EŞTI ÎN DEPLINĂ SIGURANŢĂ ATUNCI CÂND TE AFLI ÎN MIŞCARE.

Te bucuri de siguranţă deplină atât în călătoriile lungi, cât şi în cele scurte, pe drum de ţară sau în traficul din oraş. Sisteme moderne de asistare a conducătorului auto, precum Driving Assistant, te sprijină în orice situaţie de condus şi îţi oferă plăcere nelimitată de a conduce, într-un mediu relaxant.

Citeşte în continuare

Driving Assistant.

Pachetul de siguranţă Driving Assistant include sisteme bazate pe camere video, precum Avertizare de proximitate şi Avertizare de pietoni cu activare frână de urgenţă, Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii, Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, dar şi funcţiile de Avertizare de trafic în partea spate, Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie şi Prevenirea coliziunii din spate, toate bazate pe sisteme radar. La viteze de peste 70 km/h, sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie detectează marcajele rutiere şi te avertizează în caz de schimbare neintenţionată de bandă, prin vibraţii ale volanului. Dacă un automobil pătrunde în „unghiul mort”, sistemul de avertizare la părăsirea benzii de circulaţie emite o avertizare prin vibraţii ale volanului şi printr-un simbol intermitent în oglinda exterioară. Sistemul de Avertizare de trafic în partea spate facilitează ieşirea din spaţiile de parcare. Sistemul de Avertizare de proximitate cu activare frână de urgenţă detectează automobile, în timp ce sistemul de Avertizare de pietoni cu activare frână de urgenţă recunoaşte pietonii. De asemenea, frânele sunt precondiţionate simultan, pentru răspuns mai prompt. În cazul în care coliziunea este iminentă, sistemul frânează până la oprire completă. Funcţionarea sistemului poate fi limitată în condiţii de iluminare slabă sau ceaţă. În situaţii de urgenţă, sistemul de Prevenire a coliziunii din spate activează avertizările intermitente cu intensitate dublă. În cazul în care coliziunea nu poate fi evitată, sistemul de prevenire a coliziunii închide geamurile laterale şi trapa panoramică (dacă aceasta există).
Citeşte în continuare

PARCARE FĂRĂ STRES.

Parcare inteligentă.

Cu ajutorul sistemelor inteligente de asistenţă la parcare de la BMW ConnectedDrive, acum poţi aştepta cu nerăbdare fiecare călătorie în automobilul tău BMW, dar şi parcarea acestuia. Automobilul tău BMW te ajută în orice situaţie de parcare şi face manevrarea mai uşoară şi mai rapidă.

Citeşte în continuare

Cameră video cu perspectivă spate.

Cu ajutorul camerei video cu perspectivă spate poţi vedea cu uşurinţă tot ce se întâmplă în spatele automobilului. Un obiectiv cu unghi amplu prezintă pe Control Display fiecare obstacol în detaliu, color şi din perspectivă optimă. Benzile interactive îţi indică dacă spaţiul de parcare este suficient de mare pentru automobil şi fac operaţiunea de parcare mult mai uşoară. Atunci când manevrezi o remorcă, de exemplu, camera video cu perspectivă spate îţi oferă de asemenea sprijin, prin intermediul funcţiei zoom extinse. În acest fel, nu vei mai pierde nimic din vedere, niciodată.
Citeşte în continuare

Parcare la distanţă.

Cu funcţia Parcare de la distanţă („Remote Control Parking”) poţi ieşi din automobil înainte de a-l parca. Apoi poţi efectua manevra „înainte” sau „înapoi” în spaţiul de parcare îngust sau în garaj, cu ajutorul funcţiei de control de la distanţă. Poţi activa funcţia Parcare de la distanţă din afara automobilului, prin intermediul cheii BMW cu afişaj. Întregul proces de parcare este monitorizat de Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control), de Asistentul la parcare şi de senzorii camerei video cu perspectivă panoramică. Pentru a utiliza funcţia de parcare de la distanţă, automobilul trebuie să fie drept şi centrat şi orientat cu faţa spre spaţiul de parcare sau spre garaj. În timpul procesului de parcare conducătorul auto poate opri automobilul în mod controlat, dacă este necesar. După ce automobilul este parcat, motorul poate fi oprit prin intermediul cheii, iar atunci când este din nou timpul de plecare, acesta poate fi repornit în acelaşi mod. În timpul ieşirii automobilului din spaţiul de parcare prin funcţia de control de la distanţă, automobilul rulează în marşarier în mod automat, în linie dreaptă.
Citeşte în continuare

Cameră video cu perspectivă panoramică.

Sistemul de camere video cu perspectivă panoramică are funcţii bazate pe camere video, precum cameră video cu perspectivă spate, cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă panoramică şi cameră video cu perspectivă 3D. Camerele video din oglinzile exterioare şi camerele video amplasate în partea faţă şi spate a automobilului oferă imagine panoramică la 360°. Alături de reprezentarea simplă a spaţiului din partea spate, camera video cu perspectivă de sus îţi oferă perspectivă asupra zonei de deasupra portierei şi a zonei din părţile laterale ale automobilului, pentru manevrare mai confortabilă. Camera video cu perspectivă 3D permite afişarea simultană a unei imagini tridimensionale generată de computer, iar astfel te bucuri de vizibilitate maximă în timpul manevrelor de parcare. Camera video cu perspectivă panoramică oferă siguranţă în zonele cu vizibilitate redusă, precum ieşirile de pe alei sau intersecţiile derutante. Camera video digitală aflată în partea faţă a automobilului captează traficul din faţă. Acest lucru îţi oferă posibilitatea de a observa din timp traficul care vine din sens opus şi astfel poţi reacţiona corespunzător. Camera video cu perspectivă laterală este dezactivată automat atunci când automobilul atinge viteza de 15 km/h. În acest caz poţi alege să activezi camera video cu perspectivă de sus, camera video cu perspectivă panoramică sau camera video cu perspectivă 3D. Ultima variantă selectată se va reactiva în mod automat la următoarea pornire a sistemului. Sistemele de camere video sunt activate atunci când conduci în marşarier sau atunci când apeşi butoanele „PDC” („Park Distance Control”, trad. „Sistem de asistenţă la parcare”) sau „Cameră video cu perspectivă panoramică”. Imaginile captate de camerele video sunt afişate pe Control Display.
Citeşte în continuare

Sistem de asistenţă la parcare.

Acum este mai uşor să parchezi şi să faci manevre în spaţii înguste. Sistemul de asistenţă la parcare (PDC – Park Distance Control) din partea faţă şi spate foloseşte ultrasunete pentru a măsura distanţa până la posibilele obstacole, îţi arată pe Control Display cât de departe se află acestea şi emite avertismente acustice. Sistemul porneşte la o distanţă sub 80 cm atunci când automobilul este în mişcare şi sub 30 cm atunci când acesta este oprit.
Citeşte în continuare
 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • Pentru a afla disponibilitatea sa la modelele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta;
  • Funcţia Parcare la distanţă este, în prezent, disponibilă doar pentru BMW Seria 7.
    

BUCURĂ-TE DE FIECARE CĂLĂTORIE.

Condus inteligent.

Eşti relaxat pe toată durata călătoriei tale. Acum te poţi baza pe Copilotul tău BMW de la BMW ConnectedDrive, care te conduce prin ambuteiaje, păstrează distanţa de siguranţă atunci când este necesar şi reacţionează rapid în situaţii periculoase. Bucură-te de sentimentul de siguranţă deplină în modelul tău BMW.

Citeşte în continuare

Pilot automat cu funcţie Stop & Go.

Sistemul menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă, iar astfel te poţi relaxa. Pilotul automat cu funcţie Stop & Go dispune de sisteme bazate pe camere video, precum sistemul de Avertizare de coliziune frontală cu activare frână de urgenţă, şi îţi oferă sprijin în orice moment. Senzori radar scanează în permanenţă carosabilul, adaptează viteza şi menţin distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă. Atunci când drumul este din nou liber, sistemul accelerează automat automobilul. În plus, datorită sistemului de Avertizare de proximitate, te poţi bucura de condus sigur, în orice situaţie – chiar şi atunci când pilotul automat nu este activat. În cazul în care automobilul din faţă frânează brusc, sistemul te avertizează mai întâi printr-un semnal vizual şi apoi acustic. Dacă nu răspunzi prin frânare, automobilul tău BMW va reacţiona şi va frâna în locul tău.
Citeşte în continuare

Asistent la direcţie şi la menţinerea traseului.

Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului, care include sistemul de asistenţă în ambuteiaje, poate fi activat pentru a te sprijini în situaţiile de condus monotone. Între 0 şi 210 km/h sistemul direcţionează automobilul în mod automat şi îl menţine pe mijlocul benzii în orice moment. Funcţia inovatoare de menţinere a direcţiei este disponibilă cu sau fără pilot automat şi utilizează numeroase sisteme radar de supraveghere şi o cameră video stereo. Sistemul îşi fixează poziţia în funcţie de marcajele benzii de rulare şi de automobilul din faţă, dacă este cazul. Acesta menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă şi adaptează viteza până la oprire completă. În plus, sistemul oferă şi sprijin din partea direcţiei active. Asistentul la direcţie şi la păstrarea benzii de circulaţie reprezintă încă o piatră de temelie spre condusul complet automatizat. Deşi sistemul este capabil să conducă automobilul în mod independent, conducătorul auto este în continuare obligat din punct de vedere legal să menţină ambele mâini pe volan. În cazul în care nu respectă această cerinţă, senzorii sistemului vor emite avertismente acustice după o anumită perioadă de timp. Apoi sistemul va intra în modul „stand-by“. Acest lucru se întâmplă şi atunci când este activată semnalizarea pentru schimbarea benzii de circulaţie sau în cazul în care cerinţele sistemului nu mai sunt îndeplinite – de exemplu, dacă banda este prea îngustă.
Citeşte în continuare

Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie.

Rămâi pe traseu. Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de circulaţie, care include sistemul de Avertizare în caz de coliziune bazat pe camere video, detectează marcajele rutiere de la o distanţă de 50 de metri şi la viteze de peste aproximativ 70 km/h. Imediat ce traversezi marcajele benzilor în stânga sau în dreapta fără a activa semnalizarea, sistemul bazat pe camere video te avertizează printr-o vibraţie uşoară a volanului. Sistemul de Avertizare în caz de coliziune bazat pe camere video detectează automobilele din faţă şi te avertizează în cazul în care distanţa se micşorează prea mult sau dacă există un posibil risc de coliziune. Astfel poţi reacţiona la timp şi poţi evita accidentele.
Citeşte în continuare

Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie.

Automobilul tău BMW are grijă de tine. Atunci când un alt automobil se apropie cu viteză mare din spate sau se află în unghiul mort, sistemul de Avertizare la schimbarea benzii de circulaţie te ajută să apreciezi situaţia în mod corect. Atunci când pe banda de lângă tine se află un alt automobil, senzorii radar te avertizează printr-un simbol în oglinda laterală. Dacă activezi totuşi semnalizarea, volanul începe să vibreze şi simbolul din oglinda laterală începe să clipească.
Citeşte în continuare

Asistenţă în ambuteiaje.

Relaxează-te şi permite automobilului tău BMW să se ocupe de drum. Sistemul de Asistenţă în ambuteiaje te sprijină în situaţiile de condus monotone pe autostrăzile din Europa şi SUA. Atunci când conduci cu viteze de până la 60 km/h, sistemul îţi permite să „aluneci” alături de celelalte automobile participante la trafic şi să rămâi relaxat(ă) în timp ce treci prin ambuteiaj. Acest sistem menţine în mod automat distanţa recomandată faţă de automobilul din faţă, adaptează în mod independent viteza automobilului şi frânează până la oprire completă în caz de nevoie. În plus, oferă şi sprijin din partea direcţiei active, ceea ce te ajută să rămâi pe banda corectă, cu condiţia să ţii măcar o mână pe volan.
Citeşte în continuare

Protecţie activă.

Reacţionează cu precizie în cazul oricărui pericol: într-o situaţie critică, sistemul de Protecţie activă ia măsuri pentru protecţia ta. Sistemul tensionează centurile de siguranţă, readuce scaunele în poziţie verticală şi închide geamurile şi trapa. După un accident, frânarea automată poate opri complet automobilul şi astfel se previne sau se reduce riscul de coliziuni ulterioare accidentului. În plus, Sistemul de asistenţă Attentiveness Assistant recomandă pauze atunci când identifică simptome de oboseală, pentru a preveni încă de la început riscurile care pot apărea.
Citeşte în continuare
 • Cerinţe/ disponibilitate

  Disponibilitate:

  • sistemul de Asistenţă în ambuteiaje este disponibil pentru numeroase modele BMW începând cu luna decembrie 2013 şi iniţial poate fi utilizat doar pe autostrăzile din Europa şi SUA;
  • pentru a afla disponibilitatea sa pentru diversele modele BMW, poţi obţine mai multe informaţii detaliate în configuratorul pentru ţara ta;
  • Asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului inclusiv sistem de Asistenţă în ambuteiaje este disponibil doar pentru BMW Seria 7.

AI TOTUL ÎN CÂMPUL TĂU VIZUAL.

Vizibilitate inteligentă.

Oriunde călătoreşti trebuie să ai mereu totul în câmpul tău vizual. Cu tehnologiile inovatoare de asistenţă pentru vizibilitate, este destul de simplu. Acestea te ajută în situaţii neclare şi îţi garantează cea mai bună vizibilitate posibilă pe timp de noapte. Cu automobilul tău BMW, acum vezi mai multe.

Citeşte în continuare

Cameră video cu perspectivă laterală.

Vezi din timp ce urmează: cu ajutorul camerei video cu perspectivă laterală poţi „trage cu ochiul după colţ” în intersecţiile sau ieşirile cu vizibilitate redusă, atunci când perspectiva ta este restricţionată. Două camere video aflate în arcadele roţilor faţă îţi permit să vezi automobilele care se apropie, prin intermediul unei imagini video pe Control Display şi astfel poţi supraveghea totul.
Citeşte în continuare

Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii.

Sistemul Speed Limit Info cu indicator de interzicere a depăşirii îţi indică restricţiile de viteză care se aplică, precum şi alte detalii legate de interzicerea depăşirii. Toate acestea sunt prezentate pe panoul de instrumente sau pe sistemul Head-Up Display, dacă este instalat. O cameră video specială surprinde de asemenea toate indicatoarele rutiere relevante, iar camera video amplasată în oglinda retrovizoare identifică în mod corect semnele pictografice suplimentare (camioane, remorci, etc.), pentru ca tu să îţi concentrezi toată atenţia asupra drumului şi asupra celorlalţi participanţi la trafic.
Citeşte în continuare

BMW Night Vision.

O revoluţie în condusul în siguranţă pe timp de noapte: sistemul BMW Night Vision cu fascicul dinamic de lumină îţi sporeşte atenţia în cazul unor situaţii periculoase. O cameră video termică detectează orice pietoni sau animale din întuneric şi îi afişează direct pe Control Display. Aceştia sunt apoi iluminaţi selectiv cu un fascicul de lumină de mare putere. Prin urmare, ai o imagine deosebit de clară a tot ceea ce trebuie să vezi pe timp de noapte. Iar lumina oferă de asemenea o avertizare eficientă pentru pietoni şi animale.
Citeşte în continuare

Asistent faza lungă.

Mai multă lumină înseamnă mai multă siguranţă. Asistentul faza lungă are grijă în mod automat de pornirea şi oprirea fazei lungi atunci când conduci automobilul tău BMW pe timp de noapte. Camera video instalată aproape de oglinda retrovizoare monitorizează situaţia din trafic şi reacţionează imediat la orice surse de lumină, la distanţe de până la 1.000 de metri. În funcţie de vizibilitate, sistemul decide când trebuie să comute farurile la faza lungă.
Citeşte în continuare

BMW Selective Beam.

Cu ajutorul funcţiei BMW Selective Beam, condusul pe timp de noapte devine mai sigur şi mai confortabil. Această funcţie îţi oferă vizibilitate excelentă pe timp de noapte, fără a-i orbi pe ceilalţi participanţi la trafic. Sistemul îi detectează pe ceilalţi participanţi la trafic şi îi exclude selectiv din raza de acţiune a fazei lungi a farurilor. Detecţia pentru distanţe de până la 400 de metri asigură recunoaşterea rapidă a pericolelor.
Citeşte în continuare

BMW Head-Up Display.

Ştii mereu unde este următorul viraj. Şi asta nu e tot. În timp ce tu te concentrezi asupra drumului, sistemul BMW Head-Up Display integral color proiectează toate datele relevante pentru călătorie direct în câmpul tău vizual: acestea includ informaţii precum viteza curentă, avertismente în caz de coliziune, Speed Limit Info sau mesaje de control. Astfel călătoreşti mai sigur şi mai confortabil, pentru că privirea ta nu trebuie să varieze constant între şosea şi panoul de instrumente.
Citeşte în continuare