BMW electric charging

AJUNGI LA DESTINAŢIE MAI RELAXAT

În cazul automobilului electric al viitorului, încărcarea va fi la fel de facilă ca un plin cu combustibil din ziua de azi. Unele dintre serviciile digitale ale viitorului pot fi deja experimentate în noul BMW iX3. Joo-Hyung Maing (Managementul produselor - Servicii digitale) explică amploarea acestor servicii inovatoare pentru pasageri, caracteristicile care asistă şoferul în fiecare zi şi modul în care acestea funcţionează.

Citeşte în continuare
Ajungi la destinaţie mai relaxat

Carneţele, schiţe şi creioane. La biroul lui Joo-Hyung Maing, tehnologiile şi serviciile digitale pleacă de la o idee simplă – deconectarea. Scopul lor este simplitatea, sau mai bine zis, simplificarea. „Serviciile, sistemele inteligente de asistenţă şi dispozitivele mobile trebuie să interacţioneze între ele pentru ca viaţa digitală a utilizatorului să fie integrată perfect cu automobilul. Această simbioză uşurează viaţa de zi cu zi a participanţilor la trafic şi oferă astfel mai mult confort”, declară expertul BMW.

La urma urmei, fiecare client funcţionează în propriul său ecosistem digital, folosind dispozitive precum smartphone-uri, ceasuri inteligente, laptopuri sau dispozitive inteligente pentru casă. „Când concepem interfaţa, precum cea pentru BMW iX3, ne bazăm cu încredere pe ecosistemele digitale existente. Acest lucru înseamnă că şoferul este deja familiarizat cu navigarea prin meniu şi funcţionalitatea acestuia datorită mediilor digitale pe care le cunoaşte deja. Astfel, va ajunge la destinaţie simţindu-se mult mai relaxat.” Sentimentul de relaxare este asigurat şi de noile servicii digitale intuitive dezvoltate pentru modelele BMW i.

Citeşte în continuare

ÎNCĂRCAREA DEVINE O CĂLĂTORIE A CUNOAŞTERII

Transformarea piedicilor din trecut în realităţi ale viitorului reprezintă o motivaţie captivantă pentru Joo-Hyung şi echipa lui. "Evident, este nevoie de timp pentru a încărca un automobil electric precum BMW iX3. Asta este una dintre diferenţele faţă de un plin cu combustibil, momentan. Dar această diferenţă nu înseamnă că este un dezavantaj. Dimpotrivă: Ne dorim ca timpul de aşteptare să fie cât mai plăcut şi util pentru şofer. Încărcarea devine o simplă rutină. Din acest motiv, orice pasager dintr-un automobil BMW poate să consulte o listă cu restaurante, cafenele, centre comerciale, magazine, spa-uri sau cinematografe în apropierea staţiilor de încărcare – aşa numitele puncte de interes sau POI pe scurt.

Astfel, timpul de aşteptare poate fi utilizat cât mai optim. Dezvoltatorii de la BMW au lucrat în fiecare ţară împreună cu furnizori de conţinut precum Yelp. Avantajul acestei colaborări este că şoferul va putea consulta şi evaluările utilizatorilor pentru fiecare punct de interes înainte de a lua o decizie. În funcţie de situaţiile de condus, există diferite cerinţe. Prin urmare, căutarea poate fi configurată şi clasificată. Pasagerii pot inclusiv să creeze favorite", declară Joo-Hyung.

Citeşte în continuare

AUTONOMIA LA VEDERE

Transparenţa continuă este importantă pentru o călătorie plăcută. În cazul automobilelor electrice, autonomia bateriei este adusă în prim plan.

"Cu ajutorul unui indicator de autonomie pe harta de navigaţie, şoferul ştie mereu starea bateriei", declară Joo-Hyung în timp ce deschide un grafic pe laptopul său. Acesta prezintă interfaţa exact cum ar apărea pe afişajul din BMW iX3. "De la poziţia curentă, clientul poate consulta o indicaţie vizuală a autonomiei. Şoferul va primi o notificare vizuală imediat ce introduce o destinaţie care se află în afara autonomiei. Această notificare sugerează staţii de încărcare relevante de-a lungul rutei", Joo-Hyung.

 

Citeşte în continuare

ENERGIA LA TURAŢII RIDICATE

"Dacă timpul disponibil pentru încărcare este unul limitat, şoferul poate căuta staţii de încărcare rapidă. Configuraţia afişează exclusiv staţiile de încărcare din apropierea rutei care vor putea încărca automobilul suficient şi rapid astfel încât destinaţia să fie atinsă. În acest fel, şoferul se poate asigură că ajunge la destinaţie confortabil şi rapid, chiar şi cu această oprire."

Citeşte în continuare

"EXPERIENŢA DIN INTERIORUL AUTOMOBILULUI ESTE PE PRIMUL LOC"

BMW Electromobility

Care este viitorul condusului? Cum se va schimba mobilitatea? "Timpul va deveni un simbol al statutului", declară Joo-Hyung Maing.

Cu ajutorul conectivităţii şi al condusului autonom, experienţa la volan şi integrarea pasagerilor în mediul digital al automobilului va deveni mult mai importantă.

Într-un automobil autonom poţi, de asemenea, să urmăreşti clipuri video sau să citeşti cărţi. Mai mult, explică Joo-Hyung, serviciile digitale vor facilita şi alte situaţii în timp ce conduci.

"Imaginează-ţi următoarea situaţie: Sunt la volanul automobilului meu BMW iX3, mă deplasez prin oraş – un oraş pe care poate nu-l cunosc – şi mi se face foame. În loc să rog pasagerii să caute un restaurant online pe smartphone-urile lor, comunic cu BMW Intelligent Personal Assistant: "Hey, BMW, vreau să mănânc o pizza!" Copilotul digital va prezenta o listă de destinaţii şi mă va ruga să confirm una.  La care voi răspunde: "Cea mai bine evaluată." Şi apoi voi întreba "Unde pot parca?"

Scopul nostru este ca tehnologia să transforme călătoria într-una cât mai plăcută, fie că eşti în oraş, fie că eşti în afara lui. Plata vinietelor este un alt exemplu foarte bun privind modul în care conectivitatea poate uşura condusul în viitor.

 

Citeşte în continuare

MAI INOVATOR ŞI MAI PERSONAL

Joo-Hyung Maing priveşte şi mai departe în viitor: "O altă tendinţă adiacentă electrificării şi serviciilor de mobilitate este personalizarea. Când deschid portiera dimineaţa cu ajutorul smartphone-ului şi mă aşez pe scaun, sunt întâmpinat personal şi aflu toate întâlnirile pe care le am planificate în ziua respectivă." Prezentul este deja inovator: "Ne vom putea bucura de o călătorie nu doar într-un mod inovator, ci şi într-un manieră plăcută – cu ajutorul sunetelor, de exemplu." Joo-Hyung nu doreşte să spună mai multe în acest moment, dar aşteaptă cu nerăbdare prima lui călătorie cu noul BMW iX3.

Citeşte în continuare