DESCHIDE CALEA. ŞI LASĂ-TE URMAT.

Serviciile BMW ConnectedDrive şi aplicaţiile BMW X4.

Convingătoare, directe şi cuprinzătoare - acestea sunt caracteristicile specifice automobilului tău BMW X4 şi ale serviciilor şi aplicaţiilor de la BMW ConnectedDrive. Acestea îţi oferă cele mai recente funcţii de comunicare, informare şi divertisment. Tu decizi când şi pentru cât timp doreşti să utilizezi serviciile BMW ConnectedDrive şi aplicaţiile disponibile.

SERVICII CONNECTEDDRIVE.

Serviciile ConnectedDrive opţionale reprezintă baza funcţiilor BMW ConnectedDrive şi îţi oferă numeroase informaţii, opţiuni de divertisment şi funcţii de service, atunci când te afli pe drum.

Aceste servicii includ funcţii care îţi permit să accesezi informaţii actualizate în funcţie de locaţie, precum informaţii meteo, ştiri, căutări online cu ajutorul GoogleTM sau funcţii de birou. În plus, poţi accesa comod servicii şi elemente individuale precum informaţii despre parcare, dar şi ghiduri de călătorie şi de hoteluri, prin intermediul meniului ConnectedDrive – din interiorul automobilului, fără a fi nevoie de conectarea unui smartphone.

Serviciile sunt disponibile pentru utilizarea comodă şi sigură a aplicaţiilor de smartphone, fără limită de timp. Această opţiune de echipare îţi permite accesul la BMW ConnectedDrive Store, unde ai la dispoziţie servicii şi aplicaţii conform solicitărilor individuale, oriunde şi oricând. Serviciile ConnectedDrive opţionale îţi oferă mult mai multe soluţii de acest fel, pentru ca fiecare călătorie în automobilul tău BMW să fie o experienţă de neuitat.

  • Pregătire pentru Apple CarPlay®

    Sistemul de pregătire pentru Apple CarPlay® permite utilizarea comodă şi wireless a funcţiilor speciale iPhone® în automobil. Astfel, conţinutul de pe smartphone, împreună cu funcţii precum muzică, mesaje text/ iMessage, telefonie, Siri şi aplicaţii speciale de la terţi sunt afişate în automobil şi pot fi operate în manieră obişnuită sau prin intermediul interfeţei pentru utilizator. Sistemul de pregătire pentru Apple CarPlay® poate fi utilizat prin ecranul cu suprafaţă tactilă, controller-ul iDrive sau sistemul de comandă vocală, în funcţie de echipamentele automobilului.

„BMW CONNECTED”.

„BMW Connected” este asistentul tău personal de mobilitate, care facilitează mobilitatea zilnică şi te ajută să ajungi relaxat(ă) şi în timp util la destinaţie. Toate serviciile importante sunt disponibile de la distanţă pe iPhone şi Apple Watch în orice moment, prin intermediul aplicaţiei.

Destinaţii găsite pe diverse website-uri sau prin intermediul altor aplicaţii, precum Yelp, Apple Maps sau Google Maps pot fi importate uşor şi comod în „BMW Connected” şi apoi transferate fără probleme către sistemul de navigaţie al automobilului, cu un singur click. Întâlnirile, inclusiv adresele şi ora planificată pentru sosire, care au fost salvate în calendarul iPhone-ului, sunt automat importate în agenda de mobilitate „BMW Connected”. În funcţie de locaţia curentă şi de condiţiile din trafic, „BMW Connected” calculează ora de sosire, anunţă utilizatorii din timp şi îi îndrumă pe jos de la automobilul parcat spre destinaţia finală. În cazul în care întârzierea nu poate fi evitată din cauza unor obstacole neprevăzute din trafic sau dacă nu poţi găsi un loc liber de parcare în apropierea destinaţiei finale, poţi trimite un mesaj prin „BMW Connected” pentru a informa persoana/ persoanele care te aşteaptă în legătură cu ora sosirii, fără a fi necesar să foloseşti telefonul mobil. În plus, „BMW Connected” poate recunoaşte destinaţii frecvente, pe care le adaugă automat în agenda de mobilitate.

Aplicaţia „BMW Connected” poate fi descărcată din Apple App Store.

MUSIC ENTERTAINMENT.

Ai foarte multe de descoperit atunci când te afli pe şosea în automobilul tău BMW. Şi pentru că melodia perfectă transformă orice călătorie într-o aventură, există aplicaţii de muzică ce redau piesa muzicală potrivită fiecărei situaţii. De acum, fie că mergi la serviciu, la cumpărături sau în vacanţă, îţi poţi asculta postul de radio preferat, poţi alege dintr-o listă extinsă de cărţi audio sau poţi difuza muzica ta preferată – direct în automobilul tău BMW, prin activarea Serviciilor ConnectedDrive opţionale.

SERVICIU DE ASISTENŢĂ „CONCIERGE”.

Pentru cei care au vrut mereu să ştie cum e să ai propriul majordom, acum este momentul – cu serviciul de asistenţă „Concierge” (serviciul nu este disponibil încă în România) de la BMW ConnectedDrive. Prin apăsarea unui singur buton, eşti transferat(ă) către operatorii de call center BMW, care îţi stau la dispoziţie ca „asistenţi personali” atunci când te afli în mişcare. Fie că doreşti să găseşti un anumit restaurant, cel mai apropiat bancomat sau o farmacie cu program prelungit – operatorul de call center BMW îţi stă la dispoziţie pentru a te ajuta şi îţi poate transfera detalii legate de adresa căutată, direct pe sistemul tău de navigaţie, la solicitare. Serviciul de asistenţă „Concierge” (serviciul nu este disponibil încă în România) funcţionează independent de telefonul tău mobil şi îţi este disponibil atât în ţară, cât şi în străinătate, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, fără costuri suplimentare.
Această funcţie poate fi utilizată doar prin activarea Serviciilor ConnectedDrive.

BMW CAR HOTSPOT LTE.

Echipamentul opţional BMW Car Hotspot LTE din gama de Acesorii BMW Originale le permite pasagerilor tăi să navigheze pe internet via smartphone-uri, tablete sau laptop-uri, în orice moment în timpul călătoriei. Instalarea aplicaţiei este rapidă şi facilă, datorită adaptorului snap-in din cotiera centrală. Până la opt dispozitive pot primi în acelaşi timp semnal internet de mare viteză, datorită noului concept de comunicare wireless LTE (long-term evolution; trad. „evoluţie pe termen lung”). Conexiunea Wi-Fi din automobilul tău înseamnă transfer de date mai rapid, semnal îmbunătăţit, reducerea radiaţilor electromagnetice şi durată mai lungă de viaţă a bateriei. Această funcţie poate fi utilizată şi în afara automobilului, pentru până la 30 de minute.

INFORMAŢII DIN TRAFIC ÎN TIMP REAL.

Funcţia Informaţii din trafic în timp real (RTTI - Real Time Traffic Information) (funcţia nu este disponibilă încă în România) îţi oferă cele mai actualizate informaţii din trafic, în orice moment. Astfel, detalii referitoare la ora şi durata ambuteiajelor sunt redate virtual, în timp real. Datele astfel furnizate provin din surse precum profile de mişcare din reţelele de telefonie mobilă, date de GPS ale flotelor auto, aplicaţii de smartphone şi comunicate ale poliţiei. Aceste informaţii sunt analizate cu atât de multă precizie, încât este posibil să se determine locul ambuteiajului cu o acurateţe de câţiva metri. Acest lucru permite funcţiei RTTI să furnizeze informaţii în timp real despre condiţiile curente de trafic pe autostrăzi, şosele principale, drumuri de ţară şi numeroase rute urbane, precum şi să ofere recomandări de rute alternative. Funcţia RTTI este disponibilă doar prin activarea Serviciilor ConnectedDrive opţionale.

BLUETOOTH OFFICE.

Funcţia Bluetooth Office îţi permite să îţi petreci timpul în mod eficient în interiorul automobilului tău. Dispozitivele mobile sunt conectate via Bluetooth, iar astfel îţi poţi organiza munca în mod comod în fiecare zi, chiar dacă te afli în mişcare. E-mail-urile, întâlnirile, sarcinile şi mesajele text sunt acum afişate pe Control Display sau pot fi citite cu voce tare, prin sistemul de difuzoare al automobilului. Este posibilă şi afişarea notelor de jurnal de pe iPhone-ul Apple, via BMW Apps. Lista cu toate dispozitivele mobile compatibile cu această funcţie este disponibilă la adresa www.bmw.com/bluetooth.