AMPRENTA AUTOMOBILULUI BMW

ECONOMIE CIRCULARĂ.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE

Aderăm la aceste principii de circularitate pentru a conserva resursele naturale și pentru a păstra materiale de înaltă calitate în circulație pe termen lung. Astfel, utilizăm materiale secundare în noile componente. În plus, creștem și capacitatea de reciclare a componentelor prin procesul de design și în cadrul dezvoltării produselor.

La începutul producției în 2023, noul BMW Seria 5 Sedan va conține aproximativ 23% materii prime secundare. Această valoare a fost calculată pe baza înregistrărilor specifice ale furnizorilor, precum și pe baza valorilor medii din industrie și include deșeurile de producție.

MATERIALELE SECUNDARE SE GĂSESC ÎN MULTE PĂRȚI DIN COMPONENȚA BMW SERIA 5:

  • Componente din aluminiu, cum ar fi suportul de roți, lonjeroanele și carterul motorului: până la 50%
  • Materialul plastic din podea: până la 50% poliamidă reciclată (Econyl etc. din plase de pescuit)
  • Materialul plastic din panourile portbagajului: aproximativ 80%

 

În funcție de material, utilizarea de materii prime secundare poate avea o contribuție majoră la reducerea amprentei de CO₂e. De exemplu, utilizarea aluminiului secundar poate reduce amprenta de CO₂e a unei componente cu până la 20%.

CAPACITATEA DE RECICLARE A BMW SERIA 5.

În conformitate cu cerințele legale, până la 85% din materialele din noul BMW Seria 5 pot fi reciclate, iar un total de până la 95% pot fi reutilizate. Iar în conformitate cu reglementările în vigoare, în prezent preluăm și reciclăm automobile rulate în peste 2.800 de puncte de răscumpărare din 30 de țări.

AMPRENTA AUTOMOBILULUI BMW SERIA 5 SEDAN.

Află mai multe detalii și află despre studiul de evaluare a ciclului de viață realizat pentru modelul tău BMW 520i aici: