IMPACT MAI MARE. EFORT MAI MIC.

Managementul inteligent al energiei.

Fiecare automobil BMW are în echiparea standard tehnologii BMW EfficientDynamics, precum funcţia Start Stop motor automată, Recuperarea energiei la frânare sau servodirecţia electrică. Aceste tehnologii reprezintă împreună managementul inteligent al energiei, care asigură mobilitatea sustenabilă din prezent.

IMPACT MAI MARE. EFORT MAI MIC.Managementul inteligent al energiei.

Fiecare automobil BMW are în echiparea standard tehnologii BMW EfficientDynamics, precum funcţia Start Stop motor automată, Recuperarea energiei la frânare sau servodirecţia electrică. Aceste tehnologii reprezintă împreună managementul inteligent al energiei, care asigură mobilitatea sustenabilă din prezent.

Citeşte în continuare

PLĂCEREA DE A CONDUCE ÎN PATRU VARIANTE.

„Driving Experience Control” cu modul „ECO PRO”.

Fie că ai plecat într-o călătorie lungă, eşti prins într-un ambuteiaj sau ai ieşit la o plimbare prin oraş, sistemul „Driving Experience Control” garantează plăcere de a conduce adaptată preferinţelor tale. Poţi alege între patru moduri de condus diferite: „COMFORT”, „SPORT”, „ECO PRO” şi „ADAPTIVE”, împreună cu opţiunea de echipare specială a suspensiei adaptive. În continuare vei primi informaţii detaliate despre modul „ECO PRO” şi despre pachetul inteligent de tehnologii, care îţi permite să reduci consumul de combustibil cu până la 25 %.

Citeşte în continuare
 Imagine în prim-plan cu sistemul „Driving Experience Control” cu modul „ECO PRO” al BMW X5.

Un mod de condus pentru fiecare situaţie.

În setarea standard implicită a modului „COMFORT”, reglarea componentelor şasiului garantează o experienţă de condus foarte confortabilă. Pentru eficienţă şi confort la nivel maxim, acest mod oferă opţiunea rulării la liber.

În modurile „SPORT” şi „SPORT +” (disponibil pentru modelele M), toate setările sistemului de propulsie şi ale suspensiei sunt orientate către un stil de condus sportiv. Motorul oferă un răspuns mai spontan, treptele de viteză ale transmisiei automate se schimbă la turaţii mai mari ale motorului, iar momentele de schimbare a vitezelor în cazul transmisiei manuale sunt afişate mai târziu. În general, reacţia automobilului este mai fermă şi mai directă.

Modul interactiv „ADAPTIVE” ajustează Controlul dinamic al amortizoarelor, direcţia şi transmisia Steptronic
în mod continuu şi interactiv în funcţie de sistemul de navigaţie în timp real, pentru a se potrivi situaţiei şi stilului tău de condus.

„ECO PRO” este modul de condus optimizat pentru consum scăzut de combustibil, care aparţine sistemului „Driving Experience Control”. Ca element central al BMW EfficientDynamics, „ECO PRO” include un pachet inteligent de tehnologii care permite conducătorilor auto să scadă consumul de combustibil cu până la 25%.

Citeşte în continuare
Parametrii schimbaţi ai pedalei de acceleraţie şi ai transmisiei Steptronic în modul „ECO PRO” al BMW X5.

Sistem de propulsie optimizat pentru consum scăzut de combustibil.

În modul „ECO PRO”, parametrii pedalei de acceleraţie şi cei ai transmisiei Steptronic se schimbă. Curba mai plată a pedalei de acceleraţie ECO scade raportul dintre volumul injecţiei şi unghiul pedalei de acceleraţie. În acelaşi timp, adaptarea momentelor de schimbare a vitezelor determină trecerea din timp la o viteză mai mare şi scade schimbările într-o viteză mai mică. Aceste funcţii încurajează un stil de condus liniştit cu o economie mai mare de combustibil. Însă, atunci când este necesar, conducătorii auto pot accesa toate caracteristicile de performanţă şi de trecere într-o viteză mai mică, prin apăsarea până la capăt a pedalei de acceleraţie.

Citeşte în continuare
Optimizarea eficienţei confortului, luminii şi a funcţiilor de setare a temperaturii în modul „ECO PRO” al BMW X5.

Optimizarea eficienţei funcţiilor de confort, iluminat şi climatizare.

Pentru a menţine consumul de combustibil scăzut, modul „ECO PRO” reglează în mod inteligent funcţiile de climatizare şi de confort. Acest lucru implică scăderea aproape imperceptibilă a consumatorilor de energie, cum ar fi sistemul de aer condiţionat sau sistemul de încălzire a scaunelor pentru pasageri. Împreună cu celelalte măsuri „ECO PRO”, acest mod are drept rezultat economii de combustibil de până la 25%.

Citeşte în continuare
Rulare la liber cu Asistentul pentru condus proactiv în modul „ECO PRO” al BMW X5.

Rulare la ralanti eficientă, controlată în mod inteligent.

Asistentul pentru condus proactiv reglează utilizarea fazelor de rulare la ralanti pentru a scădea consumul de combustibil în funcţie de porţiunea de drum care urmează a fi parcursă şi de evenimentele care nu sunt încă vizibile. Pentru a face acest lucru, sistemul evaluează datele din sistemul de navigaţie şi de recunoaştere a automobilelor din faţă şi oferă sfaturi pentru scăderea vitezei în situaţii adecvate. Atunci când conducătorul auto eliberează pedala de acceleraţie, conexiunea din transmisia Steptronic este decuplată şi automobilul rulează la ralanti, în mod eficient. Din moment ce în timpul rulării la ralanti se consumă combustibil doar atunci când motorul se decuplează, conducătorii auto pot economisi până la cinci procente de combustibil cu ajutorul Asistentului pentru condus proactiv.

Citeşte în continuare
Toate datele relevante de consum dintr-o privire cu ajutorul analizei informaţiilor din timpul condusului în modul „ECO PRO” al BMW X5.

Toate datele privind consumul de combustibil dintr-o privire.

În plus faţă de funcţiile „ECO PRO”, cum ar fi Asistentul pentru condus proactiv sau caracteristicile modificate ale trenului de rulare, conducătorii auto primesc de asemenea suport pentru un stil de condus optimizat din punct de vedere al consumului de combustibil, prin afişaje şi grafice informative. Acest sprijin este obţinut prin intermediul datelor relevante pentru condus, cum ar fi consumul mediu şi actual de combustibil, istoricul consumului, autonomia bonus sau distanţa parcursă cu viteză constantă măsurată în kilometri şi este prezentat vizual pe Control Display şi pe panoul de instrumente. Oferă conducătorilor auto un răspuns direct şi, în plus, îi motivează să adopte un stil de condus anticipativ şi de economisire a energiei.

Citeşte în continuare

MODUL „ECO PRO”.

Concentrează-te pe plăcerea de a conduce. Eficienţa este disponibilă prin simpla apăsare a unui buton. Modul „ECO PRO”, parte din sistemul Driving Experience Control, permite economii de combustibil de până la 20%, fără a fi nevoie să realizezi vreo acţiune anume. Aproximativ 5% din consumul de combustibil poate fi economisit prin funcţii suplimentare. Economisirea totală se transformă într-un anumit număr de kilometri şi este afişată ca distanţă bonus de parcurs pe computerul de bord. Ca urmare, poţi vedea în orice moment ce distanţă mai poţi parcurge.

RECUPERAREA ENERGIEI DE FRÂNARE.

Apeşi frâna. În acelaşi timp, se produce energie. Energie cinetică valoroasă, care poate fi exploatată. Sistemul de Recuperare a energiei la frânare o transformă în energie electrică şi o utilizează pentru a încărca bateria, în loc să o lăse să se irosească. Astfel, efortul necesar pentru ca motorul să încarce bateria scade, iar astfel consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici.

BMW Efficient Dynamics, tehnologia „Mild-Hybrid”

TEHNOLOGIA „MILD-HYBRID”.

Tehnologia „Mild-Hybrid” are rolul de a recupera energia cinetică în timpul frânării şi să ajute motorul cu ardere internă în timpul accelerării. Acest lucru reduce consumul de combustibil şi emisiile în timp ce îţi oferă un avantaj dinamic. Tehnologia „Mild-Hybrid” creşte răspunsul funcţiei Automatic Start/ Stop şi oferă mai mult confort.

SERVODIRECŢIE ELECTRICĂ.

Sistemele convenţionale care te sprijină la direcţionare funcţionează pe bază hidraulică. Acestea funcţionează permanent – chiar şi atunci când nu mişti volanul absolut deloc. Iar acest lucru consumă energie. În cazul servodirecţiei electrice, un motor electric îl înlocuieşte pe cel hidraulic şi devine activ doar atunci când mişti efectiv volanul. Pe drumuri drepte sau în viraje cu unghi de virare constant, sistemul nu intervine şi nu foloseşte energie. Astfel consumul de combustibil scade şi te bucuri în continuare de experienţa condusului dinamic ce caracterizează automobilele BMW.

DISTANŢĂ BONUS DE PARCURS.

Modul „ECO PRO” pentru consum optimizat de combustibil asigură adaptarea inteligentă a pedalei de acceleraţie şi a parametrilor transmisiei, împreună cu strategia de control a sistemului de încălzire/ răcire. Sfaturile „ECO PRO” te ajută să-ţi îmbunătăţeşti comportamentul personal la condus, iar distanţa bonus de parcurs este afişată sub formă de kilometri suplimentari pe care i-ai câştigat conducând în modul „ECO PRO” orientat spre consum optimizat.

TEHNOLOGII CARE ECONOMISESC ENERGIE PENTRU A OFERI PLĂCEREA DE A CONDUCE EFICIENT.

Fiecare situaţie este diferită şi necesită acţiuni specifice. Tehnologiile de economisire a energiei, precum indicatorul de schimbare optimă a treptelor de viteză sau funcţia Start Stop motor automată, te ajută să faci alegeri mai bune şi astfel să conduci mai eficient.

 • Indicator de schimbare a treptelor de viteză

  Un element cheie al eficienţei este să alegi momentul potrivit pentru a schimba treapta de viteză. Treapta de viteză cea mai eficientă în fiecare moment se calculează în funcţie de situaţia de condus şi de turaţiile motorului, iar apoi este afişată pe Info Display.

  De asemenea, sistemul detectează accelerarea puternică şi în acest caz recomandarea va fi amânată până ce viteza motorului este mare din nou. Teste comparative au demonstrat că automobilele cu indicator de schimbare optimă a treptelor de viteză folosesc cu aproximativ 4% mai puţin combustibil.

 • Funcţie Start Stop motor automată

  Economie de combustibil în mod eficient: funcţia Start Stop motor automată se asigură că se consumă combustibil doar atunci când automobilul tău funcţionează efectiv. Atunci când automobilul se opreşte temporar, de exemplu în timp ce aştepţi la semafor sau în trafic aglomerat, funcţia Start Stop motor automată economiseşte combustibil prin oprirea motorului. Atunci când conducătorul auto apasă ambreiajul (în cazul transmisiei manuale) sau ia piciorul de pe frână (în cazul transmisiei Steptronic), motorul reporneşte automat, într-o fracţiune de secundă.

 • Funcţie „Coasting”

  În cazul automobilelor cu transmisie automată, funcţia „Coasting” decuplează motorul de trenul de rulare atunci când conducătorul auto ia piciorul de pe acceleraţie şi nu apasă frâna. Funcţia este integrată în modul „ECO PRO”. Automobilul rulează fără a întâmpina rezistenţă din partea motorului, care funcţionează la capacitate optimă, iar astfel consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici.

 • Asistentul pentru condus proactiv

  Asistentul pentru condus proactiv este integrat în modul „ECO PRO” şi sprijină conducătorul auto în adoptarea unui stil de condus eficient. Detectează limitele de viteză, graniţele oraşului, virajele, sensurile giratorii, schimbările de bandă şi ieşirile de pe autostradă, prin intermediul sistemului de navigaţie „Professional”. În plus, oferă din timp sfaturi pentru momentele în care este nevoie să scazi viteza.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  (1) Valorile sunt valabile până la data de 15.04.2018. Pentru detalii privind disponibilitatea acestora, te rugăm să contactezi dealerul tău BMW.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.