ÎNTREBĂRI FRECVENTE.

 • Care sunt criteriile de participare la Program?

  Pentru a participa la Programul nostru pentru diplomaţi trebuie să ne oferi un paşaport diplomatic sau un permis de serviciu de la o organizaţie recunoscută la nivel internaţional şi trebuie să fii acreditat de ţara-gazdă pentru o misiune pe o perioadă de cel puţin un an.

 • La ce preţ am dreptul să achiziţionez automobile dacă sunt acceptat(ă) în Programul pentru diplomaţi?

  Programul BMW pentru diplomaţi se bazează pe „politica de preţuri identice în toată lumea”. Acest lucru îţi permite să cumperi acelaşi automobil la acelaşi preţ, indiferent de locul în care eşti delegat(ă).

 • Câte automobile am dreptul să aciziţionez prin Programul BMW pentru diplomaţi?

  Fiecare deţinător al unui paşaport diplomatic sau al unui permis de serviciu, care este acreditat de ţara-gazdă, are dreptul de a achiziţiona un automobil BMW sau MINI pe an prin Programul pentru diplomaţi.

 • Pot să beneficieze de această ofertă şi membrii familiei mele?

  Toţii membrii familiei tale care se bucură de statutul tău de diplomat au dreptul de a achiziţiona un automobil prin Programul pentru diplomaţi, cu condiţia ca aceştia să fie de asemenea acreditaţi de ţara-gazdă.

 • Cât timp durează producţia şi livrarea automobilului?

  Termenul de de livrare este de patru până la cinci luni, având în vedere că automobilul este creat special pentru tine, conform cerinţelor tale. Această durată poate varia şi în funcţie de model şi de timpul de livrare necesar. Totuşi, este posibil să găsim automobilul potrivit pentru tine în regiunea în care eşti delegat(ă), iar astfel timpul de livrare va scădea.

 • Cum îmi va fi expediat automobilul?

  Reţeaua globală BMW îţi va livra automobilul la delerul selectat de tine. În situaţia excepţională în care automobilul tău nu poate fi livrat decât în portul cel mai apropiat de locaţia ta, agenţii noştri de livrare te vor ajuta cu plăcere.

 • Poate fi livrat automobilul meu la BMW AG în München?

  Putem aranja ca noul tău automobil să fie aibă plăcuţe de înmatriculare de export, pentru a putea să ţi-l predăm direct la centrul nostru de livrări din München.

 • Pot beneficia de un statut fără taxe?

  Programul pentru diplomaţi permite participanţilor să se bucure de condiţii speciale şi de discounturi. Însă, Departamentul de protocol din cadrul Misiunii sau Organizaţiei tale îţi poate oferi informaţii suplimentare cu privire la statutul tău fără taxe. Acesta nu este integrat în programul nostru.

 • Care sunt termenii de plată?

  Vom solicita un avans iniţial de 10% din valoarea automobilului, iar restul sumei urmează să se plătească înainte de livrarea sau de expedierea acestuia.

 • Cum pot să mă asigur că automobilul meu se va supune tuturor regulilor şi reglementărilor necesare pentru scopul în care va fi utilizat?

  Este important să specifici ţara în care urmează să fie utilizat automobilul, precum şi locaţia în care eşti delegat(ă) în prezent. Aceste informaţii sunt necesare pentru a ne asigura că automobilul tău BMW este configurat în conformitate cu toate regulile şi reglementările necesare la destinaţia iniţială şi finală a acestuia.

 • Care sunt actele necesare?

  Pentru a-ţi procesa comanda, avem nevoie de o copie legalizată de pe paşaportul tău diplomatic sau de serviciu (toate paginile relevante); de un Formular de comandă BMW AG cu toate detaliile şi opţiunile pentru automobilul ales şi cu semnătura ta; de o copie completată şi ştampilată a „Certificării statutului” eliberată de misiunea sau de organizaţia ta.

 • Pot evita plata garanţiei CE de 19%?

  Poţi evita plata garanţiei CE atunci când pe factură este trecută o ţară de destinaţie din afara UE. În Germania, TVA-ul se plăteşte întotdeauna şi poate fi recuperat de la stat. Pentru destinaţiile din cadrul UE (în afară de Germania), se aplică garanţia CE, pe care o plăteşti la început, dar care este restituită prin intermediul BMW la prezentarea certificatului de înmatriculare în străinătate sau unui certificat de export.

 • Pot finanţa eu automobilul?

  În anumite ţări este posibil să finanţezi un automobil prin Programul pentru diplomaţi. În acest caz este necesar să aplici pentru un credit personal.

 • Care sunt opţiunile tehnice şi echipamentele automobilului?

  Filiala nostră, delerul, importatorul sau echipa nostră de la Vânzări diplomatice îţi pot răspunde la orice întrebare cu privire la opţiunile tehnice şi la echipamentele automobilului.