DELEAGĂ CĂTRE AJUTOARE DE ÎNCREDERE.

Sistemele de asistare a conducătorului auto „Copilotul tău BMW” disponibile pe BMW X6.

Partenerul ideal. BMW X6 îţi face viaţa mult mai uşoară – cu sistemele inteligente care îţi oferă sprijinul de care ai nevoie. Spre exemplu, sistemul complet automat de asistare la parcare şi sistemul de camere video cu perspectivă panoramică te ajută să manevrezi automobilul în spaţii înguste sau în situaţii limită. Pentru confort maxim. Pentru siguranţă maximă şi pentru plăcerea ta de a conduce.


Citeşte în continuare

PACHET DRIVING ASSISTANT PLUS.

Sistemul Driving Assistant Plus include sisteme Driving Assistant precum Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de pregătire de frânare, dar şi Pilotul automat cu funcţie Stop&Go şi funcţia de Asistenţă în ambuteiaje.

Pilotul automat menţine constantă viteza selectată, precum şi distanţa faţă de automobilul din faţă, la viteze de până la 210 km/h. Automobilul preia controlul acceleraţiei şi al frânei şi păstreză distanţa prestabilită faţă de automobilul din faţă, chiar şi în traficul aglomerat, până la oprirea completă în ambuteiaje. Dacă automobilul din faţă frânează brusc, automobilul BMW răspunde prompt atunci când este activat sistemul de Avertizare de coliziune frontală. Acest sistem operează în etape – mai întâi afişează un simbol de avertizare, apoi simbolul se aprinde intermitent şi este însoţit de un semnal acustic, după care frânează ferm.

Sistemul de asistenţă în ambuteiaje te sprijină în situaţiile de condus monotone. La viteze de până la 60 km/h, sistemul permite automobilului să ruleze la liber, în funcţie de celelalte automobile participante la trafic, ceea ce înseamnă că ambuteiajele devin mai puţin stresante. Acest sistem menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă, toate acestea în timp ce îţi oferă asistenţă activă la direcţionare.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţii esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, iar astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate informaţii precum viteza curentă, împreună cu instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, servicii de divertisment şi telefonie, împreună cu informaţii şi avertizări din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto. Iconiţele proiectate pe parbriz sunt afişate cu rezoluţie mare şi integral color. Imaginea pare a fi proiectată la 2,3 metri în faţa automobilului, iar poziţionarea optimă a acesteia îţi permite să consulţi informaţiile afişate rapid şi confortabil, fără a fi distras(ă) de la condus. Intensitatea luminii proiecţiei este adaptată automat la intensitatea luminii din exterior, cu afişaje diferite pentru modurile de zi sau de noapte, iar înălţimea proiecţiei poate fi de asemenea adaptată. Poţi selecta informaţiile suplimentare pe care doreşti să le vezi afişate, pe lângă viteza curentă şi atenţionările din partea sistemelor de asistare a conducătorului auto.

ASISTENT LA PARCARE.

Asistentul la parcare complet automat reprezintă ce mai recentă generaţie de confort la parcare în automobilele BMW. Acest sistem selectează treapta de viteză pentru înaintare sau marşarier, preia controlul direcţiei şi acţionează frânele sau acceleraţia în mod automat. Înainte de a parca, tu nu trebuie decât să activezi semnalizarea, să menţii apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) pe întreaga durată a procedurii de parcare şi să monitorizezi zona din jurul automobilului cu ajutorul camerei video, care se activează în mod automat în timpul manevrelor de parcare. Odată parcarea realizată, sistemul selectează modul de condus P (parcare). Senzorii ultrasonici cautǎ locuri de parcare la viteze de pânǎ la 35 km/h şi o distanţă maximă de 1,5 metri faţă de alte automobile parcate şi afişează spaţiile de parcare potrivite pe Control Display.

BMW NIGHT VISION CU FASCICUL DINAMIC DE LUMINĂ.

Sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină te ajută să detectezi pietoni şi animalele mari pe timp de noapte - chiar şi de la distanţă - şi îi iluminează selectiv.
O cameră video cu infraroşu poziţionată în grila BMW a radiatorului redă imagini din faţa automobilului, direct pe Control Display. Sisteme inteligente de avertizare cu perspectivă clară: în momentul în care există pietoni, biciclişti sau animale mari neiluminaţi pe traseul de rulare al automobilului, aceştia sunt detectaţi de senzori cu infraroşu, iar sistemul direcţionează înspre aceştia două fascicule de lumină ultra-performante şi independente, fără a avea efect de orbire. Lumina avertizează conducătorii şi pietonii despre o potenţială situaţie periculoasă.
Datorită imaginii termice activate, conducătorul auto primeşte avertismente suplimentare pe sistemul BMW Head-Up Display integral color sau pe panoul de instrumente. În cazul unei situaţii periculoase, se emite un semnal sonor în timp ce frânele intră în stare maximă de stand-by. BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină este o inovaţie de la BMW ConnectedDrive.

SISTEM DE CAMERE VIDEO CU PERSPECTIVĂ PANORAMICĂ.

Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică include camera video spate şi cea cu perspectivă de sus. Camerele din oglinzile exterioare şi două camere cu unghiu amplu, amplasate în partea spate şi cea faţă a automobilului, îţi oferă perspectivă panoramică la 360° a părţilor faţă şi spate ale automobilului.
Camera video cu perspectivă de sus oferă imagine panoramică la 360° a zonelor din jurul automobilului, iar computerul utilizează aceste date pentru a genera o imagine "bird's-eye" a automobilului, pentru a facilita manevrarea. Unghiul amplu al camerei video cu perspectivă laterală, aflată între cele două grile ale radiatorului, împreună cu camera video spate, îţi oferă perspectivă panoramică a părţilor faţă şi spate ale automobilului. Asistentul în intersecţii asistă conducătorul auto prin afişarea unor săgeţi galbene pe marginea imaginii, precum şi prin afişarea unui triunghi galben de avertizare acolo unde există intersecţii.
Sistemul de camere video este activat în mod automat atunci când conduci în marşarier sau de îndată ce ai apăsat butonul PDC (Park Distance Control, trad. Sistem de asistenţă la parcare) sau ai activat camera video cu perspectivă laterală. Imaginile preluate de camere sunt afişate pe Control Display. Conducătorul auto poate alege între camera video spate, cea cu perspectivă de sus sau panoramică. Funcţia camerei video cu perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul se deplasează cu viteza de 15 km/h sau mai mare.

Sistem de navigaţie Professional cu Controller iDrive Touch.

Sistemul de navigaţie „Professional” are design fluid şi îndeplineşte numeroase funcţii: este un sistem de navigaţie uşor de utilizat şi unitar, cu concept de operare iDrive şi Controller iDrive Touch. Sistemul include kit „hands-free” cu interfaţă USB şi sistem de comandă vocală, dar şi Radio BMW „Professional” cu DVD drive, precum şi 20 GB de memorie pentru fişiere audio. Ecranul LCD color de 10,25” cu funcţie „split-screen” (ecran principal şi ecran secundar) a fost conceput pentru lizibilitate optimă. Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, opt funcţii preferenţiale şi sistem de comandă vocală, oferă operare intuitivă prin faptul că îţi permite să introduci adresele destinaţiilor pe suprafaţa tactilă prin folosirea propriului scris de mână, sau prin intermediul butoanelor de acces direct, a celor opt butoane pentru funcţii preferenţiale, a sistemului de comandă vocală sau a ecranului cu suprafaţă tactilă. Şase iconiţe interactive afişează conţinut animat. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces devine o experienţă vizuală captivantă.

La dealerii BMW sunt disponibile (fără taxe pentru licenţă) actualizări ale hărţilor, timp de trei ani.

Sistem de navigaţie Professional.

  • Controller iDrive Touch

    Controller-ul iDrive Touch cu butoane de control pentru accesarea directă a meniurilor, cu opt funcţii preferenţiale şi sistemul de comandă vocală, are sistem de operare intuitiv cu suprafaţă tactilă care îţi permite să introduci cu uşurinţă adresele de destinaţie folosind propriul tău scris de mână. Datorită unei hărţi tridimensionale, care include imagini captate cu ajutorul sateliţilor pentru imaginea de fundal, cu reprezentări realiste ale destinaţiilor alese, întregul proces de navigaţie devine o experienţă vizuală captivantă.