RECHEMARE ÎN SERVICE PENTRU AUTOMOBILELE BMW SERIA 3 (E46) PRODUSE ÎN PERIOADA NOIEMBRIE 1997 – IUNIE 2000

Recent, modele mai multor producători de automobile au fost rechemate în service pentru înlocuirea airbagurilor faţă de pe partea conducătorului auto, echipate cu un sistem de umflare prin gaz „Non Azide Driver Inflator (NADI)” de la TAKATA Corporation, care pot exploda şi cauza pasagerilor daune fizice severe, inclusiv decesul.

Automobile BMW de interes
BMW Seria 3
Modelele E46
Produse în perioada: noiembrie 1997 – iunie 2000

 

Dacă automobil tău BMW a fost produs în perioada menţionată mai sus, acesta ar putea avea airbaguri TAKATA defecte.

Este extrem de important să contactezi urgent un dealer BMW pentru a clarifica situaţia şi pentru a verifica dacă este necesară schimbarea airbagurilor.

Te rugăm să iei la cunoştinţă că orice înlocuire a airbagurilor din automobilul tău, în urma unei coliziuni sau defecţiuni, nu elimină posibilitatea unei defecţiuni a airbagurilor curente.


Citeşte în continuare

Detalii

Ca parte a testelor de calitate efectuate la BMW, au existat semne că acest generator de gaz (NADI) poate avea scurgeri pe termen lung. Furnizorul nostru ne-a informat despre perioada de producţie exactă a acestor generatoare de gaz, situaţie în care ar putea apărea accidente dacă aceste airbaguri există în automobil.

Această scurgere permite agentului propulsor din generatorul de gaz să absoarbă umezeala. Conform perspectivei curente, absorbţia ridicată de umezeală şi uscarea repetată a acesteia pe perioade mai lungi de timp în combinaţie cu sarcina mecanică (de exemplu, suprafeţele dure de teren), pot duce la un colaps al agentului propulsor. În acest caz, în situaţia unei declanşări accidentale a airbagurilor, se poate acumula o presiune internă extrem de puternică în generatorul de gaz, iar o eventuală explozie a generatorului poate cauza daune fizice severe din cauza bucăţilor de metal împrăştiate cu putere.

Citeşte în continuare