Segmentul de lux BMW: o femeie în rochie elegantă stând în faţa unui fundal turcoaz

MOMENTUL TĂU.

La BMW punem o idee mai presus de orice: aceea de a avea curaj. O trăsătură pe care o avem în sânge şi care este prezentă în tot ceea ce facem. Un curaj independent, unic, ce oferă perspective noi. Este ideea de a pune orice sub semnul întrebării şi de a nu accepta niciodată un "nu". Este curajul de a merge mereu înainte şi de a ne reinventa constant. Este motivul pentru care suntem vizionari în domeniu, în drumul nostru de a atinge cel mai înalt nivel de excelenţă. Şi pentru care îi ajutăm pe avangardiştii culturii noastre să înfrunte viitorul. În calitate de producător de automobile premium, creăm momente de inspiraţie unice. Pentru că aşa se naşte o nouă viziune asupra luxului.

Citeşte în continuare
MOMENTUL TĂU.
Segmentul de lux BMW: o femeie în rochie neagră stând în faţa unei instalaţii de lumini

O NOUĂ VIZIUNE ASUPRA LUXULUI.

Află cum ne reinventăm constant:

Imagine cu trei sferturi din partea laterală a noului BMW M8 Competition Gran Coupé 2020 F93, în Ametrin metalizat de la BMW Individual

THE M8.

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ ŞI BMW M8 GRAN COUPÉ.

THE M8.

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ ŞI BMW M8 GRAN COUPÉ.

Perspectivă laterală a BMW Seria 8 Gran Coupé

THE 8.

BMW SERIA 8 GRAN COUPÉ.

THE 8.

BMW SERIA 8 GRAN COUPÉ.

Imagine cu partea spate a BMW M8 Competition Coupé rulând noaptea cu lună plină.

THE M8.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ ŞI BMW M8 COUPÉ.

THE M8.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ ŞI BMW M8 COUPÉ.

Imagine cu trei sferturi din partea laterală a BMW M8 Competition Cabriolet în Roşu Motegi metalizat, staţionând pe timp de noapte în faţa unei vile.

THE M8.

BMW M8 COMPETITION CABRIOLET ŞI BMW M8 CABRIOLET.

THE M8.

BMW M8 COMPETITION CABRIOLET ŞI BMW M8 CABRIOLET.

Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Individual M850i NIGHT SKY staţionând
Imagine în prim-plan cu jantele BMW Individual din aliaj uşor de 20” V-shape, tip 730 I ale BMW Individual M850i NIGHT SKY
Consola centrală a BMW Individual M850i NIGHT SKY cu design din mozaic
Imagine în prim-plan cu pragurile portierelor cu design din mozaic ale BMW Individual NIGHT SKY
Imagine în prim-plan cu scaunele sport BMW Individual ale BMW Individual M850i NIGHT SKY
Imagine din lateral cu BMW Individual M850i NIGHT SKY staţionând
Imagine în prim-plan cu scaunele sport BMW Individual ale BMW Individual M850i NIGHT SKY

DE DINCOLO DE CER ȘI PE ȘOSEA.

Aflaţi în căutarea unicităţii, experţii BMW au creat un automobil extraordinar: BMW Individual M850i NIGHT SKY. Cel mai vechi meteorit de fier din lume a fost baza acetui proiect unic, care a beneficiat de atenția Institutului Max Planck. Îmbinarea acestui metal foarte rar cu BMW Individual dă naştere unui nivel de exclusivitate fără precedent. Exteriorul în două culori reprezintă un tribut adus „orei albastre” – un fenomen care apare pe cer la amurg în culori care variază de la albastru turcoaz şi albastru azuriu până la albastru închis şi negru. Elementele distinctive precum spoilerul frontal, elementul decorativ „Air Breather”, capacele oglinzilor şi discurile de frână au emblema ortogonală în formă de meteorit din fier, aşa-numita structură Widmanstätten. Această piesă unică este montată pe jantele BMW Individual din aliaj uşor de 20” V-spoke, tip 730 I. De îndată ce deschizi portiera, inscripţia „NIGHT SKY” din filigran cu iluminare pe fundal de pe pragurile portierelor te întâmpină, încadrată de două mozaicuri create din meteorit. În interior, consola centrală formează nucleul designului şi al ingineriei automobilului: panourile, butonul Start/ Stop, sistemul iDrive şi schimbătorul de viteze au design elegant din mozaic şi din 600 g de material rar de meteorit. Această primă utilizare a pielii integrale BMW Individual în trei culori elegante şi cu structură Widmanstätten contrastantă stabileşte un nou nivel în domeniul tapiţeriilor auto. Un automobil extraordinar care redefineşte limitele posibilului.

Imagine cu trei sferturi din partea stângă-spate a BMW M850i xDrive în Gri Dravit metalizat.

THE 8.

BMW SERIA 8 CABRIOLET.

THE 8.

BMW SERIA 8 CABRIOLET.

 BMW X7 in the three-quarter front view in front of the desert background

NOUL X7.

NOUL X7.

 Opinii îndrăzneţe: un bărbat stând într-o hală goală cu ferestre mari

ÎN CĂUTAREA INSPIRAŢIEI.

Progresist, creativ, care inspiră: acestea sunt calităţile pe care noi, cei de la BMW, le-am adoptat de mai bine de un secol. Ne-au motivat şi inspirat personalităţi independente şi vizionare – elita creativă, ale cărei creaţii şi idei ne-au adus momente unice şi perspective neaşteptate. Avangardişti ai vremurilor noaste şi voci ale viitorului, care inspiră progresul în tehnologie şi design. Aceştia îşi transformă viziunea într-o nouă realitate.

Citeşte în continuare

ÎN CĂUTAREA INSPIRAŢIEI.

Imagine din profil a lui Rem Koolhaas

FILOSOFIA ARHITECTURII.

Remet „Rem” Koolhaas, născut la Rotterdam în 1944, modelează domeniul său ca nimeni altul. Cu termenii inventaţi de el, cum ar fi „Generic City” (trad. Oraş generic) şi „XL Architecture” (trad. Arhitectură XL), renumitul arhitect promovează ideea că un oraş nu mai poate fi planificat, ci acesta apare pur şi simplu. Este în termeni simpli cultura epocii în care trăim. În anul 2000, a câştigat Premiul „Pritzker” pentru arhitectură datorită gândirii şi viziunii filosofice care formează nucleul creativ al capodoperelor sale. Cu ajutorul „Biroului pentru Arhitectura Metropolitană”, pe care l-a fondat în 1975, el planifică şi implementează proiecte unice în Europa, Asia şi America. Printre cele mai renumite clădiri ale sale se numără „Casa de Música” din Porto, sediul CCTV din Beijing şi „De Rotterdam”, cea mai mare clădire din Olanda, proiectată pentru oraşul său natal.

Citeşte în continuare

FILOSOFIA ARHITECTURII.

Rem Koolhaas: perspectivă laterală de sus asupra sediului central al televiziunii naţionale din China

NICIO STRUCTURĂ FĂRĂ HAOS.

Trebuie să renunţăm la planurile vechi pentru a le face pe cele noi să devină realitate. La început, Rem Koolhaas a învăţat să-şi creeze propriile structuri dintr-o aparentă dezordine. El aplică această abordare specială şi în arhitectură. Demolarea clădirilor este necesară pentru a se reinventa de nenumărate ori atât pe sine, cât şi identitatea oraşelor. Pe lângă activitatea pe care o desfăşoară în calitate de arhitect, el publică şi scrieri în care reflectă asupra rolului haosului în societate şi în arhitectură. În 1995, de exemplu, a publicat manifestul „S, M, L, XL”. Koolhaas argumentează că principiile arhitecturale tradiţionale, cum ar fi compoziţia, scalarea şi proporţia nu se mai aplică în proiectarea clădirilor mari. El a demonstrat acest lucru impresionant în planificarea noului centru „Eurolille” al oraşului Lille din Franţa.

Fotografia portret a lui Stefan Sagmeister

UN DESIGNER AVANGARDIST.

Cunoscutul designer grafic şi regizor artistic Stefan Sagmeister este considerat ca fiind avangardist în domeniul creaţiei. Născut în anul 1962 în Bregenz, Austria, astăzi locuieşte în New York, unde conduce agenţia de creaţie „Sagmeister & Walsh”. Din 1993, agenţia produce opere de artă în toate formele şi dimensiunile – de la mici ilustraţii la expoziţii impresionante şi campanii globale. Cele mai cunoscute opere ale sale includ identităţi vizuale şi coperţi de albume reprezentative pentru artişti ca Rolling Stones, Talking Heads, Lou Reed sau muzeul Guggenheim – pentru care a câştigat două premii Grammy, printre altele.

Citeşte în continuare

UN DESIGNER AVANGARDIST.

Ilustraţia de pe coperta albumului trupei The Rolling Stones, creată de Stefan Sagmeister

ARTA DE A-ŢI DEPĂŞI TEMERILE.

Dacă nu ai simţit niciodată teama, atunci nu vei avea niciodată o viziune şi nu vei găsi curajul să te dezvolţi. Datorită acestei atitudini, faimosul designer Stefan Sagmeister este lider în domeniul creaţiei, unde excelează cu operele sale convingătoare şi care inspiră. Acesta surprinde de fiecare dată prin operele sale de artă inedite, cum ar fi aducerea scrisului de mână la viaţă sau transformarea oamenilor în pânze de pictură. Încearcă să îşi croiască întotdeauna propriul drum, să creeze şi să provoace perspective nemaivăzute, în loc să accepte status quo-ul. Cu operele sale expresive, inovatoare şi entuziaste, acesta creează o lume nouă prin care deschide uşa către imaginaţia sa unică şi curajoasă.

Orizontul oraşului Miami pe timp de noapte

FRUMUSEŢEA MIŞCĂRII.

Un eveniment fascinant şi un moment unic. BMW a impresionat vizitatorii Art Basel Miami cu un spectacol fascinant: Conceptul BMW Seria 8 prezentat într-o coregrafie perfectă cu 300 de drone iluminate. A fost un omagiu adus perfecţiunii tehnice.

Citeşte în continuare

FRUMUSEŢEA MIŞCĂRII.

Duo Studio Drift: Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta stau în zăpadă pe munte

DOI VIZIONARI, O SINGURĂ VIZIUNE.

Lonneke Gordijn şi Ralph Nauta sunt artiştii care au creat Duo Studio Drift. Aceştia s-au cunoscut la Academia de Design din Eidenhoven, în Olanda şi împreună au deschis Studio Drift în Amsterdam în 2006. Proiectele lor artistice se concentrează pe expoziţii interactive compuse din filme, sculpturi şi diverse alte obiecte. Mare parte din inspiraţia lor vine din natură, pe care o transpun în arta pe care o creează utilizând tehnologia de ultimă generaţie, astfel fiecare proiect creat de ei devine încântător şi unic.

Citeşte în continuare
BMW Seria 8 Concept stând sub cerul luminat de 300 de drone pe timp de noapte

CAPODOPERA.

Prin îmbinarea tehnologiei performante şi a artei, Studio Drift a prezentat, la Art Basel Miami, cea mai recentă creaţie a sa – „Franchise Freedom”, în cadrul unui spectacol uimitor care a pus Concepul BMW Seria 8 în centrul acţiunii. Un adevărat „stol” de 300 de drone iluminate a zburat pe cer, sursa de inspiraţie pentru acestea fiind stilul de zbor al graurilor. În urma studierii atente a tiparului şi a mişcării de grup a acestor păsări, a fost creat un algoritm special şi a fost programat în drone. Cei doi au reuşit să redea perfect un fenomen natural sub forma unui spectacol fascinant de lumină şi mişcare.

Citeşte în continuare
Duo Studio Drift: dronele iluminate zburând pe plajă pe timp de noapte

RETROSPECTIVĂ.

După spectacolul dronelor, artiştii de la Studio Drift şi-au exprimat aprecierea: „Compania BMW a crezut în ideea noastră şi a înţeles cât de complicate şi de complexe sunt aceste procese de inovaţie”, a afirmat Lonneke Gordijn.

Citeşte în continuare
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a BMW Seria 8 Coupé staţionând într-un peisaj urban.

THE 8.

BMW SERIA 8 COUPÉ.

THE 8.

BMW SERIA 8 COUPÉ.

Imagine cu trei sferturi din partea spate a BMW M8 Gran Coupé Concept într-un peisaj îngheţat

CONCEPT BMW M8 GRAN COUPÉ.

CONCEPT BMW M8 GRAN COUPÉ.

CONCEPTUL BMW X7 IPERFORMANCE.

CONCEPTUL BMW X7 IPERFORMANCE.

Perspectivă de sus asupra BMW Individual M760Li inspirat de Nautor's Swan, într-un peisaj marin

FOARTE MULTE OPŢIUNI DISPONIBILE.

În prezent, la fel cum era şi în momentul creării sale acum 25 de ani, BMW Individual încă menţine şi aplică principiul de perfecţiune a lucrului făcut de mână. De aceea, BMW Individual lansează un model foarte special şi unic, cu ocazia aniversării sale de 25 de ani: BMW Individual M760Li inspirat de Nautor’s Swan. Creat în colaborare cu constructorul de iahturi finlandez Nautor’s Swan, acest model este o operă de artă şi reprezintă esenţa luxului şi a exclusivităţii; este un automobil cu rang de capodoperă şi cu design maritim ce sugerează o interacţiune unică între şosea şi ocean, datorită ornamentelor sale din lemn de tec. Are motor puternic cu 12 cilindri, capabil să creeze o experienţă de condus pe care nu o vei uita niciodată.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO₂.

BMW M850i xDrive Coupé:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,9–10,0
Emisii medii de CO₂, în g/km: 224–227

BMW M850i xDrive Cabriolet:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,0–10,2
Emisii medii de CO₂, în g/km: 228–231

BMW M8 Competition Gran Coupé(2):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5–10,7
Emisii medii de CO₂, în g/km: 240–244

BMW M8 Gran Coupé(2):
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 10,5–10,7
Emisii medii de CO₂, în g/km: 240–244

BMW 750Li xDrive Sedan:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 9,5 – 9,6
Emisii medii de CO₂, în g/km: 218 – 218

BMW X7 xDrive40i:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 8,7 – 9,0
Emisii medii de CO₂, în g/km: 198 – 205

Valorile pentru consumul de combustibil, emisiile de CO₂ şi consumul de energie sunt determinate în concordanţă cu Reglementările Europene (CE) 715/2007, în versiunea aplicabilă în momentul omologării. Aceste cifre se referă la automobile cu configuraţie de bază în Germania, iar autonomia este calculată în funcţie de echipamentele opţionale şi de dimensiunile jantelor şi anvelopelor disponibile pe modelul selectat.

Informaţii suplimentare despre consumul de combustibil şi despre emisiile oficiale de CO₂ pot fi obţinute consultând reglementările referitoare la consumul de combustibil şi emisiile de CO₂ ale automobilelor noi. Acestea pot fi obţinute gratuit de la dealerul tău BMW.

Valorile automobilelor sunt deja bazate pe noile reglementări WLTP („Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure”, trad. „Proceduri de testare armonizate la nivel global pentru automobile uşoare”) şi sunt convertite înapoi în valori echivalente cu NEDC pentru compararea automobilelor. În ceea ce priveşte taxele auto sau alte obligaţii referitoare la emisiile de CO₂ (cel puţin printre altele), valorile emisiilor de CO₂ pot fi diferite faţă de valorile indicate aici.

Citeşte în continuare