Electromobilitate BMW, modele BMW plug-in hybrid

MODELELE BMW PLUG-IN HYBRID.

MODELELE BMW PLUG-IN HYBRID.

Tot ce este mai bun din cele două lumi.

Cu combinația dintre un motor pe benzină și un motor electric, modelele BMW plug-in hybrid garantează flexibilitate maximă, astfel sunt perfecte pentru cerințele individuale și necesitățile din viața ta zilnică. Cunoștințele dobândite de la tehnologia BMW eDrive integral electrică a mărcii BMW i permit o autonomie integral electrică de peste 70 km (în funcție de model) – cu sistemul de propulsie electric și fără emisii de noxe care este ideal pentru traficul urban, pentru drumul zilnic spre serviciu sau pentru cea mai extinsă ieșire la cumpărături. În călătoriile mai lungi sau pe autostrăzi, te poți bucura în continuare de autonomia comodă a motorului cu ardere internă. Datorită distribuției inteligente a energiei, modele BMW plug-in hybrid fac automat trecerea de la un sistem de propulsie la celălalt, în funcție de necesități, astfel garantează eficiență maximă în orice moment. Flota de automobile BMW hibrid, aflată în continuă creștere, cu un număr total de 10 modele din seriile 2, 3, 5, 7 și X, oferă varietate și individualitate maxime pentru fiecare stil de viață. Însoțește-ne pentru a descoperi lumea automobilelor BMW plug-in hybrid și găsește modelul care ți se potrivește cel mai bine!

Citeşte în continuare

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DESPRE MODELELE NOASTRE PLUG-IN HYBRID.

 • Ce este un automobil plug-in hybrid?
  Electromobilitatea BMW, întrebări frecvente despre modelele BMW plug-in hybrid

  Un automobil plug-in hybrid (PHEV – „Plug-in Hybrid Electric Vehicle”, trad. „Automobil electric plug-in hybrid”) combină un motor pe benzină, un motor electric și o baterie de înaltă tensiune – oferind, astfel, tot ce este mai bun din ambele lumi. Acest lucru permite scăderea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2. Interacțiunea dintre cele două sisteme oferă și performanță suplimentară și putere de accelerare.

  După cum sugerează și numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o stație publică de încărcare. Eficiența maximă a unui model plug-in hybrid se obține cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spațiul pentru încărcare trebuie să fie acasă sau la serviciu.

  Autonomia electrică pentru condus integral electric cu bateria complet încărcată în cazul modelului BMW 530e, de exemplu, este de până la 66 de kilometri. La fel ca în cazul tuturor automobilelor cu baterie de înaltă tensiune, avansările tehnologice vor permite și o creștere a autonomiei electrice în următorii ani. În timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de accelerație, energia cinetică este convertită în energie electrică și transferată către baterie – iar ca rezultat, obții mai mulți kilometri de autonomie electrică.

  Ca parte a strategiei „Puterea de a alege”, BMW oferă clienților săi o selecție mare de modele plug-in hybrid, ca o decizie conștientă în favoarea acestui sistem de propulsie extrem de eficient.

  Un model plug-in hybrid este ideal pentru conducătorii auto care necesită versatilitate și opțiuni cât mai multe: în primul rând, acesta oferă condus integral electric pentru rutina zilnică, precum drumul sustenabil către serviciu datorită costurilor optimizate. Acestea sunt utilizate în mod optim pe traseele de distanță medie realizate în mod regulat, în care predomină numărul de kilometri parcurși în mod electric. Iar în al doilea rând, aceste modele oferă autonomie maximă și flexibilitatea pentru distanțele lungi, precum excursiile de weekend cu familia.

 • Ce avantaje oferă un model plug-in hybrid?

  Printre avantajele oferite conducătorului auto al unui model plug-in hybrid se numără experiența de condus aproape silențioasă în mod integral electric și puterea suplimentară de accelerare oferită de motorul electric.

  Muți posesori de modele plug-in hybrid deja reușesc să acopere majoritatea traseelor în mod electric. În realitate, distanțele parcurse zilnic sunt în general mai mici de 50 de kilometri. În funcție de prețul individual pentru electricitate, acest lucru deja îți permite să faci economii semnificative în comparație cu un automobil clasic pe benzină. Și nu este deloc necesar să faci sacrificii în ceea ce privește comoditatea autonomiei modelelor clasice cu un automobil plug-in hybrid. Dacă nivelul de încărcare al bateriei sau capacitatea acesteia sunt insuficiente, se face trecerea automat la motorul cu ardere internă pentru a îndeplini respectiva necesitate.

  De asemenea, există avantaje financiare specifice fiecărei țări pentru această categorie de automobile: direct prin subvenții pentru automobile electrice sau indirect prin taxe favorabile datorită emisiilor scăzute de CO2.

 • Ce factori influențează performanța bateriei de înaltă tensiune din modelul meu plug-in hybrid?

  Un factor extern important care influențează performanța și capacitatea bateriei este temperatura. După cum probabil știi de la bateria telefonului tău mobil, performanța scade la temperaturi scăzute sau ridicate. Din acest motiv este important, în special pe timp de iarnă, să „precondiționezi” automobilul în timpul operațiunii de încărcare – cu alte cuvinte, să încălzești bateria și interiorul sau să le răcești, pe timp de vară. Acest lucru nu doar îți permite să economisești energie pentru călătorie, dar înseamnă și că beneficiezi încă de la început de un plus de eficiență, datorită bateriei cu temperatură optimă. Strategiile de operare optimizate din automobilul tău minimizează în mare măsură influența temperaturii. Și știai că capacitatea bateriei oferă și informații despre autonomia ta disponibilă? În afară de temperatură, alți factori care o influențează sunt utilizarea sistemelor, precum aerul condiționat, greutatea transportată și stilul tău de condus.

 • Cum pot profita la maximum de modelul meu plug-in hybrid?

  În automobilul tău BMW plug-in hybrid, operarea hibridă anticipativă te ajută să ajungi la destinație eficient prin intermediul ghidării active la destinație. Așadar, folosește funcția de ghidare activă chiar dacă știi deja drumul. Utilizarea energiei electrice disponibile poate fi distribuită inteligent și optim, în funcție de ruta ta, permițându-ți să conduci electric în oraș și în zona de destinație. Într-un hybrid plug-in, modurile de condus familiare BMW sunt, de asemenea, extinse cu modul de condus HYBRID ECO PRO. Acesta optimizează eficiența funcțiilor de condus, confort, lumină și ale sistemului de climatizare. Forward View Assistant este o caracteristică specială a acestui mod. Îți arată sfaturi situaționale pentru un condus mai eficient în Head-Up Display sau combinația de instrumente din câmpul tău vizual – de exemplu, îți recomandă să iei piciorul de pe pedala de accelerație dacă o limitare de viteză este iminentă. O altă funcție utilă este Driving Style Analysis care analizează eficiența stilului tău de condus în meniul automobilului și oferă sugestii de ajutor pentru o conducere și mai eficientă. La automobilele mai noi cu propulsie hibridă (ex. BMW X5 xDrive45e), recuperarea adaptivă te sprijină și atunci când eliberezi pedala de accelerație. Cu ajutorul unui sistem de control inteligent și adaptiv la situațiile de trafic, automobilul decide independent între modurile sailing sau recuperare. Fie că este vorba despre automobile aflate în față, limite de viteză, sensuri giratorii, ieșiri de pe drumurile principale sau zone urbane – sistemul ajustează puterea de decelerare în mod ideal, în funcție de situația din trafic. Ca rezultat, folosirea frânei este redusă și crește confortul în timpul călătoriei – și toate acestea într-un mod eficient.

 • Ce trebuie să am în vedere dacă modelul meu plug-in hybrid este staționat sau parcat pentru o perioadă mai lungă de timp?

  Dacă îți lași automobilul parcat pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu pe timpul vacanței, încearcă să menții nivelul de încărcare între 30% și 50%. În plus, automobilul nu trebuie conectat la o stație de încărcare, atunci când este staționat pentru o perioadă mai lungă de timp.

 • Ce ar trebui să am în vedere atunci când îmi încarc modelul plug-in hybrid?

  După cum sugerează și numele său, un model plug-in hybrid poate fi încărcat de la o priză, de la panoul BMW Wallbox sau de la o stație publică de încărcare. Eficiența maximă a unui model plug-in hybrid se obține cu bateria complet încărcată, ceea ce înseamnă că spațiul pentru încărcare trebuie să fie acasă sau la serviciu. Încarcă modelul tău plug-in hybrid cât de des posibil, pentru a putea profita mereu din plin de sistemul de propulsie electric suplimentar.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW

Mi-ar plăcea să descopăr mai multe despre încărcare.

Electromobilitate BMW, autonomie BMW

Mi-ar plăcea să descopăr mai multe despre autonomie.

VREAU SĂ EXPLOREZ PROGRAMUL DE VÂNZĂRI CORPORATE DE LA BMW.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ȘI EMISII DE CO₂.

Modelele BMW Seria 3 Sedan Plug-in Hybrid:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,5 – 2,0
Emisii medii de CO2, în g/km: 35 – 45
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,9 – 15,9

Modelele BMW Seria 3 Touring Plug-in Hybrid
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,7 – 2,2
Emisii medii de CO2, în g/km: 38 – 49
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 14,5 – 15,8

Modelele BMW Seria 5 Sedan Plug-in Hybrid:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,6 – 2,2
Emisii medii de CO2, în g/km: 36 – 50
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,8 – 15,6

Modelele BMW Seria 5 Touring Plug-in Hybrid:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,8 – 2,4
Emisii medii de CO2, în g/km: 42 – 54
Consum electric mixt în kWh/100 km: 15,4 – 16,7

BMW X5 xDrive45e:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,7 – 2,0
Emisii medii de CO2, în g/km: 38 – 46
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 21,3 – 23,5

BMW X3 xDrive30e:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1 – 2,4
Emisii medii de CO2, în g/km: 48 – 54
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 16,4 – 17,1

BMW Seria 2 Active Tourer 225xe:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,9
Emisii medii de CO2, în g/km: 42
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,5

Modelele BMW Seria 7 Sedan Plug-in Hybrid:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1 – 2,5
Emisii medii de CO2, în g/km: 48 – 57
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 15,1 – 16,2

BMW X1 xDrive25e:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,9
Emisii medii de CO2, în g/km: 43
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,8

BMW X2 xDrive25e:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,9 – 2,1
Emisii medii de CO2, în g/km: 43 – 47
Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 13,7 – 14,2

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie sunt determinate în concordanță cu Regulamentul (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configurație de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcție de echipamentele opționale și de dimensiunile jantelor și anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Informații suplimentare despre consumul de combustibil și despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obținute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil și emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obținute gratuit de la partenerul tău BMW.

Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile ușoare”) și sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce privește taxele auto sau alte obligații referitoare la emisiile de CO2 (cel puțin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite față de valorile indicate aici.

Citeşte în continuare