COPILOTUL TĂU BMW: CONDUSUL AUTONOM.

Alături de tine, atunci când ai nevoie.

COPILOTUL TĂU BMW: CONDUSUL AUTONOM.

Alături de tine, atunci când ai nevoie.

COPILOTUL TĂU BMW: CONDUSUL AUTONOM.Alături de tine, atunci când ai nevoie.

În viitor, te vei bucura şi mai mult de fiecare călătorie cu automobilul tău BMW. Vei putea alege dacă vrei să conduci tu însuţi şi să fii ajutat de sistemele de asistare a conducătorului auto sau dacă vei folosi condusul autonom. Toate tehnologiile inovatoare de condus de la BMW sunt introduse într-o singură categorie a condusului autonom: Copilotul tău BMW, care îţi oferă o mostră din ce va urma. Toate acestea vor avea loc într-un viitor în care condusul automobilului tău BMW va fi mai sigur, mai eficient şi mai palpitant, astfel încât tu să te bucuri de mai multă relaxare.

Read more

CONDUSUL AUTONOM NE VA SCHIMBA VIAŢA.

Elmar Frickenstein, expert BMW, vorbeşte despre viitorul mobilităţii individuale.

CONDUSUL AUTONOM NE VA SCHIMBA VIAŢA.

Elmar Frickenstein, expert BMW, vorbeşte despre viitorul mobilităţii individuale.

„Poţi folosi automobilul drept spaţiu de lucru, spaţiu de divertisment sau zonă de linişte – în calitate de client, tu eşti cel care alege.”
Elmar Frickenstein, vicepreşedinte senior Departamentul pentru Condus complet automatizat şi Sisteme avansate de asistare a conducătorului auto

CONDUSUL AUTONOM – O EXPERIENŢĂ DE NEUITAT.

Schiţă a interiorului unui automobil autonom în viitor.

INTERIORUL UNUI VIITOR FĂRĂ CONDUCĂTORI AUTO.

Viitorul va arăta ca interiorul unei locuinţe, de vreme ce condusul autonom va schimba în mod fundamental mobilitatea, iar în acelaşi timp va modifica şi interiorul automobilului. Alături de locuinţă şi de locul de muncă, automobilul va deveni al treilea spaţiu esențial, perfect pentru toate cele cinci simţuri.

Participanţii la un studiu iniţiat de BMW au pus la dispoziţie schiţe detaliate pentru a arăta ce aspect va avea interiorul în viitor. Imediat ce intri în automobil, selectezi profilul tău personal şi ai de ales între setările pentru „Serviciu”, „Relaxare”, sau „Familie şi reţele de socializare”. Astfel, interiorul se adaptează nevoilor tale, care includ iluminatul, sonorizarea şi controlul temperaturii.

Pe lângă echipamentele confortabile şi accesoriile de dimensiuni mari, vei descoperi un interior inteligent fără butoane sau elemente de control, potrivit atât pentru relaxare, cât şi pentru muncă.

Vei putea comunica şi interacţiona cu modelul tău BMW autonom prin intermediul vocii, al mişcării ochilor şi al funcţiei de control prin gesturi. Toate acestea sunt posibile indiferent dacă vrei să vezi ultimele ştiri, să-ţi faci un control medical ori să descoperi o nouă lume cu ajutorul realităţii virtuale.

CONDUSUL AUTONOM ÎN PREZENT.

CONDUSUL AUTONOM ÎN PREZENT.

Flota autonomă BMW de test ajunge în toată lumea.

Obiectivul comun: schimbarea avangardistă. BMW Group lucrează de mult timp la dezvoltarea condusului autonom, iar la baza cercetărilor şi dezvoltării se află o flotă de testare alcătuită din 40 de automobile BMW Seria 7, care parcurg mii de kilometri de test în diferite locuri din toată lumea, în scopul introducerii ulterioare a acestor automobile în producţia de serie.

Automobilele noastre de test sunt capabile în prezent să conducă complet autonom, ceea ce înseamnă că automobilul va prelua controlul total în timp ce conducătorul auto poate desfăşura alte activităţi.

Scopul BMW este să facă posibil condusul autonom în cadrul unei flote pilot în anul 2021 şi să lanseze primul model BMW complet automat produs în serie: BMW iNext. Acest automobil va beneficia de autonomie completă la condus.

CONDUSUL AUTONOM ÎN VIITOR.

CONDUSUL AUTONOM ÎN VIITOR.

Deschidem drumuri noi cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Totul este sub control deşi nu ai mâinile pe volan – automobilul tău BMW va putea răspunde cu încredere şi siguranţă oricărei provocări de pe şosea. Prin folosirea inteligenţei artificiale în cadrul componentelor software şi hardware foarte moderne, automobilul va avea posibilitatea de a controla orice situaţie din trafic în mod independent. Condusul anticipativ înseamnă că orice automobil BMW autonom va scădea în mod semnificativ posibilitatea unui accident şi, în mod ideal, îl va evita complet. Automobilul tău BMW va fi capabil să înveţe şi să te ghideze într-un mod foarte relaxant în ambuteiaje sau în situaţii de trafic foarte aglomerat, în timp ce consumul de energie scade semnificativ.

Perspectivă frontală BMW Seria 5 Sedan alb.

DESCOPERĂ ASTĂZI LIBERTATEA VIITORULUI.

DESCOPERĂ ASTĂZI LIBERTATEA VIITORULUI.

În multe dintre modelele BMW te poţi bucura deja de libertatea viitorului. Există multiple sisteme parţial automate de asistare a conducătorului auto, care îţi oferă mai multă siguranţă şi confort atât în timpul condusului, cât şi la parcare. Profită de avantajele acestor sisteme inteligente de asistare a conducătorului auto şi descoperă tehnologiile inovatoare pe care BMW ţi le pune la dispoziţie în prezent.

Read more

SISTEME BMW DE ASISTARE A CONDUCĂTORULUI AUTO.

Te poţi baza în totalitate pe sistemele de asistare a conducătorului auto în fiecare călătorie, pentru că acestea fac automobilul tău BMW şi mai inteligent. Bucură-te de mai multă siguranţă şi relaxare în orice situaţie, în timpul condusului sau la parcare. Trăieşte acea senzaţie de siguranţă totală, datorită sistemelor de asistare a conducătorului auto „Copilotul tău BMW”, care sunt mereu alături de tine.

Read more
Bărbat care conduce un automobil BMW în timp ce se uită la sistemul de asistare a conducătorului auto „Copilotul tău BMW”.

Condus inteligent.

Condus inteligent – aproape independent: sistemele de asistare a conducătorului auto te ajută să ajungi în siguranţă la destinaţie, prin intermediul tehnologiei de ultimă generaţie. Funcţiile pachetului Driving Assistant Plus, cum ar fi asistentul la controlul direcţiei şi al benzii de circulaţie cu sistem de asistenţă în ambuteiaje, sistemul de avertizare la schimbarea benzii de circulaţie şi sistemul de asistenţă privind limita de viteză preiau roluri importante pentru stabilitatea automobilului şi te ajută în timpul călătoriei. Sistemul BMW Night Vision facilitează de asemenea condusul pe timp de noapte.
Read more
Bărbat care stă într-un automobil BMW parcat şi foloseşte asistentul la parcare parte a „Copilotului tău BMW”.

Parcare inteligentă.

Acum nu mai trebuie să te stresezi în timpul manevrelor de parcare: datorită sistemului de parcare de la distanţă, din telecomandă („Remote Control Parking”), automobilul tău va prelua această sarcină. După ce ai ieşit din automobil, acesta se parchează complet automat chiar şi în spaţii înguste. Atunci când te afli în afara automobilului, trebuie doar să apeşi pe cheia BMW cu afişaj pentru a începe manevra de parcare. Prin utilizarea asistentului la parcare, automobilul tău BMW poate intra chiar şi în spaţiile de parcare paralele sau perpendiculare. La manevrare ai vizibilitate maximă pe ecran, datorită sistemului de camere video cu perspectivă panoramică, care include cameră video cu perspectivă 3D.
Read more
Bărbat care conduce pe autostradă un automobil BMW cu ajutorul pilotului automat cu funcţie Stop & Go.

Siguranţă inteligentă.

Siguranţa este pe primul loc – în timpul condusului, asistentul la menţinerea benzii de circulaţie cu sistem de protecţie activă împotriva coliziunilor laterale previne părăsirea neintenţionată a benzii. Automobilul tău BMW verifică situaţia din faţa ta cu ajutorul sistemului de avertizare în intersecţii, al sistemului de avertizare de coliziune frontală şi al sistemului de avertizare de pietoni cu activare funcţie de frânare, pentru a te ajuta să eviţi coliziunile. Sistemul activ de asistenţă la parcare (Active PDC – „Active Park Distance Control”) te protejează pe tine şi automobilul tău BMW în timpul manevrelor de parcare.
Read more

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 13,1 – 13,6
  Autonomia medie în modul electric, în km: 290 – 300
  Autonomia în modul electric (valori obţinute de clienţi), în km: până la 200

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei (3):
  Emisii medii de CO2, în g/km: 13 – 14
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 11,5 – 11,9
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,6
  Autonomia medie în modul electric, în km: 225 – 235
  Autonomia totală în modul electric (valori obţinute de clienţi), în km: până la 330

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (94 Ah) (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum de energie, în kWh/100 km: 14,3
  Autonomia medie în modul electric, în km: 280
  Autonomia în modul electric (valori obţinute de clienţi), în km: până la 200

  Consum de energie şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (94 Ah) cu sistem de extindere a autonomiei (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0,7
  Emisii medii de CO2, în g/km: 14
  Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 12,5
  Autonomia medie în modul electric, în km: 220
  Autonomia totală în modul electric (valori obţinute de clienţi), în km: până la 330

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.