COPILOTUL TĂU BMW: CONDUSUL AUTONOM.

Alături de tine, atunci când ai nevoie.

În viitor, te vei bucura şi mai mult de fiecare călătorie cu automobilul tău BMW. Vei putea alege dacă vrei să conduci tu însuţi sau să foloseşti condusul autonom. Toate tehnologiile inovatoare de condus de la BMW sunt introduse într-o singură categorie a condusului autonom: Copilotul tău BMW, care îţi oferă o mostră din ce va urma. Toate acestea vor avea loc într-un viitor în care condusul automobilului tău BMW va fi mai sigur, mai eficient şi mai palpitant, astfel încât tu să te bucuri de mai multă relaxare.

Citeşte în continuare
COPILOTUL TĂU BMW: CONDUSUL AUTONOM.Alături de tine, atunci când ai nevoie.

CONDUSUL AUTONOM NE VA SCHIMBA VIAŢA.

Elmar Frickenstein, expert BMW, vorbeşte despre viitorul mobilităţii individuale.

CONDUSUL AUTONOM NE VA SCHIMBA VIAŢA.

Elmar Frickenstein, expert BMW, vorbeşte despre viitorul mobilităţii individuale.

„Poţi folosi automobilul drept spaţiu de lucru, spaţiu de divertisment sau zonă de linişte – în calitate de client, tu eşti cel care alege.”
Elmar Frickenstein, vicepreşedinte senior Departamentul pentru Condus complet automatizat şi Sisteme avansate de asistare a conducătorului auto
O femeie în interiorul BMW Vision iNEXT, care se întoarce către bancheta spate
Habitaclul BMW Vision iNEXT văzut prin plafonul panoramic
Bancheta spate a BMW Vision iNEXT cu materiale catifelate la atingere
Trei sferturi din partea frontală a BMW Vision iNEXT în faţa unui perete

LOCUL MEU PREFERAT.

Cel mai frumos loc în care poţi conduce este în BMW Vision iNEXT. Este un automobil în care conducătorul auto ştie că poate avea încredere, astfel încât să se poată relaxa pe orice şosea, ca şi când ar sta acasă. Complet electric, automatizat şi conectat, BMW Vision iNEXT face posibile noi experienţe de călătorie. Condusul autonom şi chiar interiorul sunt complet redefinite, inovatoare şi estetice. Automobilul BMW Vision iNEXT este locul în care te simţi în largul tău şi alegi cum îţi petreci timpul. BMW prezintă o experienţă vizionară de condus, care transformă orice drum în destinaţia ta preferată.

Datorită tehnologiei inovatoare a Copilotului tău BMW, atunci când stai în interiorul BMW Vision iNEXT, poţi decide dacă doreşti să conduci sau să foloseşti modul de condus autonom. În modul „Boost”, tu preiei controlul volanului, iar modul „Ease” va permite ca BMW Vision iNEXT să te conducă la destinaţie. Prin comanda vocală sau atingând logo-ul „BMW” de pe volan, interiorul se transformă după cum urmează: volanul se retrage pentru a oferi mai mult spaţiu şi pedalele se scufundă pentru a crea o suprafaţă plană pe podea. Conducătorul auto şi pasagerul din faţă se pot întoarce cu faţa la pasagerii din spate. În plus, ecranele vor furniza informaţii detaliate despre împrejurimi.

CONDUSUL AUTONOM ÎN PREZENT.

BMW Seria 7 Sedan gri, rulând pe un pod cu linia orizontului pe fundal

Flota autonomă BMW de test ajunge în toată lumea.

Obiectivul comun: schimbarea avangardistă. BMW lucrează de peste 10 ani la dezvoltarea condusului autonom. În 2006, un automobil BMW Seria 3 deja rula pe circuitul de la Hockenheim în mod autonom, în timp ce prototipurile automate au început abia în 2011 testele rutiere pe autostrada A9 între München şi Nürnberg. Începând cu 2014, prototipurile mai avansate au fost echipate cu tehnologie 360° de detectare a mediului înconjurător, pentru a le oferi abilitatea de a evita accidentele. 2014 a fost, de asemenea, anul în care un prototip automatizat BMW s-a deplasat pentru prima dată pe circuitul de curse din Las Vegas şi a dovedit că până şi condusul la limitele performanţei este posibil. Automobilele automate sunt capabile în prezent să se parcheze singure atunci când li se solicită acest lucru prin gesturi simple (parcare automată). Odată cu deschiderea Campusului de condus autonom al BMW Group, din apropiere de München, în 2018, producţia în serie a automobilelor BMW cu condus automat a fost, în consecinţă, impulsionată şi dezvoltată mai departe. Odată cu dezvoltarea flotei de testare Copilotul tău BMW, BMW Group colectează date despre senzori şi automobile într-o varietate de situaţii de trafic din Germania, SUA, Israel şi China. Datele sunt necesare pentru algoritmi de siguranţă, simulare şi învăţare automată.

CONDUSUL AUTONOM ÎN VIITOR.

BMW Seria 7 Sedan gri, rulând pe un pod cu linia orizontului pe fundal

Deschidem drumuri noi cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Totul este sub control deşi nu ai mâinile pe volan – automobilul tău BMW va putea răspunde cu încredere şi siguranţă oricărei provocări de pe şosea. Prin folosirea inteligenţei artificiale în cadrul componentelor software şi hardware foarte moderne, automobilul va avea posibilitatea de a controla orice situaţie din trafic în mod independent. Condusul anticipativ înseamnă că orice automobil BMW autonom va scădea în mod semnificativ posibilitatea unui accident şi, în mod ideal, îl va evita complet. Automobilul tău BMW va fi capabil să înveţe şi să te ghideze într-un mod foarte relaxant în ambuteiaje sau în situaţii de trafic foarte aglomerat, în timp ce consumul de energie scade semnificativ.

Perspectivă frontală BMW Seria 5 Sedan alb.

DESCOPERĂ LIBERTATEA VIITORULUI.

În multe dintre modelele BMW te poţi bucura deja de libertatea viitorului. Există multiple sisteme parţial automate de asistare a conducătorului auto, care îţi oferă mai multă siguranţă şi confort atât în timpul condusului, cât şi la parcare. Profită de avantajele acestor sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto şi descoperă tehnologiile inovatoare pe care BMW ţi le pune la dispoziţie în prezent.

Citeşte în continuare

DESCOPERĂ LIBERTATEA VIITORULUI.

SISTEME BMW DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO.

 

Cu sistemele inovatoare de asistenţă a conducătorului auto, automobilul tău BMW devine chiar mai inteligent. Bucură-te de mai multă relaxare şi siguranţă în orice situaţie de condus, în timpul manevrelor şi atunci când parchezi. Savurează sentimentul de a te afla pe cele mai sigure mâini, cu ajutorul sistemului de asistenţă la condus Copilotul tău BMW.

Citeşte în continuare
Automobil BMW albastru rulând, cu un pod de sticlă în fundal

Condus inteligent.

Condus inteligent – aproape independent. Funcţiile inovatoare ale Driving Assistant Professional te susţin în timpul condusului. Asistentul la controlul direcţiei şi al benzii de circulaţie oferă asistenţă la condus în spaţii înguste, la viteze de până la 210 km/h. Acesta te asistă pe toate suprafeţele de condus cu intervenţii active ale direcţiei pentru menţinerea benzii. Pilotul automat cu funcţie Stop & Go menţine viteza dorită şi stabileşte distanţa faţă de automobilul din faţă. Atunci când doreşti, asistentul pentru limita de condus preia viteza actuală de condus.

Citeşte în continuare
Un bărbat la volan în habitaclul unui automobil BMW

Parcare inteligentă.

Acum nu mai trebuie să te stresezi în timpul manevrelor de parcare. Asistentul la parcare „Plus” face mai uşoară parcarea şi manevrarea unui automobil. Pachetul de echipamente conţine opţiunea perspectivă panoramică, care include perspectivă de sus, perspectivă panoramică şi perspectivă 3D la distanţă, precum şi asistent la parcare şi asistent pentru mersul în marşarier.
Asistentul pentru mersul în marşarier menţine ultimii 50 de metri din traiectoria parcursă în direcţia de mers la o viteză de până la 35 km/h, astfel încât să se poată retrage dacă este necesar. Automobilul tău BMW preia controlul asupra volanului pentru ca tu să te poţi concentra pe monitorizarea zonei din jurul automobilului.

Citeşte în continuare
Un bărbat care vorbeşte la telefon în faţa unui automobil BMW albastru, într-un peisaj urban

Siguranţă inteligentă.

În timpul condusului, asistentul la menţinerea benzii de circulaţie cu sistem de protecţie activă împotriva coliziunilor laterale te susţine prin corectarea automată a direcţiei atunci când eşti pe cale să părăseşti banda şi să intri în coliziune cu automobilele din părţile laterale. Sistemul de avertizare de coliziune frontală cu activare funcţie de frânare te ajută să eviţi coliziunile. Asistentul la manevre bruşte te ajută la ocolirea unor obstacole staţionare sau în mişcare din faţa ta. În cazul în care conducătorul auto are o urgenţă medicală, asistentul pentru oprire de urgenţă preia controlul automobilului şi duce automobilul în siguranţă până pe banda de urgenţă.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 13,1

  BMW i3s (120 Ah):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 14,0 – 14,6

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile sunt bazate pe reglementările WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”). În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.