BMW Seria 3 Touring (G21), imagine din lateral, în faţa unor case, cu munţi în fundal
Preţ35.165 €
Consum de combustibil, cumulat6,8 − 7,3 l / 100 km
Motorizare şi tip de combustibilBenzinăDieselPlug-in Hybrid

THE 3.

BMW SERIA 3 TOURING.

Preţ35.165 €
Consum de combustibil, cumulat6,8 − 7,3 l / 100 km
Motorizare şi tip de combustibilBenzinăDieselPlug-in Hybrid
THE 3.BMW SERIA 3 TOURING.

BMW Seria 3 Touring duce inovaţia, funcţionalitatea şi dinamica sportivă la perfecţiune. Precum un adevărat sportiv complet, acesta combină motoarele TwinPower Turbo extrem de eficiente, componentele de şasiu perfect reglate şi sistemele de asistenţă de ultimă generaţie pentru a impresiona cu dinamica de condus fără egal în segmentul său. Supremaţie pe drum - chiar şi în staţionare. Cu ajutorul soluţiilor inovatoare pentru interior şi a BMW Intelligent Personal Assistant, eşti eliberat de multe sarcini dacă îţi doreşti - şi astfel ai timp pentru lucrurile cu adevărat importante în viaţă.

Citeşte în continuare

DESIGNUL BMW SERIA 3 TOURING.

Sportiv până la capăt: ADN-ul sportiv al BMW Seria 3 Touring se remarcă de la prima vedere. Designul frontal modern şi plat reinterpretează interacţiunea dintre grila frontală dublă specifică şi farurile din faţă subliniind postura sa extrem de sportivă pe drum. Liniile definite şi suprafeţele fine creează o siluetă familiară specifică automobilelor BMW Touring. În combinaţie cu liniile sale puternice, acestea dau imaginea unei puteri autentice şi a unor proprietăţi aerodinamice remarcabile. Interiorul beneficiază de această combinaţie de eleganţă şi caracter sportiv pentru a o îmbina cu confortul modern şi funcţionalitatea inovatoare.

Citeşte în continuare

FUNCŢIONALITATEA INOVATOARE A BMW SERIA 3 TOURING.

O vacanţă în familie, o călătorie de weekend sau o escapadă la cumpărături – BMW Seria 3 Touring înseamnă un plus de confort în rutina ta zilnică. Îţi oferă o varietate de opţiuni inovatoare de depozitare şi păstrare la interior şi în portbagaj pentru a face loc pentru tot ceea ce doreşti să iei cu tine. Scaunele spate se rabatează automat, în câteva secunde, la atingerea unui buton pentru a-ţi permite să transporţi obiecte voluminoase. Şinele aderente de pe podeaua portbagajului permit depozitarea în siguranţă chiar şi a bagajelor grele: Se ridică automat când porneşti la drum şi fixează bagajul în poziţie. Mulţumită sistemului de acces inovator Comfort, o scurtă mişcare a piciorului sub bara-spoiler spate este suficientă pentru a deschide şi închide hayonul. Pentru toate aceste caracteristici şi multe altele, BMW Seria 3 Touring este un miracol sportiv în ceea ce priveşte spaţiul în clasa sa.
BMW Seria 3 Touring (G21), geam spate deschis separat

Geam spate deschis separat.

Geamul spate, care poate fi deschis separat, este extrem de practic atunci când vrei să depozitezi sau să scoţi bagaje de dimensiuni reduse fără a deschide complet hayonul.
BMW Seria 3 Touring (G21), BMW Laserlight

Faruri BMW Laserlight.

Atunci când este activată faza lungă cu laser, farurile adaptive BMW Laserlight iluminează şoseaua pe o rază de până la 530 m, adică pe o distanţă de aproape două ori mai mare decât farurile convenţionale. Vizibilitatea mai bună pe timp de noapte îţi oferă mai multă siguranţă în timpul condusului. Accentele albastre şi inscripţia „BMW Laser” din faruri subliniază atât standardele tehnologice ale automobilului, cât şi sportivitatea acestuia.
BMW Seria 3 Touring (G21), „Covor” luminos de întâmpinare

„Covor” luminos de întâmpinare.

„Covorul” luminos de întâmpinare proiectează o imagine în faţa portierelor, pentru a te întâmpina în mod ideal la intrarea în automobil. „Covorul” luminos face, de asemenea, ieşirea în întuneric şi mai confortabilă şi mai sigură.
BMW Seria 3 Touring (G21), sistem Through-loading

Sistem „Through-loading”.

Sistemul „Through-loading” are spătarele scaunelor spate rabatabile în raport 40:20:40, pentru a oferi foarte multă flexibilitate. Spre exemplu, în spate pot sta confortabil doi pasageri în timp ce sunt transportate obiecte lungi (de exemplu, genţi pentru schiuri şi snowboard). Cele două suporturi pentru pahare din cotiera centrală sunt foarte practice.
BMW Seria 3 Touring (G21), pachet pentru spaţii de depozitare

Pachet pentru spaţii de depozitare.

Pachetul de depozitare conţine un compartiment de depozitare rabatabil în panoul de instrumente de pe partea conducătorului auto, plase de depozitare pe spătarele scaunelor faţă, precum şi două porturi USB cu funcţie de încărcare în consola centrală spate. Există, de asemenea, o plasă adiţională pentru depozitarea obiectelor mici, precum şi o curea de fixare în partea dreaptă.
BMW Seria 3 Touring (G21), lumină ambientală

Iluminare ambientală.

Iluminarea ambientală, care include lumini ambientale de contur în portierele faţă şi spate, creează atmosferă relaxantă în interiorul automobilului pe timp de noapte. Designul cu şase modele de lumină, care pot scădea în intensitate, include o funcţie dinamică aplicată în patru situaţii. „Covorul” luminos de întâmpinare iluminează zona din faţa portierelor, la intrarea şi la ieşirea din automobil.

MODELE BMW SERIA 3 TOURING PLUG-IN HYBRID.

Descoperă modelele BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e şi BMW 330e xDrive Touring cu propulsie hibridă inovatoare.

Ce e mai bun din ambele lumi: cu modelele BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e şi BMW 330e xDrive, poţi avea parte de mobilitate susţinută şi de o dinamică de condus eficientă. Explorează numeroasele avantaje ale acestor inovatoare automobile hibride BMW şi află mai multe despre conceptul de propulsie şi dinamica de condus.
Imagine cu trei sferturi din partea laterală a unui BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid 2021 G21 conectat la BMW Wallbox

Tehnologia plug-in hybrid a modelului BMW Seria 3 Touring.

Două tehnologii în armonie perfectă: modelele Seria 3 Touring plug-in hybrid BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e şi BMW 330e xDrive combină tehnologia de propulsie electrică BMW eDrive cu un motor cu combustie internă BMW. Împreună, cele două unităţi de propulsie creează o experienţă de condus care combină eficienţa maximă cu plăcerea de a conduce – şi, în funcţie de modul de condus, rezultatul este fie zero emisii locale şi aproape silenţios, fie un cuplu spectaculos şi suficiente rezerve pentru călătorii mai lungi. Sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive de pe BMW 320e xDrive şi BMW 330e xDrive Touring, unic pentru modelele plug-in hybrid din acest segment, este o garanţie suplimentară a dinamicii şi tracţiunii optime. Procesul de „recuperare”, prin intermediul căruia energia cinetică este transformată în energie electrică în timpul frânării şi este transferată în baterie, oferă o contribuţie suplimentară preţioasă la experienţa de condus eficientă.
Mai multe despre trenul de rulare BMW plug-in hybrid
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid

Modurile de condus ale modelelor BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid.

Complet electric şi zero emisii pe drumul spre muncă sau foarte dinamic şi cu o autonomie suficientă pentru excursia din weekend – automobilele hibride BMW Seria 3 Touring 320e, 320e xDrive, 330e şi 330e xDrive îţi oferă toate posibilităţile de care ai putea avea nevoie. Profită de modurile de condus inteligente care utilizează din plin, în orice situaţie, motorul cu combustie internă şi motorul electric – şi experimentează fascinaţia unei tehnologii orientate spre viitor şi a unei experienţe de condus unice.
Mai multe despre modurile inteligente de condus
Imagine cu trei sferturi din partea frontală a unui BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid

Încărcarea modelelor BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid.

Indiferent că eşti acasă sau pe drum: BMW Charging îţi oferă soluţii personalizate pentru încărcarea automobilului tău BMW Seria 3 Touring cu propulsie hibridă. Pe lângă furnizarea ca dotare standard a cablului de încărcare (mod 2) pentru prize casnice, sistemul BMW Wallbox îţi oferă o metodă de încărcare extrem de comodă, sigură şi rapidă. Sistemul Smart Wallbox furnizat de partenerul nostru oferă mai multe servicii suplimentare pentru încărcare inteligentă. Serviciul de instalare asigură montarea simplă şi corectă a staţiilor Wallbox. Încărcătorul Flexible Fast Charger asigură o flexibilitate maximă în timpul încărcării la domiciliu. Acest lucru îţi permite să-ţi încarci automobilul BMW plug-in hybrid folosind orice priză casnică sau industrială, cu ajutorul a numeroase adaptoare diferite. Pe lângă cablul de încărcare standard (mod 2), programul de aprovizionare al automobilelor BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid include şi cablul de încărcare (mod 3) pentru încărcare publică, precum şi cardul BMW Charging, care îţi oferă condiţii atractive pentru încărcarea la o staţie publică*. Durata de încărcare (0–100%) a modelelor BMW Seria 3 Touring BMW 320e, BMW 320e xDrive, BMW 330e şi BMW 330e xDrive este de aproximativ 3,6 ore la o capacitate de încărcare de 3,7 kWh (BMW Wallbox, Flexible Fast Charger, staţii de încărcare publice) şi aproximativ 6 ore la o capacitate de încărcare de 2,3 kWh (priză casnică).
*ofertă specifică pieţei
Mai multe despre BMW Charging
Imagine în prim plan cu sistemul de navigaţie din BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid 2021 G21

Servicii digitale pentru modelele BMW Seria 3 Touring plug-in hybrid.

Profită din plin de călătoria ta: BMW îţi oferă servicii digitale inovatoare care îţi fac şi mai uşoară viaţa de zi cu zi alături de modelele BMW Seria 3 Touring 320e, 320e xDrive, 330e sau 330e xDrive. Not available in Romania. Utilizarea aplicaţiei My BMW îţi oferă toate informaţiile de care ai nevoie cu privire la nivelul de încărcare şi ultimele cicluri de încărcare. De exemplu, vei primi o notificare push imediat ce automobilul tău este încărcat complet. Alte servicii digitale, cum ar fi BMW Intelligent Personal Assistant sau Sistemul de integrare pentru smartphone, îţi uşurează mobilitatea de zi cu zi – pentru plăcerea relaxantă de a conduce în automobilul tău BMW Seria 3 Touring cu propulsie plug-in hybrid.
Mai multe despre serviciile digitale

SISTEME DE ASISTENŢĂ ŞI CONECTIVITATE DISPONIBILE PE BMW SERIA 3 TOURING.

BMW Seria 3 Touring (G21), scaun faţă şi habitaclu din perspectiva scaunului pasagerului

BMW Seria 3 Touring doreşte să te aducă în siguranţă la destinaţii - şi să transforme experienţa ta de condus într-una sportivă. Pentru a îndeplini acest obiectiv, funcţiile inteligente ale Driving Assistant Professional şi ale asistentului la parcare permit deja conducerea automată parţială. Pe lângă pilotul automat cu funcţie Stop & Go şi sistem de avertizare de coliziune, de pietoni şi de biciclişti cu funcţie de frânare în caz de urgenţă, asistentul la direcţie şi la menţinerea traseului îţi oferă suport la viteze de până la 210 km/h. Continuând să pregătească terenul pentru condusul autonom, asistentul la parcare şi asistentul pentru mersul în marşarier te vor ajuta să-ţi manevrezi automobilul într-o parcare, fără a depune efort. Pentru confort optim şi siguranţă maximă, funcţiile sistemului inovator „BMW Intelligent Personal Assistant” vor acţiona ca un adevărat partener. Acesta memorează toate deciziile luate de tine în timpul condusului şi toate setările preferate, pentru a te cunoaşte mai bine. Atunci când este solicitat, acesta controlează navigaţia, divertismentul şi funcţiile office şi va şti întotdeauna care este cea mai rapidă cale către restaurantul tău italian preferat. La fel ca un asistent autentic, acesta răspunde la întrebări referitoare la automobil pentru a te familiariza cu BMW Seria 3 Touring şi varietatea sa de caracteristici şi funcţii inovatoare.

INTUITIV ŞI PREVĂZĂTOR.

BMW Seria 3 Touring (G21, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional.

Pachetul Driving Assistant Professional îţi oferă mai mult confort şi siguranţă în condiţii de trafic monotone sau critice. În plus faţă de conţinutul pachetului Driving Assistant, acesta include şi asistentul de direcţie şi de menţinere a benzii de circulaţie cu funcţii extinse, asistentul la schimbarea benzii de circulaţie, asistentul pentru oprire de urgenţă şi asistentul de menţinere a benzii de circulaţie cu protecţie activă la coliziune laterală.
BMW Seria 3 Touring (G21), Asistent la parcare Plus

Asistent la parcare Plus.

Asistentul la parcare Plus te ajută să parchezi şi să manevrezi automobilul. Acesta are, printre altele, sistem de camere video cu perspectivă panoramică, care include cameră video cu perspectivă de sus, cameră video cu perspectivă panoramică, precum şi sistem de asistenţă la parcarea laterală, sistem activ de asistenţă la parcare (Active PDC – „Active Park Distance Control”), funcţie de frânare în caz de urgenţă, Asistent la parcare cu funcţie de orientare liniară şi Asistent pentru mersul în marşarier.
BMW Drive Recorder

BMW Drive Recorder

Funcţia BMW Drive Recorder îţi permite să înregistrezi ceea ce se întâmplă în jurul automobilului şi să redai videoclipul realizat, de exemplu, pe Control Display-ul central sau să transferi fişierul prin USB în telefonul tău. Informaţii esenţiale, precum viteza şi localizarea GPS, sunt sincronizate cu videoclipul. BMW Drive Recorder include două subfuncţii, pentru înregistrarea evenimentelor şi pentru înregistrarea accidentelor.
BMW Seria 3 Touring, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional cu funcţie de navigaţie include două ecrane performante sub forma Control Display-ului de 10,25” de înaltă rezoluţie cu operare tactilă şi a afişajului de instrumente complet digital de 12,3”. Sistemul de operare BMW 7 poate fi operat şi prin intermediul controlerului iDrive Touch.
Remote Software Upgrade

Remote Software Upgrade.

Doreşti ca automobilul tău BMW să fie actualizat cu cel mai nou software? Cu „Remote Software Upgrade” (trad. Actualizare de la distanţă a software-ului), acesta va fi mereu ca nou. Actualizările sunt instalate de la distanţă, asemenea celor de pe smartphone-ul tău. Astfel, şi alte funcţii din automobilul tău pot fi de asemenea activate.
BMW Maps

BMW Maps.

În timpul planificării şi a pregătirii, în timp ce conduci şi chiar în timp ce parchezi: BMW Maps îţi garantează o experienţă de navigaţie excepţională. Adu un plus de confort şi personalizare călătoriei tale, cu operarea intuitivă şi sistemul de navigaţie perfect optimizat pentru conducătorul auto.

DINAMICĂ DE CONDUS

BMW Seria 3 Touring (G21), Gri Dravite, imagine cu trei sferturi din partea frontală, fundal rural

Creştere a puterii sigură.

Aşezat în pole position încă înainte de a demara: BMW Seria 3 Touring conduce în clasa sa în materie de performanţă şi dinamică de condus. Responsabilitatea pentru aceasta o au motoarele puternice BMW TwinPower Turbo cu răspuns la acceleraţie spontan pentru a garanta plăcerea maximă de a conduce chiar şi la turaţii mici. Şi poţi alege nivelul de sportivitate în orice moment: Driving Experience Control este capabil să seteze suspensia M adaptivă şi transmisia Steptronic Sport în mod individual, de la confortabil de lină până la îndeosebi sportivă. În fundal, diferenţialul M Sport opţional în combinaţie cu direcţia sport variabilă asigură manevrabilitate optimă şi caracteristici de condus directe extraordinare.

DINAMICA DE CONDUS A BMW SERIA 3 TOURING.

BMW Seria 3 Touring (G21), suspensie M adaptivă

SUSPENSIE M ADAPTIVĂ.

Suspensia M adaptivă, coborâtă cu 10 mm, se poate regla electronic în orice moment, pentru a se potrivi condiţiilor de drum. Conducătorul auto poate regla caracteristicile de condus prin intermediul „Driving Experience Control” în funcţie de stilul de condus pe care îl preferă în momentul respectiv – de la confortabil până la foarte sportiv – şi beneficiază de manevrabilitate foarte agilă.
BMW Seria 3 Touring (G21), frâne M Sport

FRÂNE M SPORT.

Frânele M Sport au etriere fixe cu patru pistoane în partea faţă şi etriere flotante cu un piston în partea spate, de culoare albastră, cu inscripţie „M” şi prezintă discuri de frână mai mari, pentru a oferi performanţă foarte bună la frânare.
BMW Seria 3 Touring (G21), direcţie sport variabilă

DIRECŢIE SPORT VARIABILĂ.

Direcţia sport variabilă cu Servotronic oferă un răspuns direct şi agil şi se asigură că efortul fizic necesar la virare este redus. Aceasta reacţionează la unghiul volanului cu diverse rapoarte de direcţie. Acest lucru oferă manevrabilitate îmbunătăţită în timpul condusului dinamic şi reduce efortul fizic necesar la virare atunci când parchezi sau manevrezi automobilul.
BMW Seria 3 Touring (G21), transmisie Steptronic Sport

TRANSMISIE STEPTRONIC SPORT.

Transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte asigură o schimbare foarte sportivă a treptelor de viteză. Aceasta este disponibilă în versiune automată sau manuală, cu padele sau schimbător de viteze – pentru condus confortabil sau foarte dinamic. În modul „SPORT” şi cu schimbătorul de viteze în poziţia S/M din stânga, acţiunea de schimbare a treptelor este configurată pentru a oferi cea mai bună performanţă.

MODELELE BMW SERIA 3 TOURING.

Model Advantage

Modelul Advantage se ridică la nivelul tuturor aşteptărilor – şi oferă avantaje tangibile pentru clienţi. Acesta se distinge în interior prin numeroase caracteristici funcţionale, care sporesc confortul şi siguranţa.
BMW Seria 3 Touring (G21), Model Advantage

Model Sport Line

Modelul Sport Line face automobilul să pară mai dinamic. Detaliile interioare şi exterioare negre lucioase scot în evidenţă aspectul sportiv al automobilului. Scaunele sport pentru conducătorul auto şi pasagerul din faţă în combinaţie de material textil/piele Sensatec negre oferă confort maxim şi suport optim. Conţinutul modelului Advantage şi iluminarea ambientală completează oferta.
BMW Seria 3 Touring (G21), Model Sport Line

Model Luxury Line

Modelul Luxury Line scoate în evidenţă latura stilată a automobilului. Elementele elegante de design create din crom lucios conferă exteriorului un aspect exclusivist. Impresia stilată este, de asemenea, prezentă şi în interior. Aici tapiţeria de piele şi ornamentele interioare de înaltă calitate caracterizează luxul.
BMW Seria 3 Touring (G21), Model Luxury Line

Model M Sport

Modelul M Sport conferă automobilului o notă şi mai sportivă. În plus faţă de aspectul îmbunătăţit al exteriorului şi al interiorului, modelul M Sport garantează şi mai multă plăcere de a conduce. Suspensia M Sport şi pachetul M Aerodinamic optimizează vizibil dinamica de condus.
BMW Seria 3 Touring (G21), Model M Sport
 • Model Advantage
 • Model Sport Line
 • Model Luxury Line
 • Model M Sport

DATELE TEHNICE ALE MODELELOR BMW SERIA 3 TOURING.

BMW 330i Touring

Putere maximă în kW (CP), la 1/min:

258 (190)

Acceleraţie 0 – 100 km/h, în sec.:

6,0

Consum mixt de combustibil, în l/100 km:

6,8 – 7,7

Emisii medii de CO2, în g/km:

155 – 176

BMW Seria 3 Touring (G21), Gri Dravit, 7/8, imagine din partea din spate, în faţa unei clădiri

SERVICIILE BMW.

SERVICE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU BMW SERIA 3 TOURING.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Călătorii fără griji pentru automobile electrice: acest pachet îţi oferă 100% transparenţă şi planificare facilă. Selectezi singur termenul de la 4 la 6 ani – sau un termen de 3 ani dacă eşti client de leasing. Conţinutul pachetului de service:
 • Serviciu de verificare a automobilului
 • Service microfiltru
 • Service lichid de frână
Descoperă mai multe despre BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Prin intermediul serviciilor inovatoare Teleservices ale BMW ConnectedDrive, automobilul tău BMW te ajută să îţi menţii mintea limpede: când este necesară mentenanţa sau în cazul unei defecţiuni, acesta transmite partenerului tău de service BMW preferat toate detaliile relevante. Partenerul tău de service BMW te va contacta pentru a aranja o programare. Pentru ca tu să te bucuri de livrarea rapidă şi simplă a operaţiunilor de service fără griji. Singura cerinţă: înregistrarea online a automobilului tău în portalul BMW ConnectedDrive şi selectarea unui partener de service preferat. Descoperă acum cum serviciile BMW Teleservices îţi fac viaţa mai uşoară.
Descoperă mai multe despre BMW Teleservices
Asistenţă rutieră BMW

Asistenţă rutieră BMW.

Serviciul gratuit Asistenţă rutieră BMW este disponibil tuturor conducătorilor BMW, 365 zile pe an. Un singur apel – şi experţii noştri sunt la dispoziţia ta, fie la telefon, fie la locul defecţiunii.
Descoperă mai multe despre Asistenţă rutieră BMW
Angajat BMW oferă asistenţă unui client

DOREŞTI O OFERTĂ PERSONALIZATĂ?

Dacă ai întrebări, ai nevoie de informaţii suplimentare sau doreşti oferte personalizate pentru BMW Seria 3 Touring, te rugăm să contactezi partenerul BMW cel mai apropiat. Personalul nostru de service BMW va fi încântat să îţi ofere sfaturi individuale prin telefon sau direct la faţa locului.

CONSUM DE COMBUSTIBIL ŞI EMISII DE CO2.

BMW 330i Touring:
Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,8 – 7,7
Emisii medii de CO2, în g/km: 155 – 176

 

Datele oficiale cu privire la consumul de combustibil, emisiile de CO2, consumul de electricitate şi autonomia electrică au fost stabilite în conformitate cu procedura de măsurare prescrisă şi respectă Regulamentul (UE) 715/2007 modificat. Cifrele WLTP iau în considerare orice echipamente opţionale în cazul autonomiei. Pentru automobilele proaspăt omologate începând cu data de 01.01.2021, specificaţiile oficiale există numai conform WLTP. Mai multe informaţii despre metodele de măsurare WLTP sunt disponibile la adresa www.bmw.de/wltp

Citeşte în continuare

Consum de combustibil şi emisii de CO₂.

 • BMW 330i Touring:
  Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 6,8 – 7,7
  Emisii medii de CO2, în g/km: 155 – 176

  Datele oficiale cu privire la consumul de combustibil, emisiile de CO2, consumul de electricitate şi autonomia electrică au fost stabilite în conformitate cu procedura de măsurare prescrisă şi respectă Regulamentul (UE) 715/2007 modificat. Cifrele WLTP iau în considerare orice echipamente opţionale în cazul autonomiei. Pentru automobilele proaspăt omologate începând cu data de 01.01.2021, specificaţiile oficiale există numai conform WLTP. Mai multe informaţii despre metodele de măsurare WLTP sunt disponibile la adresa www.bmw.de/wltp.