SUSTENABILITATE BMW

AUTOMOBILE, MATERIALE & PRODUCŢIE.

INTRODUCERE

BMW PE DRUMUL CĂTRE UN VIITOR MAI SUSTENABIL.

Sustenabilitatea în producţie, în echipamente şi în consum. Automobilele noastre şi producţia acestora arată modul în care ne vedem responsabilitatea ca şi companie în aceste domenii. Şi cum ne asumăm această responsabilitate. Aflaţi mai multe despre ceea ce facem – şi despre toate lucrurile pe care le planificăm.

BMW Sustainability 2023 electrified mobility

BMW Electromobility.

> 1 M

Electromobilitatea BMW.

Până în 2022, Grupul BMW a introdus deja pe şosele 1.000.000 de automobile electrificate.

Sustenabilitatea BMW 2023, mai puţină energie utilizată

MAI PUŢINĂ ENERGIE UTILIZATĂ

6,3 M MWh

Mai puţină energie utilizată.

Consumul total de energie al Grupului BMW în 2022 a fost de 6,3 milioane MWh. Înseamnă cu 2,8% mai puţină energie consumată decât în anul precedent. Datorită metodelor de economisire a energie, precum trecerea la iluminatul LED în 16 unităţi de producţie.

Emisii reduse de CO₂

EMISII REDUSE

0,32 t

Emisii reduse.

Doar 0,32 t emisii de CO₂ au fost create în 2022 pentru producţia unui BMW. Comparat cu emisiile provenite din achiziţionarea de resurse şi cu cele care apar în timpul utilizării, aceasta este o pondere mică. Dar are un impact pozitiv asupra amprentei totale de CO₂ a unui automobil.

AUTOMOBILE ELECTRICE BMW

SUSTENABILITATE ÎN NOUL BMW i5.

BMW i5 își aduce, de asemenea, contribuția la calea spre un viitor mai sustenabil. Materialele care conservă resursele, reciclarea și utilizarea energiilor regenerabile reduc emisiile de CO₂. Aflați mai multe în materialul video.

0:00
0:00 /  0:00

BMW i5 eDrive40

VREAU ACEASTĂ CONFIGURAŢIE

BMW i5 eDrive40

BMW i5 Sedan G60E

BMW i5: Consum de energie (mixt, WLTP), în kWh/100 km: 15,9 – 18,9; Autonomie electrică (WLTP) în km: 582 – 498

RECICLAREA ÎN LOCUL ELIMINĂRII.

Sustenabilitate BMW 2023 plase de pescuit din materiale reciclate

Năvoade.

Panourile de podea ale BMW iX precum şi ale noului BMW X1 şi BMW i5 sunt confecţionate dintr-un fir de plastic provenit de la năvoade de pescuit scoase din uz, pardoseli şi resturi din producţia de mase plastice. Componentele panourilor utilizate la interior şi la exterior conduc la emisii de CO₂ cu 25% mai reduse faţă de componentele produse convenţional.

Sustenabilitate BMW 2023 materiale reciclate, plastic reciclat

Reciclare plastice.

La multe componente ale unui automobil BMW sunt folosite materiale reciclate. De exemplu, în cazul BMW i5, panourile compartimentului pentru bagaje sunt compuse în proporţie de până la 60% din plastic reciclat. La ghidajele pentru barele-spoiler, la substructura panourilor portierelor, la capacul panoului parbrizului şi la cadrul capotei faţă ale BMW iX, procentul ajunge chiar până la 100%.

Sustenabilitate BMW 2023 materiale reciclate, fibre din bambus

Fibre de cactus.

În colaborare cu mai multe companii start-up, Grupul BMW dezvoltă suprafeţe inovatoare bazate pe produse biologice. Noul material Deserttex™, de exemplu, este confecţionat din fibre de cactus pulverizate şi o matrice din poliuretan bazată pe materiale biologice. Astfel, evitarea produselor de origine animală se poate combina cu o reducere a emisiilor de CO₂.

Întrebări frecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE AUTOMOBILE ŞI MATERIALE.

SUSTENABILITATE ÎN NOUL BMW iX.

Descoperă măsurile pe care le-am implementat până acum şi află despre configuraţia BMW iX cu elemente din lemn certificat FSC, scaune fără piele şi multe altele.

0:00
0:00 /  0:00

iX xDrive40

VREAU ACEASTĂ CONFIGURAŢIE

iX xDrive40

BMW iX xDrive40 ESSENC

BMW iX xDrive40: Consum de energie (mixt, WLTP), în kWh/100 km: 19,4 – 21,4; Autonomie electrică (WLTP) în km: 435 – 403

Sustenabilitatea BMW 2023, plăcere de a conduce electric

VARIETATEA DE MODELE ELECTRICE BMW.

Explorează întreaga gamă de automobile electrice BMW, BMW iX şi BMW i5.

  • Se deplasează fără zgomot prin oraș și pe distanțe mai mari.
  • Acceleraţie lină la plecarea de pe loc
  • Plăcerea pură de a conduce – lipsit de gaze de eşapament şi emisii locale
Sustenabilitate BMW 2023, Aplicaţia My BMW

Aplicaţia My BMW. LEGĂTURA DIRECTĂ CU MODELUL TĂU BMW.

Caracteristicile de condus sunt vizibile permanent, pentru mai multă distracţie şi eficienţă la volan:

  • Analizează datele personale de deplasare cu funcţia „Călătoriile mele”
  • Date directe despre eficienţa la volan şi consumul de combustibil
  • Servicii inteligente care susţin electromobilitatea

PRODUCŢIE ŞI LANŢUL DE APROVIZIONARE

MĂSURI GLOBALE PENTRU O MAI MARE SUSTENABILITATE.

Centrarea pe sustenabilitate şi proximitatea faţă de client este o caracteristică distinctivă a Grupului BMW. Din acest motiv preferăm să producem la nivel local în întreaga lume – în conformitate cu standarde uniforme de calitate şi siguranţă.

ENERGIE EOLIANĂ, ENERGIE SOLARĂ ŞI TEHNOLOGII INOVATOARE.

Sustenabilitatea BMW 2023, energie eoliană

Energie eoliană.

Cele patru turbine eoliene de pe terenul fabricii Grupului BMW din Leipzig pot fiecare să atingă o putere nominală de 2,5 MW. Acoperă aproximativ o optime din energia necesară planetei. O fermă de stocare inteligentă în care până la 700 de baterii de BMW i3 sunt conectate într-o reţea stochează surplusul de energie de la cele patru turbine eoliene atunci când acestea produc în exces, alimentând energia electrică înapoi în reţea atunci când intensitatea vântului este insuficientă.

Sustenabilitatea BMW 2023, energie solară

Energie solară.

Centrala de energie solară din fabrica BMW Brilliance Automotive Ltd. din Dadong (Shenyang) are capacitatea de a produce peste 21 MWh de energie din surse regenerabile în 2022. În acest sens, suprafaţa sa a fost majorată cu 110.000 m2 – echivalentul a aproximativ 15 terenuri de fotbal - până la un total de 290.000 m2 în timpul extinderii fabricii de la Shenyang.

BMW ÎŞI ASUMĂ RESPONSABILITATEA.

Sustenabilitatea acoperă multe aspecte în cadrul BMW: de la inspectarea lanţurilor noastre de aprovizionare până la sprijin pentru programe externe, facem tot ce putem pentru a ne micşora cât mai mult amprenta ecologică.

Întrebări frecvente

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE PRODUCŢIE ŞI LANŢUL DE APROVIZIONARE.

Datele oficiale cu privire la consumul de combustibil, emisiile de CO₂, consumul de energie electrică şi autonomia electrică au fost stabilite în conformitate cu procedura de măsurare prescrisă şi respectă versiunea în vigoare a Regulamentului (UE) 715/2007. Pentru autonomie, datele determinate conform WLTP iau în considerare orice echipamente opţionale (disponibile în acest caz pe piaţa din Germania). Pentru automobilele care au fost nou aprobate ca tip începând cu 1 ianuarie 2021, există doar datele oficiale conform WLTP. În plus, valorile NEDC sunt şterse din certificatele de conformitate începând cu 1 ianuarie 2023 conform Regulamentului UE 195/2022. Pentru mai multe informaţii despre procedurile de măsurare WLTP, accesează www.bmw.com/wltp