ELECTROMOBILITATE.

ELECTROMOBILITATE.

MODELE ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

Descoperă tehnologiile inovatoare ale electromobilităţii BMW.

Modele BMW electrice sunt optimizate într-un mod ideal pentru a-ţi îndeplini toate nevoile. În această pagină vei obţine toate informaţiile despre modelele noastre integral electrice şi despre cele plug-in hybrid, care sunt propulsate atât de un motor electric cât şi de un motor cu ardere internă. De asemenea, vei obţine şi un sumar cu numeroasele oferte de încărcare BMW, disponibile pentru ambele sisteme de propulsie, precum şi o privire de ansamblu asupra aspectelor importante privind electromobilitatea BMW, care deja te aşteaptă în viitorul apropiat.

Citeşte în continuare
Imagine cu modelele BMW electrice şi plug-in hybrid în faţa unor clădiri

MODELELE INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID: COMPARAŢIE.

Progresul tehnologic făcut în industria electromobilităţii creşte diversitatea ofertelor de autonomie şi beneficiilor individuale. În acelaşi timp, există o diferenţă majoră între modelele integral electrice şi cele hibrid. Aici poţi compara cele mai importante tehnologii ale electromobilităţii şi poţi găsi cea mai bună opţiune de propulsie care se potriveşte cerinţelor şi nevoilor tale.

  • Automobile integral electric.

    Un model electric, cunoscut şi ca BEV („battery electric vehicle”, trad. automobil cu baterie electrică), funcţionează în mod exclusiv pe energia stocată într-o baterie. Acest lucru determină autonomia automobilului. Astfel, modelul electric nu are nevoie nici de motor cu ardere internă şi nici de combustibil fosil pentru a-l propulsa. Ca rezultat, modelul electric poate fi condus fără grija emisiilor de noxe.

  • Automobil plug-in hybrid.

    Un model hibrid sau PHEV („plug-in hybrid electric vehicle”, trad. automobil electric hibrid plug-in) are două motoare: unul cu ardere internă şi unul electric, rezultând într-o creştere considerabilă a autonomiei totale. Acesta obţine energie nu doar de la prize normale sau de la staţiile de încărcare dar şi din condusul activ, folosind tehnologia regenerării energiei la frânare, proces numit şi recuperare. Acest lucru implică transformarea energiei cinetice în energie electrică în timpul procesului de frânare, pentru a alimenta bateria.  

  • Automobil mild-hybrid.

    Un model electric cu tehnologia „Mild Hybrid”, pe scurt MHEV, reprezintă o altă variantă a sistemului de propulsie hibrid. În cazul acestei variante, motorul electric nu funcţionează ca un sistem de propulsie independent. Acesta doar ajută motorul cu ardere internă şi este implicat în anumite situaţii de condus. Acest lucru creşte autonomia şi reduce consumul de combustibil. În plus, sistemul electric poate oferi un plus de putere motorului cu ardere internă. Încărcarea bateriei se face în mod exclusiv în timpul călătoriei prin utilizarea tehnologiei de recuperare a energiei la frânare.

MODELE ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

Descoperă tehnologiile inovatoare ale electromobilităţii BMW.

Oferim o gamă vastă de modele BMW electrice, optimizate într-un mod ideal pentru a-ţi îndeplini toate nevoile. În această pagină vei obţine toate informaţiile despre modelele noastre integral electrice şi despre cele plug-n hybrid, care sunt propulsate atât de un motor electric cât şi de un motor cu ardere internă. De asemenea, vei obţine şi un sumar cu numeroasele oferte de încărcare BMW, disponibile pentru ambele sisteme de propulsie, precum şi o privire de ansamblu asupra aspectelor importante privind electromobilitatea BMW, care deja te aşteaptă în viitorul apropiat.

Citeşte în continuare

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW i3 pe şosea

MODELE INTEGRAL ELECTRICE.

Conceptul electromobilităţii BMW reprezintă sistemele de propulsie inovatoare şi o nouă înţelegere a mobilităţii premium. Descoperă modelele electrice inovatoare care combină dinamica impresionantă cu plăcerea pură de a conduce, fără grija emisiilor de noxe.

MODELE PLUG-IN HYBRID.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui model BMW plug-in hybrid pe şosea

MODELE PLUG-IN HYBRID.

Datorită tehnologiilor ultra moderne de propulsie şi a bateriilor litiu-ion performante şi extrem de eficiente, modelele plug-in hybrid combină ceea ce este mai bun din ambele lumi: motorul cu ardere internă şi sistemul de propulsie electric – în acelaşi timp, impresionând prin nivelul extrem de ridicat de eficienţă şi cuplul uimitor.

ÎNCĂRCAREA MODELELOR NOASTRE INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

Imagine cu un bărbat încărcând un BMW i3s la staţia de încărcare

ÎNCĂRCAREA MODELELOR NOASTRE INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

Cuplează şi încarcă – atât de uşor poate să fie. Mai ales dacă alegi opţiunea potrivită de încărcare. De aceea, vei găsi aici toate informaţiile necesare pentru încărcarea modelului tău electric sau plug-in hybrid. În plus, ai disponibile şi alte produse şi servicii pentru încărcarea automobilelor BMW, care vor facilita procesul de încărcare al modelului tău electric sau plug-in hybrid, atât pentru uzul zilnic cât şi pentru călătoriile mai lungi.

AUTONOMIA MODELELOR NOASTRE INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

Autonomia BMW: un BMW i3 cu o femeie şi un copil în faţa unui peisaj urban

AUTONOMIA MODELELOR NOASTRE INTEGRAL ELECTRICE ŞI PLUG-IN HYBRID.

Dacă ai în plan o călătorie mai lungă sau doreşti să foloseşti modelul tău electric în rutina zilnică, ar fi mai avantajos dacă ai cunoaşte opţiunile de autonomie şi încărcare pentru automobilul tău. Aici poţi obţine toate informaţiile relevante despre autonomia modelului tău electric sau plug-in hybrid, precum şi oportunităţile disponibile la domiciliu, la locul de muncă şi în timp ce călătoreşti, oferite de diversele opţiuni de încărcare.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui automobil BMW în faţa unui pod, servicii digitale inovatoare BMW

SERVICII DIGITALE INOVATOARE.

SERVICII DIGITALE INOVATOARE.

Cu fiecare zi ce trece, BMW se dedică viitorului mobilităţii. Datorită serviciilor digitale inovatoare precum sistemul „eDrive Zones” şi sistemul de punctaj „BMW Points”, care vor fi disponibile din 2020, putem lucra îndeaproape să creăm trasee inovatoare. În acest fel, obţinem şi mai mult din fiecare metru al călătoriei tale eficiente.

Citeşte în continuare

„BMW eDRIVE ZONES” ŞI „BMW POINTS”.

Din ce în ce mai multe oraşe introduc aşa numitele zone protejate ecologic. Pentru a promova pe cât posibil călătoriile fără emisii de noxe prin aceste zone, am conceput sistemul „BMW eDrive Zones”. În viitor, modelul tău BMW plug-in hybrid* va recunoaşte automat intrarea într-o zonă protejată ecologic şi va trece automat la condusul integral electric, fără emisii de noxe. În timpul călătoriilor cu sistemul de navigaţie activ, automobilul tău BMW va pregăti bateria în anticiparea intrării în perimetrului protejat, iar dacă este necesar, va recomanda o staţie de reîncărcare în zona în care te afli. Un avantaj al călătoriei prin zonele eDrive este că vei putea strânge o cantitate dublă de puncte digitale pentru fiecare kilometru condus în mod integral electric, datorită sistemului de punctaj „BMW Points”. Poţi converti aceste puncte mai târziu în premii utile, precum minute de încărcare gratis la staţiile de încărcare publice.

 

* Disponibil pentru anumite modele BMW plug-in hybrid pe parcursul anului 2020.

Citeşte în continuare