Electromobilitate BMW, modele BMW plug-in hybrid

TOT CE ESTE MAI BUN DIN AMBELE LUMI.

Modelele BMW plug-in hybrid.

TOT CE ESTE MAI BUN DIN AMBELE LUMI. Modelele BMW plug-in hybrid.

Cu combinaţia dintre un motor pe benzină şi un motor electric, modelele BMW plug-in hybrid garantează flexibilitate maximă, astfel sunt perfecte pentru cerinţele individuale şi necesităţile din viaţa ta zilnică. Cunoştinţele dobândite de la tehnologia BMW eDrive integral electrică a mărcii BMW i permit o autonomie integral electrică de peste 70 km (în funcţie de model) – cu sistemul de propulsie electric şi fără emisii de noxe care este ideal pentru traficul urban, pentru drumul zilnic spre serviciu sau pentru cea mai extinsă ieşire la cumpărături. În călătoriile mai lungi sau pe autostrăzi, te poţi bucura în continuare de autonomia comodă a motorului cu ardere internă. Datorită distribuţiei inteligente a energiei, modele BMW plug-in hybrid fac automat trecerea de la un sistem de propulsie la celălalt, în funcţie de necesităţi, astfel garantează eficienţă maximă în orice moment. Flota de automobile BMW hibrid, aflată în continuă creştere, cu un număr total de 10 modele din seriile 2, 3, 5, 7 şi X, oferă varietate şi individualitate maxime pentru fiecare stil de viaţă. Însoţeşte-ne pentru a descoperi lumea automobilelor BMW plug-in hybrid şi găseşte modelul care ţi se potriveşte cel mai bine!

Citeşte în continuare
Electromobilitate BMW, tehnologii BMW eDrive, modele plug-in hybrid

DESCOPERĂ LUMEA MODELELOR BMW PLUG-IN HYBRID.

DESCOPERĂ LUMEA MODELELOR BMW PLUG-IN HYBRID.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE MODELELE NOASTRE PLUG-IN HYBRID.

 • Ce este un automobil plug-in hybrid?
  Electromobilitate BMW, modele BMW plug-in hybrid, întrebări frecvente

  Un automobil plug-in hybrid (PHEV – „Plug-in Hybrid Electric Vehicle”, trad. „Automobil electric plug-in hybrid”) combină un motor pe benzină, un motor electric şi o baterie de înaltă tensiune – oferind, astfel, tot ce este mai bun din ambele lumi. Acest lucru permite scăderea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2. Interacţiunea dintre cele două sisteme oferă şi performanţă suplimentară şi putere de accelerare.
  După cum sugerează şi numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o staţie publică de încărcare. Eficienţa maximă a unui model plug-in hybrid se obţine cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spaţiul pentru încărcare trebuie să fie la domiciliu sau la serviciu.


  Autonomia electrică pentru condus integral electric cu bateria complet încărcată în cazul modelului BMW 530e, de exemplu, este de până la 66 de kilometri. La fel ca în cazul tuturor automobilelor cu baterie de înaltă tensiune, avansările tehnologice vor permite şi o creştere a autonomiei electrice în următorii ani. În timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de acceleraţie, energia cinetică este convertită în energie electrică şi transferată către baterie – iar ca rezultat, obţii mai mulţi kilometri de autonomie electrică.
  Ca parte a strategiei „Puterea de a alege”, BMW oferă clienţilor săi o selecţie mare de modele plug-in hybrid, ca o decizie conştientă în favoarea acestui sistem de propulsie extrem de eficient.


  Un model plug-in hybrid este ideal pentru conducătorii auto care necesită versatilitate şi opţiuni cât mai multe: în primul rând, acesta oferă condus integral electric pentru rutina zilnică, precum drumul sustenabil către serviciu datorită costurilor optimizate. Acestea sunt utilizate în mod optim pe traseele de distanţă medie realizate în mod regulat, în care predomină numărul de kilometri parcurşi în mod electric. Iar în al doilea rând, aceste modele oferă autonomie maximă şi flexibilitatea pentru distanţele lungi, precum excursiile de weekend cu familia.

 • Ce avantaje oferă un model plug-in hybrid?

  Printre avantajele oferite conducătorului auto al unui model plug-in hybrid se numără experienţa de condus aproape silenţioasă în mod integral electric şi puterea suplimentară de accelerare oferită de motorul electric.
  Muţi posesori de modele plug-in hybrid deja reuşesc să acopere majoritatea traseelor în mod electric. În realitate, distanţele parcurse zilnic sunt în general mai mici de 50 de kilometri. În funcţie de preţul individual pentru electricitate, acest lucru deja îţi permite să faci economii semnificative în comparaţie cu un automobil clasic pe benzină. Şi nu este deloc necesar să faci sacrificii în ceea ce priveşte comoditatea autonomiei modelelor clasice cu un automobil plug-in hybrid. Dacă nivelul de încărcare al bateriei sau capacitatea acesteia sunt insuficiente, se face trecerea automat la motorul cu ardere internă pentru a îndeplini respectiva necesitate.
  De asemenea, există avantaje financiare specifice fiecărei ţări pentru această categorie de automobile: direct prin subvenţii pentru automobile electrice sau indirect prin taxe favorabile datorită emisiilor scăzute de CO2.

 • Ce factori influenţează performanţa bateriei de înaltă tensiune din modelul meu plug-in hybrid?

  Un factor extern important care influenţează performanţa şi capacitatea bateriei este temperatura. După cum probabil ştii de la bateria telefonului tău mobil, performanţa scade la temperaturi scăzute sau ridicate. Din acest motiv este important, în special pe timp de iarnă, să „precondiţionezi” automobilul în timpul operaţiunii de încărcare – cu alte cuvinte, să încălzeşti bateria şi interiorul sau să le răceşti, pe timp de vară. Acest lucru nu doar îţi permite să economiseşti energie pentru călătorie, dar înseamnă şi că beneficiezi încă de la început de un plus de eficienţă, datorită bateriei cu temperatură optimă. Strategiile de operare optimizate din automobilul tău minimizează în mare măsură influenţa temperaturii. În plus, ştiai că şi capacitatea bateriei oferă informaţii despre autonomia pe care o ai la dispoziţie? În afară de temperatură, alţi factori care o influenţează sunt utilizarea sistemelor, precum aerul condiţionat, greutatea transportată şi stilul tău de condus.

 • Cum pot profita la maximum de modelul meu plug-in hybrid?

  Într-un model plug-in hybrid, modurile de condus BMW familiare sunt completate de modul „HYBRID ECO PRO”. Acesta îi optimizează eficienţa în materie de sistem de propulsie, confort, iluminare şi funcţii de control ale climatizării. Un aspect special al acestui mod este funcţia de navigaţie activă – de care ar trebui să profiţi din plin, chiar dacă deja cunoşti traseul. În spatele funcţiei de navigaţie se află sistemul de propulsie hibrid anticipativ, care reglează folosirea energiei electrice disponibile în mod inteligent şi în funcţie de traseul tău. Potrivit situaţiei, acesta îţi afişează şi sfaturi pentru un stil de condus eficient direct în câmpul tău vizual, pe BMW Head-Up Display sau pe panoul de instrumente – de exemplu, îţi poate recomanda să iei piciorul de pe acceleraţie, atunci când te apropii de limita de viteză. O altă funcţie utilă este analizarea stilului de condus, care evaluează eficienţa stilului tău de condus în meniul automobilului şi-ţi oferă sfaturi folositoare pentru un stil de condus mult mai eficient. În plus, în timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de acceleraţie, energia cinetică este convertită în energie electrică şi transferată către baterie – iar ca rezultat, obţii mai mulţi kilometri de autonomie.

 • Ce trebuie să am în vedere dacă modelul meu plug-in hybrid este staţionat sau parcat pentru o perioadă mai lungă de timp?

  Dacă îţi laşi automobilul parcat pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu pe timpul vacanţei, încearcă să menţii nivelul de încărcare între 30% şi 50%. În plus, automobilul nu trebuie conectat la o staţie de încărcare, atunci când este staţionat pentru o perioadă mai lungă de timp.

 • Ce ar trebui să am în vedere atunci când îmi încarc modelul plug-in hybrid?

  După cum sugerează şi numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o staţie publică de încărcare. Eficienţa maximă a unui model plug-in hybrid se obţine cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spaţiul pentru încărcare trebuie să fie la domiciliu sau la serviciu. Încarcă modelul tău plug-in hybrid cât de des posibil, pentru a putea profita mereu din plin de sistemul de propulsie electric suplimentar.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW

Aş dori să aflu mai multe despre încărcare.

Electromobilitate BMW, autonomie BMW

Aş dori să aflu mai multe despre autonomie.

Electromobilitate BMW, modele BMW plug-in hybrid, stimulent fiscal

STIMULENTE FISCALE ŞI PROGRAME DE BONUSURI PENTRU MODELE PLUG-IN HYBRID.

În perioada 2020-2024, se desfăşoară Programul naţional de finanţare privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, pentru promovarea automobilelor nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, prin care statul oferă un ecotichet în valoare de 20.000 RON pentru orice automobil hibrid nou achiziţionat.

100% CONECTAT. 100% CONFORT. 100% ÎNCĂRCARE CONECTATĂ.

Toate informaţiile dintr-o privire, cu produsele digitale pentru încărcare de la BMW.

Cât de departe pot călători cu nivelul curent de încărcare? Unde pot găsi o staţie de încărcare pe traseul meu? Serviciile noastre pentru încărcare conectată şi BMW Intelligent Personal Assistant îţi garantează răspunsuri la toate întrebările. Creat pentru a te asigura că încărcarea şi condusul sunt cât mai simple, explicite şi inovatoare, produsele şi serviciile BMW pentru încărcare îţi oferă toate informaţiile şi răspunsurile de care ai nevoie.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW
Electromobilitate BMW, încărcare conectată BMW

Încărcare conectată.

Cu serviciile pentru încărcare conectată, poţi profita din plin de toate avantajele autonomiei electrice a modelului tău plug-in hybrid. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient.
Descoperă ConnectedDrive
Electromobilitate BMW, „BMW eDrive Zones” şi „BMW Points”

„BMW eDrive Zones” şi „BMW Points”.

În întreaga lume, tot mai multe oraşe creează zone în care traficul este complet interzis ori este permis în mod limitat. În oraşele germane, de exemplu, vei găsi aşa numitele „zone ecologice”, care scad povara gazelor de evacuare şi a emisiilor de СО₂ prin limitarea cantităţilor de substanţe poluante. Pentru a permite şi a promova pe cât posibil călătoriile fără emisii de noxe prin aceste zone, am conceput sistemul „BMW eDrive Zones”. Astfel, modelul tău BMW plug-in hybrid recunoaşte automat intrarea într-o zonă ecologică şi trece în mod independent la condusul integral electric, fără emisii de noxe. Fiecare kilometru pe care îl parcurgi în mod electric îţi aduce puncte bonus pe care le colectezi ca parte a programului „BMW Points”, iar în zonele din interiorul oraşelor şi în zonele ecologice, numărul de puncte se dublează. Aceste puncte pot fi apoi transformate în premii utile, precum minute de încărcare gratis la staţiile de încărcare publice.
Descoperă „BMW eDrive Zones”
Electromobilitate BMW, aplicaţia „My BMW”

Planificarea călătoriei tale la domiciliu.

Singurul lucru la care trebuie să te gândeşti este destinaţia ta. Serviciile pentru încărcare conectată şi aplicaţia „My BMW”* au grijă de toate celelalte aspecte. Astfel, îţi poţi folosi smartphone-ul pentru a verifica în mod virtual statusul automobilului tău plug-in hybrid înainte de a pleca în călătorie: poţi vizualiza nivelul de încărcare şi autonomia disponibilă, poţi activa diverse funcţii, precum ventilaţia, sau poţi analiza istoricul de încărcare. *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.
Descoperă ConnectedDrive
Electromobilitate BMW, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey, BMW. Who are you?” Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar deveni şi asistentul tău personal? Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar veni şi cu un asistent personal? Interacţionează cu automobilul tău folosind „BMW Intelligent Personal Assistant” (nu este disponibil în limba română). Acesta te cunoaşte, se perfecţionează în fiecare zi şi te asistă în orice situaţie. „Hey, BMW. How can I increase my range?” – BMW Intelligent Personal Assistant îţi va răspunde la această întrebare şi la multe altele despre modelul tău BMW plug-in hybrid la cerere.
Descoperă BMW Intelligent Personal Assistant
Electromobilitate BMW, BMW EfficientDynamics

Aş dori să descopăr BMW EfficientDynamics.

Electromobilitate BMW, vânzări BMW corporate

Mai multe despre Programul de vânzări BMW corporate.

Electromobilitate BMW, BMW EfficientDynamics

Aş dori să descopăr BMW EfficientDynamics.

Electromobilitate BMW, modele BMW electrice

Aş dori să descopăr modelele BMW electrice.