Imagine cu BMW Z4 Roadster rulând printre munţi

THE Z4.

BMW Z4: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE.

THE Z4.BMW Z4: VARIANTE ŞI ECHIPAMENTE.

VARIANTE DE MODEL.

Modelele şi opţiunile de echipare ale BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 model Sport Line

Modelul Sport Line impresionează prin aspectul său dinamic: detaliile interioare şi exterioare negre lucioase şi din aluminiu satinat sunt impresionante şi scot în evidenţă aspectul sportiv al automobilului. Echipamente precum scaunele M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă în piele Vernasca neagră şi aerul condiţionat automat cu control pe două zone ajută la creşterea confortului.

Silueta BMW Z4 Roadster model Sport Line

Modelul Sport Line impresionează prin aspectul său dinamic: detaliile interioare şi exterioare negre lucioase şi din aluminiu satinat sunt impresionante şi scot în evidenţă aspectul sportiv al automobilului. Echipamente precum scaunele M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă în piele Vernasca neagră şi aerul condiţionat automat cu control pe două zone ajută la creşterea confortului.

 • Exterior

 • Interior

BMW Z4 model M Sport

Modelul M Sport conferă automobilului note foarte sportive. În plus faţă de aspectul îmbunătăţit al exteriorului şi al interiorului, modelul M Sport garantează şi mai multă plăcere de a conduce. Suspensia M Sport, frânele M Sport şi pachetul M Aerodinamic optimizează dinamica de condus.

Silueta BMW Z4 Roadster model M Sport

Modelul M Sport conferă automobilului note foarte sportive. În plus faţă de aspectul îmbunătăţit al exteriorului şi al interiorului, modelul M Sport garantează şi mai multă plăcere de a conduce. Suspensia M Sport, frânele M Sport şi pachetul M Aerodinamic optimizează dinamica de condus.

 • Exterior

 • Interior

DESIGN.

Designul exterior şi interior al BMW Z4 Roadster.

Atât la exterior, cât şi în interior, designul BMW Z4 Roadster oferă senzaţia de sportivitate naturală şi de eleganţă individuală. Aspectul dinamic este accentuat de grila BMW cu design în formă de mesh, de plafonul elegant şi de elementele de design ale pachetului BMW Individual Shadow Line. Interiorul completează conceptul de design cu echipamente opţionale precum scaunele M Sport sau iluminarea ambientală.

Imagine de sus cu BMW Z4 Roadster în mişcare
BMW Z4 Roadster cu grila cu design în formă de mesh

Grila BMW cu design în formă de mesh.

Designul în formă de plasă al grilei radiatorului, care variază în funcţie de motorizare, accentuează aspectul dinamic al automobilului. Modelul de bază are o grilă neagră lucioasă cu design în formă de plasă, iar în cadrul pachetului Sport Line şi a pachetului M Sport acestea sunt din aluminiu mat, fiecare cu o ramă cromată. Grila radiatorului BMW pentru modelul M40i, aflat în vârful gamei, este în întregime în Gri Cerium.
BMW Z4 Roadster cu priza de aer „Air Breather” şi roata din faţă

Prize de aer „Air Breather”.

Prizele de aer „Air Breather” din spatele arcadelor roţilor faţă şi prizele de aer „Air Curtain” din spoilerul faţă scad turbulenţele din jurul arcadelor roţilor şi distribuie uniform fluxul de aer, reducând astfel coeficientul de frecare. În acelaşi timp, evidenţiază aspectul sportiv al automobilului, ca elemente decorative.
Silueta BMW Z4 Roadster cu soft-top-ul închis

Soft-top.

Soft-top-ul negru se potriveşte perfect cu liniile dinamice ale automobilului. Prin simpla apăsare a unui buton, acesta se deschide şi se închide în mod electric în aproximativ 10 secunde, chiar şi atunci când conduci cu viteze de până la 50 km/h. Una dintre proprietăţile impresionante ale soft-top-ului de înaltă calitate este izolarea excelentă împotriva zgomotului exterior.
Oglinda exterioară BMW Z4 Roadster, parte a pachetului BMW Individual Shadow Line lucios

Pachet BMW Individual Shadow Line lucios.

Pachetul BMW Individual Shadow Line lucios cu conţinut extins are diverse echipamente negre: rama şi grila BMW negre lucioase cu design în formă de mesh şi ţevi de eşapament negre cromate.
Benzi ornamentale pentru ţeava de eşapament a BMW Z4 Roadster

Ţevi de eşapament.

Ţevile de eşapament rotunde cromate şi lucioase din spate, de pe partea dreaptă şi stângă, sporesc aspectul sportiv al automobilului.
Habitaclul BMW Z4 Roadster cu iluminare ambientală

Iluminare ambientală.

Iluminarea ambientală creează atmosferă relaxantă şi plăcută în interiorul automobilului. Sunt disponibile 11 modele predefinite de lumină în şase culori diferite, cu lumini de contur şi lumini ambientale pe panoul de instrumente, pe ornamentele portierelor şi pe consola centrală.
Difuzoare în habitaclul BMW Z4 Roadster

Sistem de sunet surround Harman Kardon.

Sistemul de sunet surround Harman Kardon oferă acustică impresionantă şi are amplificator digital de 408 W, şapte canale şi 12 difuzoare. Interiorul automobilului este învăluit în sunet de calitate excepţională. Egalizatorul specific contribuie la diminuarea zgomotelor de fundal provenite din exterior.
Scaunele M Sport ale BMW Z4 Roadster

Scaune M Sport pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă.

Scaunele M Sport cu tetiere integrate, poziţionare mai joasă a şezutului, părţi laterale înalte pe spătarul şi şezutul scaunului oferă suport excelent în părţile laterale pentru conducătorul auto şi pasagerul faţă, chiar şi atunci când automobilul intră cu viteză în viraje. În plus, scaunul poate fi ajustat în funcţie de dimensiunile corpului tău, cu sistemul integrat de reglare a lăţimii spătarului.

DINAMICA DE CONDUS.

Dinamica de condus a BMW Z4 Roadster.

Definit prin sportivitate și agilitate. BMW Z4 Roadster își confirmă ADN-ul sportiv pe şosea. Datorită tehnologiei de ultimă generaţie, a componentelor de propulsie și a componentelor pentru transmisie inovatoare, acesta atinge valori impresionante de performanță și dinamică de condus într-o clasă proprie.

Perspectivă de sus a părţii spate a BMW Z4 Roadster

Diferenţial M sport.

Diferenţialul M sport optimizează tracţiunea şi stabilitatea la condus atunci când automobilul schimbă banda de rulare, când accelerează după viraje, când intră în curbe cu viteză mare sau pe suprafeţe cu denivelări. Tracţiunea este optimizată prin intermediul unui dispozitiv controlat electronic, care reduce diferenţa dintre viteza de rotaţie a roţilor din spate.
Prim-plan al frânei M sport

Frână M sport.

Frânele M Sport au etriere fixe cu patru pistoane în partea faţă şi etriere flotante cu un piston în partea spate, de culoare albastră, cu inscripţie „M” şi prezintă discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţă foarte bună la frânare.
Suspensie M adaptivă a BMW Z4 Roadster

Suspensie M adaptivă.

Suspensia M adaptivă se poate regla electric în orice moment, pentru a se potrivi condiţiilor de drum. Conducătorul auto poate regla caracteristicile de condus prin intermediul sistemului „Driving Experience Control” în funcţie de stilul de condus pe care îl preferă în momentul respectiv – de la confortabil până la foarte sportiv.
Perspectivă spate BMW Z4 Roadster, rulând în munţi

Direcţie variabilă sportivă.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic creează o reacție directă și agilă și asigură un efort fizic redus pentru rotirea volanului. Reacționează la unghiul volanului cu rapoarte de direcție variabile. Acest lucru îmbunătățește manevrabilitatea atunci când conduci într-un mod mai dinamic și reduce efortul necesar pentru rotirea volanului atunci când parchezi sau întorci.
Transmisie Steptronic Sport: prim-plan al consolei centrale

Transmisie Steptronic Sport.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte şi funcţia „Launch Control” oferă schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză, atât automat cât şi manual, prin intermediul padelelor de schimbare a vitezelor sau al manetei schimbătorului de viteze – pentru o experienţă de condus confortabilă sau dinamică. În modul „SPORT” sau „SPORT+” şi cu schimbătorul de viteze stânga, în poziţia S/M, schimbarea treptelor este configurată pentru a oferi performanţă maximă.
Motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri

Motor BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

Putere superioară, rulare precisă şi un sunet care te inspiră caracterizează motorul BMW M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie, din noua generaţie a familiei de motoare BMW EfficientDynamics. Cu sistem VANOS dublu, sistem de control al supapelor Valvetronic, sistem High-Precision Injection şi un turbocompresor TwinScroll, acesta este extrem de puternic şi eficient.

SISTEME DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO.

Sistemele inteligente de asistare a conducătorului auto disponibile pe BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Roadster îţi oferă multe sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto. De la Asistentul la parcare până la sistemul personal de asistenţă vocală, tehnologiile inovatoare cresc siguranţa şi confortul în timpul călătoriei. În acelaşi timp, acestea îţi asigură şi condus parţial automatizat, în funcţie de situaţie.

Perspectivă prin parbriz asupra interiorului BMW Z4 Roadster

„Driving Assistant”.

Pachetul de siguranţă „Driving Assistant” are sisteme bazate pe camere video, precum sistem de Avertizare de coliziune frontală şi sistem de Avertizare de pietoni cu funcţie de frânare în caz de urgenţă, Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii şi previzualizare, Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie. În plus, echipamentul bazat pe radar are sistem de Avertizare de trafic în partea spate, Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie şi Avertizare de coliziune în partea spate.
Asistent la parcare pe Control Display-ul BMW Z4 Roadster

Asistent la parcare.

Asistentul la parcare realizează în mod automat parcarea automobilului în spaţii laterale sau perpendiculare. Acesta este accesat prin intermediul butonului de parcare sau prin comutarea în marşarier. Manevrarea, direcţionarea şi frânarea sunt preluate de sistem, iar tu trebuie doar să monitorizezi procesul de parcare.
Volanul cu butoane al BMW Z4 Roadster

Pilot automat cu funcţie Stop & Go.

Pilotul automat cu funcţie Stop & Go menţine automat distanţa selectată faţă de automobilul din faţă între 30 şi 160 km/h şi include funcţia de oprire şi pornire în ambuteiaje. Sistemul de asistenţă privind limita de viteză permite adoptarea limitei de viteză cu ajutorul pilotului automat. Sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu funcţie de frânare în caz de urgenţă recunoaşte automobile, pietoni şi biciclişti.
BMW Z4 Roadster cu volan, Head-Up Display şi Control Display

BMW Head-Up Display.

Sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează informaţiile esenţiale pentru condus direct în câmpul tău vizual, astfel tu te poţi concentra exclusiv asupra condusului. Sunt afişate informaţii precum viteza curentă, instrucţiuni de navigaţie, informaţii obţinute de la sistemul Speed Limit Info cu privire la limita de viteză şi restricţiile de depăşire, împreună cu servicii de divertisment şi telefonie.
BMW Z4 Roadster cu ecranul „BMW Intelligent Personal Assistant”

„BMW Intelligent Personal Assistant”.

„Hey, BMW. Cine eşti?” Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar avea şi rolul de asistent personal? Comunică într-un mod nou şi simplu cu automobilul tău folosind „BMW Intelligent Personal Assistant” (nu este disponibil în limba română). Acesta te cunoaşte, îţi memorează comportamentul pentru a facilita activităţile zilnice şi te asistă în orice situaţie. Îţi poate explica orice aspect legat de automobilul tău BMW şi te ajută să îl cunoşti mai bine. Poţi chiar stabili propriul cuvânt pentru activare.

CONECTIVITATE.

Tehnologiile de conectivitate şi serviciile digitale disponibile pe BMW Z4 Roadster.

Tehnologiile de conectivitate inovatoare ale BMW Z4 Roadster conectează perfect conducătorul auto cu lumea înconjurătoare. În acelaşi timp, opţiunile de echipare inteligente, cum ar fi conceptul de operare tactil şi comanda vocală, împreună cu cheia digitală, asigură confort de ultimă generaţie.

Sistemul de operare BMW 7 al BMW Z4 Roadster

Sistem de operare BMW 7.

Conceptul de operare inovator al sistemului de operare BMW 7 este mult mai intuitiv şi-ţi permite să foloseşti cu uşurinţă funcţiile automobilului, de exemplu, prin comandă vocală, ecran tactil şi Controller iDrive. În acest scop, funcţionalitatea Controller-ului a fost actualizată astfel încât aplicaţiile pot fi acum direct selectate din meniu.
Imagine cu BMW Intelligent Personal Assistant al BMW Z4 Roadster

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey, BMW. Who are you?” Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar veni şi cu un asistent personal? Interacţionează cu automobilul tău folosind „BMW Intelligent Personal Assistant”. Acesta te cunoaşte, se perfecţionează în fiecare zi şi te asistă în orice situaţie. Poţi chiar stabili propriul cuvânt pentru activare. Îţi poate explica orice aspect legat de automobilul tău BMW şi te ajută să îl cunoşti mai bine.
Perspectivă de sus asupra unui BMW Z4 Roadster gri în mişcare

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Inspirat de motorsport.

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Inspirat de motorsport.

 • Sistem de propulsie
 • Şasiu/ tren de rulare
 • Exterior
 • Interior

DATE TEHNICE.

Alege model
Selectează Transmisia

Motor

Cilindri/supape 4 / 4
Capacitate tehnică în cm3 1.998
Alezaj/cursă, în mm 94,6 / 82
Putere motor combustie 145 (197) / 4500-6500
Cuplu maxim (Nm), la 1/min 320 / 1450-4200
Rată de compresie : 1 10,2

Performanţe

Viteză maximă 241
Acceleraţie 6,8

Măsurători

Lungime/Lăţime/Înălţime 4.324 / 1.864 / 1.304
Lăţime, inclusiv oglinzi (şofer / pasager) în mm 2024 (1018 / 1006)
Ampatamentul în mm / Rotaţii în m 2.470 / 11
Ground clearance in mm 117

Masă

Greutate fără sarcină în kg 1.495
Greutate maximă în kg 1.725
Sarcină permisă, în kg 305
Sarcină permisă punte faţă/spate, în kg 830 / 935
Capacitate portbagaj (min - max), în l 281

Roţi

Dimensiuni anvelope faţă 225/50 R17 94 W
Dimensiuni anvelope spate 255/45 R17 98 W
Dimensiuni şi material jante faţă 7,5Jx17 LM
Dimensiuni şi material jante spate 8,5Jx17 LM

Consum

Consum mixt în l/100km WLTP 7,1 - 7,2
Capacitate rezervor, în l (aprox.) 52

Emisii CO₂

Emisii CO₂ mixt, în g/km 161 - 165

Compară datele tehnice

FUEL CONSUMPTION AND CO2 EMISSIONS.

BMW Z4 Roadster sDrive20i(3):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 6.1–5.8
CO2 emissions in g/km (combined): 139–133


BMW Z4 Roadster sDrive30i(3):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 6.1–5.8
CO2 emissions in g/km (combined): 139–133


BMW Z4 Roadster M40i(3):
Fuel consumption in l/100 km (combined): 7.4–7.1
CO2 emissions in g/km (combined): 168–162


The illustrations show optional equipment.
The values of fuel consumptions, CO2 emissions and energy consumptions shown were determined according to the European Regulation (EC) 715/2007 in the version applicable at the time of type approval. The figures refer to a vehicle with basic configuration in Germany and the range shown considers optional equipment and the different size of wheels and tires available on the selected model.


The values of the vehicles labeled with (3), are already based on the new WLTP regulation and are translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure the comparison between the vehicles. [With respect to these vehicles, for vehicle related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2-emissions the CO2 values may differ to the values stated here.]
The CO2 efficiency specifications are determined according to Directive 1999/94/EC and the European Regulation in its current version applicable. The values shown are based on the fuel consumption, CO2 values and energy consumptions according to the NEDC cycle for the classification.


For further information about the official fuel consumption and the specific CO2 emission of new passenger cars can be taken out of the „handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“, which is available at all selling points and at https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,2
  Emisii medii de CO2, în g/km: 164

  BMW Z4 Roadster sDrive30i:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 7,3
  Emisii medii de CO2, în g/km: 166

  BMW Z4 Roadster M40i:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,4
  Emisii medii de CO2, în g/km: 191

  Imaginile arată echipamente opţionale.

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile sunt bazate pe reglementările WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”). În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.