BMW Vision iNext

SPAŢIUL MEU FAVORIT.

BMW Vision iNEXT.

SPAŢIUL MEU FAVORIT.BMW Vision iNEXT.

Cel mai frumos spaţiu de condus este interiorul unui model BMW Vision iNEXT. Acesta reprezintă viziunea unui automobil futurist în care conducătorii auto pot avea încredere, pentru a se relaxa la drum ca şi cum ar sta în propriul living. Integral electric, cu multe sisteme autonome şi conectat permanent la lumea exterioară, modelul BMW Vision iNEXT crează noi experienţe în călătoriile auto. Condusul autonom şi interiorul sunt complet redefinite. Oferă mai mult decât inovaţie şi design. Interiorul este un spaţiu în care te poţi simţi liniştit şi în care îţi poţi alege modul în care vrei să-ţi petreci timpul. BMW introduce astfel experienţe de condus cu adevărat vizionare care transformă drumul într-o destinaţie favorită.

Citeşte în continuare

4 MESAJE VIZIONARE

  • 01 Mobilitate individuală conectată – care se concentrează pe fiecare persoană
  • 02 Spaţiul meu favorit – un loc nou pentru calitatea vieţii
  • 03 Integral electric, foarte automatizat şi complet conectat
  • 04 „Shy Tech” – tehnologia intuitivă cu concepţii inovatoare

LOCUL POTRIVIT.

Interiorul redefinit: BMW Vision iNEXT iese din tiparele tradiţiei pentru a reinterpreta calitatea mobilităţii. Interiorul este îmbietor datorită combinaţiei dintre lemnul fin şi stofa Jacquard ţesută manual, precum şi alcantara în Purus Rosé, o culoare care completează perfect designul deschis al mai multor elemente, inspirat din mobilierul din living-ul unei locuinţe. Măsuţa de cafea care apare ca şi cum pluteşte deasupra podelei oferă un detaliu deosebit. Suprafaţa fină din lemn cu pori deschişi şi stofa Jacquard este fixată deasupra unei scoici iluminate din cristal, care se întinde până în compartimentul din spate, oferind şi mai multă imersiune în atmosfera lounge din interior.

Interpretarea modernă a tradiţiei

FORMA UNEI VIZIUNI.

Trebuie să arunci o singură privire pentru a realiza că BMW Vision iNEXT este un concept futurist. Suprafeţele mari şi liniile precise, printre care şi câteva accente albastre, crează impresia că automobilul a fost realizat dintr-o singură piesă. Conceptul de design minimalist se află în contrast direct cu vopseaua exterioară şi detaliile hipnotizante. Culoarea exterioară Liquid Greyrose Copper îşi schimbă gradual nuanţa din cupru deschis în rosé închis, aducând astfel mai mult dinamism în forma automobilului, chiar şi atunci când acesta este staţionar. Parbrizul continuă fluid într-o trapă mare panoramică din sticlă, oferind caroseriei automobilului un design uşor, deschizând şi mai mult interiorul. Grila mare, dublă a radiatorului este interconectată iar grafica tradiţională a geamurilor laterale, precum şi accentele albastre, scot clar în evidenţă genetica familiei BMW i.

DE LA HIGH-TECH LA SHY-TECH.

Tehnologiile revoluţionare ale BMW Vision iNEXT.

Practic invizibil - dar mereu disponibil. La prima vedere, singurele display-uri sunt în vecinătatea conducătorului auto: nu există alte display-uri sau butoane vizibile. În viitor, tehnologia nu va mai fi în centrul atenţiei; ci oamenii. Suprafeţele din lemn şi tesăturile speciale sunt controlabile prin comenzi vocale sau gesturi, astfel că tehnologiile digitale devin vizibile doar atunci când conducătorul auto sau pasagerii doresc să le folosească. Un pas inteligent spre viitor.

Citeşte în continuare

Materiale inteligente.

BMW Vision iNEXT poate citi nevoile tale prin vârful degetelor tale. Atunci când conduci în modul “Boost”, panoul de control poate fi operat folosind funcţionalitatea touch. În modul “Ease”, poate fi folosită suprafaţa din lemn a consolei centrale. Atunci când se transmit comenzi, puncte luminoase urmăresc degetul precum o magie, oferind astfel răspuns vizual. Stofa Jacquard din spate prinde viaţă la atingerea unui deget şi permite redarea muzicii şi controlul acestei funcţii prin diferite gesturi, care sunt urmărite de LED-uri care se aprind sub stofă. Mulţumită tehnologiei Shy-Tech, suprafeţele obişnuite se pot transforma neaşteptat în extraordinare interfaţe ale utilizatorului.

Citeşte în continuare

Intelligent Personal Assistant.

Mereu alături de tine: Operat prin comenzi vocale, funcţia Intelligent Personal Assistant este alături de tine oriunde te-ai duce. Tehnologia avangardistă cunoaşte toate funcţiile automobilului şi-ţi oferă sfaturi interactive. În acelaşi timp, aceasta învaţă de la tine de-alungul timpului şi se adaptează compartamentului tău. Funcţia Intelligent Personal Assistant este permanent conectată la ecosistemul digital BMW, făcând posibil controlul sistemelor smart home. În viitor, conducătorii auto vor lucra împreună cu automobilele lor în perfectă armonie.

Citeşte în continuare

Intelligent Beam.

Proiectând viitorul: Funcţia Intelligent Beam în BMW Vision iNEXT este o reinvenţie revoluţionară a ecranului modern. Aceasta crează suprafeţe proiectate interactive înăuntrul componentelor şi materialelor din interior, tehnologia fiind pe cale să înlocuiască pe viitor standardele display-urilor curente. Lumina inteligentă recunoaşte şi urmăreşte obiecte. De exemplu, textul dintr-o carte tipărită poate fi acompaniat de imagini, conţinut în mişcare şi grafice interactive, toate fiind controlabile prin atingere. Cartografierea proiectată dinamic poate asigura afişarea precisă a conţinutului chiar şi atunci când suprafaţa este în mişcare.

Citeşte în continuare

SIMŢI DIFERENŢA.

Modurile de condus “Ease” şi “Boost” în BMW Vision iNEXT.

Mulţumită tehnologiei inovatoare a pilotului automat BMW, atunci când stai în interiorul BMW Vision iNEXT, poţi decide dacă doreşti să conduci sau să laşi pilotul autonom să preia volanul. În modul “Boost”, tu eşti în control. Pe altă parte, modul “Ease” permite modelului BMW Vision iNEXT să preia conducerea datorită sistemului de condus autonom. Interiorul se schimbă la auzul comenzilor vocale sau prin atingerea logo-ului BMW de pe volan. Acesta se poate muta spre spate pentru a oferi mai mult spaţiu iar pedalele se vor ascunde în podea, creând astfel din podea o suprafaţă plată. Conducătorul auto şi pasagerul faţă se pot întoarce pentru a sta faţă în faţă cu pasagerii din spate. În plus, display-urile vor oferi detalii informative din jurul automobilului.

CONCURÂND PENTRU VIITOR:

Născut din mai multe viziuni: BMW Vision iNEXT provine din visul de a crea un automobil cu adevărat nou, care poate armoniza tehnologiile futuriste într-un spaţiu viu şi modern. Designul este rezultatul unei competiţii interne. Designerii BMW se află în competiţie directă folosind schiţele şi vizualizările desenate manual. De-alungul mai multor runde, cele mai bune lucrări sunt alese până când ajungem la o singură lucrare care este selectată pentru implementare. Până la 18 luni trec de la stagiului iniţial de creaţie până la conceptul final al automobilului. Adrian van Hooydonk, Vicepreşedinte senior al „BMW Group Design”: “BMW i există pentru a genera idei inovatoare şi creative care transformă modul în care ne gândim la mobilitate. BMW Vision iNEXT marchează un alt pas uriaş în această călătoriei a transformării, arătând cum mai multe automobile inteligente ne pot face vieţile mai uşoare şi mai frumoase.”