ESTE PREGĂTIT PENTRU ORICE.

Dinamica de condus a BMW X3.

Fiind reprezentantul conceptului Sport Activity Vehicle, BMW X3 impresionează prin flexibilitate maximă. Şasiul se dovedeşte agil în oraş dar şi în viraje înguste, confortabil şi sigur pe cele mai dificile suprafeţe, dar stabil direcţional chiar şi la viteze mari. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive asigură tracţiune optimă în toate condiţiile meteo. Iar cu opţiuni precum Controlul dinamic al amortizoarelor, poţi adapta şasiul BMW X3 conform solicitărilor individuale.

CONTROLUL DINAMIC AL AMORTIZOARELOR.

Controlul dinamic al amortizoarelor face posibilă adaptarea caracteristicilor amortizorului la solicitările fiecărei situaţii de condus şi îmbunătăţeşte confortul şi dinamica de condus. Pe lângă opţiunea standard Confort, ce reduce efectul produs de rularea pe suprafeţe dificile sau de alte mişcări neplăcute ale automobilului, există două alte moduri disponibile opţional: Sport şi Sport+. În aceste moduri amortizoarele se tensionează automat, pentru a permite un stil de condus mai sportiv.

BMW xDrive.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive se adaptează perfect chiar şi celor mai dificile suprafeţe de rulare şi asigură tracţiune excepţională în orice moment. Cu xDrive şi Controlul dinamic al stabilităţii (DSC – Dynamic Stability Control), automobilul tău BMW rămâne sigur şi stabil. Sistemul xDrive este controlat prin intermediul senzorului DSC şi distribuie puterea în mod flexibil între cele două punţi, pentru a preveni subvirarea sau supravirarea pe carosabil – adică asigură aderenţă maximă. Mai mult de atât, asigură acceleraţie rapidă şi sigură chiar şi pe porţiuni alunecoase ori abrupte. În situaţii critice de condus, sistemul DSC nu trebuie să intervină prea mult. BMW xDrive îmbină toate avantajele unui sistem de tracţiune integrală – tracţiune, stabilitate direcţională şi siguranţă la condus – cu agilitatea caracteristică BMW.

  • Status xDrive

    Un mesaj clar, chiar şi în situaţii dificile: statusul xDrive îţi prezintă imaginea de ansamblu. Atunci când conduci pe teren dificil, ai acces la informaţii relevante despre stilul de condus off-road, atât pe panoul de instrumente cât şi pe Control Display-ul amplasat central. Pe lângă busola uşor de citit (disponibilă doar împreună cu sistemul de navigaţie), sistemul afişează şi informaţii precum unghiul longitudinal şi transversal de înclinare al automobilului şi unghiul curent de blocare a direcţiei – nu doar numeric, ci şi în reprezentarea 3D a automobilului.

PERFORMANCE CONTROL.

În viraje, funcţia Performance Control distribuie putere de la motor şi putere de frânare fiecărei roţi. Pentru că în viraje roţile din exterior trebuie să ruleze o distanţă mai mare decât cele din interior, funcţia BMW Performance Control intervine şi controlează puterea motorului şi frânarea: roţile din exterior primesc mai multă putere, iar cele din interior primesc mai puţină. Iar astfel se maximizează tracţiunea pentru fiecare roată. Acest lucru înseamnă că automobilul practic virează singur, iar astfel siguranţa şi confortul cresc.

DIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

DIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic permite un stil de condus agil, cu mai puţin efort la virare. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse proporţii de direcţie, indiferent de viteza curentă. Acest lucru reduce mişcările volanului necesare pentru unghiurile mai mari de virare, pentru agilitate sporită şi manvrabilitate îmbunătăţită în viraje înguste, pe drumuri înguste sau în viraje bruşte, la un stil de condus mai sportiv. Astfel, parcarea, virajele şi manevrarea devin mai confortabile. Pentru unghiuri mici de virare, sistemul oferă stabilitate direcţională excelentă şi grad ridicat de precizie din partea direcţiei.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

DRIVING EXPERIENCE CONTROL.

Modul Comfort, Modul ECO PRO şi Modul Sport.

Sistemul Driving Experience Control îţi oferă posibilitatea de a alege între modul Comfort, pentru reglaje standard ale motorului şi transmisiei, modul ECO PRO, orientat spre eficienţă, sau modul Sport, care permite un stil de condus mai dinamic. Modul economic ECO PRO adaptează în mod inteligent curbele caracteristice pentru acceleraţie şi transmisie, precum şi setările pentru încălzire/ aer condiţionat.

Eficienţă cu Modul ECO PRO.

Modul ECO PRO te ajută să reduci consumul de combustibil cu până la 20%. Funcţia „Coasting” (disponibilă doar în combinaţie cu transmisia Steptronic), Asistentul pentru condus proactiv şi Rutele ECO PRO (disponibile doar în combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional) permit economie suplimentară de combustibil. Asistentul pentru condus proactiv foloseşte date furnizate de la sistemul de navigaţie, evaluează condiţiile rutiere locale şi oferă sfaturi înainte de a fi nevoie să realizezi o manevră. Dacă există o limită de viteză după următorul viraj, sistemul îţi recomandă să încetineşti înainte de viraj.

Rute ECO PRO.

Rutele ECO PRO asigură de asemenea utilizarea economică a combustibilului. Sistemul îţi oferă o rută optimizată privind eficienţa consumului de combustibil pe baza volumului de trafic, a stilului individual de condus şi a condiţiilor locale. Cu funcţia „Coasting” automobilul „alunecă” de-a lungul drumului la viteze de până la 160 km/h, imediat ce conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna. În modul Sport automobilul răspunde mai direct şi permite un stil de condus mai sportiv.