MAI MULTĂ ENERGIE. MAI PUŢIN COMBUSTIBIL.

BMW eDrive.

Conceptul de propulsie electrică BMW eDrive oferă plăcere maximă de a conduce, iar acest lucru se realizează fără emisii de noxe şi aproape complet silenţios. BMW eDrive are la bază trei componente: motorul electric, bateria litiu-ion de înaltă performanţă şi managementul inteligent al energiei.

MAI MULTĂ ENERGIE. MAI PUŢIN COMBUSTIBIL.BMW eDrive.

Conceptul de propulsie electrică BMW eDrive oferă plăcere maximă de a conduce, iar acest lucru se realizează fără emisii de noxe şi aproape complet silenţios. BMW eDrive are la bază trei componente: motorul electric, bateria litiu-ion de înaltă performanţă şi managementul inteligent al energiei.

Citeşte în continuare

Mobilitatea viitorului, datorită BMW eDrive.

Conceptul de propulsie BMW eDrive oferă dinamică impresionantă. Acesta îmbină motorul electric, bateria litiu-ion de înaltă performanţă şi managementul inteligent al energiei pentru a oferi o experienţă de condus plină de agilitate care te inspiră şi acceleraţie care îţi taie răsuflarea. Iar atunci când este condus în modul integral electric, are emisii de noxe zero.

 • Motor electric

  Motorul electric este o inovaţie BMW Group şi un element de bază al tuturor modelelor BMW propulsate electric. Cu bateria încărcată complet, acesta oferă BMW Seria 7 Plug-in Hybrid, de exemplu, autonomie maximă de 48 de kilometri în modul de condus integral electric. Acest lucru înseamnă că majoritatea distanţelor de zi cu zi vor putea fi parcurse fără emisii de noxe. În funcţie de cerinţe, motorul electric poate fi utilizat şi pentru impulsuri sportive scurte ale acceleraţiei – cum ar fi în timpul depăşirilor.

 • Baterie litiu-ion de înaltă performanţă

  Toate automobilele cu tehnologie BMW eDrive primesc energie pentru propulsia electrică de la un dispozitiv de stocare a energiei electrice de înaltă tehnologie. Bateriile litiu-ion de înaltă performanţă au un sistem de răcire care menţine bateria în mod constant la temperatura optimă de operare, iar astfel se sporeşte puterea şi durata de viaţă a acesteia. Reîncărcarea se poate face oriunde este disponibilă electricitate. Este suficientă chiar şi o priză convenţională de 230 de volţi de uz casnic.

 • Management inteligent al energiei

  Eficienţă şi performanţă maxime, disponibile întotdeauna - aceasta este sarcina de bază a managementului inteligent al energiei. Acesta controlează în plus funcţii suplimentare de la BMW EfficientDynamics care sunt special coordonate pentru trenurile de rulare cu motor electric sincron.

  Managementul inteligent al energiei optimizează eficienţa trenului de rulare electric şi bateria de înaltă performanţă, prin strategia predictivă de funcţionare. Sunt utilizate date de navigaţie pentru a calcula în avans timpul optim pentru a începe condusul electric sau încărcarea bateriei, în funcţie de ruta cea mai potrivită şi de situaţia de condus. Astfel se economiseşte un procent de până la 10% din energie - ceea ce permite conducătorului auto să parcurgă distanţe mai mari în modul integral electric.

  Sistemul de Recuperare a energiei la frânare se asigură că energia cinetică eliberată la frânare sau la încetinire este stocată în bateria litiu-ion de înaltă performanţă,iar acolo este disponibilă în orice moment pentru a creşte performanţa generală.

  Cu modul ECO PRO, este suficientă apăsarea unui buton pentru a orienta toate sistemele automobilului spre eficienţă şi pentru a utiliza rezervele de energie în mod inteligent. Pentru a face acest lucru, managementul inteligent al energiei reduce funcţiile de confort în funcţie de nevoile tale. În plus, primeşti sfaturi prin intermediul Control Display-ului, pentru a conduce deosebit de eficient şi pentru a te ajuta la creşterea autonomiei automobilului.

BMW X5 cu eDrive.

BMW X5 40e* este primul Sports Activity Vehicle (SAV) de la BMW care îmbină sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive cu un sistem BMW plug-in hibrid inovator. În acest fel, automobilul reprezintă sportivitatea şi luxul caracteristice mărcii şi este eficient şi protejează mediul înconjurător.

*Urmează să fie disponibil începând cu toamna anului 2015.
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 3,3-3,4
Emisii medii de CO2, în g/km: 77-78
Consum mediu de energie, în kWh/100 km: 15,3-15,4

Citeşte în continuare

TOATE MODELELE CU TEHNOLOGIE BMW eDRIVE:

MODELE BMW i

BMW i8 Coupé.

BMW i8 este pregătit să revoluţioneze clasa de automobile din care face parte, fiind primul automobil sport care are cifrele de consum de combustibil şi de emisii de noxe ale unui automobil compact.

Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW i8 Coupé (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,8
Emisii medii de CO2, în g/km: 42
Consum electric mixt, în kWh/100 km: 14,0

Citeşte în continuare

BMW i3.

BMW i3 redefineşte mobilitatea sustenabilă. Cu propulsie complet electrică, acest model are emisii de noxe zero şi este foarte agil.

Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW i3 (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt, în kWh/100 km: 13,1

Citeşte în continuare

BMW i3s.

Dacă viitorul este marcat de condusul sportiv şi fără emisii de noxe, atunci BMW i3s îţi pune la dispoziţie toate acestea în prezent. Automobilul ajunge de la 0 la 60 km/h în doar 3,4 secunde, îţi oferă senzaţia unei singure pedale şi are design inovator, care dă frâu liber dinamicii caracteristice automobilelor sport.

Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW i3s (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt, în kWh/100 km: 14,7

Citeşte în continuare

BMW i8 Roadster.

Viitorul începe să capete formă: BMW i8 Roadster (în premieră) este entuziast, fascinant, are design remarcabil, iar în acelaşi timp este pregătit să redefinească libertatea şi să-ţi ofere un stil mai neconvenţional al plăcerii de a conduce, oriunde ai călători.

Consum de combustibil şi emisii de CO2 pentru BMW i8 Roadster (3):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,0
Emisii medii de CO2, în g/km: 46
Consum electric mixt, în kWh/100 km: 14,5

Citeşte în continuare

MODELE BMW PLUG-IN HYBRID

BMW 225xe Active Tourer.

Interacţiunea dintre BMW eDrive şi motorul BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 3 cilindri oferă putere de 100 kW (136CP), cu emisii medii de CO2 de la 52 până la 57 g/km şi consum de combustibil de la 2,3 până la 2,5 l/100 km.

Citeşte în continuare
Imagine cu BMW 330e

BMW 330e Sedan.

Motorul BMW TwinPower pe benzină cu 4 cilindri şi putere de 135 kW (184 CP) funcţionează împreună cu un motor electric puternic. Acesta din urmă oferă
putere de 65 kW (88 CP). Cifrele pentru emisiile de CO2 sunt între 37 şi 43 g/km, iar consumul de combustibil este de la 1,6 până la1,9x l/100 km.

Citeşte în continuare

BMW 530e Sedan.

Printre componentele principale ale sistemului de rulare se numără motorul cu tehnologie BMW TwinPower Turbo pe benzină cu 4 cilindri de 135 kW (184 CP), motorul electric de 70 kW (95 CP) şi bateria litiu-ion de înaltă tensiune cu capacitate de 12,0 kWh. Atunci când conduci în mod integral electric, automobilul are autonomie de aproximativ 58 km şi viteză electrică maximă de 235 km/h.

Citeşte în continuare

Modelele BMW 745e şi 745Le xDrive.

Modelele BMW 745e şi 745Le xDrive sunt propulsate de un motor BMW TwinPower Turbo puternic pe benzină cu 4 cilindri, cu putere de 394 CP, împreună cu un motor electric eDrive foarte eficient.

Citeşte în continuare
Imagine cu BMW X5 xDrive45e

BMW X5 xDrive45e.

BMW X5 xDrive45e iPerformance este avangardist din toate punctele de vedere. Deşi are putere de 290 kW (394 CP), emisiile medii de CO2 sunt de la doar 39 până la 47 g/km. Consumul de combustibil este de la doar 1,7 până la 2,1* l/100 km.

Citeşte în continuare

ÎNCĂRCARE.

Conceptul BMW de încărcare transformă condusul electric într-o experienţă comodă şi în plăcere absolută în viaţa de zi cu zi - de la încărcarea comodă la domiciliu, la staţiile de încărcare din reţeaua ChargeNow şi până la serviciile de asistenţă.

 • Încărcare la domiciliu

  Automobilele electrice au multe avantaje faţă de cele convenţionale - unul dintre acestea este că au „rezervorul plin” în fiecare dimineaţă. Acest lucru se datorează faptului că pot fi încărcate uşor şi comod la domiciliul tău, cu ajutorul cablului standard de încărcare furnizat. Procesul este mai rapid şi mai comod cu BMW i „Wallbox”: această staţie de încărcare instalată pe perete în casa ta creşte puterea de încărcare, iar astfel timpul de încărcare scade. De asemenea, sistemul BMW i „Wallbox” completează în mod armonios designul automobilelor BMW.

 • Încărcare în spaţii publice

  ChargeNow oferă acces la staţiile de încărcare publice ale Partenerilor BMW i. Pentru a permite utilizarea uşoară şi optimă a diferitelor oferte şi tehnologii, BMW i a inclus un număr mare de furnizori în reţeaua ChargeNow. Accesul şi utilizarea sunt permise cu ajutorul cardului ChargeNow. La sfârşitul lunii primeşti un extras cu detalierea clară a tuturor operaţiunilor de încărcare realizate cu ajutorul cardului ChargeNow. Datorită BMW i ConnectedDrive, toate staţiile de încărcare disponibile sunt afişate prin intermediul serviciilor pentru navigaţie BMW i ConnectedDrive.

 • Status încărcare

  Cu aplicaţia BMW Connected App poţi monitoriza foarte comod procesul de încărcare în timp real, prin intermediul smartphone-ului tău. În plus, autonomia şi statusul încărcării bateriei automobilului tău BMW pot fi vizualizate în orice moment. Poţi utiliza controlul de la distanţă pentru a programa operaţiunile de încărcare cu ajutorul cronometrului săptămânal şi pentru a activa controlul emperaturii, iar astfel automobilul tău este pregătit de călătorie.

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • Cifre pentru BMW 225xe Active Tourer (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,3 – 2,5
  Emisii medii de CO2, în g/km: 52 – 57
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 13,4 – 13,7

  Cifre pentru BMW 330e Sedan (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 1,9 – 2,1
  Emisii medii de CO2, în g/km: 44 – 49
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 11,0 – 11,9

  Cifre pentru BMW 530e Sedan (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,1 – 2,3
  Emisii medii de CO2, în g/km: 47 – 52
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 13,3 – 13,9

  Cifre pentru BMW 745e Sedan (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,3 – 2,5
  Emisii medii de CO2, în g/km: 51 – 58
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 12,5 – 13,1

  Cifre pentru BMW 745Le xDrive Sedan (3):
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 2,8 – 2,9
  Emisii medii de CO2, în g/km: 64 – 66
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 13,2 – 13,9

  Cifre pentru BMW X5 xDrive45e :
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 3,3 –  3,4
  Emisii medii de CO2, în g/km: 77 –  78
  Consum electric mixt, în kWh/100 km: 15,3 – 15,4

  Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

  (1) Valorile sunt valabile până la data de 15.04.2018. Pentru detalii privind disponibilitatea acestora, te rugăm să contactezi dealerul tău BMW.

  Valorile automobilelor marcate cu (3) sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. [În cazul acestor automobile şi în ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.]

  Clasa de eficienţă este determinată în concordanţă cu Directiva 1999/94/CE şi cu Reglementările Europene, în versiunea aplicabilă în prezent. Valorile indicate aici sunt bazate pe consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie în funcţie de ciclul NEDC pentru clasificarea automobilelor.

  Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.