Impactul climatic al BMW Seria 5 Sedan ICE

AMPRENTA AUTOMOBILULUI BMW

IMPACTUL CLIMATIC.

AMPRENTA CO₂e A BMW SERIA 5 SEDAN.

Fiecare automobil lasă o amprentă CO₂ de-a lungul întregului său ciclu de viață - de la achiziție și producție până la utilizare și reciclare sau eliminarea materiilor prime și a altor materiale. Echivalenții CO₂ (CO₂e) reprezintă o unitate de măsură pentru a standardiza impactul climatic al diferitelor gaze cu efect de seră, cum ar fi metanul.

Emisiile generate de-a lungul lanțului de aprovizionare, prin logistica de transport și furnizarea de energie în amonte, sunt raportate ca CO₂e. Energia electrică provenită de la sistemele interne regenerative, contractele de furnizare directă și dovada certificată a originii sunt toate luate în considerare atunci când ne referim la energia electrică verde. Măsurile compensatorii nu sunt incluse.

AMPRENTA CO₂e A BMW SERIA 5 SEDAN.

Total: 45,7 t CO₂e

Fundal gri uni

10,4 t

Lanț de aprovizionare și logistică

Toate datele în t CO2e (echivalent CO2)

Fundal gri uni

0,7 t

Producție BMW

Toate datele în t CO2e (echivalent CO2)

Fundal gri uni

34,0 t

Faza de utilizare

Toate datele în t CO2e (echivalent CO2)

Fundal gri uni

0,6 t

Sfârșitul ciclului de viață

Toate datele în t CO2e (echivalent CO2)

Modelul tău BMW 520i va ajunge în posesia ta cu aproximativ 11,1 tone de CO₂e.

În cazul automobilelor cu motoare cu combustie, cel mai mare procent de CO₂e este generat în timpul fazei de utilizare, pe baza consumului WLTP și a unui kilometraj (km) de 200.000 km. Așadar, punem un accent important pe măsurile de eficiență în procesul de design, iar în aplicația My BMW oferim și o perspectivă asupra statisticilor de condus. 

Valorile emisiilor din evaluarea ciclului de viață depind de model și echipamente, fiind prezentate aici pentru BMW 520i. Cifrele de pe parcursul diferitelor faze ale ciclului de viață vor diferi pentru alte modele oferite.

La un model diesel corespunzător, cum ar fi 520d, emisiile de CO₂e în producția BMW și la sfârșitul ciclului de viață sunt la același nivel, deși se ridică la 30,9 t CO₂e în timpul fazei de utilizare. Emisiile din cadrul lanțului de aprovizionare și al logisticii sunt ușor (< 1 t) mai ridicate decât cele aferente modelului cu motor cu combustie.

AMPRENTA AUTOMOBILULUI BMW SERIA 5 SEDAN.

Află mai multe detalii și află despre studiul de evaluare a ciclului de viață realizat pentru modelul tău BMW 520i aici: