Imagine cu un bărbat încărcând un BMW i3s la staţia de încărcare

ÎNCĂRCAREA MODELELOR NOASTRE ELECTRICE.

ÎNCĂRCAREA MODELELOR NOASTRE ELECTRICE.

TOATE INFORMAŢIILE ŞI INDICAŢIILE PRIVIND OPŢIUNILE DE ÎNCĂRCARE.

Pentru a ne asigura că vei găsi uşor opţiunea de încărcare optimă pentru modelul tău hibrid „plug-in” sau electric, am compilat informaţiile esenţiale pentru opţiunile de încărcare în spaţii publice şi la domiciliu, precum şi tipurile de cabluri necesare. De asemenea, vei găsi indicaţii utile pentru uzul zilnic şi pentru călătoriile mai lungi, precum şi un calculator de autonomie, pentru a-ţi planifica traseul în avans.

Citeşte în continuare

OPŢIUNI DE ÎNCĂRCARE.

 Imagine cu un model BMW hibrid încărcat la locul de muncă, în faţa unei clădiri de birouri

Încărcarea modelelor electrice şi plug-in hybrid la locul de muncă.

Încărcarea la locul de muncă oferă o oportunitate comodă şi predictibilă de a încărca automobilul şi de a folosi timpul disponibil într-un mod mai eficient. Din moment ce electromobilitatea este însoţită de stimulente fiscale speciale pentru utilizatori, această infrastructură de încărcare este deseori oferită de către angajatori în combinaţie cu modele electrice sau hibrid „plug-in” care sunt considerate automobile de de serviciu – astfel, poate fi utilizată în spaţiul de parcare al companiei. Compania Alphabet oferă numeroase soluţii pentru mobilitate, de la leasing până la managementul flotei pentru companii şi angajatori. Acest lucru implică în mod general staţii de încărcare speciale cu cabluri corespunzătoare. În unele cazuri, acestea pot include şi panouri BMW Wallbox sau prize electrice obişnuite pentru care există deja un cablu compatibil livrat cu modelul electric. Astfel, orice obstacole sunt îndepărtate din rutina ta zilnică eficientă.
Imagine cu un BMW i3 încărcându-se la domiciliu

Încărcarea la domiciliu a modelelor electrice şi plug-in hybrid.

În special atunci când eşti acasă, încărcarea bateriei ar trebui să fie cât se poate de comodă. De aceea oferim diferite opţiuni de încărcare, aşa-numitele panouri BMW Wallbox, precum şi un cablu de încărcare pe care îl poţi conecta la orice priză electrică. Aceste lucruri îţi permit să adaptezi circumstanţelor personale timpii de încărcare şi autonomia corespondentă. De asemenea, serviciul de instalare BMW este disponibil pentru a putea monta panoul BMW Wallbox.
 Imagine cu modele BMW hibrid „plug-in” la o staţie de încărcare în faţa unei clădiri

Încărcarea în spaţii publice a modelelor electrice şi plug-in hybrid.

O varietate de staţii de încărcare sunt disponibile pentru încărcarea în spaţii publice. În prezent există peste 22.000 de staţii publice de încărcare în Germania, dintre care sub 2.000 sunt dedicate încărcării rapide, care folosesc curent continuu (staţii de încărcare DC). Unul dintre furnizorii acestor staţii este reţeaua IONITY, care colaborează cu BMW, este activă în principal pe autostrăzi şi permite încărcarea rapidă pentru automobilele aflate în călătorii lungi. În oraşe este disponibilă o reţea de staţii de încărcare care foloseşte curent alternativ (staţii de încărcare AC), oferind soluţii ideale pentru încărcările peste noapte sau, de exemplu, atunci când te opreşti la cumpărături. În plus, toate modelele BMW electrice sunt echipate şi cu un cablu standard pentru încărcarea în spaţii publice la staţiile AC.
IONITY

PANOURI DE ÎNCĂRCARE BMW WALLBOX.

Cea mai uşoară metodă de a reîncărca un automobil este să-l reîncarci la domiciliu. Cu panourile BMW Wallbox acest lucru poate fi realizat uşor şi rapid. BMW Wallbox este disponibil în trei variante – verifică descrierea produselor mai jos şi alege-l pe cel care se potriveşte cel mai bine nevoilor tale. Dacă ai nevoie de ajutor cu instalarea, partenerii noştri pentru instalare sunt gata să te asiste.*


* Partenerii disponibili pentru instalare variază în funcţie de piaţă.

 Imagine cu panoul BMW Wallbox original în faţa unui fundal gri închis

BMW Wallbox original.

Panoul BMW Wallbox original arată mai bine faţă de o priză electrică obişnuită şi este mult mai practic. Acesta are atât tehnologie cu o singură fază, cât şi cu trei faze, precum şi un cablu de încărcare integrat. Dispozitivul îţi permite să încarci mult mai rapid în comparaţie cu o priză obişnuită – de exemplu, bateria unui BMW i3 poate fi încărcată până la 80% în doar trei ore, ceea ce înseamnă scăderea timpului de încărcare cu până la 85% faţă de folosirea cablului standard. Este important de amintit faptul că timpul de încărcare poate fi influenţat de puterea reţelei electrice disponibile şi de funcţiile automobilului.
 Imagine cu panoul BMW Wallbox Plus în faţa unui fundal gri închis

BMW Wallbox Plus.

Panoul BMW Wallbox Plus ale aceleaşi caracteristici ca BMW Wallbox. În plus, mai multe carduri RFID pot fi înregistrate la un panou BMW Wallbox Plus pentru ca utilizatori diferiţi să poată opera dispozitivul. Acest lucru este un avantaj pentru panourile instalate în clădirile de locuinţe, precum blocurile de apartamente. De asemenea, conexiunea LAN la contorul tău de curent poate fi realizată, astfel încât, panoul îşi poate gestiona propriul consum de electricitate fără a supraîncărca sursa de curent pentru întreaga clădire.

CABLURI DE ÎNCĂRCARE PENTRU AUTOMOBILELE ELECTRICE BMW.

Cablurile de încărcare diferă prin tipul şi intensitatea încărcării. Pentru încărcarea la domiciliu, un cablu standard, numit „mod 2”, este furnizat odată cu achiziţia automobilului şi poate fi folosit în combinaţie cu prizele electrice obişnuite cu curent alternativ (AC). Pentru încărcarea în spaţii publice, este recomandat un cablul de încărcare AC sau un cablu numit „mod 3”. Din moment ce modelele electrice şi hibrid „plug-in” sunt concepute pentru anumite capacităţi de încărcare, rata încărcării variază în funcţie de automobil. Automobilele noastre plug-in hybrid au o viteză maximă de încărcare de 3,7 kW. Pentru automobilele integral electrice, viteze mai mari de încărcare de tip AC sau DC sunt disponibile.

Imagine cu un cablu standard BMW în faţa unui fundal gri

Cablul standard BMW.

Cablul standard este furnizat automat odată cu achiziţia modelului tău electric sau hibrid „plug-in”. Acesta poate fi folosit atât pentru încărcarea la domiciliu, cât şi la locul de muncă, dacă este necesar, doar dacă este disponibilă o priză electrică obişnuită. Cablul are cinci metri lungime şi este conceput pentru alimentarea cu energie electrică de până la 230 V.
 Imagine cu cablul de încărcare BMW AC în faţa unui fundal gri

Cablul AC de încărcare în spaţii publice.

Cablul AC de încărcare în spaţii publice este folosit pentru încărcarea la staţiile publice. Acesta are o mufă tip 2 la ambele capete şi este disponibil în două versiuni diferite. Pentru modelele BMW plug-in hybrid, foloseşte cablurile cu o singură fază cu o putere maximă de 3,7 kW. Pentru modelele electrice, de asemenea, poţi opta între cablurile cu o singură fază cu 7,4 kW sau cu trei faze cu 22 kW, din care modelele electrice BMW au putut să folosească până acum până la 11 kW din putere. Cu toate acestea, modelul BMW iX3, care va fi lansat anul viitor, va putea deja să se folosească de întreaga putere de 22 kW.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE ÎNCĂRCAREA MODELELOR ELECTRICE.

 • Unde pot încărca un automobil electric?

  Modelul tău electric poate fi încărcate oriunde – la domiciliu sau la locul de muncă, de la o priză obişnuită sau cu panoul BMW Wallbox pentru o încărcare mai rapidă. Atunci când călătoreşti, sunt disponibile staţii publice de încărcare AC, precum staţiile de încărcare rapidă de la IONITY.

 • Care sunt costurile medii pentru încărcarea unui automobil electric?

  Costurile medii de încărcare a unui model electric variază şi depind de tarifele locale pentru curentul electric şi/ sau de furnizorul staţiilor de încărcare.

 • Care este modul corect de încărcare a unui automobil electric?

  Modul corect de a încărca un model electric este simplu: conectează mufa la priză. Display-ul color din interiorul capacului de la portul de încărcare îţi va indica dacă încărcare are loc în mod optim. Operaţiunea de încărcare se termină automat atunci când bateria este complet încărcată, lucru care protejează bateria. La staţiile publice de încărcare te rugăm să foloseşti instrucţiunile disponibile la faţa locului.

 • Este necesar să deţin un card de încărcare pentru a utiliza staţiile de încărcare?

  Necesitatea unui card de încărcare sau a unei aplicaţii depinde de cerinţele staţiei de încărcare. Panoul BMW Wallbox obişnuit poate fi utilizant fără aşa-numitul card RFID, în timp ce panoul BMW Wallbox Plus are o funcţie de control pentru acces securizat, care foloseşte cardul RFID furnizat. Atunci când eşti în deplasare, poţi folosi cardul de încărcare BMW sau aplicaţia ChargeNow.

 • Cât durează să încarci un model electric sau un plug-in hybrid?

  Timpul necesar pentru a încărca un model electric depinde de cablul folosit sau de staţia de încărcare. Încărcarea prin curent alternativ (AC) durează mai mult, în timp ce încărcarea prin curent continuu (DC) este mult mai rapidă. De exemplu, noul BMW i3 se încarcă de la 0 la 80% în aprox. 40 de minute atunci când este încărcat cu 50 kW la o staţie DC pentru încărcare rapidă. Pentru staţiile DC este nevoie de o aplicaţie sau de un card, în funcţie de furnizor. Folosind panoul BMW Wallbox, încărcarea are loc în trei ore şi 12 minute. Deoarece modelele BMW plug-in hybrid pot momentan să folosească maxim 3,7 kW, acestea vor fi încărcate pe o perioadă mai lungă de timp. Poţi găsi timpii necesari unei încărcări complete în fişa automobilului tău.

 • Există modalităţi prin care pot grăbi procesul de încărcare?

  Da, există. Poţi grăbi procesul de încărcare pentru modelul tău electric folosind o staţie DC pentru încărcare rapidă, precum cele furnizate de IONITY. Pentru încărcarea la domiciliu, utilizarea unui panou BMW Wallbox are avantajele sale în comparaţie cu priza electrică obişnuită. În schimb, modelele BMW plug-in hybrid nu sunt compatibile cu staţiile de încărcare rapidă.

Imagine cu un angajat al service-ului BMW sfătuind un client în faţa casei

SERVICIUL BMW DE INSTALARE.

Recomandăm serviciul nostru de instalare pentru a ne asigură că panoul tău BMW Wallbox este instalat corect. Poţi comanda acest serviciu împreună cu panoul BMW Wallbox de la partenerul tău de service BMW. Partenerul nostru oficial de instalare îţi va oferi sfaturi şi se va ocupa de instalarea şi întreţinerea staţiei de încărcare private. Dacă este necesară orice altă activitate suplimentară pentru conectarea staţiei tale de încărcare, electricianul nostru calificat va fi încântat să îţi propună o ofertă personalizată şi transparentă.

 


Avantajele tale:
• Inspecţia locaţiei tale pentru a determina cerinţele necesare pentru conectarea la reţeaua electrică;
• Recomandarea posibilelor locaţii de instalare în funcţie de spaţiul tău de parcare;
• Montarea, conectarea şi întreţinerea în locaţia respectivă (inclusiv folosirea a maximum doi metri de cablu montat la suprafaţă);
• Instrucţiuni pentru procesul de încărcare;
• 24 de luni garanţie.
 

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW i3, rulând

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui automobil plug-in hybrid rulând

MODELE PLUG-IN HYBRID.

Imagine din partea laterală a unui BMW i3 în faţa unui peisaj urban

AUTONOMIA ELECTRICĂ.