Imagine cu un bărbat încărcând un automobil BMW iPerformance.

PLĂCEREA REÎNCĂRCABILĂ DE A CONDUCE.

Întrebări frecvente despre modelele BMW "Plug-in Hybrid".

BMW iPerformance

PLĂCEREA REÎNCĂRCABILĂ DE A CONDUCE.

Întrebări frecvente despre modelele BMW "Plug-in Hybrid".

PLĂCEREA REÎNCĂRCABILĂ DE A CONDUCE.Întrebări frecvente despre modelele BMW "Plug-in Hybrid".

Descoperă lumea sustenabilă a modelelor BMW iPerformance şi o dimensiune cu totul nouă a plăcerii de a conduce.

Cu dinamica impresionantă şi zero emisii de noxe atunci când automobilul este în modul integral electric, automobilele BMW plug-in hybrid duc potenţialul BMW spre noi culmi: datorită noilor motoare cu propulsie electrică, modelele iPerformance impresionează prin cuplul mare generat încă de la pornirea motorului şi până la atingerea vitezei maxime.

Modelele BMW i sunt la fel de agile, dar concepute din start pentru a oferi mobilitate electrică. Designul futurist şi conceptele electrice create în mod inteligent sunt elementele care le scot în evidenţă: aceste automobile reprezintă viitorul mobilităţii. Pe această pagină vei găsi toate răspunsurile la cele mai importante întrebări care au fost puse cu privire la automobilele plug-in hybrid de la BMW. Poţi obţine informaţii despre modelele BMW i prin accesarea link-ului de mai jos.

Citeşte în continuare
Imagine cu partea laterală a unui model BMW iPerformance.
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui automobil BMW iPerformance.

INFORMAŢII GENERALE ŞI DESIGN.

Unitatea de propulsie a automobilelor BMW plug-in hybrid este formată din două motoare care funcţionează excelent împreună: un motor electric puternic şi un motor cu ardere internă eficient. Această combinaţie perfectă se reflectă în dinamica şi eficienţa automobilului. Aici găseşti informaţii de bază cu privire la automobilele BMW plug-in hybrid.

Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,3 – 2,5
Emisii medii de CO2, în g/km: 52 – 57
Consum de energie, în kWh/100 km: 13,4 – 13,7

 • Ce este un plug-in hybrid, mai exact?

  Automobilul plug-in hybrid are un sistem de propulsie alcătuit dintr-un motor electric puternic şi un motor cu ardere internă eficient. Această combinaţie duce la obţinerea unei performanţe generale mari pentru automobile. În plus, este o procedură mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât tehnologiile convenţionale disponibile pe celelalte modele de automobile.

  Mai mult, modelele plug-in hybrid pot fi reîncărcate direct de la reţeaua electrică instalată la domiciliu sau de la cele disponibile în staţii special amenajate. Acest lucru permite călătorii cu zero emisii de noxe şi consum de combustibil mic în special în zonele urbane, dar şi pe distanţe lungi.
   

 • Care sunt principalele avantaje pe care modelele plug-in hybrid le oferă în comparaţie cu automobilele convenţionale?

  Un automobil plug-in hybrid oferă mobilitate cu zero emisii de noxe, poate parcurge distanţe mari şi oferă performanţa unui automobil convenţional. Cele mai mari beneficii de care te bucuri sunt silenţiozitatea şi propulsia electrică. Acest lucru înseamnă că motorul cu ardere internă este susţinut de motorul electric în momentul în care au loc creşteri temporare de viteză sau când se fac depăşiri, pentru a garanta un condus şi mai dinamic. Costurile de funcţionare pot fi vizibil reduse datorită modulului electric, ce permite reîncărcarea bateriei la reţeaua electrică locală.

  Temperatura din habitaclul automobilelor plug-in hybrid poate fi controlată prin intermediul aplicaţiei „BMW ConnectedDrive”, al portalului web ConnectedDrive sau direct din interiorul automobilului.
   

 • Care sunt cerinţele şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinesc dacă doresc să achiziţionez un plug-in hybrid?

  Un factor decisiv pe care trebuie sa-l iei în calcul înainte să achiziţionezi un asemenea automobil îl constituie disponibilitatea încărcării la domiciliu. Acest lucru se poate face destul de simplu, la domiciliu, printr-o priză obişnuită sau prin propriul Wallbox BMW i, sau la o altă locaţie din cartierul tău. Mai mult de atât, costurile de funcţionare (electricitatea în comparaţie cu preţul combustibilului) ale unui automobil plug-in hybrid pot fi mult mai mici dacă se pot face cât mai multe călătorii în modul electric. Avantajele sunt cu atât mai mari dacă dispui de staţii de reîncărcare la locul de muncă.

 • Măsurile de siguranţă şi modul de a conduce sunt similare cu automobilele BMW cu propulsie convenţională?

  Modelele BMW plug-in hybrid sunt create după standarde tehnice foarte înalte şi se bazează pe aceeaşi manieră de construire ca modelele convenţionale. Siguranţa oferită de automobile plug-in hybrid care dispun de baterii de înaltă tensiune a fost confirmată şi de instituţii independente.

  Motorul electric montat pe automobilele plug-in hybrid oferă atât condus electric, cât şi eficienţă substanţial îmbunătăţită. Cuplul imens generat încă de la pornire reprezintă dovada clară a spontaneităţii caracteristice motoarelor electrice. Datorită funcţiei „Boost”, motorul electric susţine motorul cu ardere internă în momentul în care se accelerează brusc sau când au loc creşteri temporare de viteză. Mai mult de atât, automobilele BMW plug-in hybrid sunt silenţioase şi nu produc emisii de noxe atunci când sunt conduse în modul electric.

 • Ce moduri de condus sunt disponibile?

  Modelele BMW plug-in hybrid au toate modurile de condus deja cunoscute, pentru orice situaţie şi cerinţă: „ECO PRO”, „Comfort” şi „Sport”. Suplimentar, cu butonul „eDrive” sunt disponibile următoarele moduri de condus specifice automobilelor plug-in hybrid:

  • „AUTO eDrive”: sistemul alege în mod automat cea mai eficentă metodă de a conduce în funcţie de situaţie – integral electric, combinat sau cu motorul cu ardere internă.

  • „MAX eDrive”: ín funcţie de model, te poţi bucura de condusul integral electric la viteze de până la 140 km/h, în modul „MAX eDRIVE”. La viteze mai mari sau în cazul în care potenţialul de accelerare a fost epuizat, motorul cu ardere internă porneşte automat.

  • „SAVE BATTERY” (trad. „ECONOMISIRE BATERIE”) sau „Battery Control” (trad. „Control baterie”) (disponibil pentru BMW Seria 7) permite reîncărcarea bateriei de la motorul cu ardere internă sau menţine constant nivelul de încărcare al acesteia. În acest fel, poţi păstra capacitatea bateriei pentru a conduce mai târziu în mod integral electric.
 • Cum pot recunoaşte un automobil BMW "Plug-in Hybrid"?

  Designul BMW caracteristic şi inconfundabil s-a păstrat şi pentru modelele plug-in hybrid. Cu toate acestea, în funcţie de model, caracteristicile următoare sunt cele care te ajută să recunoşti un automobil BMW plug-in hybrid:

  Design exterior:

  •  emblema „eDrive” pe stâlpii C din ambele părţi;
  •  emblema „BMW i” pe panourile laterale din partea faţă;
  •  barele de culoare albastră ale grilei radiatorului şi capacele de culoare albastră pentru butucul roţilor;
  •  inscripţia „eDrive”, în spatele automobilului şi pe capacul motorului;
  •  numele modelului cu litera „e” în faţă;
  • priza pentru încărcare de pe partea conducătorului auto, în faţă.

  Design interior:                                       

  •  praguri portiere cu inscripţia „eDrive”;
  •  buton „eDrive” în consola centrală;
  •  grafică specifică pe panoul de instrumente şi pe Control Display.

BATERIE ŞI AUTONOMIE.

Motorul cu ardere internă este susţinut de o baterie litiu-ion de lungă durată, care permite automobilelor BMW plug-in hybrid să ruleze în continuare într-o situaţie de urgenţă, chiar dacă rezervorul este gol. Poţi afla mai multe detalii despre caracteristicile speciale ale bateriei aici.

 • Pot rula în continuare în modul electric, chiar dacă rezervorul este gol?

  Da, poţi. Dacă autonomia totală a motorului electric şi a motorului cu ardere internă este de 80 de kilometri, conducătorul auto va fi avertizat printr-o notificare pe panoul de instrumente. Sub o autonomie de 50 de kilometri, conducătorul auto este anunţat în mod permanent cu privire la autonomia automobilului în modul electric. Dacă rezervorul este gol, autonomia rămasă poate fi folosită pentru a ajunge la cea mai apropiată staţie de alimentare – cu condiţia să existe suficientă energie electrică în baterie şi sistemul să permită condusul electric.

 • Cât de mult ţine bateria de înaltă tensiune a unui automobil BMW plug-in hybrid?

  Bateriile de înaltă tensiune montate pe automobilele BMW plug-in hybrid sunt baterii litiu-ion. Acestea, în comparaţie cu cele convenţionale pe bază de nichel, plumb sau cadmiu, au fost special optimizate pentru a fi folosite de motoarele electrice. În Certificatul bateriei BMW este menţionat faptul că dealerul tău autorizat BMW sau filialele BMW trebuie să remedieze orice defect al bateriei de înaltă tensiune în primii 100.000 kilometri parcurşi sau în primii 6 ani de la livrarea automobilului (oricare dintre situaţii survine prima). Poţi afla mai multe detalii privind acest aspect la dealerul tău autorizat BMW sau în filialele BMW.
   

 • Care este autonomia în modul electric?

  Pentru fiecare automobil BMW plug-in hybrid este indicat un ciclu specific. Autonomia modulului electric depinde de mai mulţi factori. Aerul condiţionat, încălzirea, datele procesate de sistemul intern şi de funcţiile automobilului (precum datele de navigaţie, undele radio, încălzirea scaunelor şi a parbrizului, condiţiile climatice de pe timpul verii şi iernii) şi stilul general de condus al conducătorului auto – toate influenţează substanţial durata bateriei electrice.

  Condusul integral electric nu mai este posibil în momentul în care bateria de înaltă tensiune este descărcată, însă conducătorul auto îşi poate continua drumul fără probleme datorită motorului cu ardere internă, cel propulsat pe bază de combustibil. Sistemul de management inteligent al energiei se asigură că nu apar defecţiuni la bateria de înaltă tensiune, chiar şi atunci când aceasta este complet „secată” de energie.

 • Bateria de înaltă tensiune scade spaţiul disponibil în portbagaj?

  Automobilele BMW plug-in hybrid au o oarecare restricţie în comparaţie cu modelele BMW convenţionale în ceea ce priveşte volumul spaţiului de depozitare din portbagaj. Au fost dezvoltate câteva soluţii inteligente în aşa fel încât depozitarea bagajelor să poată fi făcută uşor pe platforma dreaptă a portbagajului şi pentru a asigura posibilitatea transportării obiectelor voluminoase. Mai mult de atât, sistemul de încărcare uşoară a bagajelor (care permite rabatarea spătarului banchetei spate în raport 40:20:40) este disponibil şi pentru automobilele BMW plug-in hybrid.

 • Ce ar trebui să am în vedere dacă parchez automobilul meu BMW plug-in hybrid pentru o perioadă mai lungă de timp?

  Automobilele de acest tip permit parcarea pe o perioadă lungă de timp (pentru câteva săptămâni, de exemplu). Cu toate acestea, este bine să ai în vedere faptul că nivelul bateriei de înaltă tensiune ar putea scădea dacă automobilul nu este mişcat din loc pentru o perioadă semnificativă de timp.

  Luând în considerare acest aspect, se recomandă să parchezi automobilul complet încărcat sau să-l conectezi la o staţie corespunzătoare, care îl va încărca pe durata staţionărilor lungi (atunci când va fi cazul).

  Te rugăm să consulţi şi recomandările privind staţionarea pentru o perioadă lungă, din Manualul utilizatorului.

ÎNCĂRCAREA ŞI INFRASTRUCTURA DE ÎNCĂRCARE.

Rezervorul motorului cu ardere internă nu este singurul care trebuie „umplut”. Bateria de înaltă tensiune a automobilelor BMW plug-in hybrid trebuie de asemenea alimentată. Acest lucru este posibil chiar şi la domiciliu. Găseşti explicaţii suplimentare privind modul de reîncărcare aici.

Electromobilitate BMW inteligentă.

 • Ce opţiuni de încărcare există pentru automobilele BMW Plug-in Hybrid?

  Automobilul BMW plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză casnică obişnuită. Însă, este recomandat ca sustenabilitatea (capacitatea de susţinere a încărcării) prizei respective să fie verificată de un specialist autorizat, înainte de utilizare.
      
  Verificarea prizei sau instalarea şi verificarea sistemului BMW i Wallbox (care permit încărcarea automobilelor BMW plug-in hybrid cu putere maximă de 3,7 kW) poate fi realizată, spre exemplu, de către un electrician calificat de la partenerul de instalare al BMW i.

  Poţi încărca automobilul BMW şi atunci când te afli pe drum. Programul „ChargeNow” îţi oferă acces la reţeaua de staţii publice de încărcare, aflată în continuă creştere.

  Dacă doreşti să localizezi staţia de încărcare din cartierul tău, ai la dispoziţie mai multe opţiuni:

  • O poţi căuta cu sistemul de navigaţie al automobilului tău BMW plug-in hybrid. Datorită funcţiei de căutare a punctelor de interes din aplicaţia „BMW ConnectedDrive”, ai acces direct la toate staţiile de încărcare din apropierea ta.

  • Poţi căuta pe smartphone. Aplicaţia „BMW ConnectedDrive” pentru modelele plug-in hybrid te ajută să realizezi acest lucru.

  • Pe website-ul ChargeNow, găseşti toate staţiile de încărcare partenere BMW i.
 • Cât de des pot să încarc sau trebuie reîncărcat un automobil BMW Plug-in Hybrid?

  Ar trebui să încarci automobilul tău BMW plug-in hybrid de câte ori ai ocazia – fie acasă ori pe traseu. Totul depinde de dorinţa ta de a profita sau nu la maximum de autonomia electrică a automobilului şi de a reduce consumul de combustibil.

 • Cât durează încărcarea bateriei de înaltă tensiune? Există vreun mod prin care o pot încărca rapid cu CC (curent continuu)?

  Timpul exact de încărcare depinde de mai mulţi factori. De exemplu, dacă bateria de înaltă tensiune a unui automobil BMW X5 plug-in hybrid este complet descărcată, procesul de încărcare poate dura până la 2 ore şi 48 minute (prin Wallbox sau la staţiile publice de încărcare) şi aproximativ 4 ore printr-o priză normală.

  Datorită bateriei de mici dimensiuni care necesită un timp relativ mic de încărcare faţă de automobilele integral electrice, încărcarea rapidă prin CC (curent continuu) nu este posibilă pentru modelele BMW plug-in hybrid.

 • Am nevoie de un cablu diferit atunci când călătoresc în străinătate?

  Cablul standard pentru reîncărcare al automobilului este compatibil cu cele mai obişnuite prize domestice disponibile pentru ţara respectivă. La dealerul tău BMW poţi găsi cabluri pentru diferite tipuri de prize, în caz că ai nevoie.

 • Ofertele „360° ELECTRIC” de la BMW i sunt disponibile şi pentru automobilele BMW Plug-in Hybrid?

  Desigur, este de la sine înţeles. În calitate de posesor al unui automobil BMW plug-in hybrid te bucuri de toate serviciile oferite de BMW i, inclusiv de serviciul „360° ELECTRIC”.

 • Cât costă staţiile de încărcare BMW pentru acasă?

  Preţurile pentru BMW i Wallbox pot fi găsite în categoria Accesorii BMW originale.

CONECTIVITATE.

Datorită serviciilor „eDrive” inovatoare, modelele BMW plug-in hybrid au mereu o arie largă de acoperire în ceea ce priveşte conectivitatea. Numeroasele servicii „eDrive” includ aplicaţia „ConnectedDrive” care îţi oferă informaţii importante, printre care şi nivelul de încărcare a bateriei automobilului tău.

 • În ce constă oferta BMW ConnectedDrive pentru automobilele BMW Plug-in Hybrid?

  Serviciile „eDrive” sunt create special pentru automobilele BMW plug-in hybrid şi pot fi accesate prin intermediul unei aplicaţii, al sistemului de navigaţie sau al portalului pentru clienţi. Aplicaţia „BMW ConnectedDrive” conţine următoarele funcţii:

  •  Afişarea statusului de încărcare şi setări pentru timpul de încărcare;
  • Operare de la distanţă a controlului climatic (răcire/ încălzire) şi a setărilor pentru timpul de încărcare;
  • Căutarea şi afişarea staţiilor de încărcare;
  • Date despre stilul tău de condus, tutoriale pentru condus eficient şi compararea cu alţi membri ai comunităţii BMW;
  • Afişarea kilometrajului, a stării automobilului şi a cerinţelor de service.
 • Ce sisteme de operare smartphone sunt acceptate?

  iOS de la Apple şi Android de la Google.

 • Pot controla funcţiile de mai sus şi prin internet?

  Da, funcţiile menţionate sunt disponibile şi prin intermediul portalului „BMW ConnectedDrive”.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

Cifrele pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie se aplică în funcţie de formatul de jante şi anvelope selectat. Consumul de combustibil este determinat în concordanţă cu circuitul ECE de condus.

Autonomia automobilului depinde de diverşi factori, în special de: stilul individual de condus, ruta selectată, condiţiile meteo, utilizarea sistemului de încălzire/ aer condiţionat şi de cerinţele individuale.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale autoturismelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  (1) Valorile sunt valabile până la data de 15.04.2018. Pentru detalii privind disponibilitatea acestora, te rugăm să contactezi dealerul tău BMW.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.