PREZENTARE GENERALĂ A MODELELOR BMW SERIA 4.

De la lansarea din 2013, BMW Seria 4 a devenit imaginea unei combinaţii între estetică incomparabilă şi dinamică sportivă. Motoarele diesel şi pe benzină moderne şi echipamentele M desăvârşesc conceptul general excelent al seriei. Predecesorul BMW Seria 4 este BMW Seria 3 Coupé, un model care a intrat pe piaţă sub forma unei variante separate, însă mai agile a modelului sedan sport clasic în 1990.

A doua generaţie se distinge printr-un design mai expresiv şi încrezător şi a crescut în lungime şi în lăţime. Toate caracteristicile individuale, cum ar fi estetica fascinantă şi caracterul sportiv captivant, au fost intensificate pentru a sublinia stilul precis al modelelor BMW. BMW Seria 4 este disponibilă în trei variante – Coupé, Cabriolet şi Gran Coupé în patru uşi. Fiecare generaţie a seriei poartă amprenta caracterului premium la nivel de design exclusivist, interior de calitate superioară şi motor puternic.

Citeşte în continuare

5 PUNCTE PENTRU BMW SERIA 4.

  • 01 Design unic, exclusivist
  • 02 Dinamică de condus excepţională
  • 03 Motoare dinamice, inclusiv motorul M TwinPower Turbo cu 6 cilindri de 374 CP (275 kW)
  • 04 Concept de automobil flexibil: Coupé, Cabriolet sau Gran Coupé
  • 05 Conectivitatea de care ai nevoie datorită BMW ConnectedDrive
BMW Seria 4 BMW Seria 4 Coupé G22 BMW Seria 4 Cabriolet G23, la nivelul parcării

O PREZENTARE GENERALĂ A ISTORICULUI MODELELOR BMW SERIA 4.

Află din prezentarea noastră generală cum au evoluat generaţiile BMW Seria 4 şi aruncă o privire asupra predecesorilor direcţi ai modelului coupé dinamic şi exclusivist.

Citeşte în continuare

O PREZENTARE GENERALĂ A ISTORICULUI MODELELOR BMW SERIA 4.

ORIGINEA BMW SERIA 4.

BMW Seria 4 Originea BMW Seria 4

Încă din 2013, modelele BMW Seria 4 sunt admirate pentru aspectul sport agil îmbinat cu exclusivitatea şi confortul. Însă predecesoarele acestor modele au fost lansate cu mult timp înainte, BMW Seria 4 alăturându-se legendarului sedan sport BMW 02 (seria 114) şi succesorului direct al BMW Seria 3 Coupé. Versiunea în două uşi a sedanului sport a fost descrisă ca model coupé încă de la lansare. Iar începând din 1990, plecând de la seria E36, Seria 3 Coupé a venit cu un design unic frapant, puţin mai plat şi ceva mai lat decât sedanul. Uşile lungi şi geamurile laterale fără cadru alături de linia curbată a plafonului exprimă caracterul sport al automobilului. Au urmat alte două generaţii de modele (E46, E92).

În 2013 a debutat o nouă eră – din BMW Seria 3 Coupé s-a născut o nouă serie, BMW Seria 4 (F32, F33, F36). Astfel, BMW Seria 4 continuă ceea ce a început cândva cu sedanele revoluţionare din BMW Seria 2: bucurie la condus, dinamică şi o prezenţă încrezătoare.

PRIMA GENERAŢIE.

BMW Seria 4 Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 4 Coupé F32, prima generaţie, pe şosea

(BMW F32, F33, F36)

Pornind de la diferenţa vizibilă între BMW Seria 3 Sedan şi Coupé, în 2013 acestea s-au ramificat în două serii diferite. BMW Seria 4 reprezintă începutul unei noi ere, un automobil complet independent, lucru determinat de ampatamentul şi lăţimea semnificativ mai mari.

Designul se distinge prin consolele scurte, capota de motor alungită, curbată şi compartimentul spaţios pentru pasageri, oferind o siluetă mai puternică.

Caracteristicile tipice brandului, cum sunt farurile duble, grila frontală dublă plată şi curba Hofmeister a montantului C, creează un contrast accentuat cu spatele amplu cu stopuri înguste. Acest aspect oferă un avantaj pasajelor expansive ale roţilor din spate, astfel că prima generaţie de BMW Seria 4 are un aspect impunător. Designul de o precizie constantă nu dezamăgeşte nici în privinţa interiorului. Designul funcţional şi geometria orientată către şofer transformă condusul maşinii într-o experienţă aparte.

Modelul BMW Seria 4 Cabriolet (F33) a fost lansat în showroom la scurt timp după BMW Seria 4 Coupé. Plafonul metalic retractabil modern şi designul încrezător transformă condusul într-o plăcere, indiferent de anotimp. În vara anului 2014, BMW Seria 4 Gran Coupe (F36) a desăvârşit gama de modele BMW Seria 4.

Combinaţia de coupé sport şi patru uşi oferă confort şi eleganţă. BMW Seria 4 este expresia dinamicii şi a energiei.

Perioada de producţie: 2013 – 2020


Motoare: 2,0 – 3,0 litri (143 – 500 CP, 105 – 368 kW), cu 4 şi 6 cilindri

Lungime/ lăţime/ înălţime: 4.640 mm/ 1.825 mm/ 1.377 mm

A DOUA GENERAŢIE.

BMW Seria 4 Imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW Seria 4 Coupé G22, a doua generaţie, pe şosea

(BMW G22, G23)

A doua generaţie BMW Seria 4 este cu doisprezece centimetri mai lungă şi mult mai lată decât predecesoarea sa, BMW F32. O caracteristică de design deosebită: grila frontală verticală, înclinată în faţă. Alături de farurile configurate în unghi, formează o parte frontală care îţi taie respiraţia şi care exprimă încredere şi dinamism. Caracterul expresiv al modelului coupé este subliniat de pasajele expansive ale roţilor din spate şi de geamurile laterale spate ridicate. Un alt aspect remarcabil este reprezentat de stopurile curbate care se continuă pe laterale, formând o imagine extraordinară cu plafonul înclinat.

Proiectat pentru a fi funcţional, interiorul captează limbajul de design precis al BMW Seria 4, având un aer modern de independenţă datorită materialelor exclusiviste.

La fel ca predecesoarele sale, noua generaţie BMW Seria 4 are la bază actualele modele BMW Seria 3, însă beneficiază de un centru de greutate mai jos cu doi centimetri şi o lăţime mai mare cu 23 de milimetri a ecartamentului posterior pentru o dinamică îmbunătăţită semnificativ.

Dacă vrei să simţi vântul în păr şi soarele pe piele, modelul cabriolet (BMW G23) este alegerea potrivită. Acesta îmbină estetica sport cu liniile armonioase şi agilitatea.

Perioada de producţie: din octombrie 2020


Motoare: 2,0 – 3,0 litri (184 – 374 CP, 135 – 275 kW), cu 4 şi 6 cilindri

Lungime/ lăţime/ înălţime: 4.768 mm/ 1.852 mm/ 1.383 mm

BMW Seria 4, automobile rulate aprobate BMW, în faţa unei reprezentanţe BMW

AUTOMOBILE RULATE CERTIFICATE BMW.

BMW Seria 4 Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 4 Coupé G22, cu un model

BMW SERIA 4 COUPÉ.

BMW Seria 4 Imagine din partea frontală a BMW Seria 4 Gran Coupé F36, pe şosea

BMW SERIA 4 GRAN COUPÉ.

BMW Seria 4 Imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW Seria 4 Cabriolet G23, cu un model

BMW SERIA 4 CABRIOLET.