Recycle Sign

DURATĂ LUNGĂ DE VIAȚĂ.

Reciclarea BMW.

DURATĂ LUNGĂ DE VIAȚĂ. Reciclarea BMW.

BMW pune bazele unei reutilizări ecologice şi eficiente a resurselor, chiar înainte ca un automobil nou să intre în faza de producţie. Prin utilizarea de materiale sintetice reciclabile, a unei game reduse de materiale şi prin separarea atentă a diverselor materiale, BMW se asigură că orice automobil poate fi reciclat rapid şi eficient. Aceste calităţi - economie şi ecologie - plasează BMW Group în topul clasamentului Dow Jones Sustainability Group Index, cel mai influent clasament mondial care vizează companiile orientate spre sustenabilitate.

Citeşte în continuare
Imagine cu o şosea mărginită de câmp, la răsărit

PROCESARE ECOLOGICĂ.

BMW deschide noi căi de reciclare a automobilelor. Diverse companii specializate şi autorizate se ocupă de procesul de reciclare. Fiecare componentă a automobillui tău BMW va fi procesată în cel mai economic şi ecologic mod posibil. Returul controlat al automobilului, procesul de tratare anterior reciclării, dezasamblarea şi reciclarea reprezintă cele patru etape parcurse de automobilele scoase din uz, într-o manieră prietenoasă cu mediul înconjurător.

  • Retur controlat al automobilului.
  • Eliminarea lichidelor din procesul operaţional.
  • Dezasamblare.
  • Reciclarea automobilelor scoase din uz.

DESIGN SPECIAL PENTRU RECICLARE.

Specialiştii BMW în designul pentru reciclare stabilesc condiţiile de reciclare şi de eliminare a automobilelor scoase din uz, prin prioritizarea eficienţei şi a preocupării pentru mediul înconjurător. Reciclarea devine astfel un aspect complex al procesului de dezvoltare a oricărui produs. Aspecte cu impact asupra reciclării, precum designul componentelor, selectarea materialelor şi a tehnicilor de îmbinare, sunt luate în considerare anterior fabricării automobilelor.
Promovarea utilizării de materiale secundare reciclate şi de calitate înaltă în automobilele noi este un obiectiv important pentru inginerii BMW. Datorită acestui lucru, există multe materiale care au cicluri repetate de utilizare.

COMPONENTE INTELIGENTE CU POTENŢIAL MARE DE A FI RECICLATE.

Obiectivul pe termen lung al BMW este de a minimaliza impactul automobilelor asupra mediului înconjurător, de-a lungul întregului ciclu de viaţă al acestora. În plus, dezvoltarea şi fabricarea fiecărui automobil BMW nou deschide calea pentru reutilizarea eficientă şi ecologică a componentelor sale.

  • Măsuri necesare pentru reutilizarea ecologică.
  • Reciclarea eficientă a automobilelor BMW.

RETURUL AUTOMOBILELOR SCOASE DIN UZ.

Ultimul posesor al unui automobil BMW are obligaţia de a preda automobilul respectiv unui dealer autorizat sau centrelor autorizate de returnare, în vederea reciclării. Aceste puncte de preluare autorizate emit un certificat de distrugere, care este necesar pentru scoaterea din circulaţie a automobilului. Punctele de returnare care colaborează cu BMW preiau automobilul scos din uz în mod gratuit. Pentru a returna un automobil în mod gratuit, trebuiesc îndeplinite următoarele condiţii de bază:
 

  • automobilul care urmează a fi scos din uz trebuie să fie intact (în special motorul, unitatea de propulsare, caroseria, catalizatorul, toate componentele electronice folosite la măsurători şi orice alte componente esenţiale).
  • să nu conţină obiecte străine.