Electromobilitate BMW, modele BMW electrice

100% ELECTRIC. 100% PLĂCERE DE A CONDUCE. 100% BMW.

Modelele BMW electrice.

100% ELECTRIC. 100% PLĂCERE DE A CONDUCE. 100% BMW.Modelele BMW electrice.

Ştiai că la Jocurile Olimpice de Vară din 1972, care au avut loc la München, un model BMW 1602e integral electric s-a deplasat în faţa atleţilor la probele de anduranţă pentru a-i filma şi pentru a le oferi apă atunci când aveau nevoie? Fără emisii de noxe şi silenţios, acesta era partenerul ideal la acea vreme şi nu îi împiedica pe competitori să-şi atingă performanţa maximă. Astăzi, aproape cinci decenii mai târziu, am perfecţionat acest aspect, precum şi cunoştinţele noastre din domeniul mobilităţii electrice, prin dezvoltarea continuă a tehnologiei BMW eDrive şi a mărcii BMW i. Cu modelele noastre integral electrice BMW iX3, BMW i3 şi BMW i3s, descoperi o senzaţie complet nouă a plăcerii de a conduce. La urma urmei, nimic nu se compară cu rularea aproape silenţioasă prin traficul urban sau rural, răspunsul instantaneu al motorului electric şi acceleraţia unică încă de la plecarea de pe loc – şi toate acestea fără emisii de noxe şi fără gaze de evacuare. Însoţeşte-ne pentru a descoperi lumea modelelor BMW electrice.

Citeşte în continuare

DESCOPERĂ LUMEA MODELELOR BMW ELECTRICE.

DESCOPERĂ LUMEA MODELELOR BMW ELECTRICE.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE: CELE MAI IMPORTANTE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE MODELELE NOASTRE ELECTRICE.

 • Ce este un automobil electric?
  Electromobilitate BMW, modele BMW electrice, întrebări frecvente

  Un automobil integral electric (BEV – „Battery Electric Vehicle”, trad. „Automobil cu baterie electrică”) funcţionează exclusiv pe bază de electricitate. Prin urmare, acesta nu are un motor electric pentru a-l propulsa. Electricitatea este stocată în baterie. Capacitatea sa determină autonomia modelului electric sau, cu alte cuvinte, distanţa care poate fi parcursă cu o singură încărcare a bateriei.
  Mulţi conducători auto sunt îngrijoraţi cu privire la autonomie – în majoritatea cazurilor aceste griji fiind nefondate. La urma urmei, în prezent majoritatea BEV-urilor au o autonomie de peste 250 km. Şi, în orice caz, 90% dintre conducătorii auto din Germania, de exemplu, călătoresc mai puţin de 100 de kilometri pe zi.
  Modele integral electrice sunt ideale pentru utilizatorii care îşi pot încărca automobilul la domiciliu sau la serviciu. În acelaşi timp, se urmăreşte în mod intensiv extinderea infrastructurii de încărcare. Tot timpul apar staţii noi de încărcare în zonele urbane şi pe autostrăzi. În viitor, ca rezultat, călătoriile lungi vor deveni tot mai uşoare.

 • Ce avantaje are un model electric?

  Un model electric oferă o senzaţie de condus complet nouă şi emoţionantă. Datorită cuplului disponibil încă de la pornire, poţi descoperi dinamica de condus fascinantă în mod electric şi acceleraţia spontană. În acelaşi timp, motorul electric aproape silenţios îţi oferă o experienţă de condus nouă şi relaxantă.
  Atunci când conduci, un model electirc îţi permite să călătoreşti fără emisii de noxe şi, prin urmare, oferă protecţie maximă pentru mediul înconjurător.
  Un avantaj suplimentar al modelelor electrice este şi faptul că acestea sunt în cea mai mare categorie de subvenţii şi stimulente fiscale specifice fiecărei ţări.

 • Ce factori influenţează performanţa bateriei de înaltă tensiune din modelul meu electric?

  Un factor extern important care influenţează performanţa şi capacitatea bateriei este temperatura. După cum probabil ştii de la bateria telefonului tău mobil, performanţa scade la temperaturi scăzute sau ridicate. În automobilul tău, însă, influenţa temperaturii este în mare parte minimizată prin intermediul unor strategii operaţionale optimizate. În plus, ştiai că şi capacitatea sistemului de stocare oferă informaţii despre autonomia pe care o ai la dispoziţie? În afară de temperatură, alţi factori care o influenţează sunt utilizarea sistemelor pe bază de energie, precum aerul condiţionat, greutatea transportată şi stilul tău de condus.

 • Cum influenţează modul meu de condus autonomia modelului meu electric?

  La fel ca în cazul automobilelor cu sistem de propulsie convenţional, stilul de condus de asemenea influenţează autonomia unui model electric. Ca regulă generală, un stil de condus anticipativ, relaxat şi constant îţi optimizează autonomia. Dacă, de exemplu, reduci viteza pe autostradă, ca rezultat, poţi creşte în mod vizibil autonomia. În timpul recuperării, adică de fiecare dată când ridici piciorul de pe pedala de acceleraţie, energia cinetică este convertită în energie electrică şi transferată către baterie – astfel, obţii mai mulţi kilometri de autonomie.

 • Ce trebuie să am în vedere dacă modelul meu electric este staţionat sau parcat pentru o perioadă mai lungă de timp?

  Dacă îţi laşi automobilul parcat pentru o perioadă mai lungă de timp, de exemplu pe timpul vacanţei, încearcă să menţii nivelul de încărcare între 30% şi 50% şi să laşi automobilul într-un loc răcoros şi ferit de razele directe ale soarelui pe timpul verii şi într-un garaj pe timpul iernii. În plus, automobilul nu trebuie lăsat în priză la încărcat, atunci când este staţionat pentru o perioadă mai lungă de timp.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW

Aş dori să aflu mai multe despre încărcare.

Electromobilitate BMW, autonomie BMW

Aş dori să aflu mai multe despre autonomie.

Electromobilitate BMW, modele BMW electrice, BMW iX3

THE iX3: PRIMUL BMW SPORTS ACTIVITY VEHICLE INTEGRAL ELECTRIC.

BMW iX3 anunţă începutul unei noi ere a plăcerii de a conduce în mod electric: descoperă primul BMW SUV integral electric, ce îmbină tot ce este mai bun din ambele lumi: dinamica de condus, calitatea BMW X3 şi performanţa, eficienţa tehnologiei BMW eDrive, aflată la cea de-a cincea generaţie.

Electromobilitate BMW, modele BMW electrice, BMW iX3

STIMULENTE FISCALE ŞI PROGRAME DE BONUSURI PENTRU MODELE ELECTRICE.

În perioada 2020-2024, se desfăşoară Programul naţional de finanţare privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, pentru promovarea automobilelor nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, prin care statul oferă un ecotichet în valoare de 20.000 RON pentru orice automobil integral electric nou achiziţionat.

100% CONECTAT. 100% CONFORT. 100% ÎNCĂRCARE CONECTATĂ.

Toate informaţiile dintr-o privire, cu produsele digitale pentru încărcare de la BMW.

Cât de departe pot călători cu nivelul curent de încărcare? Unde pot găsi o staţie de încărcare pe traseul meu? Serviciile noastre pentru încărcare conectată şi BMW Intelligent Personal Assistant îţi garantează răspunsuri la toate întrebările. Creat pentru a te asigura că încărcarea şi condusul sunt cât mai simple, explicite şi inovatoare, produsele şi serviciile BMW pentru încărcare îţi oferă toate informaţiile şi răspunsurile de care ai nevoie.

Electromobilitate BMW, încărcare BMW
Electromobilitate BMW, încărcare conectată BMW

Încărcare conectată.

Nu mai trebuie să te îngrijorezi cu privire la autonomie: cu serviciile pentru încărcare conectată, foloseşti autonomia modelului tău BMW integral electric în mod optim şi eficient. Eşti susţinut de un indicator circular, care este afişat în mod clar pe hartă. Folosind funcţia de căutare a punctelor de interes, sistemul te ghidează în mod precis către cele mai apropiate staţii publice de încărcare de pe traseul tău şi te informează în prealabil cu privire la disponibilitatea acestor staţii şi la puterea oferită. Pentru călătoriile mai lungi, sistemul sugerează spaţii de parcare cu staţii de încărcare pentru pauza recomandată. Pentru a profita la maximum de timpul de aşteptare pentru încărcarea automobilului, sistemul îţi va afişa puncte de interes din apropiere, precum cafenele sau restaurante.
Descoperă ConnectedDrive
Aplicaţia „My BMW”

Planificarea călătoriei tale la domiciliu.

Singurul lucru la care trebuie să te gândeşti este destinaţia ta. Serviciile pentru încărcare conectată şi aplicaţia „My BMW”* (nu este disponibilă încă în România) au grijă de toate celelalte aspecte. Astfel, îţi poţi folosi smartphone-ul pentru a verifica în mod virtual statusul modelului tău electric înainte de a pleca în călătorie: poţi vizualiza nivelul de încărcare şi autonomia disponibilă, poţi activa diverse funcţii, precum ventilaţia, sau poţi analiza istoricul de încărcare. *Aceasta necesită serviciile ConnectedDrive opţionale şi un smartphone compatibil. Disponibilitatea şi funcţiile aplicaţiei „My BMW” depind de modelul automobilului şi pot varia în funcţie de piaţă. Vei găsi mai multe informaţii detaliate pe bmw.ro.
BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey, BMW. Who are you?” Nu ar fi incredibil dacă automobilul tău BMW ar deveni şi asistentul tău personal? Interacţionează cu automobilul tău folosind BMW Intelligent Personal Assistant (nu este disponibil în limba română). Acesta te cunoaşte, se perfecţionează în fiecare zi şi te asistă în orice situaţie. Poţi chiar stabili propriul cuvânt pentru activare. Îţi poate explica orice aspect legat de automobilul tău BMW şi te ajută să îl cunoşti mai bine. „Hey, BMW. How can I increase my range?” – BMW Intelligent Personal Assistant îţi va răspunde la această întrebare şi la multe altele despre modelul tău BMW electric la cerere.
Electromobilitate BMW, BMW EfficientDynamics

Aş dori să descopăr BMW EfficientDynamics.

Electromobilitate BMW, vânzări BMW corporate

Mai multe despre Programul de vânzări BMW corporate.

Electromobilitate BMW, BMW EfficientDynamics

Aş dori să descopăr BMW EfficientDynamics.

BMW VISION iNEXT.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Vision iNEXT în faţa unei păduri

BMW VISION iNEXT.

Mobilitatea individuală este pe punctul de a intra într-o nouă eră. Condusul autonom, electrificarea şi conectivitatea oferă şansa unor noi aventuri. BMW Vision iNEXT face o declaraţie puternică şi pozitivă pentru viitorul apropiat. Acest model concept se conduce integral electric, cu un nivel ridicat de automatizare şi se bucură de conectivitate completă. Călătorind într-un BMW Vision iNEXT, conducătorii auto au posibilitatea de a alege dintre a conduce manual automobilul selectând modul „Boost” sau a lăsa automobilul să conducă autonom, folosind modul „Ease”. Datorită sistemului de propulsie electric, modul „Boost” este extrem de dinamic, aproape silenţios şi fără emisii de noxe. Interiorul are parte de un nou statut datorită designului total diferit. BMW Vision iNEXT devenind un loc de relaxare, interacţiune, divertisment sau concentrare. Acest lucru face posibilă opţiunea de a folosi timpul călătoriei şi în alte moduri. Din 2021, modelul de serie va apărea pe şosele ca noul vârf de gamă al tehnologiei auto.

BMW CONCEPT i4

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Concept i4

BMW CONCEPT i4

Eşti pregătit pentru noua dimensiune electrizantă a plăcerii de a conduce? BMW Concept i4 este primul BMW Gran Coupé integral electric – un exemplu fascinant al modului în care s-au pus bazele conceptului de propulsie electrică în cadrul BMW. Echipat cu cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, BMW Concept i4 atinge performanţe exceoţionale. Atât conducătorul auto, cât şi pasagerii se pot aştepta la o experienţă de condus extrem de sportivă care nu poate fi exprimată doar în cifre. Furnizarea puterii de nestăpânit într-o linişte aproape deplină trebuie trăită la intensitate maximă. Cu o autonomie impresionantă de până la 600 km, noul model BMW integral electric iese în evidenţă cu inovaţiile sale şi stabileşte noi standarde atât în utilizarea zilnică, cât şi în capacităţile sale pe distanţe lungi.
Descoperă designul sportiv şi elegant, accentuat de elemente moderne, al noului BMW Concept i4 şi bucură-te de avanpremiera deosebită a noului BMW i4 – primul model de serie integral electric din segmentul mediu premium al BMW, destinat producţiei începând cu anul 2021.

Electromobilitate BMW, modele BMW plug-in hybrid

Aş dori să descopăr modelele BMW plug-in hybrid.

Electromobilitate BMW, sustenabilitate BMW

Aş dori să aflu mai multe despre sustenabilitate.

Electromobilitate BMW, sumar electromobilitate BMW

Aş dori să mă întorc la sumar.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW iX3:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 18,5


BMW i3:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,1


BMW i3s:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
Emisii medii de CO2, în g/km: 0
Consum electric mixt în kWh/100 km: 14,0 – 14,6

 


Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO2 şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

 

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO2 pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO2 ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

 

Valorile sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO2 (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO2 pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de СО₂.

 • BMW iX3:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum electric mixt în kWh/100 km: 18,5

  BMW i3:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0
  Emisii medii de CO2, în g/km: 0
  Consum electric mixt în kWh/100 km: 13,1