Computerul de bord afişează procentul de combustibil care poate fi economisit dacă alegi Ruta ECO PRO indicată.

MANAGEMENT INTELIGENT AL ENERGIEI.

Managementul inteligent al energiei BMW X6 este rezultatul unei game de tehnologii BMW EfficientDynamics din echiparea standard, precum funcţia Start Stop motor automată, Servodirecţia electrică şi Recuperarea energiei la frânare. Aceste tehnologii se îmbină pentru a garanta eficienţă maximă şi mobilitate sustenabilă.

 • Funcţie Start Stop motor automată

  Funcţia Start Stop motor automată se asigură că se consumă combustibil doar atunci când automobilul tău funcţionează efectiv. Atunci când automobilul staţionează temporar, cum ar fi atunci când aştepţi la semafor sau în trafic aglomerat, funcţia Start Stop motor automată preia controlul şi economiseşte combustibil, prin oprirea motorului.
  Un semnal pe Info Display indică faptul că funcţia Start Stop motor automată este activă. De îndată ce iei piciorul de pe frână, motorul porneşte din nou, automat.
  Funcţia Start Stop motor automată nu scade niciodată confortul la condus şi siguranţa, pentru că rămâne inactivă în cazul în care motorul nu a atins temperatura ideală de funcţionare, interiorul nu a fost încă suficient încălzit/ răcit, dacă nivelul bateriei este prea scăzut sau dacă roteşti volanul. O unitate de control centrală reporneşte motorul dacă este necesar, chiar şi atunci când automobilul este oprit. De exemplu, dacă automobilul începe să înainteze încet sau în cazul în care parbrizul devine înceţoşat. Funcţia Start Stop motor automată poate fi oprită în orice moment, prin apăsarea unui buton.

 • Servodirecţie electrică

  De fiecare dată când conducătorul auto virează, se consumă energie. Dar de ce ar trebui consumată energie atunci când volanul nu este rotit? Servodirecţia electrică BMW este activă doar la nevoie. Spre deosebire de sistemele de direcţie hidraulice convenţionale, servodirecţia electrică BMW utilizează energie doar atunci când volanul este rotit efectiv. Când volanul nu este mişcat, motorul electric este inactiv.

 • Recuperarea energiei la frânare

  De fiecare dată când frânezi, se generează energie cinetică, iar până de curând această energie nu era utilizată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare profită acum de acest potenţial, mult timp necunoscut. Acesta canalizează energia generată de fiecare dată când conducătorul auto frânează sau ia piciorul de pe pedala de acceleraţie şi o transformă în electricitate. Această electricitate este apoi utilizată pentru a încărca bateria automobilului. Sistemul inteligent de management al energiei înseamnă că alternatorul nu mai trebuie să funcţioneze constant şi că generatorul este astfel mai puţin solicitat. Drept rezultat, consumul de combustibil scade, iar performanţa creşte – caracteristic tehnologiei BMW EfficientDynamics.