BMW EfficientDynamics, tehnologiile inovatoare de la BMW EfficientDynamics

BMW EFFICIENT DYNAMICS: TEHNOLOGII INOVATOARE.

BMW EfficientDynamics: tehnologia viitorului, acum în producţia de serie.

BMW urmăreşte să ofere automobilelor sale dinamică maximă cu consum de combustibil minim. Pentru a obţine acest lucru, multe tehnologii inovatoare sunt integrate de la caroserie, trenul de rulare şi până la sistemele de asistare a conducătorului auto, crescând astfel eficienţa şi scăzând consumul de combustibil. Află mai multe despre construcţia uşoară, măsurile aerodinamice şi conceptele de propulsie sustenabile de la BMW.

Citeşte în continuare
BMW EFFICIENT DYNAMICS: TEHNOLOGII INOVATOARE.BMW EfficientDynamics: tehnologia viitorului, acum în producţia de serie.
BMW EfficientDynamics, imagine în prim plan cu caroseria uşoară BMW

BMW EFFICIENT LIGHTWEIGHT – CONSTRUCŢIA UŞOARĂ INTELIGENTĂ DE LA BMW.

BMW EfficientLightweight este un exemplu relevant al îmbinării perfecte dintre condusul eficient şi cel dinamic. Datorită utilizării unor materiale foarte uşoare şi rigide – precum carbonul pentru habitaclu, aluminiul la şasiu, oţelul ultrarezistent la caroserie sau aliajele ultramoderne de magneziu la motor – consumul de combustibil este mic, iar în acelaşi timp performanţa la condus şi dinamica sunt îmbunătăţite.
BMW i revoluţionează industria de inginerie a automobilelor, odată cu primele habitacluri din carbon produse în serie, astfel stabileşte standarde noi în construcţia uşoară. Datorită rezistenţei sale foarte ridicate, materialul oferă pasagerilor cea mai bună protecţie posibilă în cazul unor accidente şi în acelaşi timp este destul de uşor pentru a contrabalansa greutatea suplimentară a bateriei de înaltă tensiune. Rezultatul este mai multă siguranţă, confort şi spaţiozitate generoasă, care scade greutatea, crescând astfel nivelul dinamicii.
BMW i3 este primul model la care a fost folosit carbonul de înaltă tehnologie pentru producţia de serie pe scară largă. Utilizarea carbonului a fost limitată o perioadă de timp îndelungată, pentru că acesta trebuia produs manual. În prezent, BMW Group produce fibrele de carbon şi chiar plăcile din fibre de carbon, ceea ce a făcut posibilă producţia de serie pe scară largă.

AERODINAMICĂ.

Măsuri aerodinamice de la BMW EfficientDynamics, care cresc eficienţa.

Ideile bune nu sunt neapărat şi complicate: datorită măsurilor aerodinamice, precum prizele de aer „Air Curtain” din spoilerul faţă şi sistemul de control al prizelor de aer, jantele Air Performance sau elementele decorative „Air Breather” din spatele arcadelor roţilor faţă, automobilul tău BMW poate atinge un coeficient optimizat de rezistenţă la înaintare. Acestea sunt completate de şasiul optimizat din punct de vedere aerodinamic şi de proporţiile line ale automobilului, definite de GENELE AERO. Acest lucru are un efect pozitiv asupra eficienţei şi a stabilităţii la condus şi scade, în acelaşi timp, nivelul de zgomot din habitaclu.

Citeşte în continuare
BMW EfficientDynamics, jante Air Performance

Jante Air Performance.

Fac faţă cu brio curenţilor de aer: jantele cu forme line, greutate optimă şi inserţii ghidează perfect aerul prin părţile laterale ale automobilului tău BMW şi, prin urmare, îi îmbunătăţesc aerodinamica.

Citeşte în continuare
BMW EfficientDynamics, grilă radiator cu sistem de direcţionare activă a fluxului de aer

Grilă radiator cu sistem de direcţionare activă a fluxului de aer.

Grila radiatorului cu sistem de direcţionare activă a fluxului de aer ştie când motorul, frânele şi celelalte componente au nevoie de aerisire şi deschide automat prizele de aer. Atunci când aceste componente au ajuns la temperatura optimă, le închide din nou. Acest lucru îmbunătăţeşte aerodinamica şi scade consumul de combustibil.

Citeşte în continuare
BMW EfficientDynamics, prize de aer „Air Curtain”

Prize de aer „Air Curtain”.

În timp ce tu controlezi automobilul, prizele de aer „Air Curtain” controlează fluxul de aer. Acest lucru se datorează faptului că scad rezistenţa la înaintare a caroseriei într-un mod foarte simplu, dar foarte eficient. Canalele sale care se îngustează accelerează fluxul de aer şi îl ghidează pe lângă roţi. Astfel se reduc turbulenţele din arcadele roţilor şi frecarea la nivelul caroseriei, iar consumul de combustibil şi emisiile de noxe sunt mici.

Citeşte în continuare

CONCEPTE DE PROPULSIE BMW.

Sisteme de propulsie inovatoare, pentru eficienţă şi sustenabilitate maxime.

Atunci când îşi creează automobilele, BMW se bazează în mod constant pe concepte de propulsie noi şi inovatoare. Descoperă opţiunile de propulsie eficiente, precum Plug-In-Hybrid, eDrive, sistemul de propulsie cu hidrogen sau noua tehnologie „Mild Hybrid” de 48 V.

Citeşte în continuare

TEHNOLOGIE BMW „MILD HYBRID” DE 48 V.

BMW EfficientDynamics, BMW „Mild Hybrid”

Alături de motorul cu ardere internă, motorul electric oferă automobilului mai multă eficienţă şi dinamică.

„Mild Hybrid” reprezintă o variantă specială a sistemului de propulsie hibrid. Automobilul nu foloseşte motorul electric ca sistem de propulsie independent, ci îl porneşte pe lângă motorul cu ardere internă, în funcţie de situaţie. Acest lucru scade consumul de combustibil şi creşte autonomia. În acelaşi timp, sistemul de propulsie electric poate oferi un plus de putere motorului cu ardere internă. La modelele cu tehnologie „Mild Hybrid”, încărcarea bateriei se face exclusiv în timpul călătoriei prin recuperarea energiei la frânare.

SISTEM DE PROPULSIE BMW PLUG-IN-HYBRID.

BMW EfficientDynamics, sistem de propulsie BMW plug-in hybrid

Combinaţia eficientă dintre un motor cu ardere internă şi un motor electric.

Modelele BMW cu sistem de propulsie hibrid – cunoscute şi sub denumirea de modele Plug-In-Hybrid – au două sisteme de propulsie: un motor cu ardere internă şi un motor electric. Împreună cu bateriile litiu-ion performante de ultimă generaţie, aceste modele oferă autonomie mai mare, dar şi putere suplimentară şi mai multă dinamică. Încărcarea bateriei se poate realiza de la o priză normală şi de la staţii de încărcare sau prin recuperarea energiei la frânare. În timpul procesului de recuperare, energia cinetică produsă de automobil la frânare este transformată în energie electrică şi introdusă în baterie.

SISTEM DE PROPULSIE ELECTRIC.

BMW EfficientDynamics, modele BMW electrice

Modele integral electrice cu eDrive – pentru eficienţă şi autonomie maxime.

Modelele BMW electrice inovatoare cu eDrive sunt propulsate exclusiv de energie electrică. Conceptul de propulsie integral electric nu are nevoie nici de motor cu ardere internă şi nici de combustibil fosil pentru a propulsa automobilul. Ca rezultat, modelele BMW electrice pot fi conduse fără emisii de noxe. Energia electrică necesară este stocată în baterie, care determină autonomia electrică. Încărcarea se poate realiza de la o priză obişnuită, de la panoul BMW Wallbox sau de la o staţie publică de încărcare.

SISTEM DE PROPULSIE CU HIDROGEN.

BMW EfficientDynamics BMW iX5 Hydrogen FCEV

Modele cu celule de combustibil cu hidrogen: mobilitatea liberă şi fără emisii de noxe a viitorului.

După patru ani în dezvoltare, primele modele acţionate cu hidrogen BMW iX5 Hydrogen ies pe drum. Maşinile cu hidrogen sunt acţionate de un motor electric, motiv pentru care sunt de asemenea clasificate ca maşini electrice. Diferenţa majoră faţă de celelalte maşini electrice: automobilele cu hidrogen îşi produc singure energia şi nu o obţin de la o baterie integrată care trebuie reîncărcată de la o sursă de putere externă. În schimb, automobilele cu hidrogen au propria lor centrală electrică eficientă la bord – sub forma unei pile de combustie. Aceasta produce energie pur electrică din hidrogen şi oxigen. Tehnologia pilei de combustibil cu hidrogen garantează realimentarea rapidă, dar oferă şi toate avantajele deplasării electrice cu viteză mare, emisii zero, precum şi o deplasare silenţioasă.

BMW EfficientDynamics, condus eficient

CONDUS EFICIENT CU BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EfficientDynamics, consum de combustibil şi emisii de noxe

CONSUM DE COMBUSTIBIL, EMISII DE NOXE ŞI METODE DE MĂSURARE.