BMW electric charging

BMW MILD HYBRID

Ce se află în spatele acestei tehnologii?

Automobil electric mild hybrid, plug-in hybrid sau pe baterie – acestea sunt conceptele electrice disponibile 

Mobilitatea se schimbă: întreaga lume vorbeşte despre maşinile electrice. Şi acum nu există doar un concept de electrificare, ci mai multe. Ţi le prezentăm pe cele mai cunoscute: automobilul  mild hybrid (MHEV), automobilul  plug-in hybrid (PHEV) şi automobilul electric pe baterie (BEV). Care sunt diferenţele? Care sunt avantajele fiecărui concept de motorizare? Şi care este cel mai bun pentru tine?

Citeşte în continuare
BMW Mild HybridCe se află în spatele acestei tehnologii?

AUTOMOBILUL MILD HYBRID (MHEV):

BMW X3 xDrive30d*

Combinaţia dintre combustie şi un strop de electricitate ar fi cel mai bun mod de a descrie un mild hybrid. Cea mai importantă caracteristică a unui automobil mild hybrid (MHEV) este aceea că motorul electric este doar un sprijin pentru motorul cu combustie; un MHEV nu este niciodată propulsat doar de electricitate. Dar când porneşte motorul electric? În special, în situaţii de condus în care motorul cu combustie necesită în mod deosebit un sprijin rapid, cum ar fi atunci când porneşte sau accelerează.

O altă caracteristică tipică unui MHEV este aceea că nu poate fi încărcat din surse externe. În mare măsură, bateria este încărcată prin recuperare în timp ce conducătorul auto frânează. Energia cinetică a maşinii este reconvertită în energie electrică prin intermediul motorului electric şi alimentată în baterie. În cazuri rare, motorul cu combustie sau sursa de alimentare de la bord reîncarcă, de asemenea, bateria.

Sistemul este folosit la BMW X3 xDrive30d*, printre altele. Deoarece sistemul principal de propulsie este un motor cu combustie, automobilele mild hybrid se bucură de reţeaua densă de benzinării clasice. Iar la depăşire, sistemul mild hybrid oferă modelului BMW X3 xDrive30d* puterea suplimentară de care are nevoie pentru a depăşi şi mai rapid şi, prin urmare, mai sigur. Aşadar, automobilul mild hybrid este ideal pentru conducători auto care îşi doresc un consum scăzut de combustibil la autonomie maximă şi nu doresc să se îngrijoreze pentru încărcarea electrică.

* Disponibilitatea automobilului depinde de oferta de pe piaţa respectivă. Partenerul tău BMW te va ajuta cu plăcere.

Citeşte în continuare

AUTOMOBILUL PLUG-IN HYBRID (PHEV):

BMW X3 xDrive30e

Între MHEV şi BEV se află PHEV. Sau cu alte cuvinte: Pe drumul de la electrificare mild până la automobilul complet electric, treci pe lângă plug-in hybrid. Ceea ce face acest concept atât de special este că un automobil hybrid are două motoare (de aici şi numele „hybrid”: tradus din latină înseamnă „amestec” sau „încrucişare”) – un motor cu combustie şi un motor electric. Motorul electric îşi obţine energia în timp ce conduci prin intermediul regenerării energiei din frânare (recuperare).

Pe de altă parte, un PHEV poate fi de asemenea încărcat din surse externe: În timp ce un automobil mild hybrid îşi obţine energia electrică din situaţia activă de condus şi nu poate fi propulsat doar prin electricitate, este posibil să încarci un automobil plug-in hybrid (PHEV, automobil electric plug-in hybrid) la o priză sau la o staţie de încărcare – de aici şi termenul de „plug-in.” Drept rezultat, mulţi şoferi de PHEV reuşesc să acopere părţi din călătoriile lor folosind doar electricitate. Acest lucru se datorează faptului că multe automobile sunt conduse mai puţin de 50 de kilometri pe zi – perfect pentru autonomia unui PHEV în modul electric. În funcţie de tariful pentru electricitate, poţi face economii semnificative în comparaţie cu un motor clasic cu combustie internă. Şi dacă bateria se consumă, motorul cu combustie preia controlul.


Acest lucru face ca PHEV să fie ideal pentru conducătorii auto care îşi doresc cea mai mare variabilitate posibilă. Cu BMW X3 xDrive30e, şoferul are un automobil pentru fiecare situaţie. În traficul din oraş, poţi conduce în modul electric şi, deci, fără emisii sau prea mult zgomot. Când conduci în ţară, sistemul selectează sistemul de propulsie adecvat. Iar pe autostradă, motorul cu combustie – cu autonomia sa generoasă – preia controlul. Pe de o parte, BMW X3 xDrive30e foloseşte tehnologia electrică pentru utilizarea zilnică şi pentru călătorii scurte, cum ar fi transportul către birou durabil şi optimizat din punct de vedere al costurilor. Pe de altă parte, PHEV oferă autonomie maximă şi flexibilitate pentru distanţe lungi, precum călătoriile de vacanţă. În plus, automobilele PHEV beneficiază în multe ţări de susţinere financiară din partea statului.

Citeşte în continuare

AUTOMOBILUL ELECTRIC PE BATERIE (BEV):

BMW iX3

După toate propulsiile parţial electrice de dinainte, am ajuns acum şi la automobilul electric pe baterie (BEV, automobilul electric pe baterie). Nu mai există la bord un motor cu combustie. Acest lucru înseamnă că un BEV este lipsit de emisii în timpul funcţionării efective, adică local. Pe de altă parte, mulţi conducători auto sunt îngrijoraţi de autonomie, dar această preocupare este nefondată. La urma urmei, BMW iX3 poate călători până la 460 de kilometri conform WLTP – şi 90% dintre şoferi (cel puţin in Germania) conduc mai puţin de 100 de kilometri pe zi. În plus faţă de aspectul legat de mediul înconjurător, şoferii de maşini electrice beneficiază adesea şi de avantaje fiscale şi subvenţii specifice fiecărei ţări.

Când este un BMW iX3 maşina perfectă pentru tine? Răspunsul evident este când foloseşti automobilul electric pentru navetă şi încarci bateria la locul de muncă sau acasă. Dar asta nu este tot: pentru că poţi renunţa complet la teama privind autonomia redusă. Infrastructura publică de încărcare înregistrează o creştere constantă la nivel mondial. În plus, noi staţii de încărcare sunt construite în fiecare zi în zonele dens populate şi de-a lungul autostrăzilor. Aici poţi ajunge la 80% din capacitatea bateriei în 34 de minute sau la o autonomie de până la 100 de kilometri în 10 minute prin încărcarea rapidă a automobilului BMW iX3. Planificarea inteligentă a rutei este şi ea utilă. Poţi stabili în mod optim opriri pentru încărcare de-a lungul rutei tale în aşa fel încât o excursie de weekend sau o vizită la rude să fie cu adevărat relaxată.

Citeşte în continuare

RĂSFĂŢUL DE A ALEGE

BMW Electromobility

BMW are în portofoliu conceptul potrivit de electrificare pentru orice nevoie şi gusturi.

Abordările individuale oferă avantaje specifice conducătorilor auto: Cu MHEV eşti perfect echipat când îţi doreşti independenţă completă. PHEV îţi oferă cel mai înalt grad posibil de variabilitate cu opţiuni în toate direcţiile: eDrive, o combinaţie sau chiar o propulsie cu combustie. Şi dacă doreşti să te dedici exclusiv propulsiei electrice cu un BEV, teama unei autonomii reduse este nefondată şi, local, poţi călători fără emisii. Iar ca bonus, toate versiunile sistemului eDrive oferă o creştere a dinamicii – economisirea de bani este rareori atât de distractivă!