Piloti Racing League Romania

PILOŢI.

Grila actorilor principali din Racing League Romania.

PILOŢI.Grila actorilor principali din Racing League Romania.

ALEXANDRU CASCATĂU 12/08/1992

Alex Cascatău - Racing League Romania

Reşedinţa: Marea Britanie

Profesia: Consultant

De când activezi în sim racing (ani)? 5 ani

Ce te atrage la această disciplină? Costurile mici raportat la cursele reale şi faptul că mă ajută să îmi menţin instinctele în formă.

Ce părere ai despre Racing League Romania? O comunitate extraordinară şi foarte profesionistă.

ALEX MIREA 27/01/1986

Alex Mirea

Reşedinţa: Bucureşti

Profesia: Digital Marketing

De când activezi în sim racing (ani)? 2 ani

Ce te atrage la această disciplină? Pasiunea pentru maşini şi pilotaj, plus că duc lipsă de experienţă în viaţa reală în curse pe circuit.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Oameni pasionaţi, dedicaţi şi foarte bine organizaţi. Nota 10!

ANDREI BECHIR 03/12/1996

Andrei Bechir - Racing League Romania

Reşedinţa: Giurgiu (oraş natal) - Bucureşti (oraşul în care locuiesc acum)

Profesia: Game Tester, hopefully Software Tester soon.

De când activezi în sim racing (ani)? 2 ani

Ce te atrage la această disciplină? The thrill... Emoţiile pe care le simt înainte să se stingă semaforul sunt incredibile.. în special când competiţia este strânsă şi miza mare (RLR de exemplu). Acel feeling pe care nu mi-l oferă nici un alt joc sau gen de joc.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Best there is! Încă sunt aspecte la care mai trebuie lucrat, dar overall s-a ajuns la un nivel foarte ridicat competiţional şi organizatoric, fără să fie vorba de câştiguri materiale sau alte chestii ce te pot motiva. Totul a fost şi este făcut din pasiune. Ceea ce este absolut minunat şi mă bucur că am reuşit să găsesc această comunitate şi să ajut la dezvoltarea ei.

ANDREI MORŢILĂ 27/09/1984

Andrei Morţilă - Racing League Romania

Reşedinţa: Sinaia -> Whistler, Canada

Profesia: Advanced Driver Trainer & Instructor de Snowboard şi Downhill Bike

De când activezi în sim racing (ani)? 1 an

Ce te atrage la această disciplină? Un tool foarte bun, este foarte fun, şi îmi place competiţia din RLR.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Băieţii se ocupă foarte serios de această ligă, şi nivelul de racing este extraordinar de bun. Sper să facă mai multe evenimente şi să crească comunitatea de sim-racing, la fel cum au facut şi până acum.

CEZAR TOADER 31/07/1995

Cezar Toader - Racing League Romania

Reşedinţa: Constanţa

Profesia: Inginer

De când activezi în sim racing (ani)? 3 luni

Ce te atrage la această disciplină? Posibilitatea de a îmi exersa abilităţile fizice şi mentale, fiind înconjurat de maşini şi de oameni cu pasiuni şi interese apropiate. Curba învăţării şi a adaptării a fost abruptă, pentru că eu nu am un background în sporturile cu motor, dar pofta vine mâncând, iar lucrurile au evoluat rapid de la primul tur pe simulator, în urmă cu puţin timp.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Mi-a schimbat viaţa. Am uitat frustrările copilăriei şi imposibilitatea de a pilota în viaţa reală şi a înviat ambiţia, determinarea, pasiunea şi devotamentul pentru că, deşi virtual, acum am şansa să particip la curse pe circuit într-un cadru organizat, înconjurat de profesionişti. După câteva luni, încă mă uimeşte cât de strânsă e comunitatea, câte subiecte poţi aborda cu aceşti oameni şi cât de diversificată este aria de cunoştinţe a fiecăruia în parte, astfel că se nasc lucuri măreţe, precum acest campionat. Nu pot decât să îi salut şi să îi felicit pe toţi!

CRISTIAN BERINDEA 02/12/1995

Cristian Berindea - Racing League Romania

Reşedinţa: Oradea

Profesia: Tehnician auto

De când activezi în sim racing (ani)? 6 ani

Ce te atrage la această disciplină? Posibilităţi multiple pentru a testa cele mai faine maşini de curse şi circuite într-un mediu mai abordabil decât cursele reale.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Foarte bună, un proiect foarte interesant susţinut de o comunitate excelentă.

HORIA PLATONA 18/09/1988

Horia Platona

Reşedinţa: Braşov

Profesia: Inginer

De când activezi în sim racing (ani)? 1 an

Ce te atrage la această disciplină? Imi place mult că nu este doar o joacă şi că trebuie să te pregăteşti bine să faci faţă competiţiei. Nu este de ajuns să porneşti sim-ul şi să dai câteva tururi. Fă asta şi vei fi ultimul, fără îndoială. Ai nevoie de timp să găseşti un setup bun, să exploatezi ultimii metri de trase şi frânări, să lucrezi la ritmul de cursă. Mă atrage mult lupta din timpul cursei şi presiunea de a pierde tot ce ai lucrat în timpul săptămânii. Iar acum cu echipele de anduranţă în care împarţi maşina cu încă un pilot, provocarea te responsabilizează şi mai mult.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Greu găseşti o asemenea comunitate de oameni atât de pasionaţi în orice domeniu, nu numai acesta. Nu există săptămână în care să nu mă surprindă cât de competenţi şi implicaţi sunt. Şi te mai şi ajută cu un sfat oricând ai nevoie.

LUCIAN CHIRVASE 09/07/1981

Lucian Chirvase

Reşedinţa: Haga, Olanda

Profesia: In domeniul protecţiei proprietăţii intelectuale

De când activezi în sim racing (ani)? 15 ani

Ce te atrage la această disciplină? Accesibilitatea. Chiar şi dacă bugetele nu ar fi o problemă, este imposibil ca în racing-ul real să ai ceva echivalent - vei depinde întotdeauna de vreme, de poziţia geografică a circuitelor, de programul prietenilor cu care ai dori să te întreci şi, nu în ultimul rând, de timpul necesar pentru a organiza totul. In simulator poţi călători de la Spa la Kyalami la Bathurst în doar câteva minute.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Este proiectul meu de suflet şi cred că nu sunt singurul care spune asta. A pornit ca o întâlnire săptămânală între câţiva prieteni cu chef de curse (virtuale), dar s-a transformat pe drum în mult mai mult de atât: a devenit gruparea-simbol cu scopul declarat de a populariza sim racing-ul în România. Înseamnă multă muncă, dar e un efort de grup. De-a lungul timpului, printre etape şi dueluri pe circuit, am cunoscut oameni la fel de pasionaţi de această disciplină realativ nouă. Şi acolo unde chimia a fost bună, a fost mereu un loc în echipa organizatorică, dat fiind că totul este bazat pe voluntariat şi exclusiv în interesul colectiv. Comunitatea a fost mereu "carburantul" principal, mă bazez şi-mi doresc ca tot ea să rămână şi in viitor. Invit aşadar pe oricine va citi acest mesaj, să ne facă o vizită şi să-şi facă propria idee despre ce înseamnă sim racing. Ar putea descoperi că le place :).

MARIAN ANDREI 22/04/1990

Marian Andrei

Reşedinţa: Corbeanca, Ilfov

Profesia: Jurnalist

De când activezi în sim racing (ani)? 1 an

Ce te atrage la această disciplină? Competiţia

Ce părere ai despre Racing League Romania? Ce părere ai despre Racing League Romania? Echipă excelentă, profesionalism. O ligă care poate trimite şi la export piloţi super rapizi.

MARIUS ZANFIR 21/09/1986

Marius Zanfir

Reşedinţa: Bucureşti

Profesia: QA Engineer

De când activezi în sim racing (ani)? 3 ani

Ce te atrage la această disciplină? Faptul că aptitudinile dobândite în sim racing au impact pozitiv clar şi demonstrat in "real racing life". Faptul ca poţi evalua trase şi puncte de frânare pe care nu le poţi experimenta în realitate din cauza potenţialelor consecinţe. Faptul că poţi să ai "wheel to wheel racing" intens, din nou, fără consecinţe. Comunitatea are, de asemenea, o mare greutate; nu-mi place racing-ul offline.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Un proiect extraordinar la care s-a muncit şi se munceste enorm, rezultatul pasiunii înrăite a unor membri. Având în vedere că ştiu de unde s-a plecat, faptul că a devenit punctul de întâlnire central al piloţilor virtuali (şi nu numai) români, este dovada clară a unui proiect dezvoltat cu succes. Este un loc excelent unde să iei contact cu oameni care au aceeaşi pasiune, să te împrieteneşti şi să ajungi să muţi acea relaţie şi-n afara planului virtual.

MAXIMILIAN JUNGER 06/07/1998

Maximilian Junger

Reşedinţa: Franta, Orléans

Profesia: Student, Biologie

De când activezi în sim racing (ani)? 3 ani

Ce te atrage la această disciplină? Lucrul în echipă, considerând că doi piloţi rulează pe o singură maşină.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Racing League Romania are o organizare de nivel extrem de înalt, precum şi o grilă de piloţi de calitate. Mă bucur că am ocazia să particip într-o astfel de competiţie, cu aceste standarde ridicate de pilotaj.

MIHAI RUSU 16/10/1982

Mihai Rusu - Racing League Romania

Reşedinţa: Slatina

Profesia: Economist

De când activezi în sim racing (ani)? 2 ani

Ce te atrage la această disciplină? Competiţia, siguranţa (faţă de cursele reale), imersivitatea.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Un grup de entuziaşti, dedicaţi care au dus simracingul din România la un nivel profesionist.

MATEI MIHĂESCU 21/03/1985

Matei Mihăescu

Reşedinţa: Bucureşti

Profesia: Antreprenor

De când activezi în sim racing (ani)? 10 ani

Ce te atrage la această disciplină? Posibilitatea de a face mulţi kilometri cu costuri reduse şi feelingul foarte apropiat de real life racing odată cu evoluţia tehnologiei sim rig urilor. Bineînţeles şi sentimentul de a concura alături de alţi piloţi de top într-un mediu cu un nivel de performanţă foarte ridicat.

Ce părere ai despre Racing League Romania? O iniţiativă care a pornit din pasiune şi a ajuns să se dezvolte la un nivel cu adevărat profesional. O organizare exemplară şi disciplinată. Imi face plăcere să văd o asemănare între RLR din punct de vedere al organizării şi alte campionate din afara României din viaţa reală la care am participat de-a lungul anilor (atât în karting, cât şi-n monoposturi).

RADU DUMITRESCU 22/01/1992

Radu Dumitrescu - Racing League Romania

Reşedinţa: Bucureşti

Profesia: COO

De când activezi în sim racing (ani)? 2 ani

Ce te atrage la această disciplină? Posibilitatea de a alerga roată la roată, indiferent de sezon.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Cea mai faină comunitate de racing din România (real life included).

SEBASTIAN OLA 30/10/1984

Sebastian Ola

Reşedinţa: Cluj Napoca

Profesia: Inginer R&D Automotive

De când activezi în sim racing (ani)? 15 ani

Ce te atrage la această disciplină? Partea de simulare a dinamicii autovehiculului.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Sunt plăcut surprins de ce se întâmplă în RLR, de implicarea oamenilor și de volumul de muncă adus în beneficiul comunității de sim racing din România.

SERGIU ITU 06/04/1993

Sergiu Itu

Reşedinţa: Cluj

Profesia: Copilot de raliuri / Instructor Defensive Driving

De când activezi în sim racing (ani)? Daca bine îmi aduc aminte, 2008. Dar până acum 2-3 ani, pentru mine sim racing însemna doar raliuri, în special Richard Burns Rally. Când a murit comunitatea acolo, am migrat spre ce era popular pe atunci. Aşa am ajuns şi-n RLR.

Ce te atrage la această disciplină? Fiind implicat direct în motorsport, mă menţine acolo, în aceeaşi lume. Evident ca exista o diferenţă între viaţa reală şi un joc, dar asta nu înseamnă că un joc nu poate să fie folositor, nu?

Ce părere ai despre Racing League Romania? Este fără dar şi poate cea mai mişto comunitate în care am fost. Am găsit în RLR doar oameni de treabă, dornici să ajute, şi-mi pare rău că nu v-am descoperit mai repede.

SERGIU NEAGU 02/01/1989

Sergiu Neagu

Reşedinţa: Braşov

Profesia: Inginer programator

De când activezi în sim racing (ani)? 2 ani

Ce te atrage la această disciplină? Probabil pe primul loc ar fi imersiunea. Nu acum mult timp vedeam simracing-ul doar ca pe o altă activitate interesantă pe care doream să o încerc în realitate virtuală. M-a agăţat din prima secundă de când am reuşit să îmi construiesc un setup simplist de volan + pedale + VR. Este genul de activitate ce până de curând părea de domeniul SF, să poţi simula un sport ce necesită foarte mulţi bani şi riscuri fizice, din confortul sufrageriei, la orice oră.
Este foarte satisfăcător să depui efort în a învăţa cum se conduce o maşină în regim de cursă iar apoi să reuşeşti să te întreci umăr la umăr cu alţii. O altă activitate plăcută a fost să îmi proiectez şi construiesc un rig personalizat pe care să îmi montez sumedenia de dispozitive (bază volan, pedale, schimbător H, frână de mână, button box etc.) ridicând nivelul de imersiune cât de sus m-au ţinut buzunarele (uneori chiar peste). Şi nu în ultimul rând, un aspect crucial, comunitatea de oameni cu care pot împărţi aceste experienţe.

Ce părere ai despre Racing League Romania?
Un proiect pornit de către nişte oameni deosebit de faini, pasionaţi de simracing, iar asta se vede în tot ce au făcut. Mă bucur că i-am descoperit şi că pot face parte din comunitatea creată de ei. Sper să se dezvolte frumos în continuare şi să integreze cât mai mulţi membri noi care să fie inspiraţi de pasiunea şi devotamentul lor. Big up!

TUDOR MIHAI 18/12/1988

Tudor Mihai

Reşedinţa: Iaşi, România   

Profesia: Arhitect

De când activezi în sim racing (ani)? 2 ani

Ce te atrage la această disciplină? E un mediu grozav ce înlocuieste nevoia de investiţii mari de timp şi bani pentru o pasiune pe care o aveam de cand eram un puşti şi mă uitam cu tatăl meu la Formula 1. Sigur, lucrurile au evoluat şi am ajuns să dau de gust şi altor competiţii cu motor, dar parcă pe prima nu o uiţi niciodată.

Ce părere ai despre Racing League Romania? Lucrurile au evoluat într-adevăr considerabil în 2020 în ceea ce priveşte RLR, de la avalanşa de înscrieri la nevoia găsirii unor noi simulatoare care să facă faţă provocărilor. Mă bucur că am reuşit să fac parte din RLR încă din sezonul 4, când eram comparativ mult mai puţini, şi am ajuns să cunosc o mulţime de oameni din toate colţurile ţării, din domenii atât de diferite, dar cu aceeaşi pasiune ca puştiul acela ”virusat” de F1. Şi cu siguranţă mă bucur să fac parte din comunitate acum, când lucrurile s-au înrădăcinat şi RLR a dat dovada că e “King of the hill” în sim racing.

VICTOR NICOLAE 15/06/1992

Victor Nicolae - Racing League Romania

Reşedinţa: Bucureşti

Profesia: Inginer

De când activezi în sim racing (ani)? 6 ani

Ce te atrage la această disciplină? Simularea mecanică, racing, comunitatea.

Ce părere ai despre Racing League Romania? De departe numărul 1 în RO, cu o groază de spaţiu pentru a creşte şi mai mult.

VLAD TĂNĂSESCU 23/07/1989

Vlad Tănăsescu

Reşedinţa: Bucureşti

Profesia: Analyst

De când activezi în sim racing (ani)? 3 ani

Ce te atrage la această disciplină? Pasiunea faţă de maşini şi faţă de motorsport.

Ce părere ai despre Racing League Romania? M-am bucurat foarte mult când am auzit că există o ligă de sim racing în Romania, iar de când m-am alăturat am invăţat multe lucruri legate de acest domeniu. Este o comunitate foarte unită, care mi-a făcut cunoştinţă cu oameni noi şi totodată am avut surpriza să întâlnesc foarte mulţi oameni pe care-i ştiam deja.