MAI MULTĂ PUTERE. MAI PUŢIN CONSUM.

Motoare BMW TwinPower Turbo.

MAI MULTĂ PUTERE. MAI PUŢIN CONSUM.

Motoare BMW TwinPower Turbo.

Motoarele inovatoare pe benzină şi diesel cu tehnologie BMW TwinPower Turbo reprezintă punctul central al fiecărui automobil BMW. Acestea îmbină cele mai noi sisteme de injecţie, controlul complet variabil al performanţei şi tehnologia inovatoare a turbocompresorului.

MAI MULTĂ PUTERE. MAI PUŢIN CONSUM.Motoare BMW TwinPower Turbo.

Motoarele inovatoare pe benzină şi diesel cu tehnologie BMW TwinPower Turbo reprezintă punctul central al fiecărui automobil BMW. Acestea îmbină cele mai noi sisteme de injecţie, controlul complet variabil al performanţei şi tehnologia inovatoare a turbocompresorului.

MOTOARE BMW TWINPOWER TURBO PE BENZINĂ.

Iată câteva exemple de motoare care stabilesc standarde noi: motorul inovator pe benzină cu 3 cilindri, care oferă rulare excepţională; motorul pe benzină cu 4 cilindri; motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie, distins în multiple rânduri cu premiul „Engine of the Year” (trad. „Motorul anului”). Cea mai recentă generaţie de motoare din familia BMW EfficientDynamics este economică, are emisii de noxe mici şi oferă putere mai mare decât predecesoarele lor.
Pentru a creşte eficienţa şi dinamica, acest pachet inovator – un punct de reper în strategia BMW EfficientDynamics – îmbină cea mai recentă tehnologie de injecţie şi controlul complet variabil al supapei Valvetronic, inclusiv VANOS dublu cu tehnologia inovatoare a turbocompresorului. Rezultatul este un tren de rulare foarte eficient, care ilustrează în mod impresionant expertiza BMW în domeniul motoarelor.

DOUĂ DISCIPLINE. UN SINGUR CAMPION.

Performanţă mare, consum de combustibil mic: motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

DOUĂ DISCIPLINE. UN SINGUR CAMPION.

Performanţă mare, consum de combustibil mic: motorul M TwinPower Turbo pe benzină cu 6 cilindri în linie.

BMW M4 Coupé:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,8 [8,3]
Emisii medii de CO2, în g/km: 204 [194]

MOTOARE BMW TWINPOWER TURBO DIESEL.

Principiul BMW EfficientDynamics este implementat în mod sistematic la motoarele BMW TwinPower Turbo diesel. Acest principiu oferă economie, randament şi consum mic de combustibil. Nu există nicio îndoială cu privire la eficienţa şi dinamica acestor motoare. În acelaşi timp, motoarele BMW TwinPower Turbo diesel cu 3 cilindri, ca motoare ideale „entry-level”, motoarele inovatoare BMW TwinPower Turbo diesel cu 4 cilindri şi mai ales motoarele puternice BMW TwinPower Turbo diesel cu 6 cilindri în linie – toate au emisii de noxe foarte mici şi coeficient de frecare scăzut. Prin urmare, distracţia maximă la condus este garantată. Motoarele diesel cu construcţie uşoară din aluminiu ce aparţin familiei de motoare BMW EfficientDynamics au turbocompresoare cu geometrie variabilă a turbinei, iar injecţia de combustibil este realizată de cea mai recentă generaţie a sistemului de injecţie directă Common Rail.

TRANSMISIE STEPTRONIC CU 8 TREPTE. MEREU CU UN PAS ÎNAINTE.

Transmisia Steptronic cu 8 trepte oferă putere optimă, consum mic de combustibil şi creşte sportivitatea şi dinamica automobilului.

TRANSMISIE STEPTRONIC SPORT CU 8 TREPTE.

Transmisia Steptronic sport cu 8 trepte eficientizează schimbarea treptelor de viteză şi creşte confortul la condus, datorită intervalelor optime de viteză şi a intervalelor reduse de turaţii ale motorului. Acest lucru se traduce în confort maxim, dinamică impresionantă şi consum mic de combustibil. Iar cu funcţia „Launch Control”, automobilul tău BMW impresionează din momentul în care spui start, dar chiar şi atunci când stă pe loc. Cuvintele cheie: acceleraţie maximă. Apasă scurt butonul DSC (Dynamic Stability Control, trad. „Controlul dinamic al stabilităţii”), mută maneta schimbătorului de viteze în poziţia „S”, ţine apăsată pedala de frână şi apasă pedala de acceleraţie până la capăt – apoi eliberează pedala de frână şi află ce înseamnă cuplul adevărat.

De la 0 la 100 în 4,8 secunde.

Descoperă filmul despre funcţia „Launch Control” în BMW Seria 2 Coupé

BMW BLUEPERFORMANCE.

Tehnologia BMW BluePerformance scade la minimum nivelul emisiilor de oxid nitric (NOx) produs de motoarele diesel. Pe lângă filtrul de particule diesel şi convertorul catalitic de oxidare, la anumite modele se utilizează o modalitate suplimentară de scădere a nitrogenului: convertorul catalitic SCR (SCR = Selective Catalytic Reduction; trad. Reducere catalitică selectivă), împreună cu sistemul de injecţie AdBlue®. Aceste tehnologii permit optimizarea nivelului emisiilor de noxe la motoarele diesel.

 • Modele cu tehnologii BMW BluePerformance

  Următoarele modele dispun din 2016 de tehnologia SCR (Europa, Turcia, Japonia, Coreea):

  BMW Seria 5 Sedan: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW Seria 5 Touring: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW Seria 5 Gran Turismo: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW Seria 7 Sedan: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive
  BMW X2: 20d xDrive
  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d
  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

 • Disclaimer reference invalid